MarijanaMartin ja se bojim da će se moja mala htjeti pridružiti bebi u dojenju 😬 Prestala je prije mjesec dana dojiti, ali još uvijek nije zaboravila, ponekad navečer ili ujutro pita za sisu, ja pitam a sta bi ti s njom, kaže piti 😂😂
Od prijateljice maloj je bila panika kad je ona išla dati bebi da doji, ona bi plakala i govorila pojest će mi mamu 😅
Ma treba im dati malo vremena, naviknu se oni na sve.
Pregled je bio super, maleni ima 2 kg, ja sam dobila 10kg (32tt). Sljedeci pregled 28.02.u TA Petrova..
Nadam se da je i ostalim curama dobar pregled bio :)
MarijanaMartin ja se bojim da će se moja mala htjeti pridružiti bebi u dojenju 😬 Prestala je prije mjesec dana dojiti, ali još uvijek nije zaboravila, ponekad navečer ili ujutro pita za sisu, ja pitam a sta bi ti s njom, kaže piti 😂😂
Od prijateljice maloj je bila panika kad je ona išla dati bebi da doji, ona bi plakala i govorila pojest će mi mamu 😅
Ma treba im dati malo vremena, naviknu se oni na sve.
Hahahaha joj umrla sam od smijeha😂😂😂 pojest će mi mamu 😂😂
Moja mala i dalje traži ujutro i navečer, nekad i preko dana, ali ako nije neka situacija tipa da se udarila, rastužila ili sl, kažem da ne može sad, tek navečer, ona kaže onda dobro, pune se mlijekom za mene za navečer🙉
Dubrovčanka ja imam osjećaj doslovno kao da me glavom nabija evo majke mi, baš pritisak nečeg fizičkog. Koliko se sjećam tak mi je već pred kraj bilo i s prvom curkom, ali sad valjd me prpa
MarijanaMartin ja uvijek kažem da sam ja prelijena da bi hranila bebu adom ili općenito na bočicu😂😂 …..
….Žena muževog kolege je rodila koja 2 tjedna prije mene, blizance, ne znam koji je bio razlog da nije dojila, ali oni su mjesečno trošili iznos našeg stambenog kredita za ad. Meni to nestvarno zvučalo, ali zapravo stvarno i je tako….
Slažem se apsolutno. To je toliko posla, mislim da žene nisu niti svjesne u što se upuštaju. Zato mi bude žao kad žena odustane od dojenja i ide težim putem. Ja sam u trenutcima kad sam mislila da ću umrijeti dojeći, maštala što ću si priuštiti za te novce što sam uštedjeli,haha Od ludih wellnessa do robota usisavača,haha nisam znala da mogu kupiti nekretninu,haha
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
MarijanaMartin pa kad baš je 🙊 ja se sjećam nekih faza gdje sam doslovno bila u rasulu da mi je iskreno došlo da pobjegnem u wc i zaključam se i nedam joj više nikad sisu 🙉 nije da je uvijek to med i mlijeko, jel haha
Ali u svakom slučaju, slažem se stvarno tu s tobom da si možeš stvarno, al stvarno puno toga olakšati s dojenjem. Ja sam ponekad mislila da moja mala neće nikad prestati tj. smanjiti, da mi je netko ovo sad rekao da će biti moguće, rekla bi mu da je lud. Ona se znala toliko nasisavat prije spavanja nekad da sam se ja pitala pa jbt di ti stane, ali baš vidiš da dijete jede, guta, nije da mljacka il mrlja. Di bi stigla da sam ja njoj ad miksala, ma daj, dok ja to napravim ladno bi se već razbudila ko i pola kuće 😂
Još bi mene i nervoza oprala kad plače, ja ne migu uopće to prožvakat kad bebe plaču, pali mi se 63838 alarma 🤭
---
Upravo slučajno išla pogledat e-građane, došao nalaz IATa, negativan 😁 bar nešto dobro 😂
Ne odvajaju bebu i mamu. Ali koliko sam shvatila da je tada beba stalno sa tobom u sobi, ne odvode ju, vec sestre sve obavljaju u sobi, od vaganja, kupanja, ako treba dohrana. .
Ako je to tako ja ću se prijaviti na kovid odjel!! Ja ne razumijem zašto odvode bebe i to mi je najveća noćna mora iz bolnice. Živjela sam za dan da odem doma, gdje mi nitko neće odnijeti bebu u nepoznato!!!!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Arsancres, super za nalaz!!
I ostale cure za uredne preglede...
