Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    09. Veljača 2021. 00:10

Petra982

Koji nadomjestak željeza konzumirate, a da nije Ferrum lek ili Heferol?

Kendural C

Girl1234
    09. Veljača 2021. 00:18

Pročitala 12 str i sve zaboravila 🙈 osim da zahvalim za info o Andy Brandyju..
    Sretno sutra na pregledima tko ima :)
    Laku noć

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Ninnach
    09. Veljača 2021. 01:04

Emmie

Ninnach, ti i ja smo onda u istoj situaciji: gestacijski dijabetis, prošli porod je bio carski rez, ovaj porod mora da se desi u 39tt. Nisam ni znala da imaš gestacijski, jer ne kukaš oko hrane kao ja😊😊😊.

Draga Emmie, što se hrane tiče, mislim da sam jednom napisala da nisam baš neki gurman hehe pa mi to olakšavalo situaciju...jer ja se nisam tako lijepo pridržavala svih pravila kao ti... Da jesam, natukla bih manje kila, ali nema veze, to ću skinuti, bitno mi je da je beba dobro što su mi i potvrđivali na UZV kroz tjedne,pa eto valjda nisam bila baš toliko nemarna. Priuštila sam si i slatkog i slanog tu i tamo, i nisam si stvarala pritisak šta ću jesti,eventualno sam količinski manje obroke unosila, ali češće. No, sad iza poroda ću pokušati nastaviti s takvom ograničenom prehranom jer makon 2mjeseca moram raditi OGTT, da se vidi jel se dijabetes stsbilizirao ili ne daj bože ostao. Sve u svemu, da, situacija nam je slična. 😬☺️

Ninnach
    09. Veljača 2021. 01:48

Zara01

Ja sam konkretno napisala da ne preporucujem smociti Utrogestan vag., jer su one drukcije konzistencijom od tvrdih vaginaleta. Odmah se “opuste” kad se smoce i onda se cesto zaprljaju na putu do rodnice, a zelimo da je tamo sto cisce radi cerviksa.

Prati li se ijedna od vas kod dr. Grgica na Vinogradskoj? Ja imam prvi pregled kod njega za par dana pa me zanimaju vasa iskustva, ako ih tko ima.

Hej, ja ti pratim trudnoću kod njega tamo negdje od polovice trudnoće kada sam krenula prvi put privatno u Ginekos, gdje on paralelno radi,pa smo se dog da u trudničkoj amb.u Vinogradskoj isto tražim njega. Nemam ti nekih loših iskustava s njim, eto sva sreća, jedino što je malo teže doći baš do njega zbog rasporeda koji imaju sad usred korone. On ti je, ja bih rekla, nekako baš praktičan u svom poslu, temeljit i lijepo odgovori na svako moje pitanje. Ja radim sve kako mi kaže i sve ok. Jedino kad sam bila u Vinogradskoj kod njega na pregledu, tamo je ograničen aparatima i imaju prastari uzv pa ne može dati toliko info kao u poliklinici gdje ima vrhunsku opremu na dohvat ruke. Ali opet, nijednom me nije nagovarao na privatne preglede zbog tog, bili su potpuno moja odluka. Napravi sve kako može u skladu s čim raspolaže. Predlažem, ako te nešto posebice interesira, samo ga direktno sve pitaj. Kod pregleda je pažljiv i izbjegava, kad je to u redu, čačkati previše dole rukom da ne unese neku infekciju. Bar je evo u mom slučaju bilo tako. Ne znam, ja sam do sad bila zadovoljna sa svime. Nadam se da ćeš i ti biti.  😊

Emmie
    09. Veljača 2021. 02:35

Hvala Ninnach! Nadam se da nam ovaj dijabetis neće ostati poslije poroda. Vjeruj mi, nisam se ni ja uvijek pridržavala svih pravila. Jela sam suši, hamburgere, a nekad i ponešto slatko. Teško je biti 100% odan ovakoj dijeti, posebno u trudnoći. Ali bebice su nam super napredne i sve je kako treba biti, što je najvažnije
    .
    Jagodice sretno sutra!
    .
    MissGraz nadam se da si okej i da je danas sve dobro prošlo.
    .

Korra
    09. Veljača 2021. 03:05

Petra982

Napokon izvadila iz kutije
    https://ibb.co/b2gjjMq

Ridja, čini mi se dosta labavo dok je u poziciji kolijevke.

Jel to Kinderkraft koljevka?

Ninnach
    09. Veljača 2021. 04:07

Evo mene, a jesam dugo spavala.... Bo_e, nrkad se pitam odakle mi snage kroz dan 😳👀
    Nisam stavila sliku ali mi smo jučer sastavili kolica za bebicu. Ostao još krevetić, a to ćemo zadnje. Sve čeka oprano ali još je malo zauzet hehe pa ga nismo namjestili, a i da ne skuplja prašinu već od sad.
    Imam još nešto veša za oprati i ispeglati. Peglanje mi dođe teško jer me leđa skroz bole i ukočim se ali šta se mora nije teško 👍☺️
    Svim dežurnim sovicama želim dobro ovo raaaano jutro😎

• Bebanomoje
    09. Veljača 2021. 05:58

Moja mala vec drugu noć za redom pocne oko 4 stucati tako jako da meni nema više spavanja 😄 nema veze, budemo valjda nadoknadile spavanje tokom dana 😅
    Sretno cure ako ima koja pregled danas 🤗
    Ninnach, ja sam jučer peglala sjedeći, stavila dasku na najnižu visinu, sjela na kutnu i peglaj 😄 al svejedno ruka i vrat su se počeli buniti tako da sam morala odustati i još mi je pola ostalo, valjda budem to danas....

kety992
    09. Veljača 2021. 06:08

Zara01

Kety- jesi li radjala prethodno prirodno ili carskim?
    Ja bi svakako spomenula, iako ne izgleda da ti je prije pravilo problem pa ne vidim zasto bi ni sad.
    U kojem si tjednu rodila prvu bebu? Cisto me zanima tvoje iskustvo s dvorogom jer je tako rijetka.

Ja prizeljkujem prirodni porod, ali ona svakih par dana promijeni polozaj pa cemo vidjet sto ce odabrati za kraj.

Rodila sam prirodno oba puta i to 40+3 oba...prvi puta je islo malo teze..beba je otisla u lijevu stranu il tako nesto...znam da je imala hematom na lijevoj strani bas veliki...drugi puta je islo ko po spagi...brzo otvaranje...izgon sve savrseno...eh sad...otkrila sam to na mr-u zdjelice zbog sumnje na endometriozu...sto vucem jos od prvog poroda.. ovaj malac je tvrdoglavac sad pa me pere neki filing da ce mi ostat poprecno i onda sam procitala to za carski...ima se on vremena okrenut...al nikad se nezna🙈🤷‍♀️  imala sam operaciju veliku abdomena i navijam za prirodni kolko god boli...oporavak od op mi je bio tezi 🤯

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

kety992
    09. Veljača 2021. 06:10

I dobroo jutroo svimaa...i sretno danas na pregledima  🙏🤩😊

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.