Rosie i Ari hvala puno. Sigurnije se osjecam kad cujem da nismo zaglibile i da to dojenje koliko toliko funkcionira.
Ari tako nekako nam i izgleda raspored. Gledam da od pocetka hranjenja do pocetka iduceg ne prode vise od 2.5 do 3 sata. Tak da taman dok ona pojede, uspava se i odspava i razbudi prode tih cca 2 sata. Razbudujem ju prije podoja presvlacenjem, ako bas zaspe brzo onda joj skinem hlacice skroz pa ostavim tako dok jede. Dizem ju na rame da podrigne pa ako ju to razbudi onda probam vratit na cicu da jos nesto pojede.
Za AD, nije mi hitno ukinuti to sad odmah. Htjela bi samo da dugorocno uspije to dojenje zazivjeti.
Babybell bas mi je zao sto ste imali takvo iskustvo. Ne razumijem ni ja kako mogu tako funkcionirati, prestrasno. Nadam se da ce brzo proci.

Babybell bebe imaju i tu nezrelu hrskavicu pa im se često čuje nos i ako nemaju ništa, također znaju kašljati i kihati bez razloga posebnog, čiste si dišne puteve… Ja svog ne bi vodila nigdje bez temp i lošeg općeg stanja, bolnice su leglo zaraze svih vrsta i najbolje ih je izbjegavati koliko god je moguće s tako malim bebama, tako bar ja mislim 🤷
Sad ima temp 37,4 iz uha. Sa koliko bi trebala reagirati?
Kod nas kazu iskljucivo rektalno mjeriti temp i reagirat kad ima 39.5 rektalno.

Babybell i kod nas je tako. Mali od jucer teze dise na nosic pa smo bili budni cijelu noc. Uglavnom ja mu nakapam malo fizioloske, pricekam malo i onda na onaj usni aspirator iz dma mu to izvucem van. Jutros smo isli u ljekarnu pa sam uzela nasiben baby (ne znam ako ima u hrvatskoj) ali to je sprej za nos za bebe. Evo nakapala mu prije 2 sata i napokon spava i to sam u sobi. Do sad ga nisam uspjela ni spustit jer odmah bi nos bio pun.
Uglavnom ako mala dobro dise, nema temperaturu, samo cisti nosic. Sto vise izvuc i vlazit sluznicu.
Stavljamo i mi ampule fizioloske i bas se jako place kad joj to dajemo. Ja se rasplacem skupa sa njom. I onda kasnije izvucemo sa onom pumpicom. Imamo onaj nosiboo ali me nekako strah to na njoj koristit nezz jel jos premala
Mislim da ako normalno dise a samo se malomcuje, nije problem. Moj isto i kise i cuje se nosic ali reagiram tek kad ne moze disati i je moze jesti jer ne moze disati. Onda fizioloska i izvlacim to van. Nisu premali za to, tako mali ne znaju disati na usta i nosic im mora biti prohodan. Mojem se isto cuo nosic i kihao je, ali sad evo ne moze disati. Kaze moja patronazna dok nema visoku temp i jede normalno, nema brige

Uzet cemo digitalni toplomjer za guzu pa cemo vidjeti kolika ce biti temp. Kad smo bili na pregledu u guzi je imala 37,4 i rekli su nam da je to dobra i da kod takvog mjerenja odstupa po pola stupnja do stupanj. Pa sam jako zbunjena kako onda gledat i reagirat. A ovo sto su ju tako pregledavali nemam komentara. Bila je gola preko pola sata, vaganje, mjerenje, pa cekaj doktora pa dok ju je on pregledao i pricao sa nama. Jos je muz pitao jel griju i odg je bio ma ne onda bude prevruce. Tako da sam ju ja pokrivala sto vise sam mogla izmedju tih mjerenja i pregleda. Jos smo i platili finu cifru jer je privatno a malena se razboljela. Ma bas sam ocajna
Kod nas imaju one tople lampe i nedaju da su bebe gole bez lampe

Hvala vam cure na odg❤️ meni je isto bitno da ona lijepo papa. Sad joj dajem cak i svaka 2h da pojede da bude hidrirana i da joj moje mlijeko najvise pomogne. Najgore mi je bio taj kasalj jer je sva bila zacepljena ali evo uspjevamo izvuc iz nosica pa mislim da ce proci kroz koji dan

👱🏼♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷
Žene, uživajte u lijepoj nedjelji
Bebici nisam nikad rektalno mjerila, imam braunov ušni i uvijek dobro pokaže. Kao što je netko napisao, njima hropti kad su mali i bez da su prehlađeni, samo malo drugačije zvuči nego kad su zbilja prehlađeni.
Mislim da je sezona proljetnica pri kraju, ostale su Čupko, Čokoladica i ja, cure kako ste? Tinchilina ima sutra carski i sretno ako nas čitaš još! Meni je sutra rođendan, možda beba iznenadi
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Žene, uživajte u lijepoj nedjelji
Bebici nisam nikad rektalno mjerila, imam braunov ušni i uvijek dobro pokaže. Kao što je netko napisao, njima hropti kad su mali i bez da su prehlađeni, samo malo drugačije zvuči nego kad su zbilja prehlađeni.
Mislim da je sezona proljetnica pri kraju, ostale su Čupko, Čokoladica i ja, cure kako ste? Tinchilina ima sutra carski i sretno ako nas čitaš još! Meni je sutra rođendan, možda beba iznenadi
A danas je bas super datum, mogla je jedna rodit 🤣
Ja sam jucer mislila da se nesto dogada, prvo me bolio gornji dio trbuha (valjda zeludac) i onda me odjednom pocelo lagano bolit kao iz leđa, i pri dnu trbuha lagano, ali je brzo prestalo i vise se nista ne dogada.

👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Da, ja sam mantrala za današnji datum, ali sam shvatila da je nedjelja, a znam da tada nema puno doktora u bolnici pa sam odustala
Tako i mene zaboli, imam dojam da je to želudac jer boli oko pojedem previše slatkog. Malo me leđa isto krenu boliti, ali ništa posebno. Bila sam s maleckom u kinu na 4D, rekoh ako me ovo drmanje neće potjerati na porod neće ništa.. ali i dalje nema trudova.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Babybell drzi se i znam da je tesko al probaj se smiriti kad si s njom, jer bebice to dosta osjete. Uzas mi je to tvoje iskustvo privatnog pregleda, bas nisu normalni🙄ajde super da je pomoglo spavanje na podignitom to ja i sa starijom prakticiram ako je ulovi prehlada..prati joj temp, meni je malecka kad smo sad ostajale na hematologoji hospitalozirane za trnasfuziju, znala imati i 37,1 ispod ruke i oni bi rekli da je to ok. Ako ti tako stoji vjerujem da je ok ako raste onda da se javis doktoru. I jos jedna stvar za bebice kod mjerenja temp, dok su na vama vi ih bas grijete, njima je tijelo malo i brzo se zgrije. Tako da prije mjerenja temp odloziti u krevetic par min (naravno ne ako vristi) - to su mi isto na odjelu objasnili.
Blackie sve dobro radis i meni se po tvom opisu cini da imas super mlijeka. Kako cesto ti patronaza vaze? Mozes si u krajnjrm slicaju kupit vagu pa da pratis. Beba ce ti iz dan u dan biti sve budnija i cicat sve jace i vise. Doci ce ti vj i onaj period nacicavanja ubrzo kad navlaci mlijeko, meni je tad znala sisat i preko 2 h jedna pa druga cica imala sam osjecaj da nema visr nis jadna. Al u biti je navlacila mlijeko, sto su mi cure tu i objasnile i smirile me❤️
Ma vec smo nekoliko puta tu komentirale da znaju patronaze unijet taj strah da nemas dovoljno mlijeka..ja sad kad ovu samo dojim vidim da sam to mogla i s prvom da me patronaza nije toliko istrasila😑
Sta Tinchilina carski sutra? Pa to mi je promaklo🤦🏼♀️sretnoooo Tinchilina❤️ipak si proljetnica😅
Simbalija, Cokoladice, Cupko jos malo curke😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Simbalija 4d za poticanje trudova, upisala sam se🤣🤣🤣
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji