Ma nisam mislila nista lose, nego sam se nasmijala kad sam vidjela kako si ih pridrzala s rukom😂
Moje dojke su promijenile boju, znaci osim bradavica i onog okolo one su na nekim dijelovima kao posmedile🙈😂🤦🏻♀️
Malo sam strija dobila po njima, al nista strasno. Trbuh sam namackala sad nakon pranja.
Meni je doktor zadnji put na pregledu prokomentirao nesto u stilu ne zna hoce li moci izmjeriti opseg trbuha jer je malac meni uz kicmu.
😂😂😂 a moram ih pridrzat...sta cu 🙈🙈 da vidis za 2 mjeseca...koja ce im potpora onda tek trebat 😂😂😂 ja imam strija malo po njima od 1.trudnoce...i to mi je popucalo u rodilistu nakon dolaska mlijeka.i to je sve sto imam od strija...💪 za sad 😂
Meni je ovaj put malac naprijed...posteljica straga dole uz usce...😒 ne mogu docekat pregled i uzv sa 32 tjedna da vidim dal se to diglo i sto dalje...prvo dvoje je posteljica bila naprijed lijevo...i trbuh je bio manji...i leda su me ubijala...sad sam bas poletna 🌷 iako me pupak boli od tolikog njegovog istezanja...meni dosegne vec sad rebra i bas je neugodno 😑
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Pozdrav zene, majke, kraljice kako ste mi?
Ja vas citam, ali nikako da stignem istipkat. Uvijek si uhvatim vremena da vas citam dok mi je Nea na sisi, al ne mogu tipkat jednom rukom 🤣🤷♀️ pa evo napokon da se javim.
Sretno svim curama koje su u terminima 🥰🥰❤ drzite se, mozete vi to, zelim vam porode sto brze i onakve kakve si zelite i same 🤞🙏
Svima koje idu na preglede sretno i cestitke na urednim pregledima 😊🥰
Mi smo dobro, imali smo neku vecer turbuletnu noc, plakala nam je preko 3h al bas onako onaj siloviti plac, nismo ju mogli smirit nikako, ni nakoji nacin i vise nismo znali sto bi, vec je jecala od placa, bilo to vec blizu ponoci, ja kazem muzu necu uopce razmisljat sto cu idem na hitnu i gotovo. I tako mi zavrsili tu noc na hitnoj, vadili joj nalaze, jucer isli vadi urino kulturu, sve 5 s nalazima hvala Bogu dragom 🙏 samo eto nju je ocito patilo kakanje jer nam nije kakala 4 dana. Mislim nije to alarmantno, kazu da bebe koje su dojene i na dohrani ne idu po tj dana, al nju je to ocito mucilo, nije da je imala bas zatvor, ali je bilo tvrde dovoljno da ju pati i eto jucer se tek iskakala kad smo dosli iz bolnice i evo sad nam je ponovno super. Vratila je stari ritam po 3, 4 sata. Dok kad ju je to mucilo budila se na svakih sat, dva i tu je nama vec bilo sumnjivo da se nesto dogada, al nam je pedica rekla da je sve to normalno i da ne brinemo i onaj sta ces, nije ona nama bila nit kenjcava nit se grcila vec se samo stalno budila i trazila jest, sto se mokrenja tice ona pelenu super napuni, samo eto kakanje ju malo muci. Sad smo uveli i Bio gaia kapi pa cemo vidjet, nadamo se da ce pomoci 🥰❤❤🙏🙏
Sto ja kazem, znam da ce jos biti takvih dana i noci, pogotovo kad krenu zubi. Ne zelim plasit mame koje su isto kao ja prvorotke, al kad takvo nesto dozivljavate prvi puta nije ni malo lako, ne znas kako bi joj pomogao, ona trazi utjehu, a ne mozes joj pomoci, ona si i sam na rubu suza i places i dodu ti svakakve misli u glavi, da nisi dovoljno dobra majka i svasta, ali to je sve prolazno i svaka zena kroz to prode.
Nea 💗
Nije lako, pogotovo kada smo tu noc vadili krv na hitnoj, ona onako jadna vise nema snage plakati, a sestra ju bode u prstice, sto je najgore krivo ju ubola, nije mogla dovoljno krvi izvadit pa je morala jos jednom bosti, ma koma. Tek tad shvatite kad bi najradije sjeli i plakali da si ne mozete to dozvolit jer morate bit jaki za nju i to koju snagu imate u sebi je nesto nevjerovatno. 💗💗❤ kasnije sam u neko doba noci otisla u wc isplakala se, vratila u krevet i sutradan kao nova 👍 i jedan savjet za sve vas prvorotkinje nikada ne zadrzavajte svoje emocije u sebi, nikada, jer time cete napravit gore ne samo sebi, vec i svojoj bebici koja vas treba, a samim time i partneru kojeg takoder vi trebate kraj sebe. Kad god vam je tesko, da ste ljuti na cijeli svijet, izbacite to van, sada nema mjesta skrivenim emocijama i potisnutim osjecajima.
Ali sve je to normalno i sve to prode. Na kraju dana sve ce biti dobro, jer ako nije dobro, onda nije kraj ❤🥰🥰
Nova grupa - aposlutno sam za da se prebacimo na novu temu kada sve polako budete imale svoja mala klupka srece u rukama. Mozda necemo biti toliko aktivne, ali svakako zelim da se ovo druzenje nastavi 👍🥰🥰❤
Nisko nosenje - obicno svi kazu ako nisko nosis da nosis decka, medutim u mom slucaju nije tako, a eto znate i same i imale ste priliku vidjet da je meni trbuh bas bio nisko i kao lopta. Tako da sve su to samo nagadanja i price. Svaka trudnoca pa tako i trudnica je prica za sebe i nema pravila 👍
Nea 💗
Prduckanje - hahha umrla sam kad sam citala koja vam je tema 😄🤣🤣 ali iskreno muz i ja smo totalno svoji po tom pitanju, nema nikakvog stida 😄
Curke koje su slale slike svojih baby kutaka predivne su sve do jedne 💗💗🥰🥰
Nisam pohvatala jel to EmEn danas ima zakazani porod ili? Sve u svemu sretno draga i neka sto ljepse sve prode 🥰🥰❤
Svrbez i pucanje trbuha - cure moje meni je trbuh najvise popucao tocno tj dana pred porod, do tad sam imala samo par strija iznad pupka, a kasnije je poupcala cijela lijeva strana od pupka jer sam vise lezala na toj strani i samim time sam vise zatezala kozu. A svrbjelo je ufff, mazala sam samo Alverdeovim uljem i super mi je smirivalo i njegovalo kozu 👍
Sluzni cep - znate da je meni dosta rano krenuo ispadati po malo i tako je bilo do samog kraja. Prvo je bilo bas samo zuckasti iscjedak gusto velicine malog nokta. Kasnije se mijenjalo u zelenkasto zuckasto boju bas kao smrkalj iz nosa sto je neka od vas ovdje napisala i bila je ista kolicina kao i na pocetku. S tim da se meni povremeno pojavljivao, nije ga bilo konstantno. Tek nekih par dana prije poroda je pocelo baaas jakoo i puno ga biti da sam se i sama cudila koliko ga ima i isto je bilo iskljucivo zuckaste boje i bijelim, cak bi najbolje opisala i po boji i po gustoci kao puding od vanilije sa slagom, al bas tako, cak je i muz rekao da ga na to podsjeca. I na sam dan poroda nekih 2h prije nego sam otisla u bolnicu je pocelo ici sukrvavo s laganim curenjem plodne vode i to je bilo to.
Nea 💗
Stvari za bolnicu - znam da u mojoj bolnici nema ni jedna od vas koja ce roditi i da vam moje iskustvo nije najbolje mjerilo, al ako nekome moze pomoci nekakve opcenite stvari onda evo. Ja sam ponijela 4 spavacice, a samo jednu sam obukla i to zadnji dan boravka. Jer smo imali njihove i savjet cure ako imate njihove spavacice nemojte se ustrucavat trazit za presvuc u novu. Bolje da uprljate njihove nego svoje. Ja sam tako radila i to mi je dala cimerica savjet kad su me dovezli iz radaone u sobu. Jer tih prvih dana pogotovo ako je vaginalni porod u pitanju krvarit cete bas oblino i ja sam samo tu vecer od 23h-6h ujutro promijenila 3 spavacice. I kad god bi nas dizali ujutro za vizitu ja bih pitala sestru jel mi moze dat cistu spavacicu i dali su bez problema. Tako da sam eto od svoje 4 samo jednu nosila i to kazem zadnji dan, ubiti pola dana posto smo u 12h izasle iz bolnice, a ujutro prije svake vizite bih se tusirala i obukla novu spavacicu. Sto se ulozaka tice ja sam nosila samo Chicco i to 20kom od punih 30 i bilo mi je taman dosta za ta 2 i pol dana koliko sam bila u bolnici. Jos jedan trik kada stavite ulozak i obucete mrezaste gacice, obucite jos preko svoje pamucne koje si ponesete od doma, jer se mrezaste nakon par puta rastegnu i ne drze bas naj, pogotovo ako ce vam bit teze se okretat u krevetu itd, lako se desi da vam ulozak ode u stranu i ode sve u pm, a ovako vam vase gacice ipak drze sve na mjestu. Ja sam ponijela 4 kom svojih pamucnih bokserica i bilo mi je milina.
Vir uloske sam imala paket 10kom kuci, al u blago receno za mene osobno bili uzass, katastrofa, ona mrezica se kida pa svi ti koncici stalno ispadaju za vama, plus to su mali i predebeli za moj ukus i ta vata koja skripi pod prstima uff najezim se kad se sjetim haha 🤣 ja sam ih potrosila kuci da se ne bace, al definitivno ih vise ne kupujem. Nekome odgovaraju, al eto meni nisu.
Chicco sam uzela jos jedan paket za po doma, al su mi koristili samo za noc, preko dana sam koristila obicne uloske koje koristim i inace za mengu. I dan danas eto krvaruckam onako blago, opet nije da mogu bit bez uloska, al ovi normal su mi taman.
Sto se tice pranja kose, ja to nista niti nisam nosila jer realno nece vam ni bit do pranja kose. A i ja sam kosu oprala prije nego smo krenuli put bolnice, svezala ju u pundu i tako ju imala punih 6 dana, meni se ni inace kosa ne masti pa mi je bas super i izdrzala.
Nea 💗
Isto tako britvice i gluposti za brijanje nisam nosila, jer tad mi ni na kraj pameti nije bilo da se brijem i nesto sredujem, obavila to sve prije odlaska u bolnicu a to za par dana sto su i izbile dlacice me iskreno nije bilo uopce briga, a nit mi je bilo od volje da sad provedem pola sata pod tusem brijuci se, jer kad je beba s vama stalno onda vam i odlazak na pisanje bude samo da se sto prije vratite nazad, pogotovo jos ako place. Papuce, imala sam japanke za radaonu i tusiranje i obicne kucne za ovako. Iskreno cure ne trebaju vam i jedne i druge. U sobama je bas toplo i ja sam samo jednom obula te kucne i spremila ih nazad u kofer, ostatak vremena provela u japankama. Isto tako grickalice sam sve vratila kuci, jer su obroci stvarno bili obilni i jedva bi i to uspjela pojest i nisam nista niti jednom takla sto sam ponijela, sad naravno ovisi o dobu dana kad rodite i kakav porod bude, al eto pricam neka svoja iskustva, pa mozda nekome nesto pomogne 🤷♀️
Ogrtac nisam ni vadila iz kofera jer nisam nijednom ni izlazila nigdje, jer se nije smjelo. Sad eventualno ako morate ici naknadno na nekakve pretrage kao sto je cimka isla onda ce vam vjerovatno zatrebati, al meni osobno nije trebao. I zimski je definitivno previse, gledajte si da bude nesto kao kimono, skroz lagano.
Sto se maske tice, ja sam ponijela 4 kom, al sam ju nosila samo dok sam dosla u radaonu, cim sam smjestena u box rekli su mi da ju mogu maknuti da ce mi bit lakse disati i od tad nisam vise masku uopce morala imati dokle god nije muz dosao po nas za kuci.
Vidim da se pise i o stvarima koje ste imale na sebi u trenutku dolaska, meni su samo spakirali u neku njihovu vrecicu i stavili skupa s mojim stvarima sa strane, nitko to nije morao nositi kuci.
Sve moje stvari dok sam bila u radaoni su bile cijelo vrijeme kraj mene ispod stola/kreveta za porodaj samo nisam imala pristup nicemu dok nisam rodila, onda su mi dokucili da si izvadim iz ruksaka sta mi treba, mobitel, ako sam trazila vode itd.
Hmmm vise ne znam da li sam sto zaboravila, e da vidim da ste pisale rucnike i wc papir za radaonu zbog klistira. Kod mene u bolnici dobijete i njihovu nekakvu pjenu za tusiranje, rucnik, spavacicu i wc papira ima na tone u ormaricu u toj kupaoni, tak da sto se mene ticalo nista od toga mi nije trebalo osim vlastitih japanki i dokumenata.
Gita - draga cestitke od srca na bebici sto je poranila, tebi zelim sto brzi oporavak, a bebici sretno i bezbrizno djetinjstvo ❤❤💗👏💐
Nea 💗
Bubica- 😂 pa u prvoj mi je bio malo veci od ovog sad...na termin...😂 sad ocekujem diva sto drugo mislit 😂😂
Pupetta- pa mozda je i do toga...mozda i do polozaja...nezz...dobila sam do sad 4-5 kg valjda...ogtt uredan...sto se mene same tice nisam se nigdje povecala osim buše 😊 reko dr sa 20 tj na uzv da kolke su mi bile bebe...i nakon mog odg je reko da ce ovaj bit veci...jer je onda vec bio veci za 22 tjedna 🤷♀️ ja cekam NevaEva da vidim kolko su kod nje bili tocni 🙈
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Kety meni je trbuh sad s 35 tocno takav! I oblik i velicina! Bojim se da bude jos veci jer sam dobila strije al ok.. kolko si ti visoka? Mozda smo slicne gradje pa nam i trbusi slicno izgledaju. 😎
.
Ines hvala ti za info o cepu 🤗🤗 kak tvoj trbuh izgleda sad? :)
Imes draga, EmEn9 je sama sebi zakazala porod🤣🤣🤣.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji