Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lora.
    08. Veljača 2025. 12:19

rosie0111

Minnieus

Jutro cure! Ja pijem Elebaby i magnezij, planiram početi piti željezo. Omegu sam kupila, ali se ne sjetim baš piti. Za vitamin C mi piše da elebaby ima preporučeni dnevni unos pa nisam dodatno kupovala.

Zato me sve to i zbunjuje, jer u elebaby ima i željeza, na što mi je dr rekla da nije to ni blizu dovoljno. Također ima i omege, ali rekla mi je istu stvar… Sad više nemam pojma koliko čega ima i treba uzimati 🫣

Ja sam uz novalac počela heferol piti i još dodatno 800mg magnezija. Meni je ovo 4. trudnoća pa sam već naučila šta mi fali. Pandu ću uskoro krenuti.

• anxietylevel100
    08. Veljača 2025. 15:02

Ja sto se tice zeljeza pijem Solgar gentle iron 25mg, i sad u ponedjeljak mi je zeljezo bilo 22. Tako da ocito da djeluje. Tako da cu nastaviti piti, ne moze skoditi. 

AriBari
    08. Veljača 2025. 16:05

Cupko ja mislim da se od nekog 30-32 tjedna tek savjetuje to pracenje pokreta to jest da mora biti aktivnost po 3 puta u danu, kako ono barem 10 udaraca u sst vremena. Tako da bez brige, vec su ti curke napisale, moze se okrenut prema iza pa lupat da negdje da je ne osjetis, meni je pol strane trbuha posteljica pa recimo kad lupa u taj dio je nes bas ne osjetim vise kao da se gura al kad noge okrene u ovaj dio nema posteljice onda mi izlaze izbocine po trbuhu na oko vidljive. A i sad ce ti u sljedecim tjednima poceti dobovati na kilazi puno brze i sto je veca jace ces je i jace i cesce osjetiti😊
    Cure je ima neka preporuku za torbu za kolica, ja sam imala s malom ruksak al smo ga bas iznosili i dosta natrpavali pa sam razmisljala o novoj torbi jer mi se bas vec ostetio. S tim da ako uspijem samo dojit onda bi cak i manju torbu onako za rame jer necu morat nosit sa sobom dohranu, bocice, termosicu i hladnu vodu a to je dosta i sadržaja i težine😅

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• Kokili
    08. Veljača 2025. 16:23

cupko

Curke kada je bitno redovito početi osjećati bebu, ono više puta na dan i to? I koliko ste je vi u mojim tjednima osjećale?
    Ja imam osjećaj da sam je više osjetila u ranijim tjednima nego sada.
    Evo ujutro sam je osjetila i kroz dan nismo bili bas doma pa iskreno ne znam, a sad navečer isto nisam sigurna jel bio možda jedan udarac.
    Tješim se da još nisam u zadnje tromjesecje ušla pa da zato to nije nešto često i jako?
    I ono poslije hrane i slatkog kod mene ne funkcionira 🤣
    Nadam se nekom udarcu sad kad legnem u krevet makar ni sinoć nisam nikakav udarac dobila do jutra dok nisam ustala.

Mi smo iste u dan 🤭 ja je osjecan skoro cili dan a i noc od 17.tt jer je beba nenormalno aktivna! A udarce i po zelucu,crijevima,jajnicima,mjehuru. 
    Ima beba koje nisu jako aktivne a sve je s njima u redu.
    Ja sam prije 2 dana krenula pratiti pokrete, 3x dnevno, 10 pokreta u komadu, dala mi gin.
    Cinilo mi se rano, ali mislim da sam i u 1.trudnoci tako rano krenula. Bolje biti siguran 🙂

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

Pjegica.
    08. Veljača 2025. 16:35

samy_lo

Ja se nisam odavno javljala, nesto sam pisala par puta, niko nije odgovorio, pa mi nekako bilo glupo.
    Jako mi je slabo posljednih dana, od toga da jedva dolazim do zraka, i imam osjecaj da cu se onesvjestiti, do lupanja srca u grlu, bolova svuda.

Prekjucer sam saznala da sam anemicna, dobila sam 2 pakovanja totheme, pa bi nakon toga nesto drugo, jer ona utice i na zube.

Sta vi koristite za zeljezo ?

Sto se tice suplemenata trenutno uzimam RODIAKAL tablete, Mg glicanat, omegu i d vitamin kad se sjetim.
    Tako da nakon totheme cu vjerovatno nastaviti sa nekim zeljezom, i uzet cu neke bolje prenatalne vitamine tako da se pripremim za porod, i da naruciti sebi pojas sa TEMU-a planiram ovih dana.

Kako su ti tako kasno otkrili anemicnost 🤔
    Meni ti simptomi bacaju na stitnjacu znalo je meni biti tako neke dane bas lose, mucno, slabost, nemoc, nikakvost znala sam kuhat rucak i stat svakih 5 min sjest koliko me slabina obuzme. E sad ja i sama nisam sigurna da li mi je stitnjaca bila ili zeljezo koje nije bilo mozda dobro pogodeno cekam sad da mi dode krvna slika pa da vidim sta ce mi reci.
    Meni tardyferon nije odgovarao pola sata iza njega meni bi muka bila doslo mi na povracanje pa sam se prebacila na sideral koji u sebi ima i vit C pa ga nisam morala naknadno uzimat.

Pjegica.
    08. Veljača 2025. 16:46

Sta se udaraca tice meni je beba strasno aktivna da je ne moram ni pratiti, jos od 17tj je osjecam svaki dan, a sad kako je veca svaki put kad se okrece ili nesto radi po bilo kojem dijelu trbuha isto osjecam. Osjetim i kad u posteljicu udara i mjehur ali mi najvise smeta kad mi se cijela nagura u desnu stranu trbuha i nekako se ugnjezdi ispod rebara bas ne kuzis sta ima tako fino s te strane to mi je i sin radio u prvoj trudnoci... 
    Torba za kolica ja sam bila jos pred 3 god narucila neku malu za na rucke zakacit sa aliexpressa stanu dve male boce par pelena i maramice doslovno ima dva depica i dva otvora taman za ovako imat ako zatreba probat cu nac neku sliku cisto da docaram a inace imam onu veliku ruksak torbu koja se kao fol pretvara u lezaj isto je s aliexpressa 🤣

Pjegica.
    08. Veljača 2025. 16:51

Evo valjda ce vam raditi linkovi ovo sam za kolica imala :  
    https://www.konoba-sobe-jure.com.hr/1-image/Univerzalna-torba-za-dje%C4%8Dja-kolica-iz-tkiva-oxford_6066-content.jpg
    A ovo sam koristila za sve ostale potrepstine kad bi izlazili iz kuce :   
    https://dokishop.hr/proizvod/boissa-2-u-1-multifunkcionalna-torba-za-mame-4150/images/5ff2e00c07709.jpeg

• cupko
    08. Veljača 2025. 17:29

Super hvala vam! I nadala sam se da pošto još nisam ušla u zadnje tromjesecje ne trebaju bit ti pokreti tako jaki i česti, ali svejedno me internet malo zabrinuo. Sad mi je dovoljno da ga osjetim jednom dnevno, a onda ću na idućem pregledu pitat što i kako 😁
    Koliki da iste u dan,  a ja me znam bi li 30 pokreta uspjela na dan izbrojati 🙈🤣

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

AriBari
    08. Veljača 2025. 18:43

Pjegica.

Evo valjda ce vam raditi linkovi ovo sam za kolica imala :
    https://www.konoba-sobe-jure.com.hr/1-image/Univerzalna-torba-za-dje%C4%8Dja-kolica-iz-tkiva-oxford_6066-content.jpg
    A ovo sam koristila za sve ostale potrepstine kad bi izlazili iz kuce :
    https://dokishop.hr/proizvod/boissa-2-u-1-multifunkcionalna-torba-za-mame-4150/images/5ff2e00c07709.jpeg

Pjegica koliko ti se taj lezaj pokazao prakticnim?

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Pjegica.
    08. Veljača 2025. 20:39

AriBari

Pjegica koliko ti se taj lezaj pokazao prakticnim?

Iskreno nisam ga nijednom koristila ali dobijes podlogu na kojoj mozes presvlaciti bebu pa je to dosta korisno kad si negdje vani bez stvari 😁
    Mozda da smo negdje isli na kakve piknike i druzenja bi iskoristila "lezaj" iako ako nosas kolica u svaki izlazak zbilja nepotrebno 🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.