Pozdrav drage moje trudnice, evo naaapokon da vam se javim. Bome vas je jako tesko pohvatati. Pogotovo jer nisam vise toliko aktivna na forumu kao prije iako se trudim pratiti koliko mi Nea dopusta. Mi smo super, eto za 4 dana (20.4.) punimo 2 mj (ticker nesto ne broji dobro), osjecam se kao da je bilo jucer. Tako vrijeme brzo leti da to nije normalno. Ona je sve veca i sve interesantnija, guguce vec na veliko, smije se (obozava presvlacenje), cak se jucer prvi puta nasmijala naglas, sve vise kuzi stvari i okolinu oko sebe i prelijepa je, ima crvenu kosicu na tatu (jako puno, oboje imamo gustu kosu) i plave oci 🥰 bas je posebna zbog te kose. Kad je na trbuscicu vec se lagano dize na koljena i laktove, pa se odguruje naprijed, glavicu bas lijepo uravnotezeno drzi uspravno i bas je napredna po pitanju i motorike i interakcije.
Spava nam super preko noci nekada odrapi i po 7h u komadu, manje vise 5h u prosjeku i zadovoljni smo sto bar noc imamo kako treba. Ne budim ju za hranjenje, niti jesam uopce. Preko dana onako odspava vise u kracim etapama po pola sata, sat, ali je uglavnom budna. Sa mj dana nam je imala 4,150kg i 53,5cm. Sad nam patronazna nije dolazila preko mj dana pa ne znamo koliko je dobila, al vidimo na ocigled da dobiva, pa nam to i nije toliko bitno. Svejedno imamo uzv kukova iducu srijedu, pa ce ju tamo vagati i mjeriti. "Vanjske" posjete nam polako dolaze, posto smo prvih mj dana svima (osim mojima, mami, tati i bratu) rekli da nam ne dolaze, pa su sad lagano krenuli i moje tetke i strine, kumovi, prabaka i pradjedovi i svi su odusevljeni njezinom kosicom 🙈 to mi je fascinantno koliko je posebna i kako se bas izdvaja od mase beba.
Dojila sam ju ispocetka, ali uz kombinaciju sa AD posto nisam imala dovoljno nikako. Pa su nas jos sasile i gljivice na jeziku, koje je prenijela i meni na bradavice. I kad se to spojilo sa par stresnijih dana pocela sam gubiti mlijeko skroz, tako da smo prije 2tj presli kompletno na AD i stvarno nam nista ne fali. Bitno da je moja curka sita, zdrava i zadovoljna.
Nea 💗
Ja sam se ful oporavila evo bas sam dobila prije tj dana i prvu mengu i jos uvijek traje, kaze gin da je normalno da se malo produzi i njezino trajanje i citav ciklus dok se ne izregulira, al mi je tako drago sto hormoni dolaze na svoje i sto postajem sve zadovoljnija i sretnija. Baby blues me inace najintenzivnije ulovio oko 5,6tj i mislila sam da sam fakat skrenula hahah 🤣 al hvala Bogu trajalo je samo par dana i od tad sam samo sve opustenija i sretnija. Isla sam prije tj dana i na noktice i na pramenove, znaci dan za danom. Tata je bio sa svojom mezimicom i proslo je odlicno. Od tad izlazim sama kad god nesto trebam i ne ustrucavam se ju ostavit. Ispocetka mi je bilo malo krivo i stalno sam razmisljala sta radi, kako je. Al onda sam shvatila, ne Ines ovo je vrijeme samo za tebe, trebas se opustit i napunit baterije, jer ces samo tako bit najbolja mama svojoj Nei. I zaista je tako. Od tad samo uzivam, cujemo se, sta i kako radi kuci, al se vise ne opterecujem stalnim razmisljanjima. Eto jucer sam isla u kupovinu i srela se sa curkom koja mi radi trepavice (inace to je ona koja je izgubila bebu, ako se sjecate da sam pricala), pa sam bila kod nje 1h, pricala mi je cijelo to ajmo to nazvati iskustvo i kroz sto je prolazila. Ima srecu sto je otvorena i zeli pricati o tome, nije da bjezi od problema i to ju uvelike spasava. I tako sve u svemu zivim zivot koji je tek sad otkad je Nea s nama dobio potpuni smisao. Nezamislivo mi je vise bez nje. Evo i jutros sam mislila da ce se probudit oko 5h, kao vecinu dana do sad, al gospodica spavala do 7h, a ja iscekujem kad ce 😁🥱
Vec smo uhvatili nekakav ritam i ne mogu se ni zamislit da je drugacije i bez nje 🥰🥰
Inace sto se moje kilaze tice ja sam sa 71kg (s koliko sam i zavrsila trudnocu, +13kg) pala u tj dana na 64kg i evo me sada ravno na 60 (moja kilaza pocetna je bila 58kg). Ja prezadovoljna svojim izgledom i sva si nekako sjajim 😁🥰 evo i fotkice od nekidan
https://ibb.co/fqpC6Ds
Nea 💗
Svim curkama koje ste rodile zelim cestitati, vama sto brzi oporavak, a malisanima bezbrizno i sretno djetinjstvo 🥰🥰💙💗
Curke koje su jos uvijek na cekanju sretno svima 🤗 da ste nam sto prije sa svojim bebicama i neka vam porodi budu onakvi kakve ih zelite 👍💪❤
Ja cu pokusati odg nesto sto sam si po sjecanju screenala na mob, nemojte se ljutit ako koga izostavim (imala sam preko 500str za procitati) pa nije lako sve pohvatati 🤷♀️🤗
Lucky me, psici pomladci su prreeslatkii i sve bi ih uzela da mogu 🥰🥰
Baby boy, grudnjaci za dojenje u bolnici, meni osobno nisu trebali uopce, osim za dan kad sam izlazila.
Nikac fotke su 🔝🔝🔝🔝 odusevljena sam 🥰
Jagodica, Kontesa i ja vas se sjecam sa te teme Tko planira i radi na bebi, bila sam tamo mj, dva i ostala trudna 👍👍😉❤
Kontesa, strah pred porod. Mene apsolutno nije bilo strah, a mislila sam da ce biti. Nekako kad je sve to krenulo tu subotu popodne, ja sam znala da ce to biti jos tu vecer i znala sam to je to idemo. Al stvarno nisam imala strahova nikakvih jer si nisam dala da razmisljam o njima. Samo sam znala sto zelim i kakav porod zelim i samo o tome mantrala i takav porod sam i dobila 👍
Nea 💗
Lonmi, ogradicu sam narucila sa stranice na instagramu E&M babyroom, mislim da imaju i fejs. Zenska je rekla da se moze prati na 40° samo da smanjim okretaje. Ja sam prala na 30° i 800 okretaja, antialergijski kratki program 45min u super mi je, nit se poguzvalo (oblacice inace imam), niti su se izoblicili, ni zgrudai, ma nista. Bas su jako kvalitetni i za svaku pohvalu.
Inace ovako kao sa slike su moji 350kn njih 5 u setu dode https://ibb.co/cN41tRj
Porod, ja sam uvijek zagovornik vaginalnog priridnog poroda prije svega drugog. Pod ovime mislim kad imas utjecaj i izbor. Ne samo zato jer sam i sama tako rodila, vec sam i prije oduvijek mastala samo iskljucivo o ful prirodnom porodu bez ikakvih dodatnih stimulansa i lijekova. Hvala Bogu pa je tako i bilo. Ali naravno ako ne ide iz nekog razloga, aposlutno da podrzavam sve opcije. Samo eto ja nisam nikada bila tip od lijekova opcenito. Ja cu prije svega probati prirodno suzbiti, ako ne ide krajnja granica su mi lijekovi, pa je tako bilo i u porodu. Sta da vam kazem kad sam sestri koja mi je uvodila braunilu izmedu trudova govorila sta ce vam to, kaze ona, pa kao sta, sta ce vam to, trebamo vam uvesti za svaki slucaj ako zatrazite nesto od lijekova. Reko nece biti potrebno (jer sam znala da ja to mogu). Zenska onako blenula, kao ooookeeejj, al ja vam moram stavit. Ma ajde samo ti bodi, al dabe si bola 🤣🤣 i eto imala sam braunilu cak puna 2h dok nisam rodila, cim sam rodila odmah su mi skinuli da mi ne smeta. Jos sestra kaze, ja ne mogu vjerovat, obicno mlade cure/zene kao ti traze sve zivo i nezivo, a ti napela da neces bas nista. E reko onda ste cekali upravo mene da vas razuvjerim i pokvarim vam statistiku, hahha 🙈 zenska se samo nasmijala, kaze svaka cast 🤷♀️ jos kad je doktor to u ned ujutro dosao u vizitu, jel posto je nedjelja vizita je isla kasnije nego radnim danom i obicno je dorucak poslije vizite, al nam je sestra rekla slobodno si vi jedite, vi se prosli obican porod bez sivanja doktor vas nece ni gledat dolje, tek navecer.
Nea 💗
I nista ja sjela, prekrizila noge fino, pijuckam kavu i uzivam. Dosao on i zinuo, ajmeee pa vi sjedite prekrizenih nogu, brzo u krevet 🤔 jao onak ha, pa mene nista ne boli, hodam i krecem se kao da sam rodila prije 500 godina. On se krstio, kaze svaka vama cast, al kod nas se obicno zene maze, pa one i koje mogu sve, nece jer im je fino da sve dobiju posluzeno u krevetu. Ja si onak mislim, sta 🤣 kakav krevet, pa ja ko avion haha i od tad se vise nije cudio kad bi me vidio da sjedim umjesto lezim. Jer je kasnije rekao, pa uredu ako se vi osjecate da mozete, samo vi dajte, cak naprotiv. Kazem vam mozda ja nisam idealan primjer vama koje se bojite i imate strahove, jer ja imam stvarno visok prag boli, ali eto. Kazem sve opcije podrzavam, jer znam da nismo sve iste i da ne podnosimo sve jednako lako 💪🥰 ali eto mali osvrt na moje iskustvo.
I evo recimo primjer za carski, kolegica koja je izgubila bebu u 6mj trudnoce, trazila je carski, ali ga nije mogla dobit. Isla je na prisilan porod, jer kazu da je bolje za buduce trudnoce. Jer bez obzira sto je to nazalost izgubljena beba, rez je rez i to ostaje, a samim time to nosi svoje za buduce trudnoce. Napatila se kao sto niti jedna zena na porodu nije, to sto sam jucer cula je strava, za ne pricati. Ali sto ona kaze znala sam da je to zapravo bio pravi izbor koliko god tesko i traumaticno bilo. Tak da eto, ponekad ipak vaginalni porod je bolji.
Nea 💗
Da se krivo sad ovo sve ne shvati, govorim svoje iskustvo i ja bi da imam izbor uvijek radije prirodni vag porod, nego bilo sto drugo. Ali opet kazem da imam izbor. Jer ne zelim da se krivo shvati. Aposlutno da se nije moglo tako, ne bih uopce razmisljala sta i kako, daj sta das samo da moja beba bude dobro.
Ovo govorim iz razloga sto je upravo ta kolegica bila samo za carski i nista vise, dok nije prosla ovo sto je prosla. I sto kaze cak iako mog andela nema fizicki medu nama, nikada vise carski necu spomenut. Vaginalno je vaginalno. Prosla je agoniju, ali se predomislila u vezi svojih strahova oko vaginalnog poroda. I jako puno cura iz moje srednje je imalo takvo misljenje dok nisu rodile i onda se samo preokrenule na ono drugo.
Momof4, pitanje nad glavom kad idem na pregled sto ako me zadrze, a nista jos nije do kraja spremno. E pa ja sam ti se zato pripremila cim mi je rekla da sam se pocela otvarat (34tj) do kraja 35tj sve bilo spremno. A stvari za rodiliste su vjecito bili u autu. Sjecam se da me muz svaki put kad bi otisla na pregled pitao jel dolazis il ostajes hahah 🤣 kad na kraju frajla se rodila tocno na termin 40+0
Lonmi, pitala si za onaj zeleni aspitator. Mi ga imamo i super je, cistimo nosic svaki puta s njime i zadovoljna sam 👍
Nea 💗
Muski/zenski gin, za mene muski su puuunoo bolji od zenskih. Bila sam i kod jednih i kod drugih dosta, al muski su mi nekako drazi. Njezniji su, uljudniji i pristupacniji od zenskih. Kod zenske dodes, odmah kabina, stol, hop, oblacenje, evo ti nalazi gotova si. Dok kod muskih prvo dodes, sjednes, kazes kako si, sta te muci itd, pa tek onda kabina, pregled, obuces se, ponovno sjednes, sve ti lijepo objasni, pitas sta imas pitat i sve onako polako. Tak da muski su muski u svakom slucaju.
Kosa, moja je gusta i kovrcava, pa samim time i suha i ne masti se. Perem ju na svakih 5 dana, ali mogu komotno proci i do 7,8 neoprana i da izgleda kao da sam ju oprala. Samo malo ulja i regeneratora i spreju da ozivim lokne i frizura je tu. Prednosti kovrcave kose 😉👍
A ni u trudnoci nije bila nista drugacija, meni je moja kosa stalno ista.
Newborn foto, nismo radili iskreno nije nam to ni palo na pamet. Ali imamo fotografa za krstitke iduci mj, pa cemo imati kuci slikanje nas troje i kuma i onda jos u crkvi.
Cijepljenje protiv korone, ne planiram nikako dok god ne budem morala 🤷♀️ nisam ni najmanje fan toga, a pogotovo ne ovoga sto nam se servira kao cjepivo, za mene big no no jer ni sami jos ne znaju sa cime imaju posla, a kao vec napravili cjepivo, bitch please 🤨
Nea 💗
Ines neka mi je netko napokon rekao da ovaj aspirator valja, hvala ti idem ga odmah naruciti jer mi se cini praktican, a svi vriste neeeeee, na usisavac 😂😂😂😂😂😂
Ja poslusam jer reko imaju dvoje, troje klinaca znaju ljudi 😂 ono cisto da ne narucujem nesto pa da gomilam doma po ladicama.
E sad cu ga bas naruciti 😂 nadam se da ce i mojoj curki biti dobar.
Jako lijepo izgledas i drago mi je da si se javila, cesto te se sjetim 😊
Ni mi ne zelimo posjete vanjske prvih mj dana i nadam se da nece biti padobranaca jer cemo morati biti bezobrazni, to bi mogla biti rodbina ili netko tko to ima po onom "od nekad" i nepozvani se stvore. Nadajmo se da su ljudi normalni u glavi 😅.
Drago mi je da ti je curka dobro i ne vjerujem da je vec 2 mj proslo 🤦♂️😂
Cure,ostavljaju me u bolnici. Javljam se kad budem znala vise
Sretno ti i zelim ti da sve prodje u najboljem redu 💜❤ javljaj nam se, kad ces moc...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji