Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    05. Siječanj 2021. 16:23

Cure, mozete molim vas ponovite velicine odjece za novorođenče?
    I sta bi sve trebala obuci kad idemo van iz rodiliste, uzmimo u obzir 5.mj.
    Kad se kupuju one cipelice za djecu? Pa ti mali je trebaju nist na nogama osim carapica zar ne?
    Radim neki popis. 

bebolinka
    05. Siječanj 2021. 16:45

Lonmi ja sam kupila veličine 56 i 62, sve dugi rukav posto bi moja trebala stići krajem drugog mj. 
    Za van rodilišta sam kupila neki kompletic majica sa volanom, tajice i trakica sa masnicom, odispod jedan obični bodi sa dugim rukavima i onda je mislim staviti ili u medo odjelce ili samo omotati u dekicu.
    Cipelice nisam nikakve uzimala, samo carapice

05. Siječanj 2021. 16:49

Vidis, tak i ja planiram, bez jastucica i popluna, samo sam mislila kupit odmah drveni kinderbet i nekak me ulovila panika jer ima te daske sa strane. Ovo mi cak djeluje sigurnije. U biti je mekana kolijevka ovaj krevetic, njise se, jelda Zara
    .
    Mama mi je pokazala neke jastuke za bebe u sta se kao stave dok idu iz rodilista. Necu ni to, strah me da mi ne ispadne. Primit cu ga u ruke, stavit u jaje, zajedno u jaju odnijet iz auta do stana i tam u krevetic.  Takodjer sam mislila uzet jedan swaddle gdje moze rucice micat jer neke bebe vole da su im ruke rasirene dok spavaju. Meni ti jastuci izgledaju nekak glomazno.
    .
    Za izlazak se nekad posebna robica, odjelca i to kupovalo. Ja mislim da necu nist ekstra vise jer sam puno toga kupila (56) i sve je slatko a od ovog sto mi mame nude se jezim. Sto gumbica, prsluk, hlace.  Ja bi ga stavila u jedno odjelce koje ima ziper. Sto manje drame dok se ne spraksam. Ne mislim se naslikavat s njim u rodilistu, to cu doma 😂 ako ulovim slobodnog vremena. 

05. Siječanj 2021. 16:53

Lonmi, ja sam uzela bodije ili odjelca 56 i 62, imam 56 jedno 12 i mislim da cemo jos jedno 6 dobit od baka. To bi trebalo pokrit orvi tjedan i da mu imam sta obuc dok se ovo pere. 62 sam uzela lakse materijale, 68 sma uzela samo pamucne bodije bez rukava i to ne puno. Razlog je naravno sta bude vruce onda vec i sto ne znam koliki bude pa cemo to u hodu. Nemam kapice i cipele, par carapica cu kupit.. sva odjelca imaju rukav da se presavine da se ne grebe nokticima, vecinom su u jednom komadu i imaju ziper da nama bude lakse, nist se ne kopca iza da ga ne zulja i sve je cisti pamuk. Sta ce bit na jesen si ne mogu sad jos izracunat 😂 najdalje imam do 9.mj.neki kakav takav plan za odjecu.

danica85
    05. Siječanj 2021. 17:06

Drage moje, evo me s pregleda. Ne znam šta bih vam rekla, ništa pametno nisam čula osim takva trudnoća, takva maternica, odmarajte, mirujte itd. 
    Odrađen mi je uzv, beba je dobro, to je najvažnije, cerviks ok, nisam dala da me vag pregleda, jer sam naručena sljedeći tjedan na anomaly pa ću tamo vjerojatno odraditi i cervikometriju. 
    Čudio se kako su me otpustili iz bolnice bez pregleda i još prepisali nalaze od prije mjesec dana. Šta reći??
    Meni se stalno čini da mi je trbuh tvrd sad je dr  pregledao kaže nije. 
    Uglavnom, sad mogu sa sigurnošću reći da nitko ne zna zašto mi se to u tolikoj mjeri događa ( to je sad 4 mišljenje u vezi mojih kontrakcija ), mogu samo stisnuti zube i nadati se najboljem. Pola puta sam prešla, valjda ću izdržati. 

Lonmi
    05. Siječanj 2021. 17:09

Sad ce biti u lidlu od cetvrtka nekih bijelih bodica 😂
    Onda cu i ja tako, 56 i 62 za pocetak, u 62 mora stati. Nezz koju velicinu uzeti za izlazak iz rodilista, a planiram nesto slatko obuci. Mozda bodic pa gore neku haljinicu, ili to grozno izgleda 😂. Jest sredina 5.mj ali duge rukave, mislim da nije jos tak vruce. To je najgore to prijelazno razdoblje u sta cu dijete oblaci ti 🤦‍♂️🙆‍♂️. Nakraju cu doma dijete oblaciti u dugo a bit ce joj vruce, jao. Bas me te stvari uznemiruju. Nadam se da cu do kraja trudnoce moci u ducan da uopce vidim kakvih ima kombinacija. Zelim ju lijepo oblaciti, ipak je curica 😊

Lonmi
    05. Siječanj 2021. 17:14

danica85

Drage moje, evo me s pregleda. Ne znam šta bih vam rekla, ništa pametno nisam čula osim takva trudnoća, takva maternica, odmarajte, mirujte itd.
    Odrađen mi je uzv, beba je dobro, to je najvažnije, cerviks ok, nisam dala da me vag pregleda, jer sam naručena sljedeći tjedan na anomaly pa ću tamo vjerojatno odraditi i cervikometriju.
    Čudio se kako su me otpustili iz bolnice bez pregleda i još prepisali nalaze od prije mjesec dana. Šta reći??
    Meni se stalno čini da mi je trbuh tvrd sad je dr pregledao kaže nije.
    Uglavnom, sad mogu sa sigurnošću reći da nitko ne zna zašto mi se to u tolikoj mjeri događa ( to je sad 4 mišljenje u vezi mojih kontrakcija ), mogu samo stisnuti zube i nadati se najboljem. Pola puta sam prešla, valjda ću izdržati.

Jel te to bas grci dolje jako, tipa kao jaci menstrualni bolovi? Zateze jako,  a kad proseces ili promijeni polozaj se smiri?
    Nista ti nisu rekli za polozaj maternice ili nesto da bi bilo drugacije?
    Draga, do kraja trudnoce toga vise nece ni biti, ili povremeno samo 🤞🙏.
    Sve ces ti to izdrzati. 
    Lezi lijepo, sve zaposli oko sebe, pij nesquik i brusnicu, citaj knjige, gledaj filmove, pozovi kad koju prijateljicu za koju znas da je ok (s maskom naravno) i malo pricajte da vrijeme prođe. Znam da nije lako, ionako je korona znas da se moras paziti. Dok si ti u krevetu i puno lezis i sjedis to ce sve biti dobro 🥰❤️

Lonmi
    05. Siječanj 2021. 17:34

Mogu piti napitak od tople vode, meda i limuna?
    Nesto me grlo zeza. 
    Ujutro pijem toplu vodu s limunom pa da nepretjeram s necim ako mozda nije preporucljivo.

danica85
    05. Siječanj 2021. 17:45

Lonmi

danica85

Meni se stalno čini da mi je trbuh tvrd sad je dr pregledao kaže nije.

Jel te to bas grci dolje jako, tipa kao jaci menstrualni bolovi? Zateze jako, a kad proseces ili promijeni polozaj se smiri?
    Nista ti nisu rekli za polozaj maternice ili nesto da bi bilo drugacije?
    Draga, do kraja trudnoce toga vise nece ni biti, ili povremeno samo 🤞🙏.
    Sve ces ti to izdrzati.
    Lezi lijepo, sve zaposli oko sebe, pij nesquik i brusnicu, citaj knjige, gledaj filmove, pozovi kad koju prijateljicu za koju znas da je ok (s maskom naravno) i malo pricajte da vrijeme prođe. Znam da nije lako, ionako je korona znas da se moras paziti. Dok si ti u krevetu i puno lezis i sjedis to ce sve biti dobro

Kao da me grč uhvati i onda se pojavi kvrga ili loptica. I nekad imam osjećaj kao da će mi se sve raspasti iznutra.  Ne mogu vjerovati da se ni jednom ne dogodi kad sam na pregledu pa da im pokažem i odmah na licu mjesta pitam: e šta je sad ovo? 
    Baš sam neki dan pričala o mirovanju s prijateljicom pita jel mi teško pada, zasad mi je ok ali samo zato što je zima, teže bi mi padalo da je lijepo vrijeme i svi su vani a ja moram biti u horizontali.
    Ti si baš pozitiva, imaš i ti svojih problema ali uvijek imaš riječ utjehe ♥️

blossom
    05. Siječanj 2021. 17:45

Ove vrece su mi super i planiram oh koristiti, cine mi se sigurnije od dekica
    Za izlazak - kupila sam preslatki body i uz njega cu uparit sta jos treba
    Sto se tice oblacenja pratit cu bebu i tablicu https://ibb.co/Tqn4vq5 ...znam da im rukice i nogice ne smiju biti hladne, a iza vrata se ne smiju jako znojiti

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.