Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petra982
    30. Siječanj 2021. 11:22

Jutro curke!
    anaAn, držim 🤞 da si u pon doma. Znam da je teško, ali bude i to prošlo!
    Komentar Mom_of_4 me nasmijao pa sam brže bolje pobjegla na wc jer bi se skroz popišala. I meni ti je Lonmi taj iscjedak uglavnom jači nakon prvog jutarnjeg mokrenja, tokom dana ga čak i nema. 
    Želim svima divnu subotu!!!

Lonmi
    30. Siječanj 2021. 11:25

Ivancica90

Lonmi

Ivancica90

Bok cure, čitam vas otpočetka, ali nikako da se pridružim :) Danas sam 37+2 i termin je 18.2. pa zapravo vise spadam u zimske bebe, ali vi ste puno aktivnije i ima još par cura koje su tu negdje s terminom pa se nadam da i mene primate :)

Vidim da pišete na kojem boku spavati, meni je moja rekla da je najbolje na onom na koji je beba naslonila leđa, ali da mogu na kojem god je meni ugodnije. Jedino da kada se dugo miruje nije baš dobro stalno u istom položaju zbog cirkulacije i to.

Lonmi ja od početka trudnoće svako malo idem na wc, urinokulture su mi sterilne tako da su mi rekli da je to jer nosim nisko. I baš tako kako kažeš, čim ustanem već moram ponovo. Već sam navikla, više muža živcira jer mora svako malo pauzirat film dok nešto gledamo :)

U pa ti si nam skoro gotova 🥰
    Zavidim, ja nestrpljivo ocekujem 5.mj i cini mi se kao da miljama daleko, a nije 😊.
    Da i ja nisko i na zadak je, s guzom mi dolje sjedi i sve pritisce 😂

Držim fige, sigurno će to sve bit ok, bitno da ti nju osjećaš, taj period puno brže prođe nego ono dok još nema nikakvih udaraca :D Sjećam se kako se meni činilo daleko i onda je samo odjednom došlo da sam skoro gotova, sad bi najrađe još malo vremena

I moj dečkić je na zadak, okrenuo se u 32. tjednu, sad svi čekaju oće se namjestit kako treba, ali ja mislim da se on baš ugnijezdio :)

Meni ti traje i traje zbog lezanja. Do 13 tt sam bila aktivna, dalje se nekako dovuklo, malo sam znala jurnuti i van iz kuce na koju min, a sad sam skroz nutra i lezim, mrvicu hodam. Tako da vuceee se 🙈.
    Bit ce bolje iza veljace 😂

30. Siječanj 2021. 11:47

Cure ja sam se jutros probudila sa takvim bolovima u kostima, zglobovi na rukama kao da bi otpali, koliko god forsiram lijevu stranu, budim se na desnoj, tolika bol u kostima desne ruke, kao da imam 80 godina i artritis, lijeva malo manje. Mislim si da je vjerovatno od zaležanosti, ali baš me kosti bole 😔
    Sva pucketam, valjda mi fali aktivnosti, a muka mi je rastezat se ili nešto zbog trbuha 🤧

Lunica
    30. Siječanj 2021. 11:49

Ivancica90

Bok cure, čitam vas otpočetka, ali nikako da se pridružim :) Danas sam 37+2 i termin je 18.2. pa zapravo vise spadam u zimske bebe, ali vi ste puno aktivnije i ima još par cura koje su tu negdje s terminom pa se nadam da i mene primate :)

Vidim da pišete na kojem boku spavati, meni je moja rekla da je najbolje na onom na koji je beba naslonila leđa, ali da mogu na kojem god je meni ugodnije. Jedino da kada se dugo miruje nije baš dobro stalno u istom položaju zbog cirkulacije i to.

Lonmi ja od početka trudnoće svako malo idem na wc, urinokulture su mi sterilne tako da su mi rekli da je to jer nosim nisko. I baš tako kako kažeš, čim ustanem već moram ponovo. Već sam navikla, više muža živcira jer mora svako malo pauzirat film dok nešto gledamo :)

Dobrodosla💖

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

30. Siječanj 2021. 12:15

Ivancica dobrodosla u nas mali klub pozitivnih trudnica i mama! 😎😍
    .
    Spavanje na boku - nije meni to dalo mira, isla sam citat rezultate istrazivanja koja su isli radit bas zato sto se forsira lijevi bok. Razlika cisto statisticki u broju komplikacija (mrtvorodjena djeca) izmedju lijevog i desnog boka je zanemariva. Razlika izmedju bokova i ledja postoji i nije preporuka spavati na ledjima. Radi se o nekih 4% vecoj smrtnosti. Preporuca se lijevi bok jer ima najmanji udio mrtvorodjene djece kod zena koje spavaju na lijevom boku, bolja prokrvljenost itd. Ja osobno sam primjetila da je moja beba aktivnija na lijevom boku, mislila sam prvo da mu smeta nest.. meni srce "jace" lupa, nije mi udobno, zalezim se.. ali eto, nest mi ipak govori da trebam na taj lijevi bok a svi mi govore da se instinkti u trudnoci i majcinstvu ne ignoriraju. Spavam i na desnom dok na lijevom ne mogu vise, nekad se probudim i na ledjima al mislim da je to sve rjedje jer mi je cudan filing, ko dok vadim krv 😂😂

30. Siječanj 2021. 12:18

Ridja, malo se rastegnut mozes. I setat, mi smo sad imali dulju setnju, samo sam se molila da mi nest ne bude smijesno da se ne upiskim.
    Koma sta te boli :/
    .
    Lonmi - ja imala par puta, tak se potrefilo da je uvijel tusiranje prethodilo, mislila sam da je normalno sad dok nisi pitala 😅
    .
    Bebanomoje - hvala na info. Mene nekad brine da je preaktivan 😅 tak da dobro znat :)

30. Siječanj 2021. 12:32

Ivancica90

Drago mi je da je sve ok :) Ako ti što znači, ja sam se tako na ultrazvuku prije 2-3 mjeseca skoro onesvijestila, odmah su me okrenule na bok, desni, ali zato jer je meni bilo lakše na tu stranu. Od tad preglede obavljam stojećki i sjedećki, uvijek mi se smije doktorica kako sa mnom stalno neke parade. Ugl objasnila mi je kako maternica pritišće neku venu ako sam dobro zapamtila zbog koje se smanjuje cirkulacija i pada tlak. Zato se i ne preporuča ležanje na leđima nego na boku.

Dobrodosla🥰🥰
    Istina da,ja dok sam bila na Anomaly trajalo je skoro 50ak min i nakon nekog vremena mi je bilo tesko na ledima pa mi se vrtilo, doktorica mi je dala vode i rekla da sjednem malo ili se prebacim na polubok, jos pod tom maskom.. koma
    Rekla je da se pristisce vena dok smo na lezima i zato nam ne odgovara duze lezanje na ledima, pogotovo kod ginekologa taj lezeci i polulezeci, pristisak se stvara..

30. Siječanj 2021. 12:33

Bebanomoje drago mi je da je sve okej💕

• MissGraz
    30. Siječanj 2021. 13:12

Hej cure, evo i ja u bolnici! 🥳 
    Jutros na ctg-u doktorica odlucila me ostavit. Ne zbog ctg-a, nego zbog jetrenih i svrbeza. Koliko sam shvatila par dana ce to pratiti, pa idemo doma ako sve bude ok.🤷‍♀️ rekla je ili cemo iskljucit ili potvrdit kolestazu, necemo vise nagadjati, neka vas par dana tu i rijesit cemo sve. 
    Uglavnom, sama sam u sobi i nitko mi ne hrce. 🥳😁 

Emmie
    30. Siječanj 2021. 13:13

Bebanomoje, super da si sve provjerila i da je sve i redu!
    AnaAn, u mislima si i vjerujem da ti nije lako. Nekad ostajemo u hotelu, pa se poželimo kuće, pa kako ne bi iz bolnice!? Ti za svoju bebicu radiš sve što možeš i tu si pod nadzorom. Samo bi bilo bolje da se i u bolnici možeš odmarati kao kod kuće, a ne ustajati za sve💗
    Mom_of_4 nadam se da će grlo biti bolje!
    MissGraz, kako svrbež? Sinoć sam imala nemirne noge, pa se sjetila tebe😊
    Ivančice, dobro nam došla!

Jede mi se suši opet, a juče ga naručivala da proslavim dobre nalaze, pa se danas moram malo suzdržati🤦🏻‍♀️

Tmuran i hladan dan danas, samo sam pod dekom, jedem , gledam netflix i družim se sa bebicom. Treba mi jedan ovakav dan.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.