Koliko ranije planirate spremiti torbu za rodiliste i kada cete kupiti kozmetiku za bebu? Ne bi da mi stoji predugo, a opet lagano bi i s tim krenula.
Jos me zanima sta cete sve nositi za sebe u rodiliste? Hocete kupovati one pakete tipa frida mom set? Jel valjaju cemu ti hladni ulosci, ona neka pjena i sl. proizvodi koje oni nude?
Ja ću sada u 34. tjednu počet lagano, zlu ne trebalo.
Bila baš prošli tjedan na tečaju i postavilo se pitanje za te uloške, babica je rekla da čim manje toga na ranu/šavove, tim bolje pa sada nisam pametna. Frendice koje su rodile se kunu u peri bočicu plus uloške za inkontinenciju i mrežaste gaćice, makar se njih navodno dobije u dosta rodilišta
3.7. ➕
NIPT: low risk curica🩷
Termin: 13.03.
Moja torba spremna vec 3 tj
Nek ona stoji🤣
Nisam kupovala setove ni u jednom porodu prije
Jedino sto mi je korisno je ona boca za ispiranje dolje s kosim onim duzim pipkom da ne moram pod tus nakon svake nuzde
Ostalo klasika, ulosci, mrezaste gace
Tu bocu sam narucila s temua plasticnu, oko 1€ je bila iako nije ni kod nas po ljekarnama nesto extra skuplja
Uvijek sam ispirala i prala cistom vodom
Kad mi je sav puknuo ( prije vremena) spricala octensept dodatno + peruvijanski balzam mi ginicka pustila i bilo ok

Ja sam spremila torbu u 33. Tjednu i kad sam kupovala sebi za torbu odmah sam kupila i za nju kozmitiku i tako mi stoji sve zapakirano u ladici
Za sebe sam uzela mrezaste gace i chico uloske, iskreno ja se uopce ne sjecam sta sam prosli put imala, ali kaze muz da sam to nosila i da mi je bilo okej haha

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Nipt - low risk, curica 🩷
Termin: 01.03.2026.g.
Ja nisam jos spremila al mislim uskoro, uglavnom meni fridina peri bocica i hladni oblozi su dosta olaksavali u rodilistu, imala sam i pjenu al meni su oblozi ipak duzi malo ucinak imali, ali najvise od svega mi je pomoglo ispiranje dole sa cajem od hrastove kore. Cim sam dosla doma sam skuhala, ostavila da se ohladi i tu peri bocicu punila s cajem i par puta dnevno tako. Meni je nakok jednog dana ona bol i nelagoda vec nestala tako da ja preporucujem definitivno

23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Evo da se javim s pregleda. Sve je u redu. Polako sve omeksava i otvaramo se, sad je pitanje trenutka kada ce se sve pokrenut.
Ponovno sam narucena na ctg za 2 dana.
Uzbudenje, strah i pomalo panika od svega krece rast :)
Cestitaaaam🥹🥹🥹🥹🥹
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
⌛️ OGGT test 31.10. gestacijski dijabetes, nataste 5.6
UZV ⌛️ 27.11. 🥰🤰🏼🩵
UZV ⌛️ 29.12. 🐣 2.7kg
Pregled TA 08.01. bebac 2800g
Pregled TA 23.01. sve ok, bebac 3370g
Pregled TA 30.01. Sve ok, bebac 3500g
Pregled TA 04.02. Bebac 4kg🩵
Pregled TA 09. 02. Bebac 4.1kg🩵
Indukcija 13.02. 🙏🏻
Due date ⌛️🩵 13.02.

