Bambolina eto nadam se da će ti se ostvariti pa fino u terminu da rodiš;)
Dubrovčanka nadam se da će uskoro krenuti.. da ne moraš baš na indukciju ako ne treba..
Arsan stigneš bar isplanirati sutrašnji dan ha?:) A vj će to sutra ili kroz noć se zahuktati💪💪 Bas sam si uvijek razmišljala o tom tuširanju famoznom koje svi spominju.. kako ispada da u nedogled tuširaš prije poroda.. a moj bojler da prostire malo zajebava.. nema neki veliki kapacitet i treba mu da nadođe topla voda opet.. haha.. pa se ja pitam kako ću to. Jel baš jako paše tuširanje? A kako je s kupanjem baš? I jel ti puno krvi izašlo sa sluznim? Koliko je ok da se ne prepadnem na mrtvo🤭
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Coksa tak ću i ja 😂😂😂 a ja ne bi svakako išla dok mogu podnijet, s prvom sam otišla nakon 17 sati kad su me baš već iscrpili trudovi, a realno došla sam otvorena samo 5cm, ja sam imala osjećaj da bi već mogla rodit 🙉
Amelie meni je i sad i s prvom baš super bilo to da je porod krenuo spontano tj. trudovima.. Ta topla voda te baš opusti, ili npr. meni je muž držao ruke na stomaku i tada i sada, općenito toplina baš ti nekako popusti bol, možda je to moj subjektivan dojam samo, ali recimo kad me u tušu ulovi trud baš ti je lakše.
S prvom malom mi je ispao komad čepa nakon kojih 5 sati od prvog truda, u biti evo doslovno kao balac i onako roza niti i roza "vodica", tada mi je trebalo par sekundi da se saberem da je to vjerojatno taj čep ili i ako nije da je normalno da sukrvica neka krene ako me već trudovi šoraju, ali sam se prvo jako uplašila jer kakva god da je, krv je😂 onda nakon jedno 4 sata mi je sam od sebe ispao doslovno mega balac kapitalac, veličine npr. oraha, kao onaj dječji ljigavac, većinom bijela sluz, ali onako krvne niti unutra, od smeđih do roza, baš evo kao neki šmrkalj, to mi najbliže😂
A jutros mi je bijela sluz sa rozim nitima, prošarano onako, u par navrata i to uvijek kad piškim.
Ne možeš ga fulat niti pobrkat sa iscjetkom, baš je balavo to.
---
Ne bi htjela da me baš po noći sastavi, rekla sam si da neću nikad više otić u rodilište noću, svi su spavali, nikog nisi mogao ni dozvati jer ne znaš di tražiti. Moj muž i muž žene iz boksa do mene su išli tražiti sestru il nekog, nula bodova, svi spavali, naišli samo na čistačice🙄
Ovako kad dođem u neko normalno vrijeme, vjerojatno netko i radi😁
Doma sam još, sve se nekak usporilo🙉 ujutro mi bili baš na pravilnih 7 minuta, onda se prolongiralo na 15 i evo sad tak 12-15-17minuta, ali ništa to nije neizdrživo, imam osjećaj da su mi s prvom bili i žešći, a možda sam zaboravila 🤷♀️😅
Još mi je u 2 navrata dio sluznog ispao kad sam ipla piškiti.. Tuširam se svako malo i onda me baš popuste trudovi 😇
Ujutro imam kontrolu, ali ne znam uopće šta misliti, hoće samo najednom krenuti jako ili ovakvo stanje može i potrajati. Kad mi je krenulo ujutro e stvarno sam pomislila da će to sve prebrzo jer su baš bolovi bili onako nagli, a vrlo vjerojatno je do položaja, ležala sam kraj male da se ne probudi, a čim sam u pokretu i mogu mijenjati kojekakve položaje, stvarno skroz druga priča.
Još će ovo sve prestat😂😂😂
Ovo za položaj je istina. Lakše je u pokretu. Mislim da ćeš ti ako dočekaš do sutra biti ful otvorena.
Znaš šta ja sam ti koju večer prije pravih, imala lažne trudove, tj. isto sam mislila da je krenulo, počela pratiti i preko aplikacije, na kraju skroz stalo. Zato sam drugi put čekala dosta jer nisam bila ziher.. Eto, držim fige da će tako nekako i kod tebe 🤞🤞🤞jedino možda da ne čekaš baš ko ja da dođe na 2-3min. Za svaki slučaj, da nebi u autu rodila.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
i mene je strah da necu znat procijeniti kada je pravo vrime za ic u bolnicu. još do prvog rodilišta imam skoro sat vožnje. A ja još teški paničar.🤦🤦
Nego žene drage, mene trenutno muci drugi problem. Ukočilo me u livu stranu guze, ne mogu se pomaknut. sve zvijezde pribrojim dok se dignem sa trosjeda. Jel znate koji gel smimo koristit za ublažavanje bolova i masažu? 🤔🙄
Ma nisam ja od panike 🤭 ja živim u uvjerenju kako je to sve prirodno i da će izaći beba kad odluči, a da ću ja nekako prepoznati 🙃
U prvoj trudnoći me jako bilo strah poroda bez muža, tj. te činjenice da ako dođem prerano da će me spičit u predrađaonu gdje on ne može, a ja ono ne znam šta me čeka i da ću od panike i straha samo još otežati situaciju i onda sam stalno priželjkivala da krene spontano s trudovima pa da pokušam sve ono što sam čitala 🤪 tak je na koncu i bilo i iako mi je stvarno bilo bolno iskustvo, ta podrška muža od početka mi je baš značila i općenito to sve što sam već bila doma u svom, znala sam da sam se nešto morala već otvoriti nakon toliko sati. Naravno da ne možemo često kontrolirat strah, ali stvarno on igra jako veliku ulogu kod poroda, čisto iz onog kemijskog dijela, tj. hormonalnog djelovanja.
A kak je sve zapravo prošlo ok po tom pitanju odluke da ne odem odmah u bolnicu s prvom malom, sigurno da mi to samo još potvrdilo ono što sam intuitivno osjećala pa zato sad još uvijek sjedim doma🙈
Jedino što kontam da sigurno ću doći prekasno za epi😅
Sad su mi krenuli na 10-11 min, čekam još 🙉
Možda me koja i prestigne😇
Arsancres svaka cast na smirenosti. Kada citam kako se Coksa i kako se ti sad smireno nosis sa time mogu se samo nadati da cu biti upola tako razborita kad meni krene.
Ne znam jel koja vec spomenula, ali frendica mi je preporucila ovu stranicu
Petiks.hr
Ima svasta, ali ona mi je narocito preporucila ove njihove jaknice za nosiljke. Posto cu ja vjerojatno roditi pocetkom 5. necu odmah trebati, ali bi si svakako nabavila za jesen.
👩🦰35
👨🦱37
Pokušavamo od 09/2019.
06.09.2021. ➕
Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
Očekivani termin poroda 11.05.2022.
Arsancres usla sam da vidim kako napreduješ 😊 Super tebi to ide, svaka čast na smirenosti 👏🏻 Jel mala još s vama?
Antonela ako ti je daleko bolnica nemoj predugo čekati… Meni su s malom trudovi počeli malo prije 1h, išla sam se istuširati i obaviti to sve sto moram, u bolnicu smo došli malo prije pola 3 i rekli su da sam otvorena 4-5cm. Znaci za sat i pol, krenulo mi je odmah intenzivno, ne bude svima isto…
Netko je pitao jel skuzim da se otvaramo, ja nisam ni po čemu 😊
Pozdrav drage ženice imam pitanje dali ste i vi u početku imali grčeve koji nisu bili konstantni već bi se pojavili i traju par sekundi i nestanu?
Arsancres ja sve cekam a vi jos u komadu 🤗🤭♥️ samo polako,bas kako kazes sve je to prirodno,ovako bi te tamo vjerojatno na drip prikljucili,a mozda uskoro krene na manje minuta 🤩 sretno i da ti prode cim bezbolnije 🙏🌸
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Arsancres sretno ❤️ Čim si ti tako skulirana i smirena, to je već pola posla obavljeno 💪 Antonela_93 to mi zvuči kao išijas. S tim i ja muku mučim. Ne smiješ mazat ničim nažalost. Sad kad te stislo moraš mirovati, stavi topli oblog (termofor ako imaš), možeš uzet lupocet ili normabel. Guglaj trudnički išijas 😬
29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Sortiraj odgovore
Najstariji