Refluks - kod mene je zimska beba, ali s obzirom da je naša tema neaktivna, popratim vašu😅 kod mene je prijevremeno rođena beba i isto ima refluks. Budući da super dobiva na težini, pedijatrica ne pridaje neku važnost tome i kaže da će proći do šestog mjeseca. Kažu da je za refluks bolje što duže dojiti jer je majčino mlijeko lakše probavljivo od formule pa mi je sad žao što nisam više ustrajala u dojenju/izdajanju. Tada je beba bila jako uspavana od žutice i ima skraćeni frenulum tako da je dojenje išlo jako loše, a izdajanje mi je bilo preteško psihički i fizički. Sad se pitam bi li bilo bolje da sam bila ustrajnija. Koliko sam čula, ima zgušnjivač od Aptamila koji se da bebi prije dojenja i on zgusne mlijeko u trbuščiću da se teže vraća. Za refluks imaju i posebne gušće formule, ali se nismo usudili isprobati jer sam čula da mogu uzrokovati zatvor i da se beba može teško priviknuti na njih.
💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
Nifty ✅ Stigao dečko☺️
Peja ok znaci povezali su taj secer s tvojima dijabetesom, kao da je nesto nasljedila? Je li to nes ozbiljno sto kazu doktori? Razumijem te, ja sam u par navrata se uzas osjecala,bas to krivica, da stvaram antitijela prema svojoj bebici i odbacujem je kao da je neki virus, ali sam si taj osjecaj izbila iz glave, jer to je priroda i ne mogu na to utjecati. A onda nema potrebe da se grizem radi toga. Tako ni ti.
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Rosie❤️
Donna hvala na savjetima za refluks😊
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Refluks - kod mene je zimska beba, ali s obzirom da je naša tema neaktivna, popratim vašu😅 kod mene je prijevremeno rođena beba i isto ima refluks. Budući da super dobiva na težini, pedijatrica ne pridaje neku važnost tome i kaže da će proći do šestog mjeseca. Kažu da je za refluks bolje što duže dojiti jer je majčino mlijeko lakše probavljivo od formule pa mi je sad žao što nisam više ustrajala u dojenju/izdajanju. Tada je beba bila jako uspavana od žutice i ima skraćeni frenulum tako da je dojenje išlo jako loše, a izdajanje mi je bilo preteško psihički i fizički. Sad se pitam bi li bilo bolje da sam bila ustrajnija. Koliko sam čula, ima zgušnjivač od Aptamila koji se da bebi prije dojenja i on zgusne mlijeko u trbuščiću da se teže vraća. Za refluks imaju i posebne gušće formule, ali se nismo usudili isprobati jer sam čula da mogu uzrokovati zatvor i da se beba može teško priviknuti na njih.
Moja je dojila 16 mjeseci, za refluks su po mom istraživanju najbolje ar formule, onda im se ne vraća. Puno majki mi je reklo da se s tim preporodilo. Mm je najzdravije, ali zamisli dojenu bebu s refluksom, sisala je svakih sat i pol, dva, držim je dok joj se to ne slegne, taman zaspe na meni i tako u krug. Bilo je to psihički i fizički najteži period mog života. Poboljšalo se dosta s uvođenjem dohrane s 6 mjeseci. Do tad je spavala na meni danju i većinu noći. Nažalost nisam isprobavala taj zgušnjivač, ni ne znam kako to ide ako beba sisa.
Ajd molim te reci mi jel tvoja beba imala kakvih problema budući da je prijevremeno rođena? U kojem tj si je rodila i koliko je bila teška?
Rosie nisu mi radili nikakve nalaze samo su me 5ti dan pustili kući. Al vidim i ja da više nisam sva svoja..10 života sam izgubila u ovih 2 tjedna
Ari izgleda da je..još uvijek čekam analizu posteljice što su poslali..to se čeka oko 6 tjedana..ali po svem sudeći najvj je taj moj gest dijab krivac za njezino zaustavljanje u rastu..i sad nezz jel ima kakve veze što joj je vrat bio omotan pupčanom kada su je izvadili
👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
1. ET 6.4.2023 ❌
25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
9.11.23. 3. FET ❌
5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍
Rosie - istina, od AR formula se ne vraća, ali znaju biti teške pa uzrokovati zatvor i grčeve. Probali smo s jednim obrokom i beba je užasno vrištala poslije pa se nisam usudila prijeći na tu hranu. Teško je bit pametan šta napravit. Glavno da vam je prošlo😃 A zgušnjivač beba uzme prije dojenja pa se mlijeko u trbuhu stisne.
Peja - rođen s 34+6, s 2500g. Bio je u toplom krevetiću tjedan dana, nismo imali nekih problema osim što je prvih mjesec dana bio jako uspavan i nije htio skoro nikako jesti pa smo se borili s tim. I naravno s obzirom da je prvo dijete bilo smo u panici oko apsolutno svega, skratilo nam je živote valjda za deset godina. Na kraju je pedijatrica na prvoj kontroli rekla da uopće ne djeluje kao nedonošče. Bit će i vama sve dobro😃🍀
💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
Nifty ✅ Stigao dečko☺️
Peja ne znam kako to ide tamo, ali probaj da ti ginekolog ili dr opće prakse povadi nalaze (ili privatno). Moraš paziti na željezo, štitnjaču, hormone općenito i vitamine. Ja bi to savjetovala svima. Moraš ti biti dobro da bi se mogla pobrinuti za bebu.
Donna drži se, refluks je naporan i iscrpljujući 🫣.
Zene koje ste jos u komadu kako se osjecate? Meni je stvarno tesko, prosli su neki simptomi kao sto su zgaravica i bol u preponi ali mi je pocela bol u donjim ledima i bas me zna drzati skoro cijeli dan.. ne mogu vise predugo hodati jer me svaka kost na tijelu boli, stopala me uzasno zare.. bas ono.. ne sjecam se da mi je tako bilo u prvoj trudnoci. Malo se jadam tu vama..
A imam jos 6-7 tjedana do termina, a svaku vecer kad legnem osjecam se ko da cu svaki cas roditi.. imali vas jos sa slicnim simptomima.. ?
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕ dolazi baby boy 💙
Hvala vam cure na podršci i razumijevanju..lakše mi je ovdje se izjadat nego da dalje govorim dečku jer i on se dovoljno brine radi svega..nadam se da će ovaj period proći što bezbolniji i što brze..da zbilja napokon započnemo živjeti zajednički život izvan bolnice i svih tih silnih žica oko nje..hvala vam ❤️
👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
1. ET 6.4.2023 ❌
25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
9.11.23. 3. FET ❌
5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍
Ma joj Peja pa naravno😊bit ce sve ok, i brini se vise za sebe, da spavas i da se probas malo smiriti i opustiti, sto Rosie kaze provjeriti krvnu sliku i sve. Ali bebica je dobro, u toplom je kreveticu, nije u inkubatoru, vidis da vec spominju gasenje itd. Sve su to dobri znakovi. Za secer se ne krivi, to je tako sad kako je, moguce da ce smiriti s vremenom, pa ako funkncionra tako da je oni cesto hrane i da se samo hranjenjem drzi pod kontrolom vjerujem da nije nis strasno. Da je ozbiljnije trebala bi vj nekemedikamente. Tako da, opet ono moje, nadi si neke pozitivne tocke za koje se ulovi i idemo prema naprijed, sto god da je izborit cete se i bit ce sve dobro😉😊ako trebas pomoc pa cak i profesionalnu, potrazi, nema nis lose u tome. I molim te probaj spavat sto vise, tu su i hormoni i sve, i da si jos neispavana pa to je da svisnes. Odmaraj!
Razumijem za muza, oni jadni umru od brige vise nego mi, jos i za nas brinu😅
Sortiraj odgovore
Najstariji