Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Minnieus

Broj poruka: 216

Prijavi adminu

Peja dobrodošla, blizu smo s terminom.
    cupko super da ti je bolje, sreća pa kratka viroza. Ali razumijem paniku, nisam ništa bolja 
    Moina za šećer stvarno ne znam ništa, nadam se da će biti rezultati u granicama normale i da nećeš imati nikakvu terapiju. Budeš vidjela što će ti doktor reći.
    UZV meni isto ne radi svaki put, a to je i najavio, da imamo 3-4 uzv u cijeloj trudnoći, ako je trudnoća uredna. Ali nadam se da će mi sutra raditi uzv, da možda i spol saznam. Vidim na tablici da je skoro skroz popunjena sa spolovima. Dečki vode svakako.
    Vitamini - ja pijem prenatalne i željezo dodatno jer mi je gin rekao da trebam zbog zadnje krvne slike. 
    Pjegice - ne znam što ti je to točno, ja inače za bolove u leđima koristim magnezij sprej i onda to umasiram i pomogne malo. Ali svakako i topli tuš ili oni flasteri koji griju (ako se smiju koristiti u trudnoći?)
    Blackie. ja sam imala isto takve bolove baš u tom periodu, prošlo nakon 2-3tjedna. A i tlak mi je tu negdje bio popraćen glavoboljama isto u tom periodu, sad je malo bolje. 

22.08. +

• cupko

Broj poruka: 81

Prijavi adminu

Sretno cure na pregledu danas! 🙂
    Znam škicnut temu ljetne bebe i tamo pišu da su čule da se priča i da će se komplikacije na duplo povećati. Ja ne nalazim nigdje tu informaciju jeste li vi nešto čule o tome?
    Bilo bi super da je istina.
    Ja upravo poslala mail ginekologici u vezi vikenda viroze i sad i dalje laganog probadanja u području desnog jajnika (možda i niže malo). Da nisam imala virozu ne bi na to obraćala pažnju, vjerojatno se opet malo rastezanje baš sad desilo, ali neka ona pročita pa da sam mirna.
    Jučer nisam ni adventski izvadila tako sa ću danas malo krenuti i ja s čišćenjem i uređivanjem možda se i malo razgibam od ležanja i kauča pa bude bolje. 🙂

28👩🏽
    29🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

Minnieus

Broj poruka: 216

Prijavi adminu

Bilo bi vrijeme da se povećaju komplikacije. Nadam se i da hoće. Čula sam da su pričali o tome, ali nije još donesena odluka. Svakako me veseli da ćemo cijeli porodiljni imati punu plaću (nažalost nemam preko 3000eur plaću , da bi bila uskraćena).
    Nama je vikend doslovno proletio, kino, rođendan, ukrašavanje, advent, išli i u Kućicu Djeda Mraza - opis je mrak, realnost nešto drugo, ali ajde malenoj se koliko-toliko svidjelo. Ali ako ste planirali ići, stvarno ne bi preporučila.

22.08. +

Čokoladica 🍀

Broj poruka: 577

Prijavi adminu

Sretno svima na pregledima 🍀
    Ja na svakom pregledu radim UZV, tako moj ginic radi, privatno idem. Ne znam kako bi se umirila da ne pogledamo da se beba krece i da raste itd. 🤣
    Ja pijem prenatal, vit d i magnezij.

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

jen_dva

Broj poruka: 202

Prijavi adminu

Bilo bi lijepo da povecaju komplikacije, makar da su na razini minimalca  Nadam se da ce povecati i to.
    Nama je vikend prosao u kucnom ljencarenju, muz i ja uzivamo u miru i tisini dok nas je jos uvijek dvoje u ekipi 
    Sto se tice UZV, meni ga radi svaki put, i to i preko trbuha i vaginalni (meni malo pozornije prate cerviks pa zato oba), a jednom mjesecno smo zasad na pregledima
    Sretno cure na pregledima danas!

