Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebanomoje
    20. Prosinac 2020. 21:43

I meni je trbuh baš velik, imam dojam da je vec po drugi put samo odjednom iskočio, a sutra smo 27 tjedana, znaci još 13.tjedana za rasti 😳 samo nek ona meni raste 🥰 ali bome ce biti izazov hodati, ustajati, brijati se... Mislim vec sad mi je to izazov, zato me plaši i baš zanima kako će tek biti 😁

Lonmi
    20. Prosinac 2020. 21:49

Ja se najela cvaraka i neke sunke pa sam sad kao da blizance nosim 😂

• MissGraz
    20. Prosinac 2020. 21:53

Trbuh - evo ja sam na kraju 28.tj. i svi mi govore kako mi je trbuh velik. Mislim, meni je prva trudnoca, pa ne znam koliki treba bit... ali pomalo mi vec ti komentari idu na zivce. Kao ono, wooow koliko ti je trbuh, meni nije bio toliki bla bla. Mislim briga me koliki je ciji bio, moj je takav. Uostalom, ja sam sve svoje trudnicke kile dobila u trbuh, pa valjda treba biti takav i nije za ocekivati da svaciji bude isti. 🤷‍♀️

Lavica13
    20. Prosinac 2020. 22:03

Večer cure! 
    Svi kolačići predivno izgledaju 😍 da bar mogu preko ekrana nešto ukrasti 🤤😂 
    I sve ste slatke kao kolačić, samo trbušćić imate 😍 ostalo sve tip-top ko manekenke 🤩
    MissGraz - nadam se da nas neće ta preeklampsija 🙏 ako i da, samo neka sve dobro završi i za bebu i za nas 🙏🤞
    Ja u prošloj trudnoći nisam imala konstantno visoki tlak. Sve je počelo negdje u 31.om tjednu gdje me usred noći probudilo krvarenje iz nosa. Počela sam mjeriti tlak 3 puta na dan. Ujutro kad sam se probudila, dok sam još ležala u krevetu izmjerila bi si najviši, gornji preko 150. Znači dok sam mirovala. Ali nije svako jutro bio visok. Kroz dan sve ok. U 34.om tjednu proteini u mokraći. U 37.om tjednu zadržana u bolnici na promatraju i onda mi je tlak bio veći i kroz dan. Porođena na carski u 38.om tjednu. Beba je bila manja za 3 tjedna (toliko se tolerira), ali ostalo je sve bilo super. Moj mali žilavac ❤️💪 Uglavnom, meni zbog preeklampsije protoci nisu bili kako treba pa beba nije dobivala dovoljno hrane. Inače, apsolutno nikakvu terapiju nisam imala u prvoj trudnoći. Samo sam stalno ležala na lijevom boku zbog tih protoka, kako me dr. savjetovala. Sada pijem samo andol 100 svaki dan od početka trudnoće. I da, inače imam niski tlak. U prvom tromjesečju mi se crnilo pred očima kad bi se naglo digla iz kauča. Eto, to je moje iskustvo. 

• MissGraz
    20. Prosinac 2020. 22:18

Lavica13

Večer cure!
    Svi kolačići predivno izgledaju 😍 da bar mogu preko ekrana nešto ukrasti 🤤😂
    I sve ste slatke kao kolačić, samo trbušćić imate 😍 ostalo sve tip-top ko manekenke 🤩
    MissGraz - nadam se da nas neće ta preeklampsija 🙏 ako i da, samo neka sve dobro završi i za bebu i za nas 🙏🤞
    Ja u prošloj trudnoći nisam imala konstantno visoki tlak. Sve je počelo negdje u 31.om tjednu gdje me usred noći probudilo krvarenje iz nosa. Počela sam mjeriti tlak 3 puta na dan. Ujutro kad sam se probudila, dok sam još ležala u krevetu izmjerila bi si najviši, gornji preko 150. Znači dok sam mirovala. Ali nije svako jutro bio visok. Kroz dan sve ok. U 34.om tjednu proteini u mokraći. U 37.om tjednu zadržana u bolnici na promatraju i onda mi je tlak bio veći i kroz dan. Porođena na carski u 38.om tjednu. Beba je bila manja za 3 tjedna (toliko se tolerira), ali ostalo je sve bilo super. Moj mali žilavac ❤️💪 Uglavnom, meni zbog preeklampsije protoci nisu bili kako treba pa beba nije dobivala dovoljno hrane. Inače, apsolutno nikakvu terapiju nisam imala u prvoj trudnoći. Samo sam stalno ležala na lijevom boku zbog tih protoka, kako me dr. savjetovala. Sada pijem samo andol 100 svaki dan od početka trudnoće. I da, inače imam niski tlak. U prvom tromjesečju mi se crnilo pred očima kad bi se naglo digla iz kauča. Eto, to je moje iskustvo.

Evo meni je pocelo u 24om tjednu. S tim da, kazem, isto nizak tlak na pocetku trudnoce. Ne mozes vjerovat. Jos nemam proteine u urinu, a doma gornji tlak jos ne prelazi 145, ni donji 90. Vidjet cemo sta ce se desavat u daljnim tjednima. Daj Boze da to izbjegnemo ili da ako vec i bude tako da nase bebice budu ok. 🙏🙏 ali evo i tvoje iskustvo nam govori da se na to pazi i da sve bude ok, a i poznajem jos zena koje su isto prosle i bilo je sve u najboljem redu... tako da... 🙏🙏 

Jagodica125
    20. Prosinac 2020. 22:29

Ja veceras jedem da je to kriminalno 🤐 otvorio mi se apetit, tamanim sve po redu🤤

TheTina
    20. Prosinac 2020. 22:58

Curke koje ste stavile slike kolacica, super izgledaju 🤩🤩🤩 Vidim trbuscici svima rastu i sve smo tu negdje kad gledam slikice 🥰 Ja isto imam osjecaj da mi je trbuh narasao, jos me i muz malo prije pital da kaj sam tak pojela da je iskocil 😂 
    Knjige - meni su vecina tih knjiga o bebama i djeci super, moze se svasta saznati iz njih no vise manje su sve pisane na istu semu pa ak procitate jednu to je ko da ste i jos 5 drugih procitale 🙈. Ja sam dobila knjigu “Trudnoca i dijete” u kojoj su navedeni simptomi i sto sve ocekivati u kojem mjesecu trudnoce, ima vjezbe rastezanja i zasto je tjelovjezba bitna te poslje rodenja bitne karakteristike novorodenceta i djece do 3.god. Super su mi jos knjige “Danski odgoj djece” i “Ne bas savrsena mama”.  

TheTina
    20. Prosinac 2020. 23:01

NevaEva

Knjige- napravila sam si screen shot i kupit cu. Bila bih zahvalna na preporukama ako imate jos koju.. Kupila sam 2, citat cu ih u 1.mj., nisam od posla stigla jos jednostavno. Jedna je nesto tipa recept za sretno dijete a druga za uspjesno koja se zapravo odnosi na odgoj od 4.godine na dalje. Zbog struke sam upoznata sa razvojim fazama i preporucam svima da malo prouce kognitivni razvoj po Piagetu i faze kako dijete uci. Iz iskustva znam da je svako dijete drugacije i postoji sansa da nikakve koristi nece imat od tog znanja faza 😅 ali je ipak fora znat jer cete bolje razumjet postupke djeteta makar ono uslo u neku fazu prije ili sa zakasnjenjem.. ima i videa na youtubu.

Slazem se da je dobro znati te faze pa otprilike znas kaj sta ocekivati, al bas ovo kaj si napisala svako dijete je drugacije i drugacije gleda na svijet, percipira stvari, uci i usvaja tak da se nebi trebalo drzat tocno toga sta pise jer su odstupanja moguca i sasvim normalna 😃😃😃

Elledanse
    20. Prosinac 2020. 23:14

Draga cure sve ste divne, svaka je posebna na svoj nacin 😍 Lijepo razdoblje za zenu, iako zna biti oscilirajuce. 
    Zato mi je drago da ima ovaj forum. Lakse mi je provoditi dane sa vama. 
    Kolaci su vam superrr, ove godine im se najvise radujem iako nisam toliki ljubitelj. Pravit cu ljesnjak gnjezdo i kuglof zato sto mi se jedu, a ostalo ce svekrva jer za sada zivimo s njima dok se ne snademo. 
    Ja sam od onih kojima je sve otislo u stomak. Za sada su komentari dobri, ali uvijek se nade jedan koji nije. No to mi nije vazno samo da na kraju sve bude dobro. Ali nije lako baratati kad je ovako velik, a kakav ce biti poslije pitam se hehe. Kada budem mogla uslikam se. 
    Sve simptome vi spomenete pa nemam sta nadodati. Sreca pa ste vi tu. 
    Samo toliko od mene. Znajte da niste same ☺️❤️. I izgurat cemo mi ovo sa nasim bebicama. Cuvajmo se, laku noc! 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

Girl1234
    20. Prosinac 2020. 23:16

I ja čitam trenutno jednu knjigu... Stvarno je korisna nama koje cekamo prvo dijete, samo sam zab naslov 😅
    Ja sam večeras ko malo dijete uzivala u Sam u kuci 🙈
    Zelim vam svima laku noc 😊

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.