Ja sam se u prvoj trudnoći dosta udebljala, na kraju 17 kg mislim, dio mi je ostao i definitivno ne bih htjela dobiti previše. Istina ne treba vršiti tiraniju nad sobom, ali da, može to imati negativne posljedice za trudnoću i porod, itd. pogotovo kod nas koje nismo ni startale s idealnom težinom. Treba biti odmjeren i realan, i moram prestati jesti slatkiše 👀🤣
Inače ima li nad još ovdje kojima će biti razlika kod beba manja od 2 godine ili sam jedina? Teško mi pohvatiti još sve, a baš me zanima…😁Koliko je tebi razlika? Meni će biti 2 godine i 4 mjeseca pa opet sam u panici.
Bit će godinu i 10 mjeseci cca. Ma strah me je užasno, uopće ne razmišljam kako ću s bebom, taj dio mi se sad čini lak 🤣 Razmišljam o njihovoj dinamici, hoće li biti ljubomorna, kako organizirati spavanje, itd., itd. Puna mi je glava, luda sam već sad 🫣
Ja sam se u prvoj trudnoći dosta udebljala, na kraju 17 kg mislim, dio mi je ostao i definitivno ne bih htjela dobiti previše. Istina ne treba vršiti tiraniju nad sobom, ali da, može to imati negativne posljedice za trudnoću i porod, itd. pogotovo kod nas koje nismo ni startale s idealnom težinom. Treba biti odmjeren i realan, i moram prestati jesti slatkiše 👀🤣
Inače ima li nad još ovdje kojima će biti razlika kod beba manja od 2 godine ili sam jedina? Teško mi pohvatiti još sve, a baš me zanima…😁Kod mene ce razlika biti 2 godine i mjesec ili dva, zavisno hocd li na termin ili iza, mada vjerujem da ce poraniti bar koji dan. Vjeruj da se bojim, vise nego ikada. Strah me te razlike, i kako ce reagovati djevojcica na bebu.
Kod moje mladje sestre razlika je 16 mjeseci, i ne mogu da vjerujem kako je on divan prema bebi, malo je virne i to je to. Kad beba doji, on dodje trazi drugu dojku, jos pazi da ga ne pritisne. Ja ne vjerujem.Kod starije sestre razlika 20 mjeseci, i ono je bila katastrofa, prva 3 mjeseca je toliko udarao bebu, vukao, plakao, bio nepodnosljiv, tek sad zadnji mjesec se smirio.
Da, mislim da je i do karaktera djeteta, ne samo do dobi. Moja za sad voli druge bebe, nije nikada udarila drugo dijete i sl., ali opet tko zna kako će reagirati kad dovedem jednu bebu doma trajno😬
I vikend vec gotov,ja bi rekla hvala Bogu jer mi je svaki turbulentan.. e ovako sto se tice zatvora ja sam koristila taj Laksol,meni osobno nije pomogao,jednako sam se mucila kao i sve,ali evo bas mi je danas sestra poslala, ona bi rekla apoteka za trudnice pa sam samo za to kopirala inace ima za sve zivo : Kod zatvora: ljuskice indijskog trputca (piti puuuuno tekućine), sirup od šljive i smokve, Eva-Q čepići, Dylax mikroklizme, glicerinski čepići, Dulcolax (samo ako baš ništa drugo ne pomaže)
Valjda bude nesto pomoglo, ja sam pila caj od kamilice sa dosta secera (inace pijem sve bez secera) i to mi je pomoglo..
👩🏼 2012.
👨🏼2015.
🧔♂️🫶👩 2022.
🧔♂️27
👩32
➕❤️ 24.6.24'
17.10.🩷
Kawa za izadjalice ja mislim da je svatko imao razlicito iskustvo, meni je rucna bila uzas, dok je nekim curama bila super, a elektricna uzas. Bas sam jucer pricala s frendicom koja je imala dvoje djece i kod oboje isti problem hrpu mlijeka i uvucene bradavice i beba nije znala uloviti i borila se s tim upalama i na kraju odustala. Probavala se izdojiti s rucnom i kupila elektricnu i nis jos nije pomoglo. Mislim da je to opet ono individualno za svakog. Kakve su ti cice kako bradavice, ima li mlijeka, treba li ga beba navuc, ma hrpa faktora. Mene su kao curu s malim cicama i uvucenim bradavicama spasile one silikonske bradavice koje su i na onom mom popisu. Beba radi jak vakum tako da se meni anatomija cica promjenila u smislu da mi bradavice sada nisu uvucene, ali mislim si uzeti te silikonske neka budu tu za back up.
