Jutro zene! Ime bebe-mi jos nemamo ime, nismo jos o tome razgovarali, nekako mi je bilo prerano.. U proslim trudnocama smo isto negdje mj dana ranije definirali.. Hvala na nabrajanjima cure, napisite sva imena slobodno koja vam padnu napamet, bez obzira da li vam se svidjaju ili ne-moze nama koristiti koji jos nismo odlucili. Ja cu sada polako zapisati imena koja ste naveli, sto vise ideja budemo imali za start-to bolje!
Folna-u ovoj trudnoci mi ju nisu prepisali pa nisam ni pila, a nisam htjela kupiti jer mi od njih bude muka, prenatale isto nisam pila..
Kutije-ja sam otvorila dvije i otprilike vidjela sto za sada imam, vec sam zaboravila kako je to sve maleno i preslatkooo
U prosincu cu polako robicu, posteljinu, dekice, rucnike, jastuke za prvu god dana prati i definirati popis sto jos trebam pa cu to negdje u sijecnju jos ici kupiti. Ne bojim se da cu biti troma jer sam i u prve dvije trudnoce do zadnjeg dana bila aktivna i rjesavala po gradu sve sto treba. Ako ne daj Boze ranije zavrsim u bolnici, za prvu ruku ionako imam sve za bebu.
Spavanje-nocas sam spavala kao mala beba, vjerojatno jer sam se jucer naradila (primjetila sam da one dane kada sam manje aktivna i kada vise po danu lezim puno teze mogu biti u jednom polozaju na spavanju po noci, uvijek me nesto kao onako nelagodno bolucka ili u ledjima ili u rebrima i stalno se vrtim i namjestam).
Beba-aktivna, stalno me lupka pomalo.. Prvo dijete mi je preaktivno- i u trbuhu gdje me opako razvaljivalo i sada-takvog je karaktera, vrlo zahtjevno i stalno smo morali biti ful spremni za sve. Drugo dijete mi je onako odmjereno i ne pretjeruje u nicem, vrlo je zahvalno za odgoj i takvo je bilo i u trbuhu. Ova beba je isto takva
, suptilna, i ako je suditi po iskustvu do sada, lakse ce mi biti kada se rodi nego sa prvim djetetom.
Vidjet cemo. Sunce-naaapokon izislo!
Depilacija-ja to nekako sve uspijevam sama bez problema, pazuhe, potkoljenice i bikini, britvicom. Prije sam uspjela tako do poroda, vjerujem da cu i sada.
Korona-mislim da cu polako od sredine/kraja prosinca planirati uvoditi djelomican rad od kuce. Gadno je jer sam tako manje efikasna jer se svi stalno motaju uokolo po kuci i problem je sto se onda automatski manje krecem, a to mi se ne svidja, ali je pametnije. Vjerojatno to nece biti u potpunosti-nego tipa dan, dva na poslu pa papire donesem kuci pa dva, tri dana kod kuce pa onda opet vratiti ih na posao i uzeti druge i tako..svim trudnicama!
Petra, zelim ti brzo ozdravljenje.💜🙏
Brusnica/limunadane znam da l' jedno drugo ponistavaju, treba proguglati, ali ako imas uroinfekt svakako ne stavljaj med u limunadu. Bakterije se hrane secerom i od njega se samo umnozavaju.
Lonmi, ista prica sa mnom. Kupila jastuk, a probudim se u svakakvim pozama, desna najdraza 😆 sto se tice boli, u trudnoci se zubi i desni znaju upaliti, mozda da kontaktiras svog zubara?
Netko je pisao da pije puno vode, jesi provjerila secer ikako u trudnoci?
Sutra zovem, desni mi znaju malo krvariti i to je to. A ovo na obrazu je strahota i jednako tolko bolna. Hormonalne promjene, netko provede cijelu trudnocu da ni nezna, a neke od nas svaki cas nesto muci. Nadam se samo da me nece htjeti kljukati s antibiotikom jer mislim da bi odbila, nije mi sad do toga zbog neceg na obrazu.
Tko ce do cekati taj četvrtak i pregled, samo da nitko od ukućana ne dobi koronu pa da mogu ic normalno, samo mi to kljuca po glavi, jer se nadam smanjenju terapije, dosta mi je vise tih 6 tableta dupahstone na dan 🥴
Meni se upalilo zubno meso dok smo radili na bebi. Nisam bila sigurna jesam li trudna, ali mi zubarica zbog mogucnosti trudnoce ipak nije htjela dati antibiotik. Bilo je stvarno gadno, ali prezivjela sam nekako Uglavnom, dala mi je Daktarin gel kojeg otopis u ustima i potom pljunes par puta dnevno, i stvarno je pomoglo nakon nekih tjedan dana. Pa nazovi zubaricu i vidi postoji li takva neka opcija za tebe
Baby P 03/21 💙
Sretna svima prva nedjelja Došašća 🕯🙏🏻 Bozic nam dolazi iako je situacija vani uzasna bar cemo doma uživati u lijepom i ugodnom ambijentu bit ce kila viska od kolačića i
keksića 😂.nama je pregled utorak Boze daj da je sve u redu,mozda saznamo i spol..Mislila sam ako bude curica da se zove Pia (Padre Pio motivacija) a za decka jos nisam sigurna u ime🤭 poljubac svima i ugodan ostatak dana zelimo bebač i ja 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Dobro jutro cure
Na nalazu od krvne grupe piše da u 28 tjednu moram raditi screening antieritrocitnih antitijela jel neko od vas radio ili treba da radi, samo me zanima što se to treba raditi? A+ krvna grupa
Sretna svima prva nedjelja Došašća 🕯🙏🏻 Bozic nam dolazi iako je situacija vani uzasna bar cemo doma uživati u lijepom i ugodnom ambijentubit ce kila viska od kolačića i
keksića 😂.nama je pregled utorak Boze daj da je sve u redu,mozda saznamo i spol..Mislila sam ako bude curica da se zove Pia (Padre Pio motivacija) a za decka jos nisam sigurna u ime🤭 poljubac svima i ugodan ostatak dana zelimo bebač i ja 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Mom of 4 bas lijepo....Pia je predivno ime,pa cak mi je lijepo i Pio ... bas tako kako kazes , u svom domu uzivati ove dane Dosasca...
Uzivajte u nedjelji 🥰
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Koliko vam je trebalo da dobijete nalaz urinokulture? Ja sam predala privat u srijedu ujutro, ali jos nista. Jel im za to treba malo duze?
Jutro curke!
Hvala cure! Sinoć me spasio čaj od melise, kako ga popila, zaspala i probudila se u 10. Osjećam se puno puno bolje, danas svakako laganija prehrana i nikakva Cola. Jest da ne isključujem i sarmu kao mogući uzročnik tegoba, doduše, jela sam do sad kupus u raznim kombinacijama i nije mi škodilo kao npr paprika ili kelj (to ne mogu nit pod razno).
Tea, divno ime si izabrala za curku 🙂
Lonmi, si ispirala usnu šupljinu? Afta isto može biti jako bolna ako je na nezgodnom mjestu. Mantram da prođe čim prije.
Baš sam komentarala mužu, da mi je prva trudnoća bila ovakva, vjvt bi ostali na samo jednoj bebi. Strašno, ustanem se, vidim zube s tragovima krvi po njima i isti tren se ispovraćam.
Vani je predivan dan, malo je zahladilo, al to mi I paše. Danas prebirem po zadnjim kutijama i chillam.
Eh da, da je curka imali bi nekoliko imena (Amelie, Chiara, Sara), kćer je navijala za Zvijezdanu.
Želim svima divnu nedjelju.
Koliko vam je trebalo da dobijete nalaz urinokulture? Ja sam predala privat u srijedu ujutro, ali jos nista. Jel im za to treba malo duze?
Oko desetak dana, kod nas u zzjz u Ri.
Mi smo sastavili popis imena,iako ih imamo jos koji nam padnu na pamet,ali posto jos ne znamo spol,nismo ni odabrali nista😅 iovak smo u pregovorima oko imena hahah
Aurora,Aria,Ariela,Anastasia,Sabina,Emina,Noemi
Arian,Andreas,Lucas,Arnes,Alex,Matias, Fran
Sortiraj odgovore
Najstariji