Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    02. Siječanj 2021. 12:22

anaAn - ja sad ponovo mjerila tlak - 130/70, puls 102. Sto me najvise muci jest da imam laganu vrtoglavicu, bas onako se osijecam kao kad mi je tlak u podrumu, a nije🤪 a bojim se stalno mjerit jer mislim da cu si navuc onaj strah od tlakomjera koji nikad nisam imala. Ali sam pretila usla u trudnocu…Svakako cu nastavit pratit stanje, napomenut doktoru pri sljedecem pregledu 👨‍⚕️🏥 pocela sam s onom dijetom zbog gestacijskig secera i sta da kazem cure moje, gladna sam ko' pas 🤤 Emmie - kako je tebi bio prelazak za normalne prehrane, na tu dijetalnu zbog secera?
    .
    Bebolinka - standardno: puno caja, limuna, meda. Odmaraj i miruj. Ja sam tako citavu koronu odkoronizirala. Hektolitri caja, citrusi vec na usi idu van i mir mir mir😇
    .
    Moj malisa je isto aktivniji navecer 🥰

mom_of_4
    02. Siječanj 2021. 12:49

Evo mene s novim stresom ja kad nemam sta onda izmišljam strahove , jel imate mozda mjere bebe u 20+5 tj meni je dr rekao sve super u redu Al ja eto nezz sta me natiralo da zavirim  na sliku uzv i pogledam mjere i naravno odmah umišljanje i panika ,pa ako ima ko slicne mjere nek me utjesi 
    Bpd -5.06-21w2d
    Ac -16.84-21w6d
    Fl -3.33-20w
    Efw-401 gr-21w
    Tada sam bila 20+5
    Mene muci Fl ,ajme kako sebi stres nabijem cudo jedno..ako vam je dosadno ja mogu vam nac oko cega ce te se stresirat ..nisan normalna 

Lonmi
    02. Siječanj 2021. 13:03

mom_of_4

Evo mene s novim stresom ja kad nemam sta onda izmišljam strahove , jel imate mozda mjere bebe u 20+5 tj meni je dr rekao sve super u redu Al ja eto nezz sta me natiralo da zavirim na sliku uzv i pogledam mjere i naravno odmah umišljanje i panika ,pa ako ima ko slicne mjere nek me utjesi
    Bpd -5.06-21w2d
    Ac -16.84-21w6d
    Fl -3.33-20w
    Efw-401 gr-21w
    Tada sam bila 20+5
    Mene muci Fl ,ajme kako sebi stres nabijem cudo jedno..ako vam je dosadno ja mogu vam nac oko cega ce te se stresirat ..nisan normalna

Nemoj uopce o izmisljanju strahova. Ja od jutra u panici zbog onog sta mi je isteklo ne kontrolirano, a nezz dal bi bila mokraca. Vec sam naravno sve zivo procitala i u panici sam zbog te plodne vode, pogotovo od kad mi je doktorica spominjala pucanje vodenjaka zbog onih mojih krvarenja. 
    Svaki dan neki novi strah. 
    Ne brini da nesto ne stima s mjerama doktor bi ti to napomenuo 🥰

• EmEn9
    02. Siječanj 2021. 13:08

Mom mislim da je najbitnije kad ti doktorica kaže sve je u redu i to je to ne gledat vise nalaze. Ja to nikad ne čitam poslije ali evo ako će ti bit lakse ako na to misliš jer ja ne gledam te mjere poslije i ne kuzim to meni je na zadnjem pregledu sa 28 tjedana doktorica rekla ovako premda ih poslije nisam čitala u nalazu , ovako je komentirala ti si trudna 28 tjedana glavica je velika za 30 tjedana, trbušić za 29 nogice za 28-29 on je cijeli malo veći skoro za tjedan dana i bit će malo veća beba najvjerojatnije ali to je sve normalno. Tako da su ti ta odstupanja od tih mjerenja normalna nije svaka beba ista niti smo svi isti. Ne brini oko toga dok god ona na kraju kaze sve je u redu možete ići 🙂🙂

mom_of_4
    02. Siječanj 2021. 13:11

Lonmi ja nezz al ja ako nisam do sad postala anksiozna osoba sigurno cu u ovoj trudnoci..ovo gusenje sta me vata to je od stresa i knedle u zeludcu stalno pa jel moguce da se ja ne mogu prepustit i uzivat nego strepit svaki dan..i ako mi se na tren poslože kockice u glavi i mirna sam eto ga na padne mi na  pamet ovako  nesto i ajmo moja na google(najgora stvar ikad) tamo nista poučno ni pametni nisam jos nasla ni utješno .o Boze  pomozi.

• EmEn9
    02. Siječanj 2021. 13:12

Lonmi  da je plodna voda tj da bas pukne kao sto su meni probusili u bolnici to bude lokva vode nemozes ne skuzit znači stave onako kao neku kantu i to tece i tece puna kanta vode bude a koliko ja znam kad samo curi ona bi izlazila stalno ili povremeno. Znaci dok lezis bi mozda i bilo ok ali svaki put kad bi se ustala bi bar malo curilo. Tako je moj frendici bilo to curenje lezala je u bolnici jer joj je curila i svaki put kad bi se digla bi nekoliko procurilo. 

mom_of_4
    02. Siječanj 2021. 13:17

EmEn9 hvala,Al treba to objasnit mojoj ludoj glavi haha doduse nije neko odstupanje nogice za 5 dana kao manje iako mozda nije precizno mjereno glava aj par dana veca a stomak uuhu bit ce opet od 5 kg cini mi se.od danas se pridruzujem light prehrani.Al bitno da sam izdramila pomoglo je s probavom mi ako nista drugo 

• ružica
    02. Siječanj 2021. 13:36

Cure, nemojmo si to raditi.
    Mom of 4, ako  je liječnik rekao da je sve u redu onda je. Nemoj uopće dalje razmišljati. nema dalje.
    Lonmi i ja imam nekomtrolirano istjecanje momraće, jednostavno je beba očito tako stala da nema šanse da ne bude tih flekova po gačicama, a mjenjam ih par na dan.
    Evo, da se onda i ja požalim.
    Odjednom danas nakon ručka bol u leđima, bol u trbuhu neznam koju mješam s pokretima bebe, crijeva ili ko zna s čim.
    Odjednom shvatim pa ja se jedva krećem. Isto odma sto pitanja, jeli bol u trbuhu normalna, je li bol
    u leđima normalna, tristo briga.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Lonmi
    02. Siječanj 2021. 13:38

EmEn9

Lonmi da je plodna voda tj da bas pukne kao sto su meni probusili u bolnici to bude lokva vode nemozes ne skuzit znači stave onako kao neku kantu i to tece i tece puna kanta vode bude a koliko ja znam kad samo curi ona bi izlazila stalno ili povremeno. Znaci dok lezis bi mozda i bilo ok ali svaki put kad bi se ustala bi bar malo curilo. Tako je moj frendici bilo to curenje lezala je u bolnici jer joj je curila i svaki put kad bi se digla bi nekoliko procurilo.

Ma tako i ja mislim. Imam poznanicu kojoj je curkala i curkala pa nije znala i nakraju je rodila u 26.tj, djecak u inkubatoru bori se za zivot. Strasno nesto. I onda dok to znas, a i ovako imas neke probleme kroz trudnocu, pa te doktorica plasi s tim pucanjem vodenjaka (nije bilo potrebe da mi jos i to spominje) sve te zivo plasi. Mene je uplasilo jer je bilo mliječne boje kad je teklo kroz nogu, ali kazem, bilo je kreme frisko namazane po nozi pa valjda zato.
    A i zadnji put kad sam bila kod ginicke je bas bilo tog nekog vodenog iscjetka kod nje, pa se isto cudila i jos me pitala dal sam se s kakvim vlaznim maramicama brisala. 
    Najbolje ne ici citat ni po forumima jer kad vidis iskustva poludis.
    Imam ja svaki cas fleku na gacicama ali to je ja mislim pojacani iscjedak.
    Lude trudnicke brige 🤦‍♂️😂

Lonmi
    02. Siječanj 2021. 13:40

mom_of_4

Lonmi ja nezz al ja ako nisam do sad postala anksiozna osoba sigurno cu u ovoj trudnoci..ovo gusenje sta me vata to je od stresa i knedle u zeludcu stalno pa jel moguce da se ja ne mogu prepustit i uzivat nego strepit svaki dan..i ako mi se na tren poslože kockice u glavi i mirna sam eto ga na padne mi na pamet ovako nesto i ajmo moja na google(najgora stvar ikad) tamo nista poučno ni pametni nisam jos nasla ni utješno .o Boze pomozi.

Ja te u potpunosti razumijem. Sve me brine, sve istrazujem, sve kontroliram i samo zelim da bude sve dobro 🙏.
    Ti nista ne brini, trudnoca ti je uredna i sve je u redu s mjerama i s bebicom. 
    Skuhaj si nesquik i popij jednu toplu salicu da te opusti i da budes dobre volje 🥰❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.