Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Boa35
    02. Prosinac 2019. 12:29

Elenicaa20

Hej da vas pitam jel se vi farbate il radite pramenove u trudnoci?
    ja sam do trudnoxe radila kerarin i pramenove ali negdje sam procitala da se keratin ne smije radit
    Pa bi samo pramenove radila prije nove god?Usla sam u 5 mjesec sta vi mislite?

Ja sam izbjegavala farbanje u prvih 16 tjedana.. kasnije se otišla pofarbati, to je bilo nakon ljeta.. mislim da ću ići sad prije blagdana još jednom i onda pred sam porod.. jer kad mi bebica stigne, pretpostavljam da prvih 2-3 mj neću moći otići kod frizerke.

Vaki
    02. Prosinac 2019. 14:51

Ja se nisam farbala u prvoj trudnoći pa neću ni sad. Obavim šišanje i odmah sam si top. 👌
    Mislim da ću se ofarbati tek kad mali bude star oko 6 mjeseci, zbog dojenja. Moja frizerka je staromodna pa mi neda ranije. 😅

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

• Lady33
    02. Prosinac 2019. 15:06

Ja se farbam na svakih 5 do 6 tjedana .. farbom bez amonijaka i doktorica moja mi je rekla bez problema se mgu farbati treba zena drzati do sebe kao nebitno sto je trudna .. to nista ne skodi.. jos je ona bas cijenjen doktor kod nas ovdje .pa eto ja joj vjerujem i do sada je sa bebicom sve super a ja ofarbana isto sam 19 +4  i vec sam se 2 puta farbala do sasa

url=https://lilypie.com]

skoljka
    02. Prosinac 2019. 15:16

Kad vec pisemo o kosi, kako vi stojite sa kvalitetom jel kod vas ona prica da u trudnoci sija kosa lice itd... 
    Meni je na pocetku negdje do 16tt sve bilo uzas, kosa masna, ruzna, lice i masno i suho, nisam licila na sebe. Onda se sve popravilo al ne sad da kazem uwau nikad ljepse, jedino sto za kosu zaboravim kad sam je prala jer stvarno se ne masti sto nikad nije bila takva, i nekako je posebo meka, i sve dlake opcenito po tijelu, na nogama su mi tak mekane dlake i spooroo rastu, to mi bas odgovara 🙈

Tina1803
    02. Prosinac 2019. 15:24

Curke, sorry sto skačem s tema - jaje,farbanje itd ali samo da se ubacim s pitanjcem ako itko moze pomoc 😊
    Inace imam hashimoto i hipotireozu i danas mi je nalaz:  tsh 2.050 a ft4 malo niže nego inače - 11.7 a ref.vrijedn.su od 12-22. Jeli to ok nalaz ili?
    I još nešto-otpočetka trudnoce mi je CRP blago povišen-6.2 a ref.vrijedn.je <3. Svi doktori su rekli da je to zanemarivo u trudnoci jer da je neka upala CRP bi bio oko 20 i više. Što vi mislite? 

• meddleO407
    02. Prosinac 2019. 15:51

Ja ću se ofarbat i ošišat tamo pred porod, inače se redovito farbam, ali u trudnoći sam samo jednom za sestrine svatove u 9.mjesecu. Ma ionako nikud ne idem, kosa mi je stalno u repu, upristojit ću se prije nego se beba rodi
    znate kak kažu da trudnice "sjaje" , ja sam daleko od toga, lice mi je koma, stalno neki crveni prištići skaču, kosa mi se masti, da ne pričam da sam napuhana i hodam ko slonica. A svi ti silni vitamini koje uzimam nisu mi pomogli da mi nokti ili koža ili kosa budu ljepši. Sve u svemu 

Lilypie
    02. Prosinac 2019. 16:23

Kao sto sam i pretpostavila OGTT los!
    Glukoza natašte 6,3 (<5,1)
    60’ 10,3 (<10)
    120’ 11 (<8,5)
    Veći mi je šećer nakon 2 sata nego nakon sat...
    KKS je ok... malo anemija ali ništa strašno. To je sasvim normalno u trudnoći da su te vrijednosti i kod zdrave trudnice snižene.
    I k tome nema večeras kontrole za mene jer je ginekolog bolestan. Sutra zovem da vidim kad se vraća.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

skoljka
    02. Prosinac 2019. 17:05

A Lily bas mi je zao da je tako, uvijek nesto mora zezati. Jesil vec pocela sama uvoditi dijetu, ili cekas misljenje dr.? Ja sam trebala sutra ici vadit te iste nalaze ali necu, bojim se da ce biti jos gori nego tvoji jer sam prehladjena pa od one dijareje pad imuniteta, cekat cu iduci tjedan da se malo oporavim. 

Lilypie
    02. Prosinac 2019. 17:13

A Lily bas mi je zao da je tako, uvijek nesto mora zezati. Jesil vec pocela sama uvoditi dijetu, ili cekas misljenje dr.? Ja sam trebala sutra ici vadit te iste nalaze ali necu, bojim se da ce biti jos gori nego tvoji jer sam prehladjena pa od one dijareje pad imuniteta, cekat cu iduci tjedan da se malo oporavim.

Ništa još nisam uvodila... i sumnjam da će hranom kod mene ista i postići. Slatko uopće ne jedem, jedem kuhano svaki dan... najčešće piletinu, tri obroka i voce između i ne znam sto bi mogla izbaciti 💁🏻‍♀️

Pričala sam s prijateljicom koja je isto imala gestacijski dijabetes u trudnoći i kaže mi da ništa nije pomagalo. Pojede pola banane i šećer skoči u nebesa. Na kraju je dobila inzulin.
    Čekam da se doktor vrati pa će me sigurno dalje slati. Navodno se prvo radi GUK profil pa se onda vidi sto dalje.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Boa35
    02. Prosinac 2019. 17:21

skoljka

Kad vec pisemo o kosi, kako vi stojite sa kvalitetom jel kod vas ona prica da u trudnoci sija kosa lice itd…
    Meni je na pocetku negdje do 16tt sve bilo uzas, kosa masna, ruzna, lice i masno i suho, nisam licila na sebe. Onda se sve popravilo al ne sad da kazem uwau nikad ljepse, jedino sto za kosu zaboravim kad sam je prala jer stvarno se ne masti sto nikad nije bila takva, i nekako je posebo meka, i sve dlake opcenito po tijelu, na nogama su mi tak mekane dlake i spooroo rastu, to mi bas odgovara 🙈

Meni su nokti čvršći i kosa mi ne pada jako kao prije..a bome mi je i lice skroz čisto.. 
    Uglavnom bolje stanje nego prije trudnoće! 

Lilypie

Kao sto sam i pretpostavila OGTT los!
    Glukoza natašte 6,3 (&lt;5,1)
    60’ 10,3 (&lt;10)
    120’ 11 (&lt;8,5)
    Veći mi je šećer nakon 2 sata nego nakon sat…
    KKS je ok… malo anemija ali ništa strašno. To je sasvim normalno u trudnoći da su te vrijednosti i kod zdrave trudnice snižene.
    I k tome nema večeras kontrole za mene jer je ginekolog bolestan. Sutra zovem da vidim kad se vraća.

Pojela sam večeru i sad ništa dok ujutro ne završim s tim.. 
    Jedna poznanica je bila na dijeti nekoj zbog povišenog šećera u trudnoći.. nije dobila inzulin, ali ne znam koje su joj vrijednosti bile.. mene je strah i dijete, jer radim još uvijek i stvarno ne znam kak jesti 5-6 obroka dnevno.. 
    Stvarno se nadam da ćeš ga moći regulirati hranom. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.