Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    30. Siječanj 2021. 15:24

Petra982

Da mi nedostaje krevetić, kupila bih ovog kojeg spominješ jer se lako iskoristi kasnije, al ako planiraš još beba, onda radije uzmi normalan kinderbet.
    Ajme žene moje, 45 min čistim svinjac od sobe od mlade dame… Trbuh ne da me stisnuo i odrvenio nego ono… Morala odustat!

Ma mislim da cemo mi taj all in one i za dr bebonju onda posebno. Tako da mi taj maloj ostane u sobi, a dr ce ic opet k nama i potom u dr sobu. 
    Hvala svejedno na savjetu 😊🥰

zabica
    30. Siječanj 2021. 15:27

Tea2807

Ja sam nekako podjeljenog misljenja ostavit ga kod sebe ili da ga uzimaju. S jedne strane, znam da cu se momentalno zaljubit i da necu ga htjet ispustit iz voda, a s druge strane, i nama treba odmora a mislim da je to moguce jedino dok smo tamo. I nebi htjela da neko drugi budi moju bebu pa svi placu ili obrnuto. Tako da neznam jos uvijek sta napravit. Mame koje vec imate bebice, jel vam oni pokazu mjenjanje pelena i sve ostalo u bolnici ili oni to sve hendlaju pa se ti sama snadi kad dodes doma?

Pozega-bebe su stalno s mamama, odnesu ih samo na presvlacenje i kupanje, dakle-oni sve hendlaju, a ti se sama snadji kad dodjes doma.

Lonmi
    30. Siječanj 2021. 15:27

AnaAn onda mozes misliti kako je vec nakon toliko tjedana, prilagodis se nekako.
    Ja sam ti prije stajala u kuhinji jer mi je bila mama i pricale smo i nakon 10min osjecam vec bol u preponama i stopalima od stajanja. Bit ce pravi sou vratiti kondiciju. 
    Radila sam teske treninge i nisam bila toliko ukocena i troma kao sad. 
    Nije lako lezati. 

zabica
    30. Siječanj 2021. 15:29

mom_of_4

Jagodice daj pliz reci jesi pila klavocin bid sad u trudnoci? Znam da se smi ali lakse je kad znas nekoga tko je popio i sve ok.Mi trudnice nepovjerljive prija me pita ja kazem koliko znam smis i dr joj je dao Al eto kao i ja za onaj pita jadna na sto strana

Mom ja sam ga pila, on se smije u trudnoci, isto kao i sumamed.

MareiKate
    30. Siječanj 2021. 15:35

Hej curke! Izgleda kako tjedni trudnoće rastu, sve nas je više u bolnici... Moram ja hitno svoj kofer spakirati. Na prošlom pregledu sam bila uloživa i rekla je dokica da se malo pripazim a ja, gore nego ikad - nosi, hodaj, vozaj... 🙈
    Emmie drago mi je zbog dobrih nalaza i tlaka i svega 💪
    MissGraz nadam se da ćeš brzo van i da je sve ok
    Ines sorry, tako sam se nasmijala na scenu sa školjkom. Sjetila me, burazova cura prije par godina došla s njim za Božić na par dana, malo si je popila i u kupaoni se nagnula na umivaonik jer joj nije bilo dobro i on se odvali iz zida i raspe u sto komadića 🙈
    Danice, Ružice i Anaan mislim na vas...
    Ja spavam na boku, svejedno kojem. Čula sam da nije taj lijevi toliko ključan, da ovisi i u kojem položaju je bebica, bitno da je bok.
    Mene muči žgaravica, bol u gospođi kad se ustanem prije nego se rasklimam, hemeroidi koje nikad nisam imala, nedostatak zraka čak i kad ležim a najveći problem su mi gaće 🤣 sve me stišću, ne znam više kakve da kupim, ne kužim. Nisam imala takav problem u prošloj trudnoći, pasale su mi moje koje inače nosim (nosim bapske pamučne rastezljive 😅) di ste vi kupile gaće i kakve? 

• MissGraz
    30. Siječanj 2021. 15:35

Hvala cure jos jednom 💜 
    .
    AnaAn hranu jos nisam probala. Dosla sam tik iza rucka. Sreca pa sam u torbi imala digestive keks i vodu, pa cu prezivjet do vecere. 🤭 
    .
    Lonmi, ne znam kako cu danas bez nesquika !! 😭
    .
    Ines, ma da, u jednu je ruku dobro biti sam, u drugu ruku malo je dosadno... ali okej. Imam tv, zabavljam se na mobu. 🙂 
     .
    Evo stigli nalazi. Ipak je kolestaza kaze doktorica. Evo sad samo ne znam da li to idalje znaci "par dana" ili cu morat stalno bit tu. Ali znam jednu curu kojoj su bile puno gore vrijednosti, pa su je pustili doma... mozda i mene tako onda. 🤷‍♀️ 
    Kazu moram i urinokulturu i urin je nesto suspektan, nadam se samo da sam ga uzela nepravilno da nije opet e.coli. To cemo vidit sutra. Ali stvarno mislim da je nepravilno uzet, ipak sam se mazala kremom jutros poslje tusiranja i poslje brisala papirom itd., tako da se nadam je to - to. 

mom_of_4
    30. Siječanj 2021. 15:37

Hvala svima na odgovorima..
    Ines grliiim ☺️🤗🥰😚 
    Lonmi,ti si tip kao i ja ...Moram rec i prokukat par puta inace da ne progovorim na usta na dupe bi..to je takva sorta zene ahhahah Al dobro je dok ostaje na kuknjavi..meni lakse kad kazem sta me muci ... nek ona kapa ako joj je napeto samo nek nije nista lose s tim.. pristat ce kapat iza poroda ce je uvatit paucina ahhahahahhahahaha dat cu joj go nek odmara

Jagodica125
    30. Siječanj 2021. 15:39

Bokic curke! Meni danas taaakav dan za spavanje 🥱 a jutro bilo suncano 😇 ja nocas spavala u komadu, probudila se oko 09h, decko otisao u stan radit, ja od 12h45 do 14h15 odspavala jos jednu turu ☺ 
    .
    Lonmi - predivan trbuscic🥰 a imas i ako smijem primjetiti divne nokte💅 meni su moji taaako tanki i lomljivi, zato bebiva ima sigurno nokte za 5 👍
    .
    Lussi - nas pesek ti je mjesanac mađarske vižle i jos neceg, velika maza i zaigrani je.
    .
    Curke koje ste u bolnici - drzim fige da nalazi svi budu superiska da sto prije idete doma dok ne dodje za sve nas... dan D 😇🥰🤗
    .
    Ines - ajme kako si me nasmijala sa WC skoljkom🤣 
    .
    Mom_of_4 - ja sam isto pila Klavocin, na pocetku trudnoce kod prve ture prvi dan povracanje sve u 16🤮 kod druge ture u 2. Trimestru sve okej, tako da 🤷‍♀️ nadam se da ce proci brzo zbog cega pijes antibiotike👍
    .
    Ivancica90 - dobro nam dosla i jos bolji te nasli 🥰🤗 bome stvarno brojis sitno, to prva trundoca, kako se osijecas? 
    .
    Uzimanje bebe u bolnici tokom noci - slazem se Ines👍budem odvagnula svoje fizicko i psihicko stanje, vjerujem da ne spavas isto kad znas da nije pored tebe, ali opet znas da je tu u sigurnim rukama i da ti treba sna, a bebici odmorna mama👍

Lavica13
    30. Siječanj 2021. 15:40

U Rijeci sestre presvlače bebu dok si tamo. Kad sam odlazila, pokazale su mi kako da stavim pelenu i široko povijanje. I odjenu je u robicu koju si pripremiš za izlazak iz rodilišta 🙂 ako vam same ne pokažu kako da je presvučete i stavite pelenu, pitajte ih. Ne vjerujem da vam neće htjet pokazat. 

MareiKate
    30. Siječanj 2021. 15:43

Beba u sobi nakon poroda moje iskustvo: inače sam jako emocionalna i vežem se brzo i ovisna sam o svojoj curki od prvog dana, ali nakon poroda, ona je spavala, a mene je prao adrenalin teški. Došla sestra s njom u sobu, kaže ona će vam dosta spavati večeras ali vi kako želite (rodila sam u 23:22) i ja reko uzmite ju da malo predahnem, da i cimerice ne budim ako bude kakve frke... Kaže sestra ok, ako ju poželite slobodno me zovite.
    Ja tu noć nisam spavala, nisam ništa jela, bila sam baš u nekoj teškoj euforiji i bolje da dijete nije bilo kraj mene 😅 iduće dvije noći je bila samnom i ja sam jedina koja je tako, sve druge mame su davale bebe. Sestre su bile malo skeptične jer su vidjele da sam umorna i sa sam prvortoka i obilazile su me tijekom noći povremeno da vide jel beba ok 😅 
    Ukratko, odlučit ćete u trenutku, ovisno kakva će biti porod i koje će biti vrijeme i tako... nema tu pravog/krivog postupka.  U svakom slučaju malo se spava na odjelu. Bebe stalno plaču, barem na vv duhu je njihova soba blizu, čuju se. Usred noći dolaze nove rodilje u sobu i tako... Tak da ono, to da ćeš predat bebu da se odmoriš, nije baš da ćeš se odmoriti, ali bar si siguran da se ne moraš ustajati i to...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.