Dječak 💙
Hej cure,imala sam ujutro jedno 5-6 tockica krvi. Najvise do sada,imala sam jednom skroz na pocetku i jednom poslije odnosa. Uglavnom nisam imala vise od ujutro. Jedino jedno 7-8 kontrakcija🫣 Naravno strah i panika su prisutni. Mislila sam otici do svoje gin.u pola 2 kad pocinje raditi,za svaki slucaj?
Usto od jucer mi se bas dosta vrti,bas mi tlak bude 100/65 🫥
Meni su se isto tijekom siječnja u dva navrata pojavile te točkice, a u petak mi se pojavio iscjedak smeđe boje. Odmah sam otišla u bolnicu na pregled, rečeno mi je da mi je cerviks smekšan i uloživ pa su me ostavili na promatranju do jučer. Nakon otpuštanja iz bolnice, preporučeno je mirovanje.
Bit će sve ok, ali svakako se javi na pregled da se provjeri i da budeš mirna.
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
Ja bi otisla svakako
Dodatan pregled ne skodi. A opet ako se slucajno otvaras ili nesto oni ce to probati zaustaviti.
Ili ako je neka infekcija ili nesto, za svaki slucaj ne kosta te otici. Sretno i javi🙏

Svakako odi i vidi sto je u pitanju.
Javi se kada zavrsis
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Obavezno odi, nemas sta izgubit, bar ce glava biti mirna. Sretno, javi, cekamo🙏🏻🙏🏻🙏🏻
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
⌛️ OGGT test 31.10. gestacijski dijabetes, nataste 5.6
UZV ⌛️ 27.11. 🥰🤰🏼🩵
UZV ⌛️ 29.12. 🐣 2.7kg
Pregled TA 08.01. bebac 2800g
Pregled TA 23.01. sve ok, bebac 3370g
Pregled TA 30.01. Sve ok, bebac 3500g
Pregled TA 04.02. Bebac 4kg🩵
Pregled TA 09. 02. Bebac 4.1kg🩵
Indukcija 13.02. 🙏🏻
Due date ⌛️🩵 13.02.
Sretno Sreca4 🙏 drzim fige da je sve okej al svakako nek dr provjeri

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Drzim fige da si odradila pregled i da je sve okej 🤞🏻

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Hej cure,hvala svima na podrsci🙏Sve je u redu,samo su mi jako izrazene vene dolje🫡i one pucaju.. inace stvarno sve ok,od zatvorenosti do bebe🙏

Super da je sve dobro! ❤️ Znači hoće to i od vena? I u mene su vene sve gore i na sve više mjesta ih kužim. Konačno sam obavila pregled i CD vena i dobila danas čarapu. Od sutra je nosim i sretno mi bilo s navlačenjem!

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Anisel da 🫣 ja ih imam po nogama a ovu trudnocu sam pocela dobivati i po trbuhu😔 stvarno nisam znala da je i dolje takva situacija😱evo...sada svi znamo da je definitivno moguce.
I ja bi morala otici na pregled. Da li te bole vene?

Dugo se i ja nisam javila, porodiljni mi je poceo pa napokon imam vremena.
Kod mene sve nekako tesko ide. Beba je velika, procjena je da ce na porodu imati oko 4.300.
Secer je imao svojih uspona i padova, svakih par dana sam na vuk vrhovcu na pregledima. Koliko sam uspjela popratit sve cure su ok sa secerom, ali ako ima netko sa visokim secerom neka se javi da kukamo zajedno. Ja sam na inzulinu, doza je sve veca i veca. Alergicna sam na igle za inzulin. Senzori za secer mi dobro ne rade. Dosta mi je vise i dijete i secera.
Doktorica kod koje sam vodila trudnocu i doktor iz Petrove se ne slazu oko toga kad i kako bi trebala rodit. Doktorica kaze obavezan carski s 38 tjedana i nikako ne smijem na indukciju.
Doktor iz petrove kaze da cekamo do 40 tjedana, ako ne rodim, ide indukcija.
Poroda me je strah, jer je beba okrenuta licem prema mom trbuhu i ogromna je. Iskustva koja sam citala s takvih poroda blago receno nisu lijepa.
Boli me kad hodam, pogotovo ako mi je mjehur pun. Doslovno svaki korak jako boli.
Zgaravica pa cak i mucnine me ubijaju, krenu sredinom dana i onda do rasturaju ostatak dana. Poslije rucka uglavnom ne jedem jer ne mogu.
Smrsavila sam par kila i sad sam na +3 kile, a 8 mjeseci sam trudna.
Brinem se da beba nista dobro ne dobiva jer voce uopce ne mogu jesti.
Termin mi je korigiran na 8.3. ako bude na termin biti ce decko rođen na dan zena 😀
Torbu za bolnicu nemam spremnu, fali mi jos dosta toga. Pa i sama torba 😂
Eto malo sam se izjadala 😀
Koliko si visoka? Ja sam rodila malca 4250g prvog. Nisu mogli vjerovati kad je izasao ( visoka 1,76, udebljala se 11 kg, nikakvih problema s secerom)
Ne mogu oni nikada tocno odrediti jer mjere femur pa po tome tezinu odrede. Ali ako misle da ti to ne bi mogla prirodno, poslusaj ih. Postavi upit na zimskim 2025/2026, ja sam se bila kasno prikljucila ali bilo je zrudnica koje su se pikale samo nisam popratila na kraju porod i to

Visoka sam 163. Strah me je i genetike, suprug je rođen s 5 kila, a njegov sin iz prvog braka s 4 i pol kile. A cak se i na ultrazvuku vidi da je mali isti suprug.
A za porod, ja bih voljela roditi prirodno, ali kakve sam sve price citala s ovakvim polozajem bebe i jos je velika beba, a ja prvorotka, nekako si mislim da je carski bolja opcija. Ali doktor koji odlucuje nije za carski.
Mislim, na kraju se sve moze promijenit, beba se moze okrenut (iako je vec mjesecima isto okrenuta, mislim da mu se sviđa polozaj 😀)
Moze porod zapocet ranije pa ce bi beba biti manja pa bi trebalo ici lakse.
Trudim se ne razmisljat previse o tome jer se do kraja moze izmijeniti jos hrpa toga, ali opet podsvjesno se bojim.

Razumijem te zbog straha jer se i ja uhvatim jos razmisljajuci, a trece mi je
Drzim fige da onda bude prirodno i bar tj dva ranije ( u terminu) da bude “manji” momak.
Isto i sebi mantram. Samo da je do 4 kile🤣
Iako kuma je rodila prijevremeno dosta, beba je 2300, pa je i dalje bio iako brz/ bolan porod i ima 3 sava. Tako da moramo biti spremni na sve.
Mozda da popricas barem o indukciji za prirodan porod onda? Bolnicu svakako mozes mijenjati i ici po jos jedno misljenje

Bas mi je zao sto se mucis s tim secerom i prehranom, vjerujem da ti je muka od svega :( a ne brini za bebu, oni uzmu sve najbolje od nas sebi tako da trebalo bi da dobije sve.
Sto se tice poroda - ja bih birala carski ako je beba velika na kraju i nema dobar polozaj. Pa budes vidjela s tim dr mozda i on promijeni misljenje na kraju.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Ne mogu te utjesiti za secer, ali evo moja orva beba je bila okrenuta licem tako i proslo je sve okej, nisam imala ni jedan vanjski sav, unutra jesam, ali ne zbog lica nego je jos gospoda i ruku skupila 😅

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Bella_le, u to se isto pokusavam uvjeriti, da sigurno ima i dobrih iskustava, samo se o njima ne piše toliko. A loša iskustva se uvijek prokomentiraju.
Koliko je tvoja prva bebica bila velika?
Meni je doktorica na zadnjem uzv za mog malog rekla da moze u skolu 🙈
Hvala cure na utjehi, lijepo je procitat pozitivan stav😊

Imala je 3030g i full okruglastu glavicu 😂

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Moja prijateljica je rodila bebu od 4700 prirodno a ona je mrsavica.
Vjerujem da ce ti sve bit okej🙏🏼
Moja beba je sad vec jako velika. Prije tjedan dana je procjenjen na 2600, ja se nadam da nece preko 4300 ic do kraja😅

I moja beba je okrenuta licem prema drobu i to već zadnja 2 pregleda, isto sam cula da je to teži porod...al nekako se nadam da će se to možda i promijeniti, sad sam 34 tjedna, pregled mi je sljedeći tjedan pa ćemo vidjeti stanje
Cherry bas mi je zao da te toliko toga muci😔doista nije lako boriti se sa secerom,zaista! Jos samo malo izdrzi🙏
Nazalost nemam osobnih iskustva s takvim porodom i nisam adekvatna po tom pitanju. Nadam se da ce odluciti ono najispravnije i najbolje za oboje🙏

Žao mi je zbog tvojih muka sa šećerom i zbog nezgodnog položaja bebe. Možda se to još stigne promijeniti?
Kao netko tko je rodio dijete od preko 4 kg hitnim carskim nakon indukcije, bojim se sličnoga kao ti jer sam nailazila na jako proturječne stavove raznih ginekologa, a nažalost mi se čini da ovi u bolnici skoro uvijek prvo pokušavaju prirodno pa ako prođe prođe. Na tvome, a i na svome mjestu uskoro, ću inzistirati na UZV-u sa cca 37 tjedana i ukoliko i ova beba bude procijenjena na skoro 4,5 kg pokušat ću se bolje zauzeti za sebe i tražiti više mišljenja. Naravno da bih i ja idealno voljela roditi vaginalno jer je to za sve najbolje, ali ukoliko je šansa da taj porod glatko proteče mala, onda mi se nema smisla mučiti i onda opet završiti na carskom. Na kraju, naravno, svi poslušamo doktora jer valjda oni znaju najbolje, ali kažem, meni se nekad čini da oni tako pokušaju, iako su svjesni da vjerojatno ništa od toga.
Što se tiče UZV procjena, ja sam dan prije indukcije bila na UZV-u kojeg sam sama tražila i procjena bebe je bila točna. Razlikovala se doslovno 30 grama... Kad su skužili koliki je, odmah su rekli da sutradan dođem na indukciju.

👱♀️ 32 👨 38
👦 3

Evo da se i ja javim, pregled je dobro prošao, beba ima 2 kg glavom prema dolje, zadnji put je bila poprijeko. Naše proljetnice ce biti bas proljetne.
Cherry drži se, još malo.
Sreca4 nadam se da ce biti sve ok na pregledu, javi nam. ❤️
Cestitaaam🥰bitno da je sve super!!
Je je,napisala sam iznad gore,hvala ti🫂

07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Obavila ja psih i danas
S obzirom da mi je puuno bolje ( ne razmisljam toliko negativno)
I neke alate sam usvojila za borbu s mislima, danas smo prosli jos neke
Jako je zadovoljna a i ja…
Nismo dogovarale novi termin rekla je da joj se javim, a ako porod bude za vrijeme radnog vr moze mi i doci u radjaonu ako budem htjela :)
Baš mi je drago da ti je lakše! Bome neka dobra psihologinja, a i jako je lijepo od nje što se ponudila doći u rađaonu. 😊

👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Baaas lijepo od nje,ovo je tako lijepo za cuti,malo je takvih ljudi😊I bas mi je drago da si ti puno bolje🙏samo nastavi dokle god osjecas potrebu💖

Odlično, najbitnije je da se bolje osjećaš
Što se tiče alata za borbu s mislima koje spominješ, radi se o nekim generalnim alatima ili alatima koji pomažu isključivo u tvojem slučaju?
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
Da, s obzirom da radi u ustanovi u kojoj cu roditi super je da moze doci ako se nesto oduzi i bude mi tesko
Sto sectice alata, individualno je o problemu koji nekoga muci, nece svima isto pomoci

Možeš li reći gdje ideš i kod koje psih?
U zadnje vrijeme imam baš užasne misli i mislim da što se porod bliži će mi biti samo još gore...
Ne znam odakle si, u Osijeku na ginekologiji je dr,
Ide se bez uputnice uz prethodni dogovor
Ako si iz Os ili okolice ostavi mail pa ti sibnem kontakt

Ja sam vadila krv danas,pa svasta nesto poviseno/snizeno. Uglavnom muke po zeljezu🤣
Da cujem kaj koristite vi kojima je snizeno? Da li vam tesko sjedaju na zeludac i kako je sa stolicom/wc-om? Uspijete li otici?
Ferozomal ( ak sam dobro napisala nisam sad doma) granule
Meni je zeljezo 14 bilo sto je cak ok ali mi je hemoglobin 118 sto je mrvicu ispod granice zato mi nije dala nista na recept nego to da pijem
Super mi je, ne sjeda mi tesko, fino je i to cu sigurno nastaviti i nakon poroda

