Hej cure, nesto me zanima, mozda mi mozete pomoc, dakle trudna sam evo skoro 3 mj, nezaposlena, e sad mi svi kazu nadi nekog da te prijavi i otvori bolovanje pa da imas neka primanja.. Nije mi se problem prijavit, imam u koga samo ne znam kako bi to islo cim se prijavim odmah na bolovanje, na osnovu cega bi se obracunavala primanja, i da li bi bila na teret poslodavca ili drzave? Raditi ne mogu, trudnoca mi se vodi kao rizicna zbog prethodnog spontanog i hematoma iako je za sad sve u redu. Zna li itko proceduru i je li to izvedivo?
Hej cure, nesto me zanima, mozda mi mozete pomoc, dakle trudna sam evo skoro 3 mj, nezaposlena, e sad mi svi kazu nadi nekog da te prijavi i otvori bolovanje pa da imas neka primanja.. Nije mi se problem prijavit, imam u koga samo ne znam kako bi to islo cim se prijavim odmah na bolovanje, na osnovu cega bi se obracunavala primanja, i da li bi bila na teret poslodavca ili drzave? Raditi ne mogu, trudnoca mi se vodi kao rizicna zbog prethodnog spontanog i hematoma iako je za sad sve u redu. Zna li itko proceduru i je li to izvedivo?
Nije, do prije par godina se moglo da imas prosjek 6 placa. Sada trebas biti zaposlena 12 mjeseci kontinuirano ili trebas imati 18 mjeseci u zadnje 2 godine.
Hej ja otvaram 1.11, ne znam kako ide sa nezaposlenim.. mene su trazili 9mjeseci neprekidnog rada ili 12mj s prekidom u posljednja 24mjeseca,traze ti potvrdu o zadnjih 6 plaća..ides na teret drzave. Eto ako sam ti bila kako od pomoci.
Znaci nemoguće. Hvala vam
Da bi za vrijeme komplikacija mogli ostvariti pravo na punu plaću (100% osnovice) trebate imati 9 mjeseci neprekidnog staža ili 12 mjeseci staža u posljednje dvije godine. Ukoliko ne zadovoljavate ni jedan od tih uvjeta staža, primat ćete fiksnu naknadu u iznosu od 831,50 kuna za puni mjesec bolovanja.
Da bi za vrijeme komplikacija mogli ostvariti pravo na punu plaću (100% osnovice) trebate imati9 mjeseci neprekidnog staža ili 12 mjeseci staža u posljednje dvije godine. Ukoliko ne zadovoljavate ni jedan od tih uvjeta staža, primat ćete fiksnu naknadu u iznosu od831,50 kunaza puni mjesec bolovanja.
Reni, mislim da je ovaj zakon na snazi:
Iznos naknade se računa kao prosjek plaće prethodnih 6 mjeseci prije odlaska na porodiljni dopust. Uvjet za primanje naknade po ovom kriteriju je da roditelj ima 12 mjeseci neprekidnog staža ili 18 mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine.
Da bi za vrijeme komplikacija mogli ostvariti pravo na punu plaću (100% osnovice) trebate imati9 mjeseci neprekidnog staža ili 12 mjeseci staža u posljednje dvije godine. Ukoliko ne zadovoljavate ni jedan od tih uvjeta staža, primat ćete fiksnu naknadu u iznosu od831,50 kunaza puni mjesec bolovanja.Reni, mislim da je ovaj zakon na snazi:
Iznos naknade se računa kaoprosjek plaće prethodnih 6 mjeseciprije odlaska na porodiljni dopust. Uvjet za primanje naknade po ovom kriteriju je da roditelj ima12 mjeseci neprekidnog staža ili 18 mjeseci s prekidimau posljednje dvije godine.
Najbolje da se raspitas,jer sam ja prije par dana bila na HZZO-u i receno mi je ovo gore sta sam napisala.
Da bi za vrijeme komplikacija mogli ostvariti pravo na punu plaću (100% osnovice) trebate imati9 mjeseci neprekidnog staža ili 12 mjeseci staža u posljednje dvije godine. Ukoliko ne zadovoljavate ni jedan od tih uvjeta staža, primat ćete fiksnu naknadu u iznosu od831,50 kunaza puni mjesec bolovanja.
Pa što nije da se za vrijeme komplikacija max može dobiti 4200kn, a ovo od 100% osnovice plaće ide za prvih 6mj porodiljnog?
Jer komplikacija su na teret države.. prvih 6mj porodiljnog plaća poslodavac,a drugih 6mj opet ide na teret države i zato se drugih 6mj plaća samo 2300kn..
stefanii0402, ti pises o komplikacijama u trudnoci, a ja o rodiljnoj naknadi. Obje smo u pravu.
Pa što nije da se za vrijeme komplikacija max može dobiti 4200kn, a ovo od 100% osnovice plaće ide za prvih 6mj porodiljnog?
Jer komplikacija su na teret države.. prvih 6mj porodiljnog plaća poslodavac,a drugih 6mj opet ide na teret države i zato se drugih 6mj plaća samo 2300kn..
I komplikacije i porodiljni placa drzava, nista poslodavac, osim sto je zadnjih 6 mj 4000kn, a nas ce uhvatit novi zakon gdje ce drugih 6mj biti 5600kn 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji