Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AriBari
    10. Veljača 2025. 13:02

Tera moj savjet koji sam ja dala cimerici koja se jaaaako panicno bojala poroda i bolova, a na kraju je rodila odlicno. Rekla je da me se milijun puta sijetila kroz porod. A to  je bilo da bolovi dolaze u valovima, trud ide traje oko minutu i onda popusta i dati nekih 20 sekudndi odmora. Znači koncentriras se na taj jedan trud, dises dises, pokusavas opustit tijelo i tvoj cilj je ta pauza nakon truda. Znaci jedan po jedan trud. Nemoj si u toj boli dopustis da pomislis ajme koliko jos i ne mogu vise. Mozes jednu minutu izdrzat i nakon toga ide odmor i to je jedino na sto trebas misliti😊
    Kao da do svoje bebe moras doci po jako puno stepenica a kad se penjes po stepenici jako boli i onda se na svakoj stepenici malo odmoris. Jedna po jedna stepenica i doci ces. Znaci koncentriras se na pauzu nakon truda a ne na sam porod. Tako sam ja isla kroz trudove a prakticki smo do kraja dosli. I stvarno mi je to pomoglo. I disi kako tebi pase. Meni oni kratki izdidaji nisu nikako pasali nego duzi cak onako s laganim mumljanjem.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

tera_
    10. Veljača 2025. 13:10

Minnieus

tera_u prvoj trudnoći sam se bojala poroda do negdje 35-og tjedna, onda sam bila toliko nestrpljiva da upoznam svoju kćer da sam jedva čekala da se porodim i uopće nisam više razmišljala o svemu što me čeka. Rodila sam po dripom bez epiduralne, šivana iznutra, izvana sreća ne (hvala divnim babicama na masaži). Bolovi su bili stvarno jaki, jaki, jaki, ali kad vidiš to malo stvorenje i kada ti ga stave na prsa, stvarno ta bol padne u zaborav (poslije se opet malo sjetiš, ali ok). Meni je najdraže bilo to, što sam isti dan mogla sve normalno. Super sam se osjećala i baš sam bila sretna i zahvalna da je sve dobro prošlo i da nikakve intervencije nisu bile potrebne.

Iskreno ne bojim se ja sad bas poroda kao poroda, previse smo se borili za ovu bebu da bi mi to sad bio problem, vise me strah da se necu znat postavit a da po bolnicama svega ima od neljubaznosti do onog da te ostave samog🤣

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

• cupko
    10. Veljača 2025. 13:11

Čokoladica 🍀

Cupko, Ari, bravo za dobar pregled/ogtt. Cupko jesu ti dosli mozda odmah nalazi? Mene ceka u cetvrtak 🤞 valjda ce dobro proci. Ja sam jutros vadila kks i zeljezo. Zeljezo mi je 8, pretpostavljam da ce mi prepisati neko zeljezo da pijem. Jos uvijek muku mucim sa tim nemirnim nogama, pa moze bit da je zeljezo u pitanju. Sta se tice imena, ja odavno imam spreman spisak 🤣 cak smo se slozili mm i ja iz prve. Ali recimo sta je minnius napisala Aria mi je super trenutno, ali se muzu nije svidjelo 🤣
    Cure, jel neka od vas bila na tecaju dzz, jos nisam dobila potvrdu, a nekako mi je u glavi da je jedna od vas rekla da je dobila i potvrdu i prezentacije?

Rekli su da će doć danas ili sutra nalazi. 🙂 Za sad ih na egrađani još nema, a zadnje vađenje sam imala u 9:45. 

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

tera_
    10. Veljača 2025. 13:14

Ari hvala, mislim da je dobro pokrenit ovu temu jer mislim da ostale cure prvorotkinje imaju milion pitanja nad glavom🤣 a puno znaci da netko opise lijepo iskustvo i da malo podrske pa hvala🥰

Kbc St

Minnieus
    10. Veljača 2025. 13:27

tera_

Minnieus

tera_u prvoj trudnoći sam se bojala poroda do negdje 35-og tjedna, onda sam bila toliko nestrpljiva da upoznam svoju kćer da sam jedva čekala da se porodim i uopće nisam više razmišljala o svemu što me čeka. Rodila sam po dripom bez epiduralne, šivana iznutra, izvana sreća ne (hvala divnim babicama na masaži). Bolovi su bili stvarno jaki, jaki, jaki, ali kad vidiš to malo stvorenje i kada ti ga stave na prsa, stvarno ta bol padne u zaborav (poslije se opet malo sjetiš, ali ok). Meni je najdraže bilo to, što sam isti dan mogla sve normalno. Super sam se osjećala i baš sam bila sretna i zahvalna da je sve dobro prošlo i da nikakve intervencije nisu bile potrebne.

Iskreno ne bojim se ja sad bas poroda kao poroda, previse smo se borili za ovu bebu da bi mi to sad bio problem, vise me strah da se necu znat postavit a da po bolnicama svega ima od neljubaznosti do onog da te ostave samog🤣

Što je Ari opisala su normalni trudovi, pod dripom je to trud za trudom pa nema baš odmora, ali uz dobre babice i pratnju se sve izgura. Kako Ari piše penješ se po stepenicama dok ne dođeš do vrha. Kada krene, znaš da moraš izgurati van kako tako  Istina, ostave te samu, ali svako malo netko dođe provjeriti stanje, a ako osjetiš nešto pošalješ pratnju da dovede nekoga. Meni su svi bili divni, jedino je jedan doktor koji je bio u prolazu bio neugodan i obavio mi je vag.pregled dok sam bila u rađaoni toliko grubo uz neukusne komentare. Sreća otišao je i više se nije vratio. Ali sve u svemu stvarno pozitivno iskustvo. Sestre su mi poslije pomagale s dojenjem, govorile slobodno zvonite što god trebate, pa i ako je to svakih 5min. Tu smo za vas. 

22.08. +

tera_
    10. Veljača 2025. 13:31

Minnieus nece suprug samnom na porod, nije on za toga a i panican nebi mi bio od koristi🤣 mislim da bi mi stvarao nervozu dodatnu, jer on je vec panican posto nam je rodliste udaljeno sat i pol ocemo li stic na vrijeme🤣

Kbc St

Minnieus
    10. Veljača 2025. 13:42

Ari lijepa imena, baš mi imena sa slovom R zvuče nekako moćno. Najbolja prijateljica od moje kćeri se zove Lara, pa je to bio njezin prvi prijedlog . Da, ne volim niti ja duga imena, jer imamo i dugo prezime. Zato kažem do max.6 slova. Iris ima između ostalog značenje povezanost i most između svijetova, simbolizira ljepotu i nadu. 

22.08. +

• Lora.
    10. Veljača 2025. 13:44

Meni je gotov nalaz. Sve ok. Venski prvi šećer bio 4.3

AriBari
    10. Veljača 2025. 13:47

Tera  ne mora nuzno muz biti s tobom moze i netko drugi. Pa si mozes razmotriti i tu opciju. Mene su na porodu stalno obilazili jer su ocekivali da ce brzo izgon, stvarno mislim svakih 15 min je netko bip. Bio je suprug ali nije se ni dogodilo da mora nekog zvat, al ono razumijem te kako razmisljas ja sam bila na rubu da ga pustim doma🤣nekako ono sam se osjecala kao ma mogu ja to sama i mislila sam da cu vise oko njega morat brinut a i znam da nekim muzevima bude uzas gledat svoju zenu takvu u bolovima. Al on je bio stvarno ok na kraju. Makar ga nisam ni dozivjela koliko sam bila koncentrirana na tajporod🤣
    Istina Minnieus ono je bez dripa, za drip sam cula da se tako malo spojit u jedno al nisam probala😅
    Ma ti samo trazi sto ti treba, al znam tako je i meni bilo kad sam prvi put rodila, vise na odjelu babinjaca, al sad cu bit malo stroza prema sestrama cim osjetim da nes ne valja. Trazit cu pomoc oko svega sto mi treba bez ikakvog srama.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Minnieus
    10. Veljača 2025. 13:50

tera baš si me nasmijala . Jesi razmišljala da pozoveš nekoga drugoga za pratnju? Meni je puno pomoglo što je muž bio samnom. Osjećala sam se sigurnije i mogao je intervenirati po potrebi. Mislim, naravno da možeš i sama sve, pogotovo ako misliš da bi ti on stvarao dodatnu nervozu 

22.08. +

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.