Dobro jutro, curke. Ja svaku noc doslovno svako dva sata piškim, bas umara to.. Al srecom zaspim uglavnom pa sve do 10 :)
Sretno na pregledima danas tko ima :)
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Evo nas dvoje s pregleda..
Uterus mekan, ne otvaram se jos, ulozivost zanemariva, nije ni htio komentirat jer veli da je sve normalno kako treba bit u 33.tjednu.
Na +10kg sam, tlak 120/80 (povisen za mene al to nekak zanemaruju ako je unutar granica).
Hemoglobin 116, kaze za moje tjedne odlican, buduci da je zeljezo 18 sve smatramo urednim i super, nist ne trebam pit.
Dobila uputnicu za transfuz.med, radi se o onoj senzibilizaciji koja se checkira u 34.tj., rekao za 10 dana da napravim i nakon toga se narucim u trudnickoj u bolnici na pregled i bris vulve.
Mjere bebice - nozica 31+4, trbuh 33+1, glava 33+5, kaze sve normalno, jako se micao mali pa nije ulovio nogu bas, nista se on ne zamara s tim sto je razlika 2tjedna i na samom aparatu pise +/- 22dana tako da su odstupanja normalna i necu dramit oko toga. Kilaza 2118g, ukupno gledajuci je 1 tjedan veci i tezi od tjedna u kojem jesmo, odnosno 2tjedna jer se trudnoca gledala kao da je 1tj.manja radi kasnije ovulacije. S obzirom na to da nemam secer, bolesti ni sl.i ne pijem nikakve ljekove, receno mi je da je genetika razlog, mozda bude veci (iako smo mi mali ali imam ja u familiji visoke muskarce), mozda i ne..
Eto.. mi smo 100 grama i 10 dana udaljeni od stepenice koju ja zelim prijeci da se osjecam bolje - 2200g i 34tj.da ima pluca i dovoljno kila da ne mora na suncanje. Rado bi se opustila malo ali mali je glavicom dolje, ledjima desno, ide dosta iznad pupka, nekad se namjesti drito ispod sisa i TESKO MI JE DISAT. 😅😅😅
Dobro jutro i sretno svima na pregledima 🙏
Lussi samo se ti zauzmi za sebe, i ja bih tako na tvom mjestu. Kod nas nema takvih obicaja i srecom nitko se ni ne javlja za babinje prije negoli beba napuni mjesec dana i zaista se svi najave. Tako da i ja tijekom prvog mjeseca ocekujem samo bake i djedove 😊
Je li koja od vas imala problema s hemeroidima?Ja imam jedan vanjski nazalost. Nemam problema s probavom, tako da izgleda da se javio zbog pritiska maternice. Sad jos detaljnije pazim na higijenu i radim Kegelove vjezbe, trudim se ne sjediti i ne stajati dugo. Ne znam ima li jos nesto sto moze pomoci?
Pupeta, imas li bolove ili krvarenje od njega? Ja imam jedan vanjski, ne smeta mi za sad, ali imam problema sa zatvorom i zadnjih 10 dana poslije velike nuzde imam krvarenje, ali koliko sam mogla vidjeti ne krvari taj vanjski, vjerovatno ih ima jos unutra ali me ni oni ne bole. Pretpostavljam da ce poslije poroda to eskalirat. U petak imam pregled pa cu pitat za preporuku neke kremice, vidjela sam da imaju i cepici za unutrasnje.
Od prirodnih lijekova sam cula preporuku za ulje kantariona, ali ipak cu sačekati da vidim sta dokt kaze.
👰 28 g.
🤵 33g.
🤵👰 2 g.
12.8. ➕❤
Tamnija mokraca - ja imam dok sam dehidrirana. Puno puno vode pit i to bi trebalo rijesit.
Miris mokrace - imala jednom dok sam imala upalu mjehura prije par godina. Povezujem to s upalom ali nisu mi tak UK radili, no popila sam turu antibiotika.
NevaEva pa kod tebe je sve super 🥰, bas mi je drago. To je vec pravi mali muskarac, kazes s tom kilazom ne mora na suncanje i pluceca su se razvila?
Znaci u pravilu cak i do 32 tt ona mogu biti razvijena do kraja, mozda nije uvjet bas 34tt.
Ja jedva cekam pregled u ponedjeljak, jest da je u pitanju moja doktorica ali bez obzira na njezine procjene oko moje problematike zelim da samo vidi dal sam zatvorena i to, ostalo mi ionak vodi privatnik pa se ne zamaram. Bas strepim od pregleda do pregleda zbog tih problema koje imam 😑. Samo da cujem da je sve dobro.
Najvise me strah neke bakterije i otvaranja.
NevaEva super za dobar pregled,glavno da je sve u redu. 😉
.
Kompletići za izlaz su svi preslatki.
.
Ja krenula kao čistit ladice i ormariće u kupaoni jer je totalni kaos unutra i počela sve pobacala van po masini i ormaricu i sad kao trebam to slagat i vraćat unutra a meni neka slabina, baš mi je nekako loše, nekako mi se povraća i vrti i umor žešće opet.
.
E i htjela sam vam rec da sam se ful.opet iznenadila sa svojom kilažom. Znači u nedjelju za valentinovo sam kupila zbog djece neku sladolednu tortu na srce u lidlu i kao počastit ću se i ja s malim komadićem jer je kao valentinovo a i doktorica mi sad prosli put rekla da ako mi svako toliko dođe baš gušt na nešto pošto je kraj trudnoće nek pojedem i reko ajde iskoristit ću taj podatak da probam tu tortu 🤣🤣 ali naravno uzela sam jedan komadić i nije bas ni bila slatka, i jučer ja nisam mogla izdržat jer su mama i tata kupili djeci paket onih šarenih krafni i jos je nona poslala domaće krafne popodne jer ih uvijek radi za maskare kao zbog nas unuka i nisam mogla izdržat reko neće ih radit do sljedeće godine moram pojest 🤣🤣 i pojela jučer 2 krafne i isto kao i Petri stajale mi u želucu non stop. Očito se želudac na ovoj prehrani odviknuo od toga pa mi je zato loše i reko da stanem danas na vagu samo da vidim sto se desilo u ova 4 dana i skoro opet za nekih 700g manje imam a jos i krafne pojela 🤣🤣. Ne kuzim bas kako jos uvijek mrsavim na ovoj dijeti tj zdravoj prehrani kad jos i beba dobiva na tezini. Valjda zato jer imam bas ono dovoljno zalihe od prije 🤣🤣🤣🤣
NevaEva, pa sve je supeeeeeer, i ti i malac. Bas mi je drago!!!! 💕
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji