Pozdrav, pratim forum povremeno, a upadam da odgovorim Čokoladici za hemoroide jer sam ih se uspjela riješiti baš nedavno.
Meni su bili vanjski. Svašta sam isprobavala, a pomogla mi je mast Hemopropin u početku za ublažavanje upale (bol, zatezanje, svrbež...), a prošli su u kombinaciji s oblozima od zagrijanog maslinovog ulja (cca 1 dl ili manje) s dodatkom žličice cvjetova kamilice nakon što ulje skoro provrije - najbolje da budu svježi, a ako ne, mogu i suhi. Mast se koristi ujutro i navečer, ali ja sam po noći stavljala blazinicu natopljenu tim ohlađenim pripravkom pa sam mazala samo ujutro. Naravno, uz redovitu higijenu. Prošlo mi je potpuno za desetak dana, a nelagoda se ublažila već nakon nekoliko dana. Meni je to bilo izrazito nelagodno i bolno po cijeli dan, a zanimljivo da mi na wc-u nije ništa smetalo. Već sam se vidjela na operaciji jer je bilo za izluditi.
Možda bi se i samo od masti s vremenom povuklo, ne znam. Može uz dojenje.
Ako pomogne, bilo bi mi drago.
👩🏻34 👱🏻♂️45
28.7. +
Curica 🩷
cokoladice cestitam na rodenju bebice, ne znam sjecas li me se s teme potpomognute oplodnje :)
Imam ja Aventovu Advanced elektricnu izdajalicu (dvostruku). Koristila sam ju mjesec dana, i manje. Sterilizirana je i sad ju prodajem za 130€ (redovna cijena 230€).
👩🏽31 👨🏻33
2x - IUI ❌
1. IVF - 02/2024 ❌
2. IVF - 04/2024 - tri blastice, ET 1 ❌, 🧊2
Histeroskopija 05/2024 ✅
3. FET - 06/2024 ➕, Panorama Low Risk 🎀🩷
Bok cure, kod nas skroz kaos. Isli smo do hrvatske na tjedan dana i put je prosao odlicno. Stariju smomodvik uli od pelena a mali je prespavao put (budio se svaka 2 sata jest i radtegnut se van sjedalice).
Ja sam aktivna i idem u setnje svaki dan po 1h. Bili smo na prvom pregledu ovaj tjedan, ima granilom pupka i nikako da mu se zatvori pa mu je stavila neku posebnu kremu da se rana lakse zatvori. Ima isto tako pun nosic i dalje pa bude sve super do 3 ujutro kad se krene samo budit zbog nosica. Ima oko 4.5kg i narasao je za 7 cm. Mi kupujemo hipp combiotik pre ali uskro ce prec na hipp combiotik 1. Super pije i pelene su mokre stalno ali kaka jednom svaki drugi dan.
Ja se super oporavljam, pocela sam trenirat i cak smo imali odnose, prvi puta mi je trebalo 6mj da dodem k sebi a sad evo 4 tjedna. Idem u petak, za tjedan dana na kontrolu kod ginekologa. Ne znam kak je kod drugih koji imaju vise djece ali ovaj moj mali, sam zaspi u kreveticu i spava. Super mu je. A mala ga toliko voli, za sad ni gram ljubomore!
Curke, kako se drzite? Jesu bebice uredu? Kako ste vi?
Imam pitanje, kako vi oblacite bebice po ovim vrucinama? Ja svojeg ubucem u bodi dugih rukava i dolje hlacice i carapice, ali ja ne znam ako je njemu vruce 😩 nema iskustva sa tako malim bebama i vrucinama, prvi sin mi je zimska beba pa dok su dosle vrucine on je vec bio komad bebe i bio je samo u bodiu kratkih rukava ili kratkim kombinezonima.
Vi koje ste rodile na carski, koliko vas je zatezala rana na krajevima? Ja sam aktivna secem, kuham, cistim sve onoliko koliko mi tijelo dopusta, ali me stvarno zna zatezati 😵💫 i jos pitanje za mame koje imaju stariju djecu, nakon koliko ste od carskog dizale prvo dijete (stavljanje u sjedalicu) htjela bih se vratiti nasim ritualnima (odlazak u vrtic, pokupiti ga iz vrtica, ducan…)
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
cokoladice cestitam na rodenju bebice, ne znam sjecas li me se s teme potpomognute oplodnje :)
Imam ja Aventovu Advanced elektricnu izdajalicu (dvostruku). Koristila sam ju mjesec dana, i manje. Sterilizirana je i sad ju prodajem za 130€ (redovna cijena 230€).
Sjecam se 🥰
hvala, ali odmah sam ja prvi dan poslala muza po to 🤣
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Curke, kako se drzite? Jesu bebice uredu? Kako ste vi?
Imam pitanje, kako vi oblacite bebice po ovim vrucinama? Ja svojeg ubucem u bodi dugih rukava i dolje hlacice i carapice, ali ja ne znam ako je njemu vruce 😩 nema iskustva sa tako malim bebama i vrucinama, prvi sin mi je zimska beba pa dok su dosle vrucine on je vec bio komad bebe i bio je samo u bodiu kratkih rukava ili kratkim kombinezonima.
Vi koje ste rodile na carski, koliko vas je zatezala rana na krajevima? Ja sam aktivna secem, kuham, cistim sve onoliko koliko mi tijelo dopusta, ali me stvarno zna zatezati 😵💫 i jos pitanje za mame koje imaju stariju djecu, nakon koliko ste od carskog dizale prvo dijete (stavljanje u sjedalicu) htjela bih se vratiti nasim ritualnima (odlazak u vrtic, pokupiti ga iz vrtica, ducan…)
Ja sam pocela ovaj tjedan sa bodijem kratkih jer je bas prevruce,dole tanke pamucne hlacice i carape.
👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
👨32g, oligoasthenozoospermia
Kbc St
1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵
Nanaj mi evo super, na godisnjem na Cresu tjedN dana😊
Ja sam je ovaj tj bome skinula samo u bodic kratkih rukava i carapice, jako je vruce.
Moina super da je put dobro prosao i da je sve ok😊
Inace cure mi smo se vecina prebacile na WU grupu pa da znate😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Mi smo isto od ovog tjedna skinuli preko dana dugi rukav pa mi je u kratkom bodicu i dugim hlacicama, ako spava pipnem ju oa po potrebi pokrijem dekicu vani manje vise isti princip osim ako puse
Moja isto manje vise nakon hranjenja zaspi u krevetcu nema zasad puno problema, stariji isto nesto malo oko nje, doda dudu ili pomazi nekako je zastitnicki nastrojen prema njoj, a u novoj fazi je da mu je sve sad necu i ne 😅
Dobro vecer,da se i ja javim, stvarno me nije bilo par mjeseci.. Mi smo jucer napunili 3 mjeseca,vec je dosta narastao,ja sam dobila jednu ljutu i zivcanu bebu,samo place od rođenja,po ovim vrucinama nam je i noc i dan aktivna,odspava pola sata ili ali u komadu,ostalo bude budan al bas stalno moram nesto pricati ili ga nositi,jer se toliko zajeca u plac da poplavi.. kad idem nekuda odmah se budi i place,tako da vecinom neidem nikud bez njega,a malo me i strah voziti ga u autu paaa i neidemo bas.. nadam se da ste sve dobro,i da su vam porodi dobro prosli..
👩🏼 2012.
👨🏼2015.
🧔♂️🫶👩 2022.
🧔♂️27
👩32
➕❤️ 24.6.24'
17.10.🩵
Evo i mene posle par mjeseci 🤣 Imamo 3 mj i 8 dana.
Beba je za pozelit .Jede spava guce ko kakav smije se.Veseo je pravo.
Zanima me da li ima neka mama da je na carski porodjena,da li je dobila menstruaciju odma.
Prvu menstruaciju sam dobila posle 40 dana i malo jace.druga vec kasni.Mada i prije trudnoce je znalo kasnit.
Samka
Sortiraj odgovore
Najstariji