Što se tiće spavanja.. Naše obje spavaju sa nama u krevetu, do kreveta nam je kinderbet pa mi se desi da mlađu tutnem unutra.. Čak mi se čini da tako bolje spava, ne gužva se s nama, ali ona se svejedno ponoći premjesti k nama. I to zato što se još uvijek zna prištekat na sisu iako tu već mjesecima ništa ne curi.. Sad povremeno čujem da nešto gutne, valjda ova vodica, budući kolostrum što se stvara. A starija ima sobu i krevet, al ne želi sama spavati.. Samo ako dovućemo madrac i stavimo k nama na pod onda možda, tako je par puta.. Inaće ta njena soba je kao dječja, za igranje, za goste, i kao ured.. I pretrpana igračkama.. I frka ju je zbog pauka koji se povremeno pojavljuju, to su oni kapitalci.. Tako da kužim da joj nije baš po volji. Sva sreća pa je krevet u našoj sobi ogroman pa svi stanemo. Kad budemo imali svoju kuću ili stan, možda će biti drugačije.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
MarijanaMartin kak to da su tebi vodili bebu negdje? Nama su na SDu samo ono ujutro na možda pola sata, max 45min, mislim da niti toliko.. Na kupanje i vaganje kao, iako sam ja uvjerena da su im davali dohranu u to vrijeme jer sve bi ih vratili mirne i umotane u one jastuke uspavane, da, baš 🥴 tad sam bila li la jer nisam realno znala šta je novorođenče u tom smislu, ali sad sam sigurna da je bilo tako
Možeš misliti kak je netko u stanju uzeti 30 beba na vaganje i kupanje i vratiti ih na onim kolicima sve mirne i svaka spava 🙄
Kako vama djeluje da je dojenje lakše, tako se meni čini da je izdajanje jer nije na zahtjev nego je na sat. Rekla mi je mama prvi puta da sam previše sebična da bi dojila dijete 🤣🤣 jer to u pravilu znači prvih 6 mjeseci nikud...a ja stvarno nisam taj tip...tako da joj uopce nisam zamjerila komentar jer djelom i je točan... 🤭😉
S tim da pod odlaske ne mislim na kave...nego na posao jer imam privatnu firmu i jednostavno ne mogu si u tom smislu uzeti godinu dana potpunog nerada, a i nisam tak tip...
Prošle godine sam još k tome upisala novi faks...doduše izvanredan i ne mislim ga prekidati radi porodiljnog...tako da me svakako vec nakon mjesec nece 2x na tjedan biti doma po par sati. Sad su mi profesori dosta izašli u susret s nedolascima.
Pa da bi uklopila moje mlijeko, a opet da ne moram biti stalno doma nama je izdajanje spas.
Curka je lijepo jela tocno na 3 sata, pa ako je jedna runda bila u frižideru ja sam mogla izbivati i 6 sati....sa 3 mjeseca si je to pomakla na 4 sata...tako da sam točno znala kad se izdojiti. E sad to i dalje nije garancija da ce i s deckom biti tako. To je isto jedan proces koji se uspostavlja.
No da se ne varamo, izdajanje je dobro kad imaš pomoć, jer kad sam se ja krenula izdajati suprug je obično nju sredil i pripemil za hranjenje (ucitelj i taman bio prva 2 mjeseca doma)... Par puta zakasnila..ajme koji je to šou...ona vrišti, a to svakako nisu uvijeti u kojima onda tebi mlijeko curi jer si nervozan... 🤣 Imamo električnu izdajalicu pa mi je obično bilo 10 minuta dosta da izdojim punu flašicu. E al tu je svakako kao veliki minus konstantno pranje te izdajalice i flašica... 😱😝
Tako da moje misljenje je da sve ima svoje prednosti i nedostatke... Ja bi voljela dojiti, ali me ubija to dojenje na zahtjev..bez reda i pravila...a kako drugačije nego tako... Tako da nije to uz svaki stil života i obveze moguće...
Srećom pa postoje i druga riješenja...a da nije odmah Ad...
Moja kuma se isto izdajala godinu dana...
A to za Ad i cijenu apsolutno istina 😱 gledala sam sad malo i reko za te novce cu se izdajati do besvjesti 🙈🤣🙈
P.s. ovo nije post kontra dojenja, ja i dalje mislim da je to najprirodniji i najbolji oblik...ovo je samo da ukažem da ima i drugih alternativa..ako neide drugačije...
Ne stizem nista ovih dana. Opet je neki low period, na više polja i baš sam sva nesretna i nije ni čudo da onda sto frustracija frca iz mene 😞 A ne volim se takvu i ne znam kako promjenoti doživljaj stvari 😞😭
Ali tangiraju me jako nepravde, osobito ako se radi o mom dijetetu ili one na poslu.. I tako.
I na kraju, zao mi je sto nikako da pocnem uživati u trudnoći. Nego stalno sto fajtova na sto fronti..
U skoli jedno dijete u razredu pozitivno. Prvo su stavili nekoliko djece u samoizolaciju (prema zadnjim pravilima Stozera idu djeca koja sjede u neposrednoj blizini), a vec slijedeci dan cijeli razred. Pa pobogu zasto?
Propustila sam neke nove cure!
Dobrodosla Mrzlopoljka, sretno dalje ❤🍭
Arsancres nisam uhvatila kada si pisala o bakteriji, ali vidim da cure komentiraju, biti ce to okej, nisi prva, a vjerojatno niti zadnja s time. Rijesiti ce oni to. A umrla sam na komentar od MarijanaMartin kako eto, da i mi tebe Arsancres u nesta uputimo.. 😂😂
Bravo za muzeve koji su ofarbali i one to ce to uciniti ovaj vikend! 💪😜
Mi smo uspijeli dogovoriti majstora da dodje u izvidnicu, drzite fige da prihvati posao i da to riješimo prije poroda 😜💪🍸
Sortiraj odgovore
Najstariji