Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • samy_lo
    07. Veljača 2025. 20:33

Ja se nisam odavno javljala, nesto sam pisala par puta, niko nije odgovorio, pa mi nekako bilo glupo.
    Jako mi je slabo posljednih dana, od toga da jedva dolazim do zraka, i imam osjecaj da cu se onesvjestiti, do lupanja srca u grlu, bolova svuda.

Prekjucer sam saznala da sam anemicna, dobila sam 2 pakovanja totheme, pa bi nakon toga nesto drugo, jer ona utice i na zube.

Sta vi koristite za zeljezo ? 

Sto se tice suplemenata trenutno uzimam RODIAKAL tablete, Mg glicanat, omegu i d vitamin kad se sjetim.
    Tako da nakon totheme cu vjerovatno nastaviti sa nekim zeljezom, i uzet cu neke bolje prenatalne vitamine tako da se pripremim za porod, i da naruciti sebi pojas sa TEMU-a planiram ovih dana.

• Tinchilina
    07. Veljača 2025. 21:20

I ja sam htjela pitati za kalcij? Koji uzimate i ima li s  njim isto nekih fora kao i sa folnom, magnezijem, b12 itd koji oblik kalcija se pije?

💙 5/2023

Babybell
    07. Veljača 2025. 21:39

samy_lo

Ja se nisam odavno javljala, nesto sam pisala par puta, niko nije odgovorio, pa mi nekako bilo glupo.
    Jako mi je slabo posljednih dana, od toga da jedva dolazim do zraka, i imam osjecaj da cu se onesvjestiti, do lupanja srca u grlu, bolova svuda.

Prekjucer sam saznala da sam anemicna, dobila sam 2 pakovanja totheme, pa bi nakon toga nesto drugo, jer ona utice i na zube.

Sto se tice suplemenata trenutno uzimam RODIAKAL tablete, Mg glicanat, omegu i d vitamin kad se sjetim.
    Tako da nakon totheme cu vjerovatno nastaviti sa nekim zeljezom, i uzet cu neke bolje prenatalne vitamine tako da se pripremim za porod, i da naruciti sebi pojas sa TEMU-a planiram ovih dana.

Ja sam vise puta napisala da uzimam Kendural C i da mi je odlican. U 2mj mi se zeljezo super popravilo i sad ga uzimam 2x tj radi odrzavanja. Ne sjeda mi tesko na zeludac i nemam probavnih smetnji. 

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1 dijagnoza: preuranjena menopauza, preporuka: donacija js
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4🧔🏻27.g-oligozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

AriBari
    07. Veljača 2025. 23:15

Samy_lo ja tardyferon😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• cupko
    07. Veljača 2025. 23:18

Curke kada je bitno redovito početi osjećati bebu, ono više puta na dan i to? I koliko ste je vi u mojim tjednima osjećale?
    Ja imam osjećaj da sam je više osjetila u ranijim tjednima nego sada.
    Evo ujutro sam je osjetila i kroz dan nismo bili bas doma pa iskreno ne znam, a sad navečer isto nisam sigurna jel bio možda jedan udarac. 
    Tješim se da još nisam u zadnje tromjesecje ušla pa da zato to nije nešto često i jako?
    I ono poslije hrane i slatkog kod mene ne funkcionira 🤣
    Nadam se nekom udarcu sad kad legnem u krevet makar ni sinoć nisam nikakav udarac dobila do jutra dok nisam ustala.

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

• dddd30
    07. Veljača 2025. 23:26

Ja pijem od pocetka trudnoce Femibion i magnezij u granulama da sprijeci grceve i opusti pred spavanje 🥰 nije mi trebalo nista drugo. 

rosie0111
    08. Veljača 2025. 08:33

samy_lo

Ja pijem Globifer forte, na recept sam doduše dobila Tardyferon, ali pošto sam rekla dr da me strah zatvora, dala mi je i uzorak Globifera, veli da taj dosta hvale pa da probam s njime 🤷 Inače i meni baš bilo loše prije nego sam krenula uzimati, baš grozno.

Simbalija
    08. Veljača 2025. 09:44

Pijem ferrobel za željezo, i osteobel koji ima kalcij. Dodatno uzimam i jod, selen, cink, d vitamin, c vitamin i ponekad probiotike. Ne pijem prenatale jer mislim da je veća apsorpcija kad uzimam sve pojedinačno. 
    Čupko ja sam neki dan imala nervni slom jer je nisam osjećala kao do sada, prije bi svako malo me šutnula nogicom i onda odjednom ovaj tjedan nešto mirno, prigušeno. Da bih shvatila da se kraljica okrenula naopako i prema unutra pa da niti ne mogu osjećati nogice kao do sada što mi je i potvrdila na pregledu. Tako da možda i tvoja beba izvodi akrobacije. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 may 2025.

• cupko
    08. Veljača 2025. 10:02

Simbalija

Pijem ferrobel za željezo, i osteobel koji ima kalcij. Dodatno uzimam i jod, selen, cink, d vitamin, c vitamin i ponekad probiotike. Ne pijem prenatale jer mislim da je veća apsorpcija kad uzimam sve pojedinačno.
    Čupko ja sam neki dan imala nervni slom jer je nisam osjećala kao do sada, prije bi svako malo me šutnula nogicom i onda odjednom ovaj tjedan nešto mirno, prigušeno. Da bih shvatila da se kraljica okrenula naopako i prema unutra pa da niti ne mogu osjećati nogice kao do sada što mi je i potvrdila na pregledu. Tako da možda i tvoja beba izvodi akrobacije.

Evo danas sam ga oko 7 ujutro osjetila i sad će očito biti opet mir do sutra ujutro 🙄🤣 jutarnji tip očito haha.
    Ja inače pijem samo prenatalne duo mama 🙈 nemam neku potrebu za čim drugim, ali vidjet ćemo do kraja. Jedino sam sad opet kupila one gynemixx vrecice s dobrim bakterijama za crijeva i vaginalnu floru. 

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

tera_
    08. Veljača 2025. 10:29

Cupko sve je to normalno, svugdje se okrece pa mozda neke pokrete nemozes ni osjetit,ne brini... meni je tek na zadnjem pregledu dr rekao da moram osjetit udarce svaki dan😊
    Kako ste cure? Ja sam bas odjednom postala troma🙄 beba je bas aktivna, moja ugaravica je na maximumu stalno, noge su mi u trncima cim legnem, a spavanje neide pa neide, malo me to sve iscrpilo pa nisam ni pisala...

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.