Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Laya
    16. Travanj 2021. 09:11

Lonmi

AnaAn ma sve ok 😊
    Jel ti to sad tlak na pregledu ili doma mjeris? 🧐
    .
    Ma vjerujem cure da se ono pravo, pravo skuzi. Samo se nadam da se nece sad javiti netko posebno i napisati kako je imala prave trudove i nije skuzila, pa da zavlada opet panika na forumu 😂😂😂😂😂😂😂.
    .
    Mene vam uglavnom plasi to sto me naglo skida s terapije, umjesto da smo postepeno skidale. I sad ja sva u strahu nju pitala, a sta ako krenu jake kontrakcije, krvarenje ili nesto cim prestanem piti, kaze mislim da do toga ne bi smjelo doci, dupahstone sad jos ima funkciju da smiruje kontrakcije ili cak i nikakvu. Vidis da ne prica s sigurnoscu, bas oni mogu znati kako na koga djeluje terapija, od osobe do osobe razlicito. Isto kak netko ima nuspojavu na lijek netko nema. Nije mi svejedno prestati piti 6 tbl na dan i gotovo, evo… a nemam sta moram. Ne znam nikog da je toliko dugo pio da ga pitam.
    .
    Ovi moji bolovi vam izgledaju kao da netko sakom stisne maternicu i pojavljuju se dolje oko stidne kosti, znaci grc koji drzi. Recimo ako se idem okrenuti na krevetu i tom trenutku imam osjecaj takve napetosti kao da ce nesto puknuti. Nema onog osjecaj menstrualne boli. Menstrualni bol je kod mene inace bila toliko jaka da nisam mogla funkcionirati, pa ovo slabije mozda i ne dozivim tako.
    Jel bi to bilo bh? I usput bole leđa, ali ona bole jako cesto.
    Sretno cure na pregledima ❤️

Čitam vas često, ali nisam do sad pisala. Ulazimo u 32.tjedan.
    Lonmi, pila sam 6 duphastone od početka trudnoće (mpo). Zadnju kutiju sam si podijelila tako da sam pila 4 tablete tjedan dana, pa tjedan dana 3,pa tjedan 2 i po 1 tabletu onoliko dana koliko je ostalo tableta. Moja mpo liječnica mi je tako savjetovala.
    Što se tiče grčenja u dnu maternice - i to imam. Naročito u krevetu pri okretanju. Taj donji dio se stegne i bude tvrd kao zid. Zbog toga sam bila na 2 izvanredna pregleda i 1 na hitnoj. Svi su rekli isto - BH kontrakcije. Ne otvaraju, ne skraćuju cerviks, uživajte u trudnoći. Imam i bolove u leđima - dosadne, tupe, konstantne. Kaže doktor da ih zanemarim i da se šetuckam kad me ulove. I to mi pomaže. S obzirom da sam na nekom pojačanom mirovanju zbog drugih indikacija, šetnja mi zaista pomaže. Nije to šetnja po kvartu već na balkonu uz kavicu dok ne osjetim nisko pritisak. Onda se vratim u krevet na bok. 

• thera
    16. Travanj 2021. 09:17

Jutro svima🤗
    Sretno na pregledima tko ima😊
    Ja se probudila, cak sam ok i spavala jer noc prije nisam nista. Sad doruckujem i za pola sata na pregled. Hocu li se vratiti ili me ostavljaju tamo,to nitko ne zna.
    AnaAn,ne brini,bit ce to sve ok. Stvarno si dogurala do super tjedana,samo tako naprijed🥰
    Petra,splasnut ce noga. I ja sad nosim broj vece.
    NevaEva,uzivas🥰 Ti vec doma a ja jos uvijek doma😅 Imas kakav savjet za ono kaj me ceka?😅

• Laya
    16. Travanj 2021. 09:20

Zaboravila sam ti napisati da sam pitala doktoricu hoće li mi se pojačati to stvrdavanje trbuha s prestankom uzimanja duphastone, rekla je da neće i da ti nije povezano. U ranijim trudnoćama pomaže, ali u ovako visokoj trudnoći zaista nema mjesta za paniku zbog duphastone. 

