Uglavnom, pisem ne bas bajno iskustvo poroda. U ponoc sam dobila neki prasak koji potice otvaranje, prije dobivanja praska otvorena 2 cm. U pol8 na viziti otvorena 5 prstiju. Doktor busi vodenjak, pravac radaona i klistir. E sad, od pol 8 krecu muke. Iskreno, sad kad se sjetim ne znam kako sam prezivjela. U roku sat vremena otvorena 9 cm i onak u sebi ajde to ce brzo. Cure, doktor okrece bebu, gura saku, imala sam osjecaj da mi je probio sa sakom do mozga… Vristim da umirem, dobila dolatin za sprjecavanje bolova. Vrti mi se na onom stolu, mislim da cu povracati. Dozivam svoju mamu i ovi umiru od smijeha… Uglavnom cure, meni je ovo bilo uzasno. Doktor me pregledava i vice beba se ne spusta u porodajni kanal. Mene znoj oblio, drhtavica… Astma pocinje raditi svoje, sestre me nareduju u neku pozu, ja ne mogu biti u njoj, ovoj jednoj zamalo ruku otkinula. Cure mislila sam da je to to, gotovo, ode ja gore na nebo. Doktor me gleda, vicem mu muka mi je vise od muskih… Oni se smiju, a mene cijeli Sv.Duh cuje kako umirem.
Iscrpljena, sa suzama u ocima, skvrcena, dolazi doktor i podraga me po glavi i kaze majcice ocemo mi carski…
Ja sam klimnula glavom, osla u operacijsku salu, piknuli me, od tada sam bila u zen modu. Operacija prosla super, smjestena u pol2 na intenzivnu i krece spavanje.
Sve u svemu kad ga vidis zaboravis to sve, ali cure ja se divim svima koji rode i prirodno i carski, ja sam maloprije morala na wc, suza suzu goni.
Cure, koje ste prezivjele carski recite mi kako da ovu muku olaksam?
A u pičmač, kuzim te totalno. E ja brijem da je mene taj dolantin ubio, ja sam bila ok do tad, u bolovima ali ok, to mi je um zamracilo majke mi. Nije maknulo bol nego me uspavalo, a boljelo je szrasno i dalje. Epiduralnu nisi htjela? Gle, curka s menom u sobi je svasta pokusavala i nije nist islo, na kraju joj dali cepic. Trazi i ti. Neku foru imaju da moras imat nr2 da te puste doma tak da trazi i jedi bolnicku hranu 😂 Ej, prezivjela si. Sve je ok. Boljet ce, mora, rodila si. Kakav je mali? 😍
AnaAn, baš mi je žao što si imala takvo iskustvo...moja sestra je imala sličnu situaciju...bila je skroz otvorena i to bez dripa ili ičega, a beba se nije spuštala u kanal...
Rekli su joj da ima disproporciju zdjelice...pa je i drugo dijete morala odmah na carski jer ne bi imalo smisla ni pokušavati prirodno..
Jesu tebi šta rekli zbog čega se nije spustio?
Btw čestitam i bebi želim lijepo odrastanje...
A vjerujem da ce i tebi uskoro biti samo lijepe uspomene...da će se ovo iskustvo brzo zaboraviti...🤗
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
AnaAn zao mi je zbog iskustva. Mozda su tebe kao asmaticara mogli odmah i na carski, da to za epiduralnu i mene zanima, nisi ju htjela ili?
Sve u svemu porod je iza tebe, uzivaj u malenome, ovo ce sve zacijeliti.
Samo hrabro dalje 💪🥰
AnaAn, sad je sve to iza tebe, zao mi je sto si se namucila.. Ni moj prvi se nije spustao i 4h dripa nekako smo ga izgurali van i ja i doktori i sestre i svi stiskali i naskakali na trbuh...
Nikac slike su predivne 💞
..
Ja uglavnom se vratila bas sa sv. Duha otisli smo ipak provjeriti sto je u pitanju...
, jesu trudovi u pitanju ali nepravilni.. Počela sam se otvarati i sad cekamo i pratimo...
AnaAn stvarno ne zvuci ugodno, pogotovo ovaj dio gdje kazes da se doktori i sestre smiju dok se ti patis u trudovima 🤨🤨
Grozno mi to i nezamislivo!
Zelim ti sto brzi oporavak i da sto prije "zaboravis" ovo lose iskustvo i ostavis samo sjecanje na ono lijepo, a to je trenutak kad si ugledala svog djecaka 😊
AnaAn,cestitam❤️ Kako god bilo proslo je i iza tebe je. Znam da je sad bolno ali brzo ce biti lakse. Istina je da je kod carskog reza svako sljedece dizanje jednostavnije i manje bolno. Sto se tice broja 2., trazi cepic,nema razloga da se mucis. Ja sam bez problema obavila s njim. Sto se dizanja tice,izdrzat ces i bit ce bolje. Pridrzavaj trbuh kad radis neke pokrete,meni je dosta olaksalo. Vjerujem da su ti pokazali i poze kako se dici s kreveta. Uzimaj tablete za bolove,pomazu. I drzi se,ako trebas neki savjet,tu nas nazalost ima more s slicnim situacijama. Koje su vec zaboravljene,tako ces i ti😊
Bebeto draga, di si mi ti?
Kakva je kod tebe situacija? Jel ima kakvih pomaka?
annaAn čestitam od ❤️!🥰😘🥰😘
Draga Danice otvorena sam dva prsta , cerviksa nemam , sluzni čep malo ispao, željeli me ostaviti u bolnicu na inducirani, ali sam odbila, ako je sve oke još ne znam zašto bi inducirani.Rekla sam da ću doći u ponedjeljak, ako se ništa ne pokrene.Nadam se da će se samo pokrenuti 40+2 sam sad, šetam i čekam.Kako kod tebe?
40+2!! Ejjjjjj!! Kad se sjetim kako ti je bilo i šta si sve doživjela, ovo je nadmašilo sva očekivanja! ♥️♥️
Mi smo danas 38!! Još sam u bolnici, kaže dr jutros u viziti hoćemo mi vas na kraju morati inducirati, rekoh očito ću prenijeti kako je krenulo 🤣🤣 . Samo polako, do sad smo im govorili ostani što dulje unutra ne idi van, e sad su se zainatili i neće van 😀😀
Napokon sve pohvatala!
Za početak čestitke anaAn na sinčiću i Ivi malenoj princezi!
Neopisivo mi je žao anaAn da je na kraju cijele priče i porod bio pravi izazov, al sada je to sve iza tebe! Svakim danom oporavak je bliže, samo polako! 🤗🤗🤗
Iva, nadam se da ti je boravak na 5. katu bio ugodan i da guštaš doma s maleckom! Pravi je bonbončić!!!
Ketty, divna slika!!! Bušina je skoro veća od tebe cijele! ☺️
Nikac, super slike!
Nakon što sam obavila br.2 uz pomoć tabletice, srećom, probava mi se normalizirala samostalno i ja sam psihički puno bolje! Jel zaslužna chia ili Donat, nemam pojma!
Adrian i ja smo napokon uselili u sobu. Na muževu sreću, tih je i miran, spava s nama od 1 do 6:30 s tim da se ponekad prikači na siku tokom noći. Voli spavati i po danu! Obožava se prenajedati i bljucati, sve mu curi i kroz usta i kroz nos, tetrica nam nikad dosta, a i tutice su isto u deficitu. Ne stignem oprati i mama popeglati koliko on tog uneredi kroz dan. Mlijeka imam na izvoz!
Stariji sin je oduševljen s bebom i stalno mu se divi, a curka nam je malo ljubomorna i stalno drami!
U mislima ste stalno! Lonmi i Mom, na vama je red!!!
Ja se probudila, krenula na wc i iz mene je nesto iscurilo, mozda deci tekućine, kad sam se pobrisala bilo je roze boje s mozda kapljicom krvi.
Stvar je u tome sta jos uvijek nemam nikakvih bolova osim pritiska dolje, sijevanja kroz rodnicu, i zasarafilo me na wc, ali to malo i od nervoze kad sam to vidjela. Danas na pregledu sve super samo mi je rekla da dođem ako pukne vodenjak ili primijetim krvarenje.
Nezz jel da budim muza ili da probam odspavati kad nista ne boli, jel kome tako krenulo?
Svakako bi jos pricekala doma ako bi sta bilo, ne trci mi se odmah u bolnicu 😒
Draga AnaAn, žao mi je što si se toliko namučila. Čestitam ti na bebici i sada se odmarajte, mazite i pazite. Želim vam svu sreću ovog svijeta! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Nikac, prelijepe slike, a bebica je prava ljepotica❤❤❤❤❤❤❤
Sortiraj odgovore
Najstariji