Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Babybell
    25. Svibanj 2025. 05:52

rosie0111

Babybell bebe imaju i tu nezrelu hrskavicu pa im se često čuje nos i ako nemaju ništa, također znaju kašljati i kihati bez razloga posebnog, čiste si dišne puteve… Ja svog ne bi vodila nigdje bez temp i lošeg općeg stanja, bolnice su leglo zaraze svih vrsta i najbolje ih je izbjegavati koliko god je moguće s tako malim bebama, tako bar ja mislim 🤷

Sad ima temp 37,4 iz uha. Sa koliko bi trebala reagirati?

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
    dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

• danci2205
    25. Svibanj 2025. 06:19

Babybell

rosie0111

Babybell bebe imaju i tu nezrelu hrskavicu pa im se često čuje nos i ako nemaju ništa, također znaju kašljati i kihati bez razloga posebnog, čiste si dišne puteve… Ja svog ne bi vodila nigdje bez temp i lošeg općeg stanja, bolnice su leglo zaraze svih vrsta i najbolje ih je izbjegavati koliko god je moguće s tako malim bebama, tako bar ja mislim 🤷

Upadam ko padobranac. Slučajno naletila na vaš post. Kad su bebe tako male, a povisi im se temperatura ja osobno ne bi puno kalkulirala, vec bi otišla liječniku. Kad su djeca veća onda je ok. vidjeti 2 dana, ako temp. ne prelazi 38. Pišem ovo jer je moja djevojčica do negdje druge godine imala jako nagle skokove u temp...od 37.5 do 39 u jako kratkom vremenu. Naravno svako dijete je individulno, ali bilo što da vas brine kad je beba tako mala bolje provjeriti. 

• točkica1213
    25. Svibanj 2025. 07:11

Babybell

rosie0111

Mislim da je za bebe do 3mj najpouzdanije mjeriti  u guzi s digitalnim toplomjerom. S obzirom da je jako mala ja bi se makar telefonski konzultirala s dežurnim pedijatrom.

Pjegice i NanaJ čestitke na bebicama i brz oporavak😊

3🧒

rosie0111
    25. Svibanj 2025. 08:13

Babybell

rosie0111

Kako su cure i napisale, na temp bolje reagirati. Inače užas, pa kako su je tako dugo držali golu 🫠

Babybell
    25. Svibanj 2025. 08:32

Uzet cemo digitalni toplomjer za guzu pa cemo vidjeti kolika ce biti temp. Kad smo bili na pregledu u guzi je imala 37,4 i rekli su nam da je to dobra i da kod takvog mjerenja odstupa po pola stupnja do stupanj. Pa sam jako zbunjena kako onda gledat i reagirat. A ovo sto su ju tako pregledavali nemam komentara. Bila je gola preko pola sata, vaganje, mjerenje, pa cekaj doktora pa dok ju je on pregledao i pricao sa nama. Jos je muz pitao jel griju i odg je bio ma ne onda bude prevruce. Tako da sam ju ja pokrivala sto vise sam mogla izmedju tih mjerenja i pregleda. Jos smo i platili finu cifru jer je privatno a malena se razboljela. Ma bas sam ocajna

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
    dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

• LeJe
    25. Svibanj 2025. 10:24

Babybell identican prvi pregled je i moja curica imala. Trebali smo je odmah skinuti skroz do pelene. Sestra ju je izvagala i izmjerila i onda je doktorica pricala s nama, a malena gola lezi. Ja sam ju pokrila ali nije to to. I naravno dok je doslo vrijeme za ostale pretrage (slusanje pluca, refleksi i ostalo) malena se rasplakala jer joj je bilo hladno. Stvarno mi nije jasno zasto ne obave razgovor s roditeljima i produ sve detalje sto trebaju pa tek onda skidaju dijete. Prvo mi je dijete, prvi pregled i nisam se snasla, ali za iduci put znam kako reagirat. 

• LeJe
    25. Svibanj 2025. 10:26

Sto se tice mjerenja temperature, oduzima se pola stupnja. Tako da ako ti je toplomjer pokazao 37,4 stvarna tjelesna temperatura je 36,9. 

• LeJe
    25. Svibanj 2025. 10:29

Zacepljen nosic - ja joj cistim fizioloskom i onim nastavkom za usisavac. Legnem je na bok, stavim fiziolosku, malo pricekam i onda izvlacim ako ima nesto.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.