Principessa🌺
    16. Travanj 2021. 09:22

NevaEva bas mi je drago kaj se javljas i kaj si domeka❤️ samo se cuvajte,pazite i mazite..nema do doma❤️
    Petra imamo iste onda,ja sam isto uzela Lila, no imam malo sire stopalo i okej su mi,a noge mi jos nisu naotekle..
    Thera sretno🤞🏼💖

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

Lonmi
    16. Travanj 2021. 09:27

Laya

Lonmi

AnaAn ma sve ok 😊
    Jel ti to sad tlak na pregledu ili doma mjeris? 🧐
    .
    Ma vjerujem cure da se ono pravo, pravo skuzi. Samo se nadam da se nece sad javiti netko posebno i napisati kako je imala prave trudove i nije skuzila, pa da zavlada opet panika na forumu 😂😂😂😂😂😂😂.
    .
    Mene vam uglavnom plasi to sto me naglo skida s terapije, umjesto da smo postepeno skidale. I sad ja sva u strahu nju pitala, a sta ako krenu jake kontrakcije, krvarenje ili nesto cim prestanem piti, kaze mislim da do toga ne bi smjelo doci, dupahstone sad jos ima funkciju da smiruje kontrakcije ili cak i nikakvu. Vidis da ne prica s sigurnoscu, bas oni mogu znati kako na koga djeluje terapija, od osobe do osobe razlicito. Isto kak netko ima nuspojavu na lijek netko nema. Nije mi svejedno prestati piti 6 tbl na dan i gotovo, evo… a nemam sta moram. Ne znam nikog da je toliko dugo pio da ga pitam.
    .
    Ovi moji bolovi vam izgledaju kao da netko sakom stisne maternicu i pojavljuju se dolje oko stidne kosti, znaci grc koji drzi. Recimo ako se idem okrenuti na 

E draga hvala ti.
    Znaci i ti si postupno smanjivala, moja doktorica nema tu teoriju, ona ga hoce sad samo ukinuti, znaci s 6 tbl na dan na 0.
    Imam ga jos za do nedjelje na kartici i dalje novu kutiju necu otvarati.
    Ja bi isto tako dozirala kao i ti, ali tj su visoki nemam vise tj da si podijelim, a i ne mogu na svoju ruku.
    Ocito ova moja uvijek ima neke svoje teorije drugacije od drugih 🤦‍♂️

Ruska1986
    16. Travanj 2021. 09:38

Cure, jel ce sjest sta love danas?  Ili ipak pon? 🤔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Principessa🌺
    16. Travanj 2021. 09:39

Ruska1986

Cure, jel ce sjest sta love danas? Ili ipak pon? 🤔

Ruska1986

Mislim da nece danas,meni jos nije dosla obavjest🥴

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

Lonmi
    16. Travanj 2021. 09:41

Laya

Zaboravila sam ti napisati da sam pitala doktoricu hoće li mi se pojačati to stvrdavanje trbuha s prestankom uzimanja duphastone, rekla je da neće i da ti nije povezano. U ranijim trudnoćama pomaže, ali u ovako visokoj trudnoći zaista nema mjesta za paniku zbog duphastone.

To sam i ja pitala i dobila takav odgovor.
    Ma to me cak ni ne brine toliko, koliko taj nagli prekid uzimanja tableta. Moguce da on vise ni nema neku funkciju pa nece organizam to ni prepoznati.
    Po mojoj nekoj teoriji i ja bi postupno smanjivala par tj, a ne samo odrezala. Moramo ih slusati, valjda znaju sta rade. 

• Lolii
    16. Travanj 2021. 09:53

Momof4 i ja sam čitala da je kod dečkića češće proširenje bubrežnih kanalića, ali evo i ja sam rodila curicu s takvom dijagnozom, a imam sina od 3 godine koji nije imao takvih problema.
    Kad sam rodila onda sam tek čula za nekoliko slučajeva s istim problemom pa očito to i nije takva rijetkost. 

Ruska1986
    16. Travanj 2021. 10:11

Principessa🌺

Ruska1986

Ruska1986

Mislim da nece danas,meni jos nije dosla obavjest🥴

Ja se nadam jer je i zadnji put nekako kasno dosla obavijest pa je sjelo 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 taman da fino pare sjednu i ja odem rodit 😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.