Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bubica1
    14. Srpanj 2020. 11:47

Amna35

Beta 644, a 12dnt, jedna blastocista. Sad sam se zabrinula bas je previsoka beta

Ne brini, mislim da je to super beta pošto je bila blastica. Kod blastica se već test može napraviti oko 5-tog dana nakon transfera pa po meni to nije previsoko.  Meni je beta na 13 dnt bila 478, a vratili su mi trodnevni. Kod tebe je blastica i 12 dnt 644, znači to je to.  A tko zna, kako kaže Principessa, možda se ta jedna odlučila podijeliti  Čestitam Amna, samo uživaj sada! 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Principessa_1709
    14. Srpanj 2020. 11:55

Bubica1

Amna35

Beta 644, a 12dnt, jedna blastocista. Sad sam se zabrinula bas je previsoka beta

Ne brini, mislim da je to super beta pošto je bila blastica. Kod blastica se već test može napraviti oko 5-tog dana nakon transfera pa po meni to nije previsoko.Meni je beta na 13 dnt bila 478, a vratili su mi trodnevni. Kod tebe je blastica i 12 dnt 644, znači to je to.A tko zna, kako kaže Principessa, možda se ta jedna odlučila podijelitiČestitam Amna, samo uživaj sada!

Bubica, kako je kod tebe? Javljaju li se neki novi simptomi? Ja sam skuzila zadnjih dana lagane vrtoglavice, ali koje potraju manje od sekunde, i tako me prate u tijeku dana.
    Ja cu ipak sutra skocit jos jednu betu izvaditi, jer mi jest nekako niska.
    Kad je tebi ultrazvuk?

• Amna35
    14. Srpanj 2020. 12:12

A na sto bi jos moglo ukazivati ako je beta previsoka?

Bubica1
    14. Srpanj 2020. 12:16

Nemam novih simptoma, samo tu i tamo lagani grčevi ili bockanje. I osjetljive bradavice. A i promjene raspoloženja, od sreće do nekakve tuge, zabrinutosti i slično. To je valjda sve normalno.  Ultrazvuk mi je tek idući utorak, jako sam nestrpljiva  Pa si mislim da i ja još jednom izvadim betu sutra, čisto da budem mirnija, iako su mi rekli da nije potrebno jer se lijepo dupla. A i tvoja se fino poduplala. Ali ako ćeš biti mirnija, idi još jednom  

👩 37 - AMH 13

Bubica1
    14. Srpanj 2020. 13:28

Amna35

A na sto bi jos moglo ukazivati ako je beta previsoka?

Mislim da stvarno nemaš razloga za brigu.  Baš čitam po netu i ne nalazim ništa na što bi mogla upućivati visoka beta. Iako ja stvarno ne mislim da je previsoka. Evo ima tu jedan link pa si pogledaj: https://artemeda.hr/beta-hcg/
    Ako sam dobro izračunala ti si otprilike u 5.tjednu, jel tako? A  u ovoj tablici je vidljivo da beta u tom tjednu može biti i do 7.000. Čak i da si u 4. tjednu, opet je beta dobra. Jer kod svake žene je to drugačije, samo je bitno da se dupla.  Zato lijepo uživaj i opusti se 

👩 37 - AMH 13

• Amna35
    14. Srpanj 2020. 13:49

Hvala puno na odgovoru i podrsci, ma ja sva pogubljena, ne znam vise ni citati, ne mogu se sjetiti vise jel kod vanmatericne visoka ili niska beta i td, sva sam ono HI hahaha. Hvala svima stvarno velika na podrsci i cestitam buducim majcicama. Ja cu i sutra vaditi betu, a rezultat u cetvrtak. A vidjet cu onda da mi odradi vec petak UVZ jer sam procitala da vec kada je beta preko 1000, moze UVZ ili ?

• sarita1983
    14. Srpanj 2020. 13:57

Visoka beta moze upucivat na blight ovum ali kod tebe Amna obzirom na dane od transfera nije toliko visoka. Nema ti smisla ici na uzv proje nego beta bude iznad 6000 jer se tek tada vidi srceko a vidit gestacijsku vrecu bez srceka ti znaci isto koliko i izvadit betu, ( naravno sve to vrijedi ako nemas bolova, ako imas onda su protokoli postupanja drugaciji...)samo se izlazes rizicima boravka u zdravstvenim ustanovama, pogotovo u ovo ludo vrijeme.  Sve ce to biti dobro, ja znam da je cekanje jako iritantno ali brzo to prodje, vazno da tvoja mala mrva raste i fino odmaraj i mazi busicu doma ili na poslu 💕💕

• Principessa_1709
    14. Srpanj 2020. 15:20

Bubica1

Nemam novih simptoma, samo tu i tamo lagani grčevi ili bockanje. I osjetljive bradavice. A i promjene raspoloženja, od sreće do nekakve tuge, zabrinutosti i slično. To je valjda sve normalno.Ultrazvuk mi je tek idući utorak, jako sam nestrpljivaPa si mislim da i ja još jednom izvadim betu sutra, čisto da budem mirnija, iako su mi rekli da nije potrebno jer se lijepo dupla. A i tvoja se fino poduplala. Ali ako ćeš biti mirnija, idi još jednom

Mene doktor zbog GO-a moze primiti tek 30.07. na uzv, dakle, za 16 dana.
    U cetvrtak cu izvaditi jos jednom, betu da se uvjerim da to ide ok. A onda se nadam da ce do 30.07. sve ostati kako treba. 
    Po meni, ti stvarno ne trebas vadit vise betu, ali kuzim strah. Sve je to normalno.
    Promjene raspolozenja primjetim i kod sebe.
    Ali bih rekla da je meni apsolutno najveci simptom taj neki dizziness i neki cudni umor. 

• Amna35
    14. Srpanj 2020. 18:34

Hvala ti puno na obrazlozenju i podrsci. A ne radim, jer su mi odmah dali zabranu zbog korone, inace radim u obdanistu u njemackoj. 😘😘

• Amna35
    14. Srpanj 2020. 21:53

Mene su od danas poceli simptomi muciti. Mucnina tokom cijelog dana i osjecaj slabosti, al bas. Pomalo me stomak, donji dio osjecaj kao da sam prehladila mjehur, pomalo ziganje u jajnicima od jucer i blagi menstrualni bolovi, najvise ih osjetim kada se popnem na 6ti sprat :/ takodjer su mi grudi postale teze, osjetim kad silazim niz stepenice 🙈 i mogu reci da se vec osjecam nekako pomalo drugacije, cini mi se da nemam pojma da sam trudna znala bih sama po sebi 💁‍♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.