Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petra982
    14. Siječanj 2021. 14:34

Lonmi, u 5. mj nema potrebe za tajicama ili štramplama. Ja sam u 12. stavljala body dugih rukava i preko toga debelu frotirnu tuticu i još preko nje čarapice. U stanu je bilo uvijek 25 stupnjeva. Znala bih ih prekrit dekicom u kolicima ili dok bi bili po rukama. Sad, ovisno o vremenu i temp vani ću kombinirati debele i tanje tutice. 
    Čuj, ako ona smatra da je tebi za psihu bolje ih uzimati, uzimaj. Ja sam na zadnjem pregledu rekla mojoj da sam prestala zbog svih onih popratnih tegoba pa se složila samnom. Obzirom da krvarenja nisu iz maternice nego iz rodnice, rekla je nema potrebe ih uzimati. 

14. Siječanj 2021. 14:37

Onda cu i ja uzet ipak i manje jos od 56, ja sam 165, muz 175, na nas ne bude visok al moj brat je recimo 185 i imam opcenito puno visokih muskaraca u obitelji, samo mi cure smo male pa sad ne znam.. ne budem propala za par pidjama i bodija, uzmem neutralne boje pa cu mozda nekad imat sicusnu curicu. 🤷‍♀️
    Lussi: meni se cini ok cijena, ja gledam onaj paket sa izdajalicom njihom, kutija je za bocice, 2 bocice, 2 dude i 56 blazinisa + rucna izdajalica 450kn pa si eventualno skicni taj paket ako si mislila uzet i izdajalicu.
    .
    Lonmi ja ne nosim nisko ali mi je taman bilo neugodno spavat tu negdje oko 24.tj., nikak se namjestit. Lijevi bok je idealan naravno ali ja sam i na desnom spavala. U biti tek od 28.ne smijes na ledjima spavat. Sad je trbuh puno veci a meni je lakse, dakle nije nista drugo nego navika.. vjerujem da ces s vremenom i ti tako. Najtezi dio s tim tek dolazi, 8.i 9.mj.

Lonmi
    14. Siječanj 2021. 14:42

Ines

Lonmi

Joj ja sam vec pozivcanila tek sam krenula kupovat, muce me te velicine, bila bi najsretnija da znam tocno koju ce trebati 😂🤣. Ne zelim natrpati necega a da bude premalo, ili da imam sve preveliko pa mi uzima mjesto kojeg nemam, a najgore od svega da trcimo u zadnji tren po sve u ducan jer cu ja imati za dijete 5 bodica i nista drugo 😂.
    Kupujete bebama i tajice i di?
    I dok imaju ovaj bodic bez nogavica onda na nj se obucu neke tajice ili stamplice?
    Nista ne znam.
    Dijete ce mi biti golo 😂.
    I jos je sredina 5.mj da ni nezz u sta malu oblaciti, nema mi gorega kad je vani 25 stupnjeva i vidim kako dijete secu zabundano, a sva kosica mu je mokra 

A imam nesto mjesta u ormaru i jednu praznu ladicu gdje mogu staviti pa bi nesto uzela (nista pretjerano).
    Gledam da svaki mj nesto zato da ne potrosimo odjednom puno love, a i hvatam akcije. Sredujemo kucu i sve, trebati ce opremu za bebu pa bez obzira i na dobra primanja ne zelimo zadnjih 2 mj odjednom sve. Vidim da i druge cure kupuju. Sjecam se da je netko i kantu za pelene kupio u 16tt trudnoce, nezz vise tko 😂. A robici nece nista biti ako stoji u mojoj ladici. Usput kombiniram i popise i sve, pa reko nesto bar da uzmem.
    Molila sam samo da mi se pomogne oko odabira kombinacija, cisto da za pocetak nesto od svega uzmem.
    Kad se kuca izrenovira do kraja onda imam mjesta ko u prici za sve.

Ajde, hvala cure. Onda cu ih piti u miru, lakse mi je dok cujem da je jos netko pio ili da ima iskustva.
    Da ima veze vjerojatno zbog situacije ranije. 
    Kazem, ja sam oduvijek bila protivnik lijekova, ali za bebu budem pila sve sta mi daju.
    Mene vise mucilo da nebi u nekim tj skodilo pa da mi onda netko kaze to vam je od tih silnih tableta ili zasto vam ih je tako dugo pisala. Znate da ima raznih situacija, a dok je vec gotovo onda nema povratka. Slusam doktore i usput se i bojim njihovih dijagnoza. Od kad sam trudna, stvarno uvijek o svemu razmisljam 3 put, toliko zeljena bebica, da opreza nikad dosta 😊🥰

Jagodica125
    14. Siječanj 2021. 14:42

Ja dobila nalaz KKS -
    Jetreni enzimi, secer i zeljezo - super ✅ 
    .
    ali imam blago povisene leukocite i CRP protein (upalni protein), pa mislim da me opet uhvatila urinoinfekcija, iako naravno ne znam, sutra nakon zubarice, nosim nalaz ginicu 👨‍⚕️ 

Petra982
    14. Siječanj 2021. 14:44

Inače, i ja bih ti Lonmi rekla kao i Ines, da je još rano za nabavku, al ako nabasaš na nešto na sniženju, zašto ne. Nisam brojala robu jer imam baš masu toga, al normativ bi bio 10kom od svega. 
    NevaEva, to su ti gluposti. Ja sam 162, muž 172, mali se rodio s 3820 i 53cm. Sa širokim povijanjem jedva smo iskoristili br 56.
    Nju nisam široko povijala, ona je imala 51cm i 3340 i 56 joj je bio taman. 

Lonmi
    14. Siječanj 2021. 14:48

Petra982

Lonmi, u 5. mj nema potrebe za tajicama ili štramplama. Ja sam u 12. stavljala body dugih rukava i preko toga debelu frotirnu tuticu i još preko nje čarapice. U stanu je bilo uvijek 25 stupnjeva. Znala bih ih prekrit dekicom u kolicima ili dok bi bili po rukama. Sad, ovisno o vremenu i temp vani ću kombinirati debele i tanje tutice.
    Čuj, ako ona smatra da je tebi za psihu bolje ih uzimati, uzimaj. Ja sam na zadnjem pregledu rekla mojoj da sam prestala zbog svih onih popratnih tegoba pa se složila samnom. Obzirom da krvarenja nisu iz maternice nego iz rodnice, rekla je nema potrebe ih uzimati.

E super, onda cu i ja neke takve kombinacije. Za sad samo bodice, i komplet za van iz rodilista, a drugo cu tam od ozujka kombinirati, necu pretjerati. 

Da, kod mene je jos bila ona stvar da nije znala od kud krvarim i to, znas da je ona rekla da nist ne moze nac, a privatnik da je polip i onda je covjeka napala da nema nikakvog polipa 😂.
    Gle, ja za sad nisam vidjela neke nuspojave tako da ok. Jedino mi se upitnik stvorio nad glavom da ne bi bilo od njih kad se svrbez pojavio, ali to znam da je od suhog zraka jer sam sva koma i po rukama i licu 😂.

14. Siječanj 2021. 14:51

NevaEva budem bas skicnula,iako sam ja idajalicu nasla preko aliexpresa da si narucim,to mi je zasad izbor jer je netko tu prije koji mj rekao da ju je imao..
    .
    Lonmi ja se slazem s tobom u nabavci robice, zadnji mjesec ce biti preveliki trosak kupiti sve odjednom,realno sve to kosta i nakupi se, tak da ja isto kupujem malo po malo.. pogotovo sad dok su akcije, da se ulovit super stvari!
    .
    Jagodice drago mi je za dobar nalaz, najbolje da ginekolog provjeri taj drugi dio nalaza,on najbolje zna

• EmEn9

Spavaćice - ja sam si naručila na svijet trudnica 1 spavaćicu sa ogrtačem i jednu na dugi rukav čisto da imam u torbi ako mi budu trebale jer ja to inače ne nosim i u ri bolnici su mi dali njihove tako da čisto da stoje u torbi ako zatreba. Odlične su i super je pamuk. Ja sam uzela xxl i taman su mi onako lijepo da me ne stišću. Kupila sam još jednu bez dugmica u c&a isto ako zatreba znači imam 3 i jučer sam u lidlu kupila jednu običnu pidžamu jer ja samo pidžame volim nosit da imam jednu novu za bolnicu jer kako stvari stoje sa plodnom vodom mogla bi završit prije u bolnici. 
    .
    Robu manju od 56 po meni nema smisla kupovati to je po meni za bebe koje se puno ranije rode a ako vam se rode prije su u inkubatoru i vi imate vremena onda kupiti tu malu robicu tako da nema smisla da sad kupujete manje. Moje su se rodile sa 53-54 cm i preko 4 kg i broj 56 su prerasle u roku 2-3 tjedna ali već nakon 2 tjedna  lakse je bilo oblačit broj 62 jer su bile velike bebe.
    .
    Nemojte kupovati puno stvari i trpat se jer stvarno brzo to prerastu. Također hulahopke po meni potpuno bespotrebno barem prva 2 mjeseca em ih je tesko obuc em vam to po doma ne treba. Ali opet to je individualno jer ja hulahopke djeci nosim samo na haljine jer mene noge onako svrbe od toga tako da nema sanse da bi ispod mekane bebine tutice stavila hulahopke da ju žuljaju ili svrbe noge a za po doma sigurno necete nosit bebi haljine.

Lonmi

Petra982

Inače, i ja bih ti Lonmi rekla kao i Ines, da je još rano za nabavku, al ako nabasaš na nešto na sniženju, zašto ne. Nisam brojala robu jer imam baš masu toga, al normativ bi bio 10kom od svega.
    NevaEva, to su ti gluposti. Ja sam 162, muž 172, mali se rodio s 3820 i 53cm. Sa širokim povijanjem jedva smo iskoristili br 56.
    Nju nisam široko povijala, ona je imala 51cm i 3340 i 56 joj je bio taman.

Snizenja, snizenja, a i kracenje dosade 😂.

Sta bi onda moja kolegica rekla, ona je djecju sobu opremila u 15tt 😂.

Vidim da i druge cure kupuju, pa me navuklo 😂

[OBRISANO] 30. Lipanj 2021. 16:39
  • Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani