Tera cestitke i neka vam je brz oporavak 🥰
Ajme Rosie ja sam se bas namucila u tih 12 sati jos su mi i inekciju dali za bolove nije bilo lako 🥲
Mak cestitke i vama 🤗, kad se rodio bebac
Zbilja se nadam da zbog ikakve indukcije nece biti teze nego lakse 🤣, msm ipak je glava izasla dolje mora i to nesto znaciti 🫣
Tera čestitke🎉🎉🎉
Meni su htjeli u ponoć Dat normabel da me ne boli,pa sam rekla da ništa ne osjećam i ne treba.Spavala sam do 6 i onda su me budili a bas sam htjela još spavat😅.Bolilo ne stavljanje balona to je bas bilo neugodno
Tera čestitam od srca!! Mazite se i pazite! Nadam se da ćeš se brzo oporaviti!
Što se tiče indukcije, meni je prvi porod bio induciran jer je bila zelena plodna voda i bilo je ili drip ili carski jer je beba trebala biti brzo vani. E sad, ja sam se na dripu brzo otvorila 10cm, ali sam zato i popucala, a beba se onda nije htjela spustiti pa je izgon potrajao i još su me recnuli i gurali bebicu. Tako da sam imala nebrojeno šavova.. Ali recimo od davanja dripa do bebe je trajalo nekih 6h.
Jedino, ono što nisam znala, a što su mi neki dan rekli, je da ako je prvi porod induciran ili carski, u drugom porodu se tijelo zna ponašati kao da nije rodilo i da to sve zna potrajati kao da si prvorotka.
Nema mi smisla to za inducirani jer npr ja sam uloživa za prst i sve mi je omekšano već mjesec dana, dr mi rekla da je to jer sam drugorotka. U prvoj trudnoći sam se krenula otvarati tek u 39 tjednu, tako da mislim da ipak ima veze. Za carski ne znam, nisam razmišljala o tome. 🤷
Ajme pa zbilja ovih dana samo lijepe vijesti..čestitam mamama na njihovim.bebivama i želim vam brz oporavak 😘🤗
Ja sam danas sols sa uvza..ugl protoci odjednom u mozgu su dobri..u pupčanoj i dalje kako je i bilo..beba raste i dalje ne puno no njim a je bitno da bar nešto dobiva..sada smo na oko 2200. U idući ponedjeljak je opet uvz a sutra i u ned svaki dan moram u bolnicu na ctg. Nekako danas nam je baš bila doktorica koja je sve nekako objasnila i dala mi je opet nekakav mir. Plan je da uspijemo dočekati 37 tjedan pa onda vjv je carski..a do tad stalne kontrole ...od danas sam rekla idem puno mirnije i pozitivnije i nadam se da će onda i sve biti ok 🤗
Ari..vidjela sam da imaš problema oko dojenja vezano za tu neku radnici..nemam savjete dali nadam se da će brzo proći..također Miniemaus upamtila sam da si ušla u veći tjedan, drago mi je, evo da još bar tjedan dva i kod tebe će sve to biti dobro 😊
ugodan vikend svima želim 🤗
👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
1. ET 6.4.2023 ❌
25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
9.11.23. 3. FET ❌
5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍
Jel se kome beba smirila u većim tjednima? Mislim mrda se dosta, ali više kao da se namješta i gura, ne znam kako bi objasnila, nije više da lupa i baca se okolo 😅
Tera čestitam od srca!! Mazite se i pazite! Nadam se da ćeš se brzo oporaviti!
Što se tiče indukcije, meni je prvi porod bio induciran jer je bila zelena plodna voda i bilo je ili drip ili carski jer je beba trebala biti brzo vani. E sad, ja sam se na dripu brzo otvorila 10cm, ali sam zato i popucala, a beba se onda nije htjela spustiti pa je izgon potrajao i još su me recnuli i gurali bebicu. Tako da sam imala nebrojeno šavova.. Ali recimo od davanja dripa do bebe je trajalo nekih 6h.
Jedino, ono što nisam znala, a što su mi neki dan rekli, je da ako je prvi porod induciran ili carski, u drugom porodu se tijelo zna ponašati kao da nije rodilo i da to sve zna potrajati kao da si prvorotka.
Nema mi smisla to za inducirani jer npr ja sam uloživa za prst i sve mi je omekšano već mjesec dana, dr mi rekla da je to jer sam drugorotka. U prvoj trudnoći sam se krenula otvarati tek u 39 tjednu, tako da mislim da ipak ima veze. Za carski ne znam, nisam razmišljala o tome. 🤷
Ja se isto u prvoj trudnoći nisam otvarala ništa do 41 tjedan, do indukcije, a sad sam već počela otvarat i rekla mi je doktorica jučer da zanemarim što je bilo prvi put, da to sad ide drugačije i brže jer imam porod iza sebe, pa vidjet ćemo🤷
Pokreti - pa već sigurno tjedan dana i više ona se meni više gura i proteže nego što lupa, to sam već bila pisala, ali s obzirom da mi sad zaostaje u rastu skoro dva tjedna, pratim ju baš često koliko osjetim pokreta
Peja - ajde napokon da si dobila malo više informacija i da si mirnija sad, samo hrabro dalje, bit će sve oke 😊
3🧒
Evo mene zene,
Prvo sam cekala od 9 do 10:45 da mi.prime djecaka na pregled iako smo naruceni u 10 sati, i dosla sam ranije iz razloga jer bude po 3,4 narucenk na isti termin.
Otisla na ctg, beba uspavana, izasla da prosetam i nesto pojedem. Ponovo ctg uredan.
Uputnica za bolnicu napisana, i doktorica da provjeri briseve, kad u brisu nosa izolovan stafilokok. Dala mi je neku mast. Je li se neko susretao sa tim ? Je li opasno ?
Ja nisam bila prehladjena sigurno godinu i vise. Tome se nisam uopce nadala
Za pokrete u prvoj trudnoci se ne sjecam iskreno, ali citala sam da zene kazu da su im se bebe umirile pred porod a u visokim tjednima da je bilo samo guranja.
Moj maleni je bas aktivan stalno, udara dosta jako, ne znam jel se okrece ne mogu to skuziti, znam da je malena u prvoj trudnoci se vise okretala u trbuhu i mijenjala polozaj i skroz lagano lupala.
Samy, ne znam za bris nazalost, ja nisam stigla obaviti taj bris prije prvog poroda pa su mi preventivno dali antibiotiku venu.
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕ dolazi baby boy 💙
Ja se isto nadam da će se moje tijelo sjetiti što bi trebalo 😂 a i to je bilo dobronamjerno mišljenje, u smislu može se dogoditi da traje duže nego 1.porod jer ja stvarno nisam imala niti jedan svoj trud. Može, ali ne mora 😀
Nego, mene od jučer ubija samo dio trbuha pored pupka ko da mi je mišić rastegla, promjera možda 5cm. Znaci ne mogu se namjestiti i čim se pomakne unutra bas boli, ali ostatak stomaka je ok. Je li netko to prošao? Bas je neobično, ali dosta boli.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Evo i ja se javljam sa danasnjeg pregleda u klinici, odradjen je ctg, sve je u najboljem redu ♥️ bebac je otprilike oko 4 kg vec,naravno procjena nije skroz tacna, posto sutra ulazim u 40.sedmicu rekla mi je doktorica da cemo sacekat jos nekoliko dana da vidimo da li ce prirodno krenuti, ako ne javila bi se sljedece sedmice pa bi vjerovatno zakazali termin za indukciju, preporucili su mi da beba ne bi bila preteska i da se ne bi ja i ja mucila pa cemo vidjeti drzim fige da pocne sve samo od sebe 🥰🙏🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji