Inace za nakon carskog, probajte odmah jos na intenzivnoj trbusno disat malo, i tokom prvih 24 sata a i kasnije kad se sjetite. I nakon sta vec mozete jesti i pit i to, malo se na bok natjerajte, polako skroz al cisto malo da vjezbate. I od kad vas ustanu probajte se kretat i hodat koliko god vam je moguce na odjelu i u bolnici. Sretno svima, stvarno vecini ispadne ne prestrasan oporavak, bitno se samo kretat i ne koristit direktno trbusne nego preko boka sve.
02/2023 💔👼 22tt
03/2025 💙
Cestitke na bebicama anxiety i plavooko! Nadam se da se dobro i brzo oporavljate i vi i bebe!
Mi smo jos u bolnici, beban je bio jedan dan na respuratoru i par dana na promatranju i bas kad smo trebali bit otpusteni, dobije zuticu pa je sad i na fototerapiji. Nadamo se sutra doma al vidit cemo kako bilirubin ide
Kod mene je dojenje najveci problem, doslo mi je previse mlijeka, kad su ga sestre dokotrljale iz intenzivne meni u sobu sise su mi pocele same od sebe curit od uzbudenjaImam fleke po svoj odjeci, ne mogu spavat na boku jer bole, kad bebu stavim na jednu, druga krene kapat 😅 mali treba 50ak ml po obroku, meni po sisi bude brat bratu triput toliko, ne znam uopce sta da radim, ne zelim se izdajat da ne povecam jos kolicinu dodatno a ne zelim ni ne izdajat jer su neugodno krcate 😅 u bolnici nema ni frizider ni zamrzivac, pa tako hladne obloge improviziram sa rucnicima i vodom iz pipe, ne pretjerano uspjesno. Dodatni problem je sto su mi bradavice uvucene a mlijeko curi samo pa je mali lijen i ne zna sisat uopce, koristimo sesiric al on to bas ofrlje isprazni, a bez sesirica kad vradavica malo i nadode, on ne zna sta bi s njom, a ni ja ne znam sta bi s njm, pa nakon par minuta odustanemo i vratimo se sesiricima jer mi je bed da vristi tu doksmo sa sto zena u sobi, doma cemo probat al dotad mozda bude i prekasno naucit njega kako hvatat i mene kako ga drzat. Svaki savjet je dobrodosao 😅
Inace, obavezno si ponesite masku za spavanje u bolnicu. Ne mozes spavat kad beba spava pod neonskim svjetlima.
Eto, sretno svima, cure sa zastojima i zabrinutosti zelim vam sve najbolje, sve ste u skroz solidnim tjednima, sta god se desi sanse su vam izvanredne 😊
Imaš one jastučiće za dojilje pa staviš na drugu cicu dok iz jedne maleni papa. Ja bi istisnula malo taj višak s početka jer odjednom navre previše mlijeka i njemu to može biti i previše za progutati pa se i zbog tog može buniti. Meni je tak bilo s prvim i nisam kuzila zašto ne želi i vrišti. Sada si samo mogu zamisliti kako bi meni bilo da mi netko nasipa u usta vise nego mogu progutati. A tak ti je sad na početku, bude se to sve uspostavilo, nemoj se bojati istisnuti malo taj višak. Jel imaš u bolnici neku ok sestru koja bi pomogla savjetima?
Cestitke na bebicama anxiety i plavooko! Nadam se da se dobro i brzo oporavljate i vi i bebe!
Mi smo jos u bolnici, beban je bio jedan dan na respuratoru i par dana na promatranju i bas kad smo trebali bit otpusteni, dobije zuticu pa je sad i na fototerapiji. Nadamo se sutra doma al vidit cemo kako bilirubin ide
Kod mene je dojenje najveci problem, doslo mi je previse mlijeka, kad su ga sestre dokotrljale iz intenzivne meni u sobu sise su mi pocele same od sebe curit od uzbudenjaImam fleke po svoj odjeci, ne mogu spavat na boku jer bole, kad bebu stavim na jednu, druga krene kapat 😅 mali treba 50ak ml po obroku, meni po sisi bude brat bratu triput toliko, ne znam uopce sta da radim, ne zelim se izdajat da ne povecam jos kolicinu dodatno a ne zelim ni ne izdajat jer su neugodno krcate 😅 u bolnici nema ni frizider ni zamrzivac, pa tako hladne obloge improviziram sa rucnicima i vodom iz pipe, ne pretjerano uspjesno. Dodatni problem je sto su mi bradavice uvucene a mlijeko curi samo pa je mali lijen i ne zna sisat uopce, koristimo sesiric al on to bas ofrlje isprazni, a bez sesirica kad vradavica malo i nadode, on ne zna sta bi s njom, a ni ja ne znam sta bi s njm, pa nakon par minuta odustanemo i vratimo se sesiricima jer mi je bed da vristi tu doksmo sa sto zena u sobi, doma cemo probat al dotad mozda bude i prekasno naucit njega kako hvatat i mene kako ga drzat. Svaki savjet je dobrodosao 😅
Inace, obavezno si ponesite masku za spavanje u bolnicu. Ne mozes spavat kad beba spava pod neonskim svjetlima.
Eto, sretno svima, cure sa zastojima i zabrinutosti zelim vam sve najbolje, sve ste u skroz solidnim tjednima, sta god se desi sanse su vam izvanredne 😊
Svakako bi trebala izdojiti prije nego krene sisati da ne grca u mlijeku, još neko vrijeme ti se neće ustabiliti ponuda i potražnja, tako da ne boj se hiperlaktacije. Što se tiče uvučenih bradavica, postoji način kako se izvlače, ja nisam imala problema s time pa ne znam, ali nije problem ni ako sisa preko šeširića za sad, ne brini. Ako ima koja sestra da ima volje da ti pokaže, tj da vidiš može li uopće uhvatiti bez šeširića bradavicu? Ako ne ja bi na tvom mjestu što prije kontaktirala savjetnicu za dojenje. Super je što imaš mlijeka i volje za dojenje, šteta da propadne. 😀
Jel mu daju ad ili uspijete ipak tako da jede, nisam skužila? Samo polako, bit će sve dobro.
Hej, ja imam pitanje ima li koja putni krevetić?
Kako nam ne spavaća gdje će bit onaj običan krevetić na katu, htjela bih nešto gdje mi može sigurno spavati i na donjem katu u početku dok ne uspostavimo neku rutinu da ne hodam stalno gore dolje.
Pa mi je pao i taj putni krevetić na pamet jer planiramo i na more i često smo kod mojih i njegovih.
Ako ima neka preporuku i treba li se i za putni kupovati dodatan madrac ili kako to ide? Nemam pojma 🤣 i jel on siguran i dobar za novorođenče da spava u njemu kroz dan?
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. ⏸️
24.9. 5+5t ❤️
15 t, it's a boy💙
Yvonne vidis da, budem izdajala prije malo pa vidit, ovako me strah da zivi samo na vodi, nikad ne dode do onog masnog dijela mlijeka
Rosie jede samo moje otkad je nadoslo, sestra me vidila da sva curim i rekla da to dijete nece vise kap dohrane dobit
Pogledale su mi bradavice, i nisu optimisticne, al svakako cu kontaktirat savjetnicu za dojenje pa vidit, jer nit je on skuzio hvat, nit zna cicat, nit ja znam njega drzat, a sestre tu su uglavnom stvarno drage al na sto strana su, odjel je krcat a njih je pola na bolovanju valjda, pa nemaju cesto vremena pokazivat
Nije sesiric katastrofa al iziritira mu lice skroz, pa mu moram drzat odmaknuto od face a taj tek hvat nema nikakvog smisla
02/2023 💔👼 22tt
03/2025 💙
Kako nam ne spavaća gdje će bit onaj običan krevetić na katu, htjela bih nešto gdje mi može sigurno spavati i na donjem katu u početku dok ne uspostavimo neku rutinu da ne hodam stalno gore dolje.
Pa mi je pao i taj putni krevetić na pamet jer planiramo i na more i često smo kod mojih i njegovih.
Ako ima neka preporuku i treba li se i za putni kupovati dodatan madrac ili kako to ide? Nemam pojma 🤣 i jel on siguran i dobar za novorođenče da spava u njemu kroz dan?
Da, siguran je i okej je za novorođenče. Madrac se kupuje posebno i ima ih svakakvih. Jedino što je on dosta nisko, pa je pitanje koliko ćeš moći spuštati i podizati bebu na početku. Ja sam uzela bila za dnevnu rađe next to me na početku, tj dobila, to je bilo okej, kupila sam kasnije i putni, ali sve uzalud, mala spavala na meni i sa mnom jedino do dana današnjeg, 🤣🤣 ali to ne možemo znati unaprijed.
Yvonne vidis da, budem izdajala prije malo pa vidit, ovako me strah da zivi samo na vodi, nikad ne dode do onog masnog dijela mlijekaRosie jede samo moje otkad je nadoslo, sestra me vidila da sva curim i rekla da to dijete nece vise kap dohrane dobit
![]()
Pogledale su mi bradavice, i nisu optimisticne, al svakako cu kontaktirat savjetnicu za dojenje pa vidit, jer nit je on skuzio hvat, nit zna cicat, nit ja znam njega drzat, a sestre tu su uglavnom stvarno drage al na sto strana su, odjel je krcat a njih je pola na bolovanju valjda, pa nemaju cesto vremena pokazivat
Nije sesiric katastrofa al iziritira mu lice skroz, pa mu moram drzat odmaknuto od face a taj tek hvat nema nikakvog smisla
Nije mlijeko nikad samo voda, ne brini ni zbog toga. Vagat će oni njega da vide napredak. Super da ne dobija ad, to je odlično. A u većini slučajeva im je hvat loš, i mojoj je bio. Ali to se sve da riješiti. Možeš si malo pogledati, ima na netu i položaje za dojenje nakon carskog, možda ti tako bude lakše...
Meni je isto soba na katu, planiram za dnevna spavanja na donjem katu koristiti kolica i kosaru. Iako iman i putni krevetic, jako je nizak i ne da mi se toliko saginjati svako malo. Kosara u kolicima je super visine
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Jen_dva doji sa sesiricima, on na vakum moze izvuc tvoje bradavice i na sesiric, to je meni prva napravila, nismo se mogle nikako bez sesirica uspostaviti, nakon mjesec i pol bradavnice izvucene i naucila je hvatat. Ova druga bez beda hvata i bez sesirica jer mi je prva promijenila anatomiju bradavica🤣
Izdoji obavezno ovaj bolni dio. Da se malo cice opuste i da ne navuces upalu
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021👨👩👧👧2025
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Cupko mi imamo kinderkraftov next to me, lako se sklopi ako idemo na put, a ima kotacice pa ga mozemo po stanu. Meni je bilo zbog carskog bitno da bude visi da se ne moram saginjat. Mana je sto mu je tamo ok dok se ne pocne okretat
02/2023 💔👼 22tt
03/2025 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji