Koferi za bolnicu
Najbolje vam je provjeriti u TA, najčešće imaju i popis potrebnih stvari ili neke posebne upute. Npr trenutno za sv duh zbog korone i gužve su objesili molbu da se donese jedan kofer dimenzija xy (za sam točno koje), dakle manji kofer.
Ono što vam je bitno, kad dođete roditi morate obući spavaćicu, japanke/šlape; prljavi veš, jaknu, obuću staviti u jednu vrećicu koju će muž odnijeti doma. Osim spavaćice i šlapa u toj opremi za rađaonu morate imati opremu za pripremu za rađaonu/klistir/tuširanje, dakle ručnik, vlažni i/ili obični toalet papir, i ostalo po želji labelo, voda, grickalice itd. Također, zdravstvena iskaznica i dokumentacija moraju biti s vama. Ja sam to sve zapakirala u jednu platnenu vrećicu.
Koja mi stoji u koferu u kojem su mi ostale stvari za bolnicu.
Odjeću za mene i bebu za izlazak iz bolnice sam sam spakirala u jaje. Robicu za malog sam zamotala u tetra pečenu ko paketić a svoje stavila u platnenu vrećicu. Meni je tako najlakše. Muž kad krene mora se samo sjetit uzet jaje i moje tenisice.
Kaj moram nosit vlazni i obični papir u radjaonu? Joooj pa meni je to u koferu za sobu. Na kraju će mi taj ruksak za radjaonu biti prenatrpan 😥
Bok cure. Ja se ispricavam sto ovako uletavam. U ljetnim bebama sam,ali volim vas procitati i skupljati savjete i iskustva vasa za daljaa😄 lijepo je citati da se radaju bebice i da ste sve u iscekivanju svojih malih buckica.
Ja imam pitanje jedno. Ugl trudna sam sad 20 tj i vec jedno par dana konstantno moram ic svako malo piskiti,ali doslovno stalno🤭 malo mi je tvrdi trbuh i osjetim malu prasku kako se mice. Inace nisam panicar al eto sad me bas zanima . Vjerojatno se ne trebam brinuti ali bi rade cula vas savjet😁 Hvala cure i sretno svima🌞😘
Pa mislim da nemas razloga za paniku 😊 20 tt, beba se vec lagano osjeti... A sad za piskenje .. Ne mora nista znacit, al ako pecka ili imas iscjedak, trebala bi napravit urinokulturu. Ako nemas i sve je uredno, onda uzivaj! 😊 pisat ce ti se stalno kroz trudnocu...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Ja se kladim da sutra ujutro čitamo EmEnin post da se rodio Lukas! Budete vidjele!
Haha, ali fakat ima tak cura/zena koje se bas zainate i bude tako 🤣 kod mene tu u šoru jedna zenskica, siiitna, ali dinamitna🤣 mama vec 4 djecaka, sad cekaju 5.dijete i prica ona na blagajni "pa da, muz sad ima svoju ekipu, rodila sam mu 4 djecaka, sad sam rekla idem sebi ispunit zelju i rodit cu si curku" i kaj ne mislite da ne nosi curicu 👶💝🤣🤣🤣 divim joj se jer je tako opustena i chill 🤗
Ako neka ima informaciju za Vinogradsku, sta i kako, molila bi da napise tu 😊 Svaka bolnica ima neka svoja pravila.. Ja mislila ic sa jedim koferom, a sad vidim da se moraju razdvojiti stvari za radjaonu i za kasnije 🙆🏻♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Bok cure. Ja se ispricavam sto ovako uletavam. U ljetnim bebama sam,ali volim vas procitati i skupljati savjete i iskustva vasa za daljaa😄 lijepo je citati da se radaju bebice i da ste sve u iscekivanju svojih malih buckica.
Ja imam pitanje jedno. Ugl trudna sam sad 20 tj i vec jedno par dana konstantno moram ic svako malo piskiti,ali doslovno stalno🤭 malo mi je tvrdi trbuh i osjetim malu prasku kako se mice. Inace nisam panicar al eto sad me bas zanima . Vjerojatno se ne trebam brinuti ali bi rade cula vas savjet😁 Hvala cure i sretno svima🌞😘
Pa mislim da nemas razloga za paniku 😊 20 tt, beba se vec lagano osjeti… A sad za piskenje .. Ne mora nista znacit, al ako pecka ili imas iscjedak, trebala bi napravit urinokulturu. Ako nemas i sve je uredno, onda uzivaj! 😊 pisat ce ti se stalno kroz trudnocu…
Hvala ti puno. Nemam nista od navedenog ali isto cu ja napraviti urin i to sve sto ide uz too. 🙂
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Preslatko je Jagodice!!! Bravo za baku to be!
Bome, napeto je među terminkama! Ne javlja se Ridja!
A i zabice nema dugo, nadam se da je ok!
Btw, ja nit prvi nit drugi put nisam nosila ništa u rađaonu osim vlastitih šlapa i dokumentacije. Torba me dočekala u sobi, a stvari za izać je donesao mužek kad smo išli doma. U tom periodu su bile normalne posjete pa sam viškove slala doma i dobivala čisto po potrebi (s gospodinom sam bila 5 dana u bolnici zbog njegovog gutanja mekonijske vode).
Nadam se da u sobama neće trebat nosit masku!
anaAn, si ti sad bila s maskom u bolnici?
Julesica i Josipajopi, drago mi je za dobre preglede. 😊👍
Bebolinka, stvarno imam osjećaj da te baš muče. Prenosila si u svakom slučaju, nije mi baš jasno zašto toliko čekaju. Vjerujem da ti je već puna kapa. 😐 I meni ti je tako bilo na pregledu u utorak. Najprije jedan CTG pa ponavljanje i na oba visoki otkucaji i još očitavao trudove. Doktorica me nije htjela pustiti doma pa su me smjestili u dnevnu bolnicu. Navečer pregled, dva prsta otvorena i pravac rađaona. Doduše lažna uzbuna na kraju, ali tebi držim fige da je to to i da sve polako krene. 😊🤞
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Petra, ako si negativna, ne moraš imati masku u sobi. Jedino po hodnicima. Recimo dok idem u prizemlje na ultrazvuk, moram nositi masku. E sad jedino nisam pitala za porod, valjda ne moram na porodu. Idem si to dodati na popis pitanja prije nego zaboravim.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
AnaAn 🤣🤣🤣🤣 eto vidiš znala sam da bi ga svi zaje. 🤣🤣🤣🤣
.
Cure moje nemojte me provocirat i zezat me dali sam krenula javit ću vam ne brinite , nisam još krenula jer se vi šalite i bebač me nije ozbiljno shvatio 🤣🤣 nemojte da vam se sad zainatim i odem i rodim 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji