Moina jos sitno pa malac moze van. Na koliko ti je procijenjen zadnji put?
Prosli tjedan je bio na 2700 i nesto i kaze da bi na termin mogao bit izmedu 3000 i 3300.
Kakvo je stanje kod tebe? Kako se osjecas?
Mene sve boli, leda, kukovi, nikako se naspavat. Uzas!
O pa super kilaza. Moja je prije tjedan dana procijenjena na 2230g.
Kod mene sve pod kontrolom. Krenula sam hodati i sjediti, bas je preporod. Pa sad cekamo da krene kad bude htjela curica van. Nadam se da bude jos koji dan izdrzala da se jos malo razvije. Meni su ti leda od lezanja u kaosu. Kondicija nikakva….fizicki sam bas lose. A spavanje, klasika u cijeloj trudnoci lose.
Tocno znam kako ti je. Isto je bilo meni u prosloj trudnoci i mala je inducirana na termin i imala je 2870g. Sa njom je apsolutno svenu redu, motoricki napredna, prica evo 2 jezika i sve je od prvog dana super. Jednostavno je sitnija. Tako da mislim da se ne trebas brinuti, bit ce sve u redu.
Jao da ja sma u prvoj trudnoci prelezala cijelu trudnocu i isto leda i noge kaos. Kondicija nula i kad sam rodila mi je trebali malo duze da se oporavim jer mi je tijelo bilo bas slabo. Tako da polako, ne zuri nigdje i samo polako. Ako imas pomoc nakon poroda, uzmi svu pomoc koju mozes. Jos svi kazu kao blago tebi, ti cijele dane lezis. Meni je 100 puta gora bol od lezanja nego od kretanja.
MoinaiMinnieus mi smo po tjednima tu u dan, a moja curica je proslu srijedu procijenjena na 3248g. Ja se sve nekako nadam da je dr krivo vidjela😅 iako je vec duze stalno 10ak dana veca po svim mjerama🙄 vidjet cemo sta ce reci u TA za 10 dana. Drzite se cure💪🏼
Uuuu velika cura, ma samo nek je zdrava. Moze biti da je ovulacija bila prije pa ces i prije roditi. Ali bas me zanima jesu li fulali ili su dobro procijenili. 🫣
Ima li neka česte lažne trudove, meni su toliko intenzivni ponekad, boli me u donjem dijelu stomaka, da nisam bila sigurna jesu li krenuli možda pravi. I tako već 6 dana. U prvoj trudnoći mi nisu bili toliko jaki ovi lažni
Imam i ja te lazne vec neko vrijeme. Isto me boli donji dio trbuha kao menstrualni bolovi i budu mi nekad jaki tako da me iz sna probude.. ali su nepravilni, i imam ih samo kad bas puno hodam taj dan. U prvoj trudnoci nisam uopce imala nikakve bolove..
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕ dolazi baby boy 💙
MoinaiMinnieus mi smo po tjednima tu u dan, a moja curica je proslu srijedu procijenjena na 3248g. Ja se sve nekako nadam da je dr krivo vidjela😅 iako je vec duze stalno 10ak dana veca po svim mjerama🙄 vidjet cemo sta ce reci u TA za 10 dana. Drzite se cure💪🏼
Uuuu velika cura, ma samo nek je zdrava. Moze biti da je ovulacija bila prije pa ces i prije roditi. Ali bas me zanima jesu li fulali ili su dobro procijenili. 🫣
Da nas dvije ustvari imamo isti dan termin 30.04. samo sam ja prvi put krivo napisala Ari 29.04 pa mi je bilo glupo govorit da se ispravi🫣 ali dobro to je tu dan vise manje. Meni je zm bila 24.07. Malo me brine ako bude do kraja termina ovim tempom da ne dodje do 4kg😅 Neka nam dodju bebice zive i zdrave to je najbitnije
👱🏼♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷
Ja imam lažne kontrakcije ali samo ponoci i traju po sat dva, krenu kao mentrualni bolovi i drze po 20-30 sec pa odu u leđa u prvoj trudnoci ih nisam imala odma su krenuli pravi iz leđa na 3 min.
Omerta vidim da si imala streptokok u brisu i dobila antibiotik na porodu, kad si krenula u bolnicu?
