Babybell bebe imaju i tu nezrelu hrskavicu pa im se često čuje nos i ako nemaju ništa, također znaju kašljati i kihati bez razloga posebnog, čiste si dišne puteve… Ja svog ne bi vodila nigdje bez temp i lošeg općeg stanja, bolnice su leglo zaraze svih vrsta i najbolje ih je izbjegavati koliko god je moguće s tako malim bebama, tako bar ja mislim 🤷
Sad ima temp 37,4 iz uha. Sa koliko bi trebala reagirati?
👱🏼♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷
Babybell bebe imaju i tu nezrelu hrskavicu pa im se često čuje nos i ako nemaju ništa, također znaju kašljati i kihati bez razloga posebnog, čiste si dišne puteve… Ja svog ne bi vodila nigdje bez temp i lošeg općeg stanja, bolnice su leglo zaraze svih vrsta i najbolje ih je izbjegavati koliko god je moguće s tako malim bebama, tako bar ja mislim 🤷
Upadam ko padobranac. Slučajno naletila na vaš post. Kad su bebe tako male, a povisi im se temperatura ja osobno ne bi puno kalkulirala, vec bi otišla liječniku. Kad su djeca veća onda je ok. vidjeti 2 dana, ako temp. ne prelazi 38. Pišem ovo jer je moja djevojčica do negdje druge godine imala jako nagle skokove u temp...od 37.5 do 39 u jako kratkom vremenu. Naravno svako dijete je individulno, ali bilo što da vas brine kad je beba tako mala bolje provjeriti.
Mislim da je za bebe do 3mj najpouzdanije mjeriti u guzi s digitalnim toplomjerom. S obzirom da je jako mala ja bi se makar telefonski konzultirala s dežurnim pedijatrom.
Pjegice i NanaJ čestitke na bebicama i brz oporavak😊
3🧒
Kako su cure i napisale, na temp bolje reagirati. Inače užas, pa kako su je tako dugo držali golu 🫠
Uzet cemo digitalni toplomjer za guzu pa cemo vidjeti kolika ce biti temp. Kad smo bili na pregledu u guzi je imala 37,4 i rekli su nam da je to dobra i da kod takvog mjerenja odstupa po pola stupnja do stupanj. Pa sam jako zbunjena kako onda gledat i reagirat. A ovo sto su ju tako pregledavali nemam komentara. Bila je gola preko pola sata, vaganje, mjerenje, pa cekaj doktora pa dok ju je on pregledao i pricao sa nama. Jos je muz pitao jel griju i odg je bio ma ne onda bude prevruce. Tako da sam ju ja pokrivala sto vise sam mogla izmedju tih mjerenja i pregleda. Jos smo i platili finu cifru jer je privatno a malena se razboljela. Ma bas sam ocajna
👱🏼♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷
Babybell identican prvi pregled je i moja curica imala. Trebali smo je odmah skinuti skroz do pelene. Sestra ju je izvagala i izmjerila i onda je doktorica pricala s nama, a malena gola lezi. Ja sam ju pokrila ali nije to to. I naravno dok je doslo vrijeme za ostale pretrage (slusanje pluca, refleksi i ostalo) malena se rasplakala jer joj je bilo hladno. Stvarno mi nije jasno zasto ne obave razgovor s roditeljima i produ sve detalje sto trebaju pa tek onda skidaju dijete. Prvo mi je dijete, prvi pregled i nisam se snasla, ali za iduci put znam kako reagirat.
Sto se tice mjerenja temperature, oduzima se pola stupnja. Tako da ako ti je toplomjer pokazao 37,4 stvarna tjelesna temperatura je 36,9.
Zacepljen nosic - ja joj cistim fizioloskom i onim nastavkom za usisavac. Legnem je na bok, stavim fiziolosku, malo pricekam i onda izvlacim ako ima nesto.
Sortiraj odgovore
Najstariji