Evo i mene curke. Danas smo odlučili malo prošetati dragi i ja i bome se ta šetnja rastegnula na 3 sata,i duže. Drago mi je što sam još uvijek pokretna😂 I ja se za sad fizicki ok osjećam,osim žgaravice koja je cijelo vrijeme prisutna ali nije nepodnošljivo. Od ostalih simptoma osjetim da se lako uspušem,posebno kad idem po stepenicama ili u razredu kad pričam,kao da mi nestane zraka svako malo. Maska sigurno još odmaže tak da sam presretna kaj od ponedjeljka radim doma😊
Da nema ureoplazme mogla bi reći da sam zadovoljna trudnoćom. A ovak se samo nadam da neće naštetiti bebaču.
Psihički sam isto ok,nemam nekih promjena raspoloženja,nema pms-a više😊 Potpisala bi da ostanem trudna kaj se tog tice😁
Mace-ooobožavam. Ma obožavam sve životinje,ali...dobro ću prije nego se opet odlučim na tako nešto. Imala sam dvije mace koje su sa mnom bile više od 15 godina,koje su spavale sa mnom u krevetu i bile ravnopravni članovi obitelji. I koliko su mi radosti i veselja donijeli toliko sam i patila dok im je došlo vrijeme. Previše se vežem uz njih i trenutno sam u fazi gdje mi je teško piti čaj iz šalice na kojoj je maca😔. Ali presladak je i bas izgleda ko capuccino😍
I preslatke ste s trbusima❤️ Ja nikako da se slikam,kad razmislim mislim da nemam ni jednu svoju sliku od kad sam trudna. Moram pothitno poraditi na tome pa ću se prijaviti ovdje😊
zar se maska treba nosit pri porodu??? pa kako, jedva sad dišem kroz nju kad idem uz stepenice
Evana-i ja sam to čula i samo se nadam da će se ako je to istina do travnja nešto promijeniti jer ne mogu zamisliti da moram na porodu imati masku😰
Korona-znaci 30.11.sam dobila temperaturu ,ujutro 37,3...oko 16h narasla na 38,5...zvala dr i gin...nesto me mucila probava ali niaam bila sigurna da moze od tog tolko bas treskavica i sve..rekle su ak se zadrzi temp da se javim...i da pijem samo lupocet...popila sam u roku 16 h dva sumeca lupoceta....i nisam vise imala...nisam se isla testirat iako mislim da sam trebala mozda al bila sam doma...u kuci svojoj...s klincima...nismo izlazili 10 dana 😅 nemam okusa od 1.12.....i mislim da je to bilo to...zivim na selu i nije mi bas blizu da ono odem na testiranje sama..klinci su super...i da šogy mi je bio pozitivan 4 dana nakon moje temp tako da.🙈🙄 Jagodice samo puno tekucine i tek tableta kad se popne na 38...tako meni rekla gin
Zivot u kuci-nebi mijenjala za 10 stanova 🙈 imamo svojih 200kvadrata visokog potkrovlja i sve smo radili po svojoj zelji...spavace 4 sobe odvojeno ...ostalo open space i opet bi tako...dvoriste veliko...djeca imaju svoj mir...priroda...imam svoj vrt 🤩 danas s muzem posadila 6 vocaka...stalno nesto,al nema vece srece kad ubiremo svoje,ne tretirano...uglavnom 😊
Ova treca beba nam je deff aktivna...osjetim vec koja 3-4tj al zadnjih 5 dana bas jako i muz osjeti pod rukom...cak smo i vidjeli...taman smo trackali busu kremom 🥰🥰🤩
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
I moja sogorica rodila prije 10ak dana...nije morala s maskom...samo dok je usla..kasnije je rekla da nw zeli da ne moze disat i nitko ju nije nis pitao 🤷♀️ naletila na dobre valjda 😜
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
pa nadam se da će to ukinuti istog trena, a ne do travnja. katastrofa. išla sam sad guglat i našla sam članak iz 9mj gdje majka govori kako joj je to bilo traumatično
Evo i mene. Ja danas isto cijeli dan provela sjedeći na kauču jer smo bili kod sestre od muža i ista stvar vrtila se lijevo desno po tom kauču nikako se namjestit, jedva sam dočela da legnem. Ista stvar trbuh mi se stvrdne pa bebač počne lupat pa pritisak dole itd. Uglavnom sad čim sam legla već je bolje.
.
Ja sam i psihički i fizički dobro jedino što su i druge cure navele brzo se uspušem i umorim i tu i tamo žgaravica i kičma i te neke lagane trudničke tegobe ali sve u svemu je ok. Mislila sam čak da će biti gore jer je treća trudnoća pa su svi mišići već u komi ali nije ok je za sad.
.
Jedino što me muči u cijeloj priči s trudnoćom i koronom je to prisutstvo na porodu. To mi je baš ono koma da neće moć bit muž samnom a kako stvari stoje tj koliko sam shvatila idu na gore poslje božića čisto sad već sumnjam da će dozvolit pratnju do drugog mjeseca. To mi je baš koma da se neću moć nekom svom požalit i da neće moć bit samnom i uz mene u tome a zadnja dva puta bio. I iskrena ću biti koliko god inače nisam paničar uopće i imam stvarno velik prag tolerancije boli moram bit iskrena stvarno mi nije baš svejedno da ću to prolazit tamo sama. U biti neki strah postoji iako sam to već prošla a sad još pogotovo nekako kad muž neće moć tamo samnom a opet na drugu stranu nije da mi može ni pomoć nešto ali čisto da je tamo kraj mene i da skupa vidimo prvi put bebicu bar to.
.
Ali eto situacija je takva kakva je i nemožemo na to utjecat tako da se bolje i ne sekiramo oko toga na što nemožemo utjecati ali opet nekako to kopa iznutra. 🤗
Sto se tice mace. Moji imaju macka, macak vecinu vremena provodi u kuci, nije sad da lete s njim veterinaru svaki cas i isto tako nisu ga dali testirati na toksoplazmu 😂. Stvar je u tome da on ide i na stolac i na trosjed gdje i ja povremeno legnem, a svi znamo da je s tim istim nogama prije toga bio u svojem macjem wc-u. Sad ako idemo citati o tome pise da se moze pokupiti i preko površine gdje on sjedi, i sta sad, rjesiti se macka ili strahovati? 😂 Koliko uopce ima trudnica da su tako nekog parazita pokupile? Mislim sta ja znam, ali mi koji zivimo po kucama i na selu vecinom imamo i mace i pese, sad ic strahovati. Realno toksoplazmu mozes pokupiti i preko povrca i sirovog mesa, ako ne pazis.
Jagodica, vidim da je netko napisao da je pio sumeci lupocet, tj.lupocet flu, ne sjecam se nicka sad al to isto ne smijes. Pise ti na papiru koju dobijes uz to, imas i na netu, ne smiju trudnice, dojilje i djeca do 7 god. I nist od onih stvari kaj se u nos spricaju. Najbolje ti je da u apoteku odes, kazes da si trudna i oni ti nece ni nudit kaj ne smijes.
.
Laku noc cure, naspavajte se kolko mozete uz djecicu, trbuhe, temperature, kukove itd. 😅 Dobro se drzimo ;) Ja bez muza nedem rodit. 😂😂 Valjda ga budu pustili..
Sortiraj odgovore
Najstariji