Hvala tiii.
Meni je 7 ali onaj TIBC i UIBC su oboje dosta visoki. Klasika hemoglobin je niski isto

Ja uzimam heferol. Na wc mogu svakodnevno, samo je stolica ful tamna. Znam da nekima dosta teško heferol pada na želudac, ali meni se pokazao ok.
11/2024 💔
4/2025 💔
8/2025 💙
Ja pijem heferol, isto su mi UIBC i TIBIC duplo visi nego sto trebaju biti, rekla mi je dr uz zeljezo jesti jako puno cikle i crvenog mesa, idem svakodnevno na wc haha

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Meni nisu vadili željezo, ali mi je hemoglobin 96. Pijem Sideral jer mi heferol užasno pada na želudac, ali u pon ću na pregledu pitati smijem li uzimati duplu dozu ili nešto jače jer se baš osjećam malaksalom, a zadnje što želim na porodu je završiti na transfuziji...
3.7. ➕
Vjerojatno ti je to i do ovih tjedana “i kraja” trudnoce
Mislim da smo svi koliko sam skuzila neki pregazeni
Ne sjecam se toga prije jer su klinci bili manji nego sad i trazili vise paznje, al frendica mi kaze da tijelo skuplja snagu za porod i neprospavane noci pa da kao “sto vise” odmaramo sada ovaj zadnji mjesec

Hvala vam curke,ma mislim ja stvarno imam jako velikih problema s odlaskom na toalet i zato se bas bojim da ce biti jos gore.

Ja sam pila Ferimorre forte sad Sideral Forte i imam zatvor i hemoroide 🙈 sad ne znam koliko je to do zeljeza koliko do tog sto lezim pa crijeva ne rade ali muku mucim evo mjesecima. Svaki dan pravim kompot od sljiva i pijem sok od sljiva povremeno.
Nazalost slabo dizem zeljezo, beba sebi sve vuce. Sutra cu kontrolisat.
Ako budem isla na CR transfuzija mi ne gine, al okej sam s tim, radim najbolje sto mogu u datoj situaciji.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Ja isto pijem heferol. I ja imam problema od početka trudnoće sa zatvorom, mislim ne konstantno, al ponekad, a otkad pijem željezo nije se ništa posebno promijenilo. Meni donat mg pomaže u tom slučaju, deci do dva prije svakog obroka i problem rješen!

Cure s zimskih imaju wapp grupu i tamo se lakse cuju nego premo foruma/ zbog reklama i to
Ja sam danas malo u guzvi imamo sto obaveza i rodendana
Mogla bi eventualno sutra napraviti grupu ako je svima tako lakse ( ili ako netko ima vremena danas nek ostavi mail pa cemo na mail poslati br moba)😃

Cure, znate li možda kako ide papirologija za otvaranje porodiljnog ako sam od sredine kolovoza na komplikacijama, odnosno bolovanju? Ova potvrda o posljednjih 6 plaća me zbunjuje, odnosi li se to onda na plaće prije odlaska na komplikacije ili će mi računati naknadu za komplikacije kao "plaću", koja mi onda ruši prosjek u odnosu na to kako bi bilo da se računa plaća od veljače do srpnja?
Ja sam predala isti R1 obrazac kao kad sam otvarala komplikacije

2018 🩷
2021 💙
16.6. ➕
Mene nisu tražili ništa dodatno, imali su sve podatke otprije. Predala sam im jedino dva dokumenta koja sam dobila kod doktora; zatvaranje bolovanja i otvaranje porodiljnog. Mislim da se tih 6 platnih lista računaju samo ako si do tpg trenutka radila.
3.7. ➕
Dobro su cure rekle, oni već imaju te podatke i računa se 6 plaća prije otvaranja komplikacija. :)

👱♀️ 32 👨 38
👦 3

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji