Mi smo u sri bili na prvom pregledu i to privatno jer nas niti jedan pedijatar nije htio primiti (nemam komentara). I od tog pregleda malena je pocela malo teze disati na nosic jer je tamo preko pola sata dok je trajao pregled bila gola. Ja sam ju pokrivala dekicom koliko sam mogla izmedju pregleda ali svejedno. Sinoc nam je pocela i kasljat i nosic je jos jace zacepljen. Nisam spavala skoro cijelu noc, bas sam ocajna. Za sad i dalje jede. Molim vas za neki savjet mame i da li da idem u Kalićevu sa tako malom bebom ili da pricekam jos malo pa da vidim situaciju?
Jel ima temperaturu, jel nervozna ili drugačija nego inače?
Babybell i kod nas je tako. Mali od jucer teze dise na nosic pa smo bili budni cijelu noc. Uglavnom ja mu nakapam malo fizioloske, pricekam malo i onda na onaj usni aspirator iz dma mu to izvucem van. Jutros smo isli u ljekarnu pa sam uzela nasiben baby (ne znam ako ima u hrvatskoj) ali to je sprej za nos za bebe. Evo nakapala mu prije 2 sata i napokon spava i to sam u sobi. Do sad ga nisam uspjela ni spustit jer odmah bi nos bio pun.
Uglavnom ako mala dobro dise, nema temperaturu, samo cisti nosic. Sto vise izvuc i vlazit sluznicu.
Pjegice cestitam❤️
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕ dolazi baby boy 💙
Mi smo u sri bili na prvom pregledu i to privatno jer nas niti jedan pedijatar nije htio primiti (nemam komentara). I od tog pregleda malena je pocela malo teze disati na nosic jer je tamo preko pola sata dok je trajao pregled bila gola. Ja sam ju pokrivala dekicom koliko sam mogla izmedju pregleda ali svejedno. Sinoc nam je pocela i kasljat i nosic je jos jace zacepljen. Nisam spavala skoro cijelu noc, bas sam ocajna. Za sad i dalje jede. Molim vas za neki savjet mame i da li da idem u Kalićevu sa tako malom bebom ili da pricekam jos malo pa da vidim situaciju?
Jel ima temperaturu, jel nervozna ili drugačija nego inače?
Nema temp mjerimo svakih par sati. I jede kao i inace. Ne vidim neku promjenu na njoj osim eto sto se cuje taj nosic i ako dugo lezi malo kaslje
👱🏼♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷
Babybell i kod nas je tako. Mali od jucer teze dise na nosic pa smo bili budni cijelu noc. Uglavnom ja mu nakapam malo fizioloske, pricekam malo i onda na onaj usni aspirator iz dma mu to izvucem van. Jutros smo isli u ljekarnu pa sam uzela nasiben baby (ne znam ako ima u hrvatskoj) ali to je sprej za nos za bebe. Evo nakapala mu prije 2 sata i napokon spava i to sam u sobi. Do sad ga nisam uspjela ni spustit jer odmah bi nos bio pun.
Uglavnom ako mala dobro dise, nema temperaturu, samo cisti nosic. Sto vise izvuc i vlazit sluznicu.
Stavljamo i mi ampule fizioloske i bas se jako place kad joj to dajemo. Ja se rasplacem skupa sa njom. I onda kasnije izvucemo sa onom pumpicom. Imamo onaj nosiboo ali me nekako strah to na njoj koristit nezz jel jos premala
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
NanaJ i pjegice cestitam i brzi oporavak 🥰❤️
Cure trebam savjet od iskusnijih. Beba danas ima 10 dana, od izlaska iz rodilista dojimo, povremeno ubacim jednu dozu adaptiranog jer smo s takvim kombiniranim hranjenjem otpustene iz bolnice. Zadnjih par dana je iskljucivo dojena, izbacila sam i tu jednu dozu adaptiranog jer vidim da mlijeka ima.
Vagana je prije par dana i ispada da je u 6 dana od otpusta dobila 130grama. Patronazna bas nije zadovoljna i rekla je da ne ukidam jos taj AD.
Ona doji na zahtjev, ispadne svaka 2.5-3 sata, po noci nekad prode duze jer mi ju je jako tesko probuditi za nocna dojenja ali uspijem. To ispadne 8-9 podoja u 24 sata. Doji koliko dugo hoce, uglavnom 10-15-20 min, jednom ili dvaput dnevno se dogodi duzi podoj od 30ak min. Nakon toga najcesce zaspe na cici i nema sanse da produzim eventualno te podoje.
Ima 3-5 pokakanih pelena dnevno, piski dosta.
Nisam pametna, je li taj dobitak na kilazi stvarno premali? Ne znam koji dio nam steka, jesu ti podoji od 10-15 min prekratki? Pazim da aktivno sise i patronazna kaze da je hvat i sisanje super.
Pjegice cestitam, djeluje kao super porod😊❤️
Nanaj kako si?
Kawa kako ste vi, bas sam mislila o tebi?
Babybell jao znam da je to uzas kad su tako mali😐probaj je kad lezi da joj je glavica na povisenom u odnosu na nogice, da je onako nagnuta kao u onim kreveticima u rodilistu da joj se ne slijeva. Mi smo imali problema s nosicem s nekih 20-30 dana, ja ne koristim nis to za ispiranje i izvlacenje, nisam ni s prvom. Tih nekoliko noci mi je spavala na povisenom i na meni il na suprugu, onako na trbuhu. Nismo se nes naspavali ali je tako puno bolje disala...i tad sam je uvijek lozila na sjedecki da joj je lakse disati jer dok je lezala bi se sva zacepila. Drzi se znam da je to uzas tesko, prve bolesti, nosici, temperature...
Blackie pa meni se 130 gr cini ok za 6 dana za tako malu bebu..mislim to ce ici sve vise i vise kako ona bude rasla i bude jaca. Ja ti mogu reci da bi ja ukinula ad i ne bi vracala, stavljala bih preko dana na 2 h na cicu. Interval ide budenje presvlacenjem da se razbudi, dojenje dok ne zaspi i onda spavanje 2 h da odmori i dobije snage za sljedece dojenje. I probala bih i po noci cesce tipa ne dulje od 3 h da spava, budis je presvlacenjem ne cicom je tako? Koliko ima popisanih pelena?
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Babybell bebe imaju i tu nezrelu hrskavicu pa im se često čuje nos i ako nemaju ništa, također znaju kašljati i kihati bez razloga posebnog, čiste si dišne puteve... Ja svog ne bi vodila nigdje bez temp i lošeg općeg stanja, bolnice su leglo zaraze svih vrsta i najbolje ih je izbjegavati koliko god je moguće s tako malim bebama, tako bar ja mislim 🤷
Blackie ja se ne bi brinula dok god dobiva, pa koliko god to bilo. Ali isto ad se ukida na način da se ukida po 10 ml svaki dan, a ne odjednom. I da, definitivno bi ga ukinula dok god ima dovoljno podoja i popiškenih pelena.
Pjegice cestitam, djeluje kao super porod😊❤️
Nanaj kako si?
Kawakako ste vi, bas sam mislila o tebi?
Babybelljao znam da je to uzas kad su tako mali😐probaj je kad lezi da joj je glavica na povisenom u odnosu na nogice, da je onako nagnuta kao u onim kreveticima u rodilistu da joj se ne slijeva. Mi smo imali problema s nosicem s nekih 20-30 dana, ja ne koristim nis to za ispiranje i izvlacenje, nisam ni s prvom. Tih nekoliko noci mi je spavala na povisenom i na meni il na suprugu, onako na trbuhu. Nismo se nes naspavali ali je tako puno bolje disala…i tad sam je uvijek lozila na sjedecki da joj je lakse disati jer dok je lezala bi se sva zacepila. Drzi se znam da je to uzas tesko, prve bolesti, nosici, temperature…
Blackiepa meni se 130 gr cini ok za 6 dana za tako malu bebu..mislim to ce ici sve vise i vise kako ona bude rasla i bude jaca. Ja ti mogu reci da bi ja ukinula ad i ne bi vracala, stavljala bih preko dana na 2 h na cicu. Interval ide budenje presvlacenjem da se razbudi, dojenje dok ne zaspi i onda spavanje 2 h da odmori i dobije snage za sljedece dojenje. I probala bih i po noci cesce tipa ne dulje od 3 h da spava, budis je presvlacenjem ne cicom je tako? Koliko ima popisanih pelena?
Hvala ti na savjetu. Povisila sam malo glavicu, stavila rucnik ispod madraca. Okej je spavala cijelu noc do 5, pa je opet pocela teze disat i lagano kasljat
Sortiraj odgovore
Najstariji