Proširene moždane komore kod djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Leny

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pozdrav svim mamicama i taticama mi smo novi na for. rodio se mali djecak 2700kg i dug 48 sve uredu prvi problemi su poceli na prvom pregledu sa 3 mj nije dizao glavicu na potrbuske i dr. nas je poslala na vjezbice fizikalne i na uzv mozga .na uzv je sve u redu vidi se cistica 3 mm i to smatraju urednim nalazom da to nije strasno međutim s njegovih 4 mj mi odlazimo po druga misljenja i u klinici Kantrida radu nam sve pretrage uzv mozga pokazuje prosirene bočne komore  10mm i proširena 3 komora 15mm na MR sve je  u redu nije hidrocefalus neznaju od cega je to rasirilo se sumnja na sindrom nekidoktor kaze da nema sanse da se izvuce iz svega toga iako se 3komora smanjila na 12mm.mali danas ima 11mj napredovao je poceo je pratiti pogledom,drzi igracke  i dosta je ocvrsnuo ,vrti se s boka na bok al jos se nezna okrenut i ne puze  i ne sjedi.IMA LI TKO ISKUSTVA SA SVOJOM DJECOM JAKO SAM ZABRINUTA DALI CE IKAD BIT DIJETE KAO I SVA DRUGA DJECA

    Leny

  • Avatar Miki42

    Miki42

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Draga Leny, nemam takva iskustva ali samo bih Vam poželjela sreću da narastete veliki i jaki; da budete zdravi i hrabri!!!

  • Leny

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Miki


    Draga Leny, nemam takva iskustva ali samo bih Vam poželjela sreću da narastete veliki i jaki; da budete zdravi i hrabri!!!

    hvala Miki

    Leny

  • tupperware_tina

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Leny.. ja nemam iskustva s tim kod djece međutim.. meni su sasvim slučajno otkrili višak tekućine u mozgu i proširene neke komore.. išla sam 5 godina na kontrolu (MR) stanje je uvijek nepromijenjeno i doktor mi je rekao da to najvjerojatnije imam od rođenja i da se neće ništa mijenjati.. ali ko će znati kad nikad nisam bila snimat mozak kao mala… ko zna kakav ti je mozak ako ga ne snimiš :D  inače imam 37god. tako da evo nadam se da je tako i kod tvojeg bebača i da neće biti nikakvih problema :)

    tina

  • Avatar renchiii

    renchiii

    Broj poruka: 410

    Prijavi adminu

    Draga Leny,
    Šaljem vibre za tvoje djetešce i sigurna sam da ce sve biti u redu na kraju jer sam čitala i o gorim dijagnozama gdje su djecica uz puno vjezbanja dostigla svoje vršnjake u prvim godinama života.
    Zanima me da li su ti u trudnoci postavljali kakve dijagnoze? Meni su u 27 tjednu vidjeli da je jedna komora 10mm i da to treba pratiti. Sad sam u 31 tjednu i uzasno se bojim sljedeceg uzv-a. Rekli su da ce se kroz mjesec do mjesec i pol ili smanjiti ili povecati. Moja curka je ful zivahna i uveseljava me svojim plesnjacima svaki dan i svaki dan se molim za nju i drugu djecicu da im Bog podari zdravlja jer ne zasluzuju takav početak.

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • vizual

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    U istoj sam situaciji. Molim vas, šta mogu očekivati? Dijangnosticirane su uvećane komore u 30tjednu, 11 i 12 mm. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.