Ja sam imala u brisu u pocetku trudnoce sad je negativan ali su mi rekli da cu sve jedno na porodu dobiti antibiotsku profilaksu.
Negdje mi je ostalo da od primanja antibiotika i poroda ne smije proci vise od 4 sata , od kud ja znam dal cu rodit za 4,5 il 12 sati kad me ulovi🙈, uglavnom kad krenuti u bolnicu? 🙈
Curee, cestitam na bebicama, porodi za poželjeti. 🥰
2021.🩷
02/24. 💔
2025. 🌈💙⏳
Da nas dvije ustvari imamo isti dan termin 30.04. samo sam ja prvi put krivo napisala Ari 29.04 pa mi je bilo glupo govorit da se ispravi🫣 ali dobro to je tu dan vise manje. Meni je zm bila 24.07. Malo me brine ako bude do kraja termina ovim tempom da ne dodje do 4kg😅 Neka nam dodju bebice zive i zdrave to je najbitnije
Nemoj se brinuti, meni je na kontroli s 37+1 moja dr rekla 3200, dođem doslovno dan kasnije u bolnicu, gledaju me u TA, veli beba 3600 haha 🤷 Zadnji put sad s 38+2 nije ni gledala koliki je... Ja zaboravila isto.
Ja imam lažne kontrakcije ali samo ponoci i traju po sat dva, krenu kao mentrualni bolovi i drze po 20-30 sec pa odu u leđa u prvoj trudnoci ih nisam imala odma su krenuli pravi iz leđa na 3 min.
Omertavidim da si imala streptokok u brisu i dobila antibiotik na porodu, kad si krenula u bolnicu?
Ja sam imala u brisu u pocetku trudnoce sad je negativan ali su mi rekli da cu sve jedno na porodu dobiti antibiotsku profilaksu.
Negdje mi je ostalo da od primanja antibiotika i poroda ne smije proci vise od 4 sata , od kud ja znam dal cu rodit za 4,5 il 12 sati kad me ulovi🙈, uglavnom kad krenuti u bolnicu? 🙈
Curee, cestitam na bebicama, porodi za poželjeti. 🥰
Ja sam ti isto pozitivna i sve sam detaljno ispitala doktoricu zadnji put u TA, bila je raspoložena 😀. Znači opasnost od bhsb bakterije postoji samo isključivo ako je dijete pri izlasku iz rodnice udahne u pluća s vanjskog dijela spolovila, pri tome postoji mala šansa da će razviti upalu pluća. Znači bakterija ne može ući u slučaju pucanja vodenjaka, ispadanja sluznog čepa i sl.(Što sam ja mislila 🫣). Antibiotik koji se da u venu djeluje odmah, znači nema nikakve potrebe dolaziti ranije zbog toga nego što bi inače. Rekla je ako je potrebno daju ga opet ako se porod baš oduži, sad koliko dugo drži ne znam, pretpostavljam da ovisi i koji antibiotik, nisu svi isti. Ja sam imala bakteriju i u prvoj trudnoći i sve je bilo okej.
A meni je prvi termin zapravo 25.4. jer mi je po ZM tako. 19.7. Mi je bila zadnja menstruacija ali je beba bila manja na pocetku pa su onda prebacili na 30.4. Htio je 31.4. ali je skuzio da nema tog datuma pa je rekao ok ajmo 30.4. 😂
rosie0111 hvala na pojasnjenju 🥰🥰
Citam svasta pa mi nije bilo sve jedno,a i moj ginekolog me isprepadao kaj se sve moze dogoditi s bebom ako dobije bakteriju 😬 znaci nije bas tak strasno.
S malom sam pre rano dosla u bolnicu i drzali su me na ctg-u cijeli dan u trudovima, ovaj put bi htjela doci sto kasnije i vecinu doma prohodati i prodisati, jedino me to brinulo da ne dodem pre kasno po antibiotik.
Hvala jos jednom 🤗
2021.🩷
02/24. 💔
2025. 🌈💙⏳
Ej cure na Etheralu je 25% na sve uz kod za Uskrs. Upravo vidjela pa kome treba dekica, vrece, tetrice itd😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Sortiraj odgovore
Najstariji