Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Moina
    25. Svibanj 2025. 11:22

Babybell

rosie0111

Babybell bebe imaju i tu nezrelu hrskavicu pa im se često čuje nos i ako nemaju ništa, također znaju kašljati i kihati bez razloga posebnog, čiste si dišne puteve… Ja svog ne bi vodila nigdje bez temp i lošeg općeg stanja, bolnice su leglo zaraze svih vrsta i najbolje ih je izbjegavati koliko god je moguće s tako malim bebama, tako bar ja mislim 🤷

Sad ima temp 37,4 iz uha. Sa koliko bi trebala reagirati?

Kod nas kazu iskljucivo rektalno mjeriti temp i reagirat kad ima 39.5 rektalno.

Moina
    25. Svibanj 2025. 11:26

Babybell

Moina

Babybell i kod nas je tako. Mali od jucer teze dise na nosic pa smo bili budni cijelu noc. Uglavnom ja mu nakapam malo fizioloske, pricekam malo i onda na onaj usni aspirator iz dma mu to izvucem van. Jutros smo isli u ljekarnu pa sam uzela nasiben baby (ne znam ako ima u hrvatskoj) ali to je sprej za nos za bebe. Evo nakapala mu prije 2 sata i napokon spava i to sam u sobi. Do sad ga nisam uspjela ni spustit jer odmah bi nos bio pun.

Uglavnom ako mala dobro dise, nema temperaturu, samo cisti nosic. Sto vise izvuc i vlazit sluznicu.

Stavljamo i mi ampule fizioloske i bas se jako place kad joj to dajemo. Ja se rasplacem skupa sa njom. I onda kasnije izvucemo sa onom pumpicom. Imamo onaj nosiboo ali me nekako strah to na njoj koristit nezz jel jos premala

Mislim da ako normalno dise a samo se malomcuje, nije problem. Moj isto i kise i cuje se nosic ali reagiram tek kad ne moze disati i je moze jesti jer ne moze disati. Onda fizioloska i izvlacim to van. Nisu premali za to, tako mali ne znaju disati na usta i nosic im mora biti prohodan. Mojem se isto cuo nosic i kihao je, ali sad evo ne moze disati. Kaze moja patronazna dok nema visoku temp i jede normalno, nema brige

Moina
    25. Svibanj 2025. 11:28

Babybell

Uzet cemo digitalni toplomjer za guzu pa cemo vidjeti kolika ce biti temp. Kad smo bili na pregledu u guzi je imala 37,4 i rekli su nam da je to dobra i da kod takvog mjerenja odstupa po pola stupnja do stupanj. Pa sam jako zbunjena kako onda gledat i reagirat. A ovo sto su ju tako pregledavali nemam komentara. Bila je gola preko pola sata, vaganje, mjerenje, pa cekaj doktora pa dok ju je on pregledao i pricao sa nama. Jos je muz pitao jel griju i odg je bio ma ne onda bude prevruce. Tako da sam ju ja pokrivala sto vise sam mogla izmedju tih mjerenja i pregleda. Jos smo i platili finu cifru jer je privatno a malena se razboljela. Ma bas sam ocajna

Kod nas imaju one tople lampe i nedaju da su bebe gole bez lampe

Babybell
    25. Svibanj 2025. 11:41

Hvala vam cure na odg❤️ meni je isto bitno da ona lijepo papa. Sad joj dajem cak i svaka 2h da pojede da bude hidrirana i da joj moje mlijeko najvise pomogne. Najgore mi je bio taj kasalj jer je sva bila zacepljena ali evo uspjevamo izvuc iz nosica pa mislim da ce proci kroz koji dan

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
    dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

Simbalija
    25. Svibanj 2025. 11:54

Žene, uživajte u lijepoj nedjelji 
    Bebici nisam nikad rektalno mjerila, imam braunov ušni i uvijek dobro pokaže. Kao što je netko napisao, njima hropti kad su mali i bez da su prehlađeni, samo malo drugačije zvuči nego kad su zbilja prehlađeni. 
    Mislim da je sezona proljetnica pri kraju, ostale su Čupko, Čokoladica i ja, cure kako ste? Tinchilina ima sutra carski i sretno ako nas čitaš još! Meni je sutra rođendan, možda beba iznenadi 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Čokoladica 🍀
    25. Svibanj 2025. 12:26

Simbalija

Žene, uživajte u lijepoj nedjelji
    Bebici nisam nikad rektalno mjerila, imam braunov ušni i uvijek dobro pokaže. Kao što je netko napisao, njima hropti kad su mali i bez da su prehlađeni, samo malo drugačije zvuči nego kad su zbilja prehlađeni.
    Mislim da je sezona proljetnica pri kraju, ostale su Čupko, Čokoladica i ja, cure kako ste? Tinchilina ima sutra carski i sretno ako nas čitaš još! Meni je sutra rođendan, možda beba iznenadi

A danas je bas super datum, mogla je jedna  rodit 🤣 
    Ja sam jucer mislila da se nesto dogada, prvo me bolio gornji dio trbuha (valjda zeludac) i onda me odjednom pocelo lagano bolit kao iz leđa, i pri dnu trbuha lagano, ali je brzo prestalo i vise se nista ne dogada.

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Simbalija
    25. Svibanj 2025. 13:08

Da, ja sam mantrala za današnji datum, ali sam shvatila da je nedjelja, a znam da tada nema puno doktora u bolnici pa sam odustala  
    Tako i mene zaboli, imam dojam da je to želudac jer boli oko pojedem previše slatkog. Malo me leđa isto krenu boliti, ali ništa posebno. Bila sam s maleckom u kinu na 4D, rekoh ako me ovo drmanje neće potjerati na porod neće ništa.. ali i dalje nema trudova. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔

AriBari
    25. Svibanj 2025. 14:44

Babybell drzi se i znam da je tesko al probaj se smiriti kad si s njom, jer bebice to dosta osjete. Uzas mi je to tvoje iskustvo privatnog pregleda, bas nisu normalni🙄ajde super da je pomoglo spavanje na podignitom to ja i sa starijom prakticiram ako je ulovi prehlada..prati joj temp, meni je malecka kad smo sad ostajale na hematologoji hospitalozirane za trnasfuziju, znala imati i 37,1 ispod ruke i oni bi rekli da je to ok. Ako ti tako stoji vjerujem da je ok ako raste onda da se javis doktoru. I jos jedna stvar za bebice kod mjerenja temp, dok su na vama vi ih bas grijete, njima je tijelo malo i brzo se zgrije. Tako da prije mjerenja temp odloziti u krevetic par min (naravno ne ako vristi) - to su mi isto na odjelu objasnili.
    Blackie sve dobro radis i meni se po tvom opisu cini da imas super mlijeka. Kako cesto ti patronaza vaze? Mozes si u krajnjrm slicaju kupit vagu pa da pratis. Beba ce ti iz dan u dan biti sve budnija i cicat sve jace i vise. Doci ce ti vj i onaj period nacicavanja ubrzo kad navlaci mlijeko, meni je tad znala sisat i preko 2 h jedna pa druga cica imala sam osjecaj da nema visr nis jadna. Al u biti je navlacila mlijeko, sto su mi cure tu i objasnile i smirile me❤️
    Ma vec smo nekoliko puta tu komentirale da znaju patronaze unijet taj strah da nemas dovoljno mlijeka..ja sad kad ovu samo dojim vidim da sam to mogla i s prvom da me patronaza nije toliko istrasila😑
    Sta Tinchilina carski sutra? Pa to mi je promaklo🤦🏼‍♀️sretnoooo Tinchilina❤️ipak si proljetnica😅
    Simbalija, Cokoladice, Cupko jos malo curke😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

AriBari
    25. Svibanj 2025. 14:47

Simbalija 4d za poticanje trudova, upisala sam se🤣🤣🤣

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Simbalija
    25. Svibanj 2025. 16:29

Ari ništa, ne funkcionira 😆 ali je fora definitivno, možda ne pred porod, ali moja cura je oduševljena 😊
    Za Tinchilinu sam vidjela na ljetnicama☺️

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.