Zene koje ste jos u komadu kako se osjecate? Meni je stvarno tesko, prosli su neki simptomi kao sto su zgaravica i bol u preponi ali mi je pocela bol u donjim ledima i bas me zna drzati skoro cijeli dan.. ne mogu vise predugo hodati jer me svaka kost na tijelu boli, stopala me uzasno zare.. bas ono.. ne sjecam se da mi je tako bilo u prvoj trudnoci. Malo se jadam tu vama..
A imam jos 6-7 tjedana do termina, a svaku vecer kad legnem osjecam se ko da cu svaki cas roditi.. imali vas jos sa slicnim simptomima.. ?
Iskreno ja sam jadna skroz 🤣 ali ja sam baš na kraju. Šibaju me lažni trudovi, leđa ubijaju, stomak mi do koljena nekako, probada me posvuda dole nešto, preznojavam se, zadišem se na svakih 10 koraka, piškim svakih 5 minuta i tako, svašta nešto. A nikako konkretno da krene 😅.
Pregledi🤰👩⚕️
12.04 - Rosie
14.04 - Sirenita
15.04 - Cupko, Kawa, Babybell, Flower
16.04 - Moina, Tea
18.04- Rosie, Pjegica
02.05 - Nanaj, Kokili
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Termini🤱👶
11.04 - Sirenita💜
14.04 - Flower💙
15.04 - Rosie0111💙
17.04 - Tea96💙
23.04 - Daja12
26.04 - Drugačija💙
29.04 - Babybell💜
30.04 - Moina💙
01.05 - Minnieus💜
05.05 - Rose1502💜
06.05 - Kawa💙
12.05 - Pjegica💜
17.05(06)- Tinchilina💜💙
20.05. - Kokili💛
22.05 - Cupko 💙
23.05. - Blackie 💜
25.05 - Addna24
28.05 - Čokoladica💜, PikyB
30.05 - NanaJ💙
Porodi🍼🧸👶🥳
13.02 - AriBari💜 Zg SD
21.02 - Littlebaby💜 Zg Vinogradska
25.02 - Mak💙
27.02 - Lejla💜 Zg Vinogradska
04.03 -Jen_dva 💙 Petrova
07.03. - Plavooko💙 Vinogradska
08.03 - Anxiety 💙
19.03 - Samka 💙
20.03 - Tera 💙
27.04 - Peja 💜
29.03 - Leje 💜, Dddd💙
30.03 - Mimi 💙
31.03 -Loane💙 Vinogradska, Točkica 💜 Ri
04.04 - Yvone💙 SD
06.04 - Mama_ana💜 Vinogradska
07.04 - Samy_lo 💜
08.04 - Omerta💙 SD
Ako mi je tko promakao vičite😊
Monika, Bebika, Lerex, Misko, Filomena vase termine micem jer je od njih proslo 10 ili vise dana, tako da pretpostavljam da ste rodile vec, pa se javite kad stignete i ako jos citate😊
Čokoladice ti javi novi termin kad dogovoriš😊
Popis stvari za bebu: stranica 168
Popis za rodiliste: stranica 296
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
joj cure kako citam ove vase postporođajne tegobe sve me panika hvata, ispada da je istina da je najlakse rodit 🫠 a toga me zasad najvise bilo strah.
ali stvarno me puno tjesi sto ste vi tu aktivne, iskusne i spremne pomoci i znam da imam gdje pitati i dobiti savjet.
cokoladice bome i ti si vec u velikim tjednima i bas me iznenadilo, kad sam procitala zadak kontam imas ti jos ihihi fore al i ti se blizis. zao mi je da si se prepala i iskreno se nadam da ce se tvoja cura okrenit, imam i ja prijateljicu kojoj se beba okrenula tako u 33-34tj i radila je vjezbice. drzi se ❤️
lejla je mislim spomenula operaciju kamenca, kad ces to morati obaviti ?
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
piky isto mi je bilo u tvojim tjednima, bas me cijelo tijelo bolilo jos smo tad bili u selidbi i bila sam jako aktivna, na kraj svakog dana kao da me netko prebio. onda smo preselili i dosta vise sam odmarala iako mi vise ni dugo lezanje ne pase, bas me donji dio leda zaboli. po noci samo s boka na bok i u wc po par puta. preko dana uspijem u kratke setnje sa psom i obavljanje ostatka obaveza koje su mi ostale. kuham, zamrzavam, peglam bebi robicu.. samo da si psihicki olaksam ovo iscekivanje nepoznatog 😁
cupko kako si ti ?
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
Rosie ti si stvarno na samom kraju svaki dan moze biti taj dan..
Kawa mislim da cu ja morati usporiti jer bas fizicki osjecam da ne mogu na kraju dana obicne radnje obaviti.