02/2023 💔👼 22tt

AriBari

Broj poruka: 669

Prijavi adminu

Peja zab sam napisati, ako zelis da te dodamo na listu napisi samo termin pregleda i poroda😊
    Blackie nekako mi je promskao tvoj komentar za tlak i bolove. Tlak smo tu negdje, ja sam oko 90/50 stalno, uzas, kad popijem kavu il jedem slano se digne al tipa na 100/60 mozda😅isto znam imat glavobolje, to me ubijalo dok sam radila, par puta sam i otisla ranije doma zbog toga. Sad kad mogu odspvat dulje i dok je mala u vrticu je bolje. I popojem jednu do dvije kave na dan, nije da me trazi al zbog tlaka. A to nije neka velika kolicina. Bolovi, ja vjerujem da je normalno, mene je u tvojim tjednima pocela lagano boliti lijeva prepona koja me sad i dalje boli nekad jace nekad manje, i malo kasnije od tvojih tjedana su me lovili oni jaci menstrualni bolovi. Inace pred kraj prve trudnoce mene je ta stidna kost bas bas jako bolila. Ali uvijek mozes pitati i gibekologa na pregledu😊
    Minnieus lijepi puni vikend😊
    Cupko javi sto kaze Š😊
    Komolikacije nisam cula za to samo naknada da se dize. I to je vec napredak😅
    Ne znam ako sam sto zab😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)

AriBari

Broj poruka: 669

Prijavi adminu

E jesam jen_dva to ti je sad sve ok, cervikometrija?

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)

jen_dva

Broj poruka: 202

Prijavi adminu

Ari vjerojatno je, sav drzi i zasad nema nekih problema. Mislim, cerviks je 1.9, al to je za mene normalno stanje 

02/2023 💔👼 22tt

• Peja

Broj poruka: 162

Prijavi adminu

AriBari termin mi je 25.4 a idući ultrazvuk mi je 9.12 (i to je to od ultrazvuka, gdje ja živim samo 2 prave tokom trudnoće 😕)
    Cure čitala sam da ste sve više manje od 16 tj počele osjećati bebu. No ja evo ni u 19 tj ništa ali apsolutno ništa ne osjećam, za posteljicu već znam da je s prednje strane i što se tiče kila nisam debela no i prije trudnoce sam imala stomak i salo. Da li je moguće da je zbog toga ili bi se trebala zabrinuti? 
    Da napomenem kući imam onaj kućni dopler i uspijevamo barem otkucaje cuti

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ prenatal screen. low.risk

• točkica1213

Broj poruka: 47

Prijavi adminu

Hej cure, drago mi je čuti da su vikendi prošli u opuštenom tonu i da viroze koje su neke od vas ulovile prolaze🙂
    Svima koje se spremaju ovaj tjedan na pregled, želim da sve bude u apsolutnom redu.
    Uzv - moja gin radi na svakom pregledu, nekim mojim prijateljicama gin preskoči ponekad uzv, pa to očito ovisi od doktora
    Anomaly scan tj morfologija ploda radi se 18-22 tjedan, tako je meni pisalo na nalazu
    Bolovi u leđima - ja sam također pred nekoliko dana pisala da imam bolove u leđima. Kad me baš jako boli i pokoči namažem magnezij gel i bude mi bolje
    Kalcij - uzimam kalcij dodatno jer Novalac prenatalne uopće nemaju kalcij, a ja vrlo slabo konzumiram mliječne proizvode zbog intolerancije 
    Komplikacije - pročitala sam da je to ministar najavio i da se spominje dupli iznos, ali s obzirom da su nama bebe proljetnice i da nam obvezni porodiljni kreće već krajem siječnja ili u veljači, a donošenje izmjena zakona nije niti krenulo u proceduru, to povećanje mi sad nećemo uloviti. Ali nadam se da ćemo biti te sreće da kad povećaju naknadu za komplikacije da se poveća i naknada za bolovanje za dijete koja je sada ista kao i komplikacije 

3🧒

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.