Inace opcenito oko te opreme i sto je dobro i sto ne je jako tesko jer nekome je nes odlicno a nekome nije uopce posluzilo. Meni je danas mala od 3 i pol godine zaspala u kolicima, bili smo vani s ekipom u setnji na suncu, nju je ulovio umor, ja sam je pitala hoces nanati u kolicima rekla je da hoce, suprug se vratio po njih do auta(jos ih nosimo u autu) malo prosetali ona zaspala, na suncu uz more, a mi smo s ekipom popili kavu. S druge strane nekome dijete kad prohoda nece cut za kolica. Bas je razlicito. Isto kao nosiljka, necija beba ne izlazi iz nosiljke, ja rodila na carski ona je imala 5 kila brzo nakon sto smo izasli iz bolnice, kad mi je rez zarasao dovoljno da mogu na tom mjestu staviti pojas od nosiljke bila mi je ona nekako teska, leda su me uzasno bolila i nije mi to pasalo. A prije poroda sam bila uvjerena da cu nosiljku ful prakticirati i bas mi se super cinila. Muz ju je samo par puta nosio, kad smo bili na nekim ternima gdje nisu mogla kolica. Isto i za prematalice, nekome super, nekome beskotisni komad namjestaja kad beba poraste i pocne se okretati jer sigurnosti radi pocnu prematati na krevetu, a prematalica skuplja prasinu😅
Inace danas sam bas o puno tema pricala s frendicom koja ceka prvu bebu pa mi je palo na pamet sto jos reci prvorotkama, to jest sto bi ja voljela da je meni netko rekao tada, pa napisem ovih dana😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)
Mi smo krenuli s bojanjem cijelog stana i nekim ostalim radovima pa malo kaskam s citanjem. Cokoladica imas u H&M-u u Areni jako mali maternity odjel ali ima par modela traperica. Ja sam jedne uzela cisto da imam za sada hladnija vremena i moram ih pohvaliti. Ne stiscu trbuh nimalo i jako su udobne. AriBari to za opremu je ziva istina, najbolje bi bilo probati od nekoga prije kupnje. Isto jatu ljudi i za onu njihaljku u kojoj beba moze drijemati, nekima super, bebe odusevljene, a nekima bacanje novaca jer beba ne zeli njihaljku ni vidjeti a kamoli se zakopcati u nju. U zadnje vrijeme sam cula i par horor prica gdje bebe nisu htjele u kolica 🤣🤣 ni u kosaru za novorodjence ni u sportsko sjedalo.
Meni je vikend bio turbulentan tako da sam bila offline i sad sam preletila sto ste pisale. Ja sam u prvoj trudnoci dobila 35 kg i rodilas a 95 kg. Beba je bila mala od 2.8kg i nisam puno jela slatkisa. Jela sam dosta voca alis am bila na strogom mirovanju tako da sam brzo sve to i nabila. Ovdje u AT nitko nije to komentirao nikada jer znaju da je svaka osoba drugacija i svaka trudnoca drugacija. Kad su vidjeli da sam imala 3 spontana prije, nitko nije nista rekao, svi su samo pazili da se beba rodi. Inace kile sam nabila jer mi je bilo muka ako sam pila ista osim soka, tako da cure ako pijete sokove - tu dolaze kile. To je sami secer koliko god da pisalo 100% voce, secer je. Isto tako sam ja sad u ovih 15 -16 tjedana dobila kilu i pola, prosli puta sam bila vec 7 u plusu.
Sto se tice trudnickog dijabetesa, oko toga sam se jako puno informirala i puno cura ne zna da to nema veze sa secerom koji unosite u sebe. Trudnicki dijabetes dolazi od posteljice, posteljica sama proizvodi svoje hormone i radi kao zasebni organ koji stiti bebu. Osoba koja ima trudnicki dijabetes treba paziti na unos statkog i ugljikohidrata kako beba ne bi bila previse velika, ali taj unos nije uzrok dijabetesa vec sama posteljica. Istot ako trudnica nema vise diajbetes cim istisne posteljicu van. Tako da nemate sebe sto krivit ako pojedete kek ili tjesteninu, to nije uzrok dijabetesa i isto tako ne mozete ga zaustavit ili ako ste na strogim dijetama nece bit da ga necete dobit. To je doslovno lutrija.
A moj bikend, da, u cetvrtak sam isla na onaj pregled kod doktora zbog bolova. Rekao je da je sve ok ali da ako cu za vikend osjecat bolove nek idem u bolnicu po drugo misljenje. Tako sam ja u subotu isla sa muzem i malom do lesnine navecer. Uglavnom cijeli dan sam prelezala, nisam malu digal ni jednom, vozila se 25 min u autu do lesnine i usla u ducan i kad je mene presjeklo...samo sam sjela tamo na izlozbeni krevet. Jedva otisla do wca da vidim je li sve ok (bilo je) i onda me pustilo. i tako me jos 3 puta presjeklo a nisam nista radila nego se lagano kretala. Drugo jutro od kad sam se ustala me pocelo rezat i naravno, sjeli u auto i u bolnicu. Tamo sam 3 sata cekala ali ok dosla na red. Uzeli mi bris, katetar stavili za urin, pregledala sve. Sve je u redu i nitko ne zna zasto ja imam te bolove. Tako da sam polako vec luda. Ok danas nisam imala nikakve bolove al jucer navecer jesam opet. Bas me to izluduje jer kad god pricam sa prijateljicama koje su trudne (sve smo tu negdje koji tjedan razlike) svi uzivaju, sve su aktivne, plesu trce i voze bicikl, ni jedna nema bolive (sto je meni drago da one nemaju) i ond abudem sva tako jadna zasto je meni trudnoca tako teska? Zasto ja ne mogu bit aktivnija, otic u setnju sa muzem i malom, zasto ja moram bit zatvorena na kaucu? to me bas jako rastuzi
Jutro svima 😃 nadam se da ste odmorne od vimenda i spremne za novi tjedan.
Ja bi napisala samo dvije stvari.
Prvo, u dm-a za onaj trudnicki paket, dobijete knjizicu s kupobima i unutra vam pise sto je sve potrebno za bebu kad se rodi i spisak za bolnicu, ako nekome pomogne.
Sto se tice dojenja i mlijeka, imate na facebooku grupu Kombinovano hranjenje koja je meni bila super jer sam ja malu i dojila i izdajala i na ad. Sad sa drugim cu bit pametnija i necu se toliko mucit s tim hranjenjem jer sam prvih par mjeseci se osjecala ko mljekara, doslovno! Pa ako kojoj curi pomogne, super 🙂 https://www.facebook.com/groups/1442546929517255/?ref=share
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Ja sam kombinirano hranila jer sam dobila Covid i ostala bez svog mlijeka, svi su mi govorili kako moram dojit i mala je bila na meni prikljucenja cijelo vrijeme. Tako da cu i sad pametnije i ako vidim da je beba gladna odmah dodat AD jer nema smisla da dijete bude gladno. Isto tako u bolnici su mi govorili kako mi nedaju bocicu jer dijete nece htjet dojit. Sto nije istina, ko vam to kaze sere! Jer ja znam puno slucajeva iz svoje okoline di curama mlijeo doslo tek 5-6 dan i davale su bebi bocicu u pocetku, nakon toga beba je normalno dojila.
Ari ja se baš cijelo jutro razmišljam dal da uzimam kolica za blizance ili ne. Mala se još rado vozi, iako hoda dobro, ne može dugo 🤷 sad kad vidim da je tvoja od 3 i pol spavala u njima mislim da bi definitivno trebala....
Kokili također se priključujem pozitivnoj recenziji za kombinovano hranjenje grupu, Suzana koja je vodi je divna žena, pomogla mi je oko dojenja puno i podigla me u teškom životnom momentu, nakon više mjesečne "borbe" s bebom s refluksom, što je bilo jako izazovno.
Inače što se tiče izdajalice, šeširića i ostale opreme što se može lako kupiti moj vam je savjet da ništa ne kupujete unaprijed ako ne znate hoće li vam trebati. Lako muž skokne po to. Inače jedino što se isplati uzeti unaprijed ako vam je dojenje u planu (za prvorotkinje) su multimam lanolinska krema i komprese njihove, to mi je bio spas u prvom mjesecu dojenja.
Sortiraj odgovore
Najstariji