Krenut cu s kuhanjem i zamrzavanjem hrane isto tako u 37 tjednu da bude sto friskije. I to planiram hrpu junece i govede juhe skuhati, navodno je odlicna za postpartum ima puno kolagena.
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕ dolazi baby boy 💙
Rosie ti si stvarno na samom krajusvaki dan moze biti taj dan..
Kawa mislim da cu ja morati usporiti jer bas fizicki osjecam da ne mogu na kraju dana obicne radnje obaviti.
Krenut cu s kuhanjem i zamrzavanjem hrane isto tako u 37 tjednu da bude sto friskije. I to planiram hrpu junece i govede juhe skuhati, navodno je odlicna za postpartum ima puno kolagena.
Da, zadnji dani su baš teški. Najgore mi od svega što bi se trebala pripremiti i odmoriti, a toliko loše spavam da ću doći na porod premorena. Tako sam i prvi put 🫠
Da se i ja malo javim, iako sam većinom padobranac :)
Rosieo111, slažem se sa tobom i moj mali je imao refluks kao mali, sa 18 dana smo završili na Rebru jer je počeo povraćat svaki podoj u mlazu. Sumnjali su na stenozu pilarusa, al srećom to intenzivno povraćanje se smirilo i ostao je recimo "normalni refluks", ali jako težak period meni osobno. Nakon svakog podoja ga držat što uspravnije, napeta ko strijela.proučavam ga hoće li krenut povraćat ili ne, pa ga spustiš nakon sat vremena minimalno. A ponekad bi i nakon tih sat vremena znao izbacit u krevetu, samo tako iz čista mira. Nije mi jedne minute spavao na leđima kad je bio mali, isključivo na boku. Počelo se smirivati kako je postajao veçi i jači, tamo oko 3 mj i sa dohranom je bilo to iza nas.
Peja, drži se, teško je ali proći će sigurno.
Ja sam u srijedu dobila kontrakcije, nisam ih doduše ni registrirala kao kontrakcije iako su bile bolne i jako česte, ali locirane visoko gore ispod rebara i gornji dio srednjeg trbuha. Mislila sam da me grče crijeva ili želudac. Iako sam danima prije imala neke neobične bolne senzacije i imala isto osjećaj da ću se prooditi svaki čas. U srijedu navečer sam išla na hitnu i kad ono kontrakcije skoro svaka do 100, na 2-3 min. Nisam tak imala valjda dok sam rađala maloga. Nije me bolilo turbo jako, kak bi čovjek reko po ctg-u, nego onako "samo" izdrživo bolno. Moguće da je uzv pokazao veće vrijednosti jer su blizanci pa je maternica ultra rastegnuta. Ugl, dali mi tokolizu, ništa, za 2 sata opet ništa sve isto. Počela me već lagano pripremati da će mi dat magnezij za zaštitu bebinog mozga u slučaju poroda i dali mi inakciju za pluća. I kao osim toga imaju samo još neki lijek da mi daju ako ovo sve ne upali. Baš je bilo stresno, i oko 5 ujutro se napokon smirilo. I od onda je sve ok. I dalje primam terapiju cordipina pa ćemo u utorak vidjet jel mogu doma. Nadam se da će sve bit ok i da idem doma.
Moram se zahbaliti svima u grupi jer sam jako dobro podijela rastanak sa malim doma, on je super i ja sam stvarno ok, jučer me stislo malo oko srca jer mi fali, ali ništa stresno i ubitačno nego njezno i normalno. Bez vaših iskustava i potpore, sigurna sam da bi mi taj dio prošao puno stresnije i bolnije, a sad mi to nije trebalo.
Mislim da vas je bilo par sa preuranjenim kontrakcijama pa ako imate koji komentar na to, bila bih vam zahvalna.
💙 5/2023
Tko pročita do kraja, svaka mu čast 😅🤣
Tako mi je drago što si napisala ovo za maloga da je prošlo dobro, vidim da su slične dobi, moja je 6 mj 2023. 😀 ja noćas pola noći nisam spavala jer sam se bojala kako će ona ako slučajno ostanem sutra. 🫠
Za kontrakcije ti nemam šta pametno reći, drži se i držim fige da izguraš još koji tjedan u komadu. 🙏
Evo moj stuca u trbuhu dok ja pijem caj od lista maline 😂
Danas sam isla u kratku setnju, prvi puta ovaj tjedan!
Mene evo polako sve boli, noge me bole, mali me jako lipa ali osjecam da je nize, spavam dobro sto je zanimljivo ali zato 2-3 sata kasnije sam umorna ko da nikad nisam spavala. 😂 leda me bole, sve me grci a mala doma stalno govori bracoooo dodiii vaaaan! 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji