Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Blackie97
    18. Listopad 2020. 18:13

Lunica a koja si sedmica izvini? ☺️
    Ines bukvalno ga i ja imam od početka, tj prenaduta sam skoro stalno, mogu ga napuhati kao da sam 5. mjesec 😂 ali mislim ono pravi kada krene ☺️

• Tea2807
    18. Listopad 2020. 18:14

Gabylola

Dan cure! Čitam vas i pratim koliko stignem. Uglavnom, od srijede i pregleda/uzv sam baš loše, mislim psihički. Nikako mi se ne sviđa to kašnjenje od 11 dana u odnosu na tjedne trudnoće i veličinu ploda. Čitam da u prirodnim trudnoćama zna biti takvog raskoraka i nije preveliki razlog za brigu jer se ne zna točan datum oplodnje i ovulacije. Kod mene se zna (IVF) i definitivno je plod manji. Prokletstvo interneta je hrpa dostupnih studija i istraživanja koje čitam ovih dana 😬🙈. Uglavnom kada se manji CRL od očekivanog javlja u IVF trudnoćama većinom je znak tj. predviđa veliku vjerojatnost od pobačaja. Čekam ovu trudnoću već 9 godina, prošla sam puno postupaka kako bi došla do nje i sad sam u užasnom strahu. Sutra sam naručena na uzv privatno gdje sam ostala trudna. Jer moja soc.gin. mi nije ništa ni spominjala da nije u redu, samo me šalje dalje u Petrovu - ovo neslaganje u veličini sam pročitala na nalazu. Nadam se naravno najboljem🤞🤞🙏🙏 ali pripremam i za najgore 😞

Znam da je tesko, al probaj ostat mirna i pozitivnog razmisljanja. Nazalost stres i emocije imaju preveliku ulogu u svemu, od zaceca do trudnoce do poroda, pa mogu "pomoc" losem ishodu. 

• Tea2807
    18. Listopad 2020. 18:15

Meni je druga trudnoca ove godine, i sa sigurnoscu mogu rec da nikad vise necu imat bezbriznu trudnocu. Strah me svakog pregleda, uzv, svakog dana uglavnom. Al pokusavam se ohrabrivat da ce sve bit u redu ovaj put...

• Erika33
    18. Listopad 2020. 18:22

Tea2807

Meni je druga trudnoca ove godine, i sa sigurnoscu mogu rec da nikad vise necu imat bezbriznu trudnocu. Strah me svakog pregleda, uzv, svakog dana uglavnom. Al pokusavam se ohrabrivat da ce sve bit u redu ovaj put…

Iste smo..... Bas iste..... 

• Erika33
    18. Listopad 2020. 18:23

Otkad sam prošle sub završila na hitnoj, koma. Svaki odlazak na wc mi stres. A tek ulazim u 14.tjedan.

Petra982
    18. Listopad 2020. 18:38

Gabylola

Dan cure! Čitam vas i pratim koliko stignem. Uglavnom, od srijede i pregleda/uzv sam baš loše, mislim psihički. Nikako mi se ne sviđa to kašnjenje od 11 dana u odnosu na tjedne trudnoće i veličinu ploda. Čitam da u prirodnim trudnoćama zna biti takvog raskoraka i nije preveliki razlog za brigu jer se ne zna točan datum oplodnje i ovulacije. Kod mene se zna (IVF) i definitivno je plod manji. Prokletstvo interneta je hrpa dostupnih studija i istraživanja koje čitam ovih dana 😬🙈. Uglavnom kada se manji CRL od očekivanog javlja u IVF trudnoćama većinom je znak tj. predviđa veliku vjerojatnost od pobačaja. Čekam ovu trudnoću već 9 godina, prošla sam puno postupaka kako bi došla do nje i sad sam u užasnom strahu. 

Želim ti sreću sutra i da ćeš nakon pregleda biti mirnija. 

Ruska1986
    18. Listopad 2020. 18:43

Gabylola

Dan cure! Čitam vas i pratim koliko stignem. Uglavnom, od srijede i pregleda/uzv sam baš loše, mislim psihički. Nikako mi se ne sviđa to kašnjenje od 11 dana u odnosu na tjedne trudnoće i veličinu ploda. Čitam da u prirodnim trudnoćama zna biti takvog raskoraka i nije preveliki razlog za brigu jer se ne zna točan datum oplodnje i ovulacije. Kod mene se zna (IVF) i definitivno je plod manji. Prokletstvo interneta je hrpa dostupnih studija i istraživanja koje čitam ovih dana 😬🙈. Uglavnom kada se manji CRL od očekivanog javlja u IVF trudnoćama većinom je znak tj. predviđa veliku vjerojatnost od pobačaja. Čekam ovu trudnoću već 9 godina, prošla sam puno postupaka kako bi došla do nje i sad sam u užasnom strahu. Sutra sam naručena na uzv privatno gdje sam ostala trudna. Jer moja soc.gin. mi nije ništa ni spominjala da nije u redu, samo me šalje dalje u Petrovu - ovo neslaganje u veličini sam pročitala na nalazu. Nadam se naravno najboljem🤞🤞🙏🙏 ali pripremam i za najgore 😞

Bice sve ok 🙏🙏 i dobro da si se narucila i privatno jer u zadnje vrijeme stalno nastane neki problem kod soc.gin. i onda kad cure odu kod privatnika, sve super bude! Pritom mislim na trudnoce u kojima se pokazao kao neki problem na UVZ. Mislim da privatnici imaju i bolje uvz i sve ostalo... Kako god, javi nam se sutra obavezno! Sve ce biti ok 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Jagodica125
    18. Listopad 2020. 19:07

Emmie - rekao mi doktor da moze biti zbog odnosa koji sam imala prije 2 dana (sad stavljam pojas cednosti do kraja trudnoce🤚), jucer sam dosta bila na nogama (ali nikad znaci nikad mi nije prepisano strogo mirovanje. Vise pripisuje to tome da se sad maternica podize gore i eto to zna zatezat 💁‍♀️ 
    .
    Meni je ovo prva trudnoca i relativno sam smirena u vezi razvoja djeteta (iako mi je sam pocetak trudnoce bio KAOS u psihickom smislu🤯) i slazem se da ne treba ici u bolnicu za svaku sitnicu (posebice sada kad korona luduje), ali kad nesto tako prolazis po prvi put, izluđuje te neznanje. A o guglanju da ne govorimo🤦‍♀️ ja na instagramu se trudim preskociti one postove u kojima mame/roditelji pisu o gubitku djeteta, spontanom itd. Tim ljudima saljem snage i hrabrost, ali pokusavam se sada okruzivati iskljucivo dobrim novostima, stvarima, ljudima...
    .
    Brine me ova korona, ja se inace kontroliram u Vinogradskoj, dosla tamo na hitni prijam, sestra mi rekla "Zbog epidemioloske situacije ne mozemo vas primiti." I mi se odvezli do Petrove. Bas se trudim ne opterecivat toliko tom koronom, ali da sam zabrinuta, jesam😔
    .
    Gabylola - sto govorim sebi, to i tebi savjetujem - pokusaj se primirit i razmisljati pozitivno koliko mozes 👋
    .
    Meni sad odjeca postaje tjesna... trazim obicne grudnjake, grudi mi bujaju, a grudnjaka nigdje😅 jaknu morat kupovat, ne znam kad i gdje, ali slatke su nam to muke👌 Dao Bog da nas sve mucila trudnicka odjeca i da nam to bude jedina briga🙏

• avama
    18. Listopad 2020. 19:27

EmEn9

Netko je pitao za ogtt test dali je obavezan. Ja sam u prošloj trudnoći rekla da ne želim ići i na svakom nalazu do kraja trudnoće mi je pisalo da odbijam napravit i na kraju kad sam ostala u bolnici par dana prije poroda zbog viška plodne vode su me bas ono ispilali tj natjerali moras napravit i moraš tako da sam morala napravit 2 dana pred porod.
    A sad mi gin rekla da me nije obavezna slat jer je korona i sve to ali nije obavezna me slat samo ako ne dobijem puno kg sad koliko je to njima puno vidjet ćemo uglavnom rekla mi neću te slat ako ne dobiješ previše kg do sljedeçeg pregleda.

Ma ja sam sad skoro 15 tj i nisam jos dobila nista kg, a ne mogu to popit, zadnji put mi je bila uzasna muka, a vidjet cemo sta ce mi reci

kety992
    18. Listopad 2020. 19:35

Blackie97

Nisam dugo čitala, vidim da se svega nakupilo, ne mogu sve pohvatati.. kad ste primjetile stomak u prvoj trudnoći? Ja sam sada 8+3.. i kad ste spol vidjele? 🤗

Ja sam sad 9+1...(treca trudnoca).a izgledam kao da sam vec barem 14,15  😑🙄 nisam mrsavica al nisam imala ni trbuh..i sad smo bas odlucili da cemo cuvat za sebe kolko cemo moc...a vec me par ljudi upitalo dal ima nesto novo 😂 pravim se da fino jedem i da sam se udebljala malo konacno 🙈 spol u prvoj smo otkrili u 24.tj...cura,a u drugoj u 15.tj-decko...sad cemo vidjet...mislim da ce bit cura 🥰

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.