Toliko sam toga natipkala i ode sve u Honduras!
Prejeli se pizze, ne mogu se pomaknuti! Prava domaća, ultra bogata!
Fizički sam ok, izuzevši one mučnine i povraćanje i bolna crijeva, ova trudnoća je blaga što se tiče drugih bolova! Naravno, uspušem se, teže mi se sagnut, zabole prepone kod dugog stajanja, al sve u svemu ok. U prvoj trudnoći me kičma rasturala.
Psihički se preporodila! Popustile su tjeskobe i strahovi i malo sam olabavila. Korona me nervira i da se mene pita ja bih nas skroz izolirala! No muž radi i to s ljudima pa nije baš izvedivo! Eto, danas tata javio da ima temp, a i kašljao je dosta. 🤦 Klinci su super!
Jagodice, nikako nemoj uzimati ibuprofen u trudnoći, a ne savjetuje se niti s eventualnom koronom. Paracetamol je ok!
Da li vam se dogada da poslije sjedenja imate pritisak i da vas probada u trbuhu? Ja sam sad 1h sjedela jer su bili gosti i bas me muci, osjecaj ko da sam puna plinova i dolje bas pika 😬.
Booo Lonmi, meni se to ne događa. Doduše ne sjedim dugo! Ili stojim ili ležim na kauču. Sjedim dok jedem ili klincima pomažem oko šk, al to ništa dugo ne traje.
Hej hej cure moje vidim da ste se pravo raspisale danas, ali lijepo je vidjeti da se stalno o necemu pise 🤗
Ja sam si danas uzela malo odmora od moba i muz i ja smo danas bili off. Probudili se u 11h 😅 i proveli cijeli dan pred tv-om i posvetili se malo jedno drugome i curki.
Tako da evo sad usla da vidim sto ima novoga, kad ono bome imala sam sto citati 😲
NevaEva - daa, ajmee ni sama ne mogu vjerovati da mi je ostalo jos 10tj 🤦♀️😁😲
Jagodica - hvala ti, daa prva sam od vas osim ako me ne pretekne neka od cura koje su blizu meni po terminima 😊 a kako se osjecam, pa vjeruj mi da nisam svjesna da je ostalo takoo maloo 🙈
Zao mi je sto je mama pozitvna, ali drzite se i samo glavu gore, lupocet smijes popiti kao sto su i cure vec pisale, ali svakako nemoj cekati da preraste u veliku temp, bolje i popiti preventivno nego da te ulovi 👍
Sto se mjehura tice ne sekiraj se to je sasvim normalno, ja ti od samog pocetka trudnoce imam problem s time da cim kihem odmah i pisnem hahha 🤣 koliko kod smijesno zvucalo, al tako je 🤷♀️ bas je divno biti trudnica sa svim tim problemcicima🤰😊
Nea 💗
Tea807 - jaoo ja obozavam zivotinje, macke, pse, ma sta god sve zavrsi na kraju kod nas. Evo i sad imamo 4 macke (2 muska, 2 zenke) koje su i u kuci i vani i zlatnu retrivericu. Preslatka je 🥰😍 vidim da se pisalo o oprezu s mackama u trudnoci itd..ja se ne sekiram. Realno ako su macke ciste, ako ih redovno vodis veterinaru i cistis od svih nametnika (ja osobno svaka 3 mj ponavljam novu turu svima) onda nema straha. Mada shvacam i one koji se boje, jer nismo svi tooliki ljubitelji, kao sto ja jesam. One i spavaju s nama u krevetu i macke su tip top, svatko tko dode kod nas pita koja je to vrsta, koliko im je dlaka mekana, sjajna i cista, mislim si ljudi moji krizane su sve medusobno haha 😅 moje zivotinje su meni sve, to je totalna psihoterapija. Pijesak im cistim normalno kao i do sada uvijek u rukavicama, mada one uvijek traze van, pa je pijesak vise za nuzdu preko noci mada i to bas rijetko bude. Tako da ne znam eto ja otvoreno kazem da dajem svaka 3 mj 500kn na 4 macke i psa za ampule i tablete protiv glista, al mi nije zao ni kune jer znam sto one meni donose i koju mi mirnocu stvaraju dok su tu, zivotinje su meni moj lijek. I bilo je komsija koje su govorili ne bi ja dala 500kn nema sanse ti si luda itd, okej ti ne bi, ja bi uvijek. Ako mislis imat zivotinju onda se i propisno brini o njoj, a ne da zavrse jadne po ulici, u azilima ili najgore pregazene na cesti 🤷♀️
Nea 💗
Stan/kuca - naravno opet svatko ima svoje, mada ja sam tip jednom i zauvijek za kucu. Definitivno se ne vidim u stanu nikako, ali naravno razumijem i one koje se vide samo u stanu, nismo svi isti, ista stvar kao i gore sa mackama. Ja sam oduvijek u kuci zivjela i naravno da se ne vidim u stanu jer mi je to nezamislivo, osjecala bih se kao u zatvoru, dok je isto tako i onome tko je cijeli zivot u stanu njemu je opet kuca nezamisliva jer je tako navikao. Moja kucica moja slobodica. Oni koji su sa sela znaju o cemu pricam. Koliko god ima posla i koliko god djelovalo beznadno radit sve u krug ni zasto na svijetu ne bih mijenjala kucu za stan nikada. I ja sam tip koji ce prije dat za ratu kredita za kucu nego za stan koji nikad nece biti tvoj, iako jednog dana bude bas tvoj opet nemas svoj mir jer je to zgrada. Kuca je kuca. Meni centar ne predstavlja nista, imam auto hvala Bogu, sjednem odvezem se na 5-10 min ja sam u centru i imam sve blizu kao i onaj koji je u stanu. Ne moram se vozikat javnim prijevozom i ostalo. Izadem na terasu kad ja hocu, okruzena sumom, imam svoje dvoriste, radim kad mi se radi, kad ne sjest cu i uzivat u miru i tisini. Komsije kakve god da jesu opet imam svojih ohoo kvadrata i vanjske povrsine gdje mi nitko ne smeta. Nije mi problem ni snijeg cistit ni nista. Eto samo primjer dok smo bili ovo proljece zatvoreni zbog korone, gledala sam kako su se jadni po stanovima pretipali, izades u park a tamo jos hrpetina drugih nemas gdje, dok mi na selu imas dvoriste, imas sumu, polja mozes gdje hoces, tako da mi taj lockdown nismo ni primjetili jer smo zivjeli kao i prije samo sto nismo isli na kave i u grad. Tako da ono, ja kucu ne bih mijenjala nizasto na svijetu. Ali naravno neosudujem niti one kojima je stan sve, jer opet kazem netko ne na nesto navikao i sto je nekome super, nekom drugom mozda nije i ne vidi se tamo. Tako da sve je to okej, dok ste vi sretni u svoja 4 zida 👍🤗
Nea 💗
Ispucane usne - ljudi moji vazelin i karite maslac ilitiga she buter su sveee, nikakva labela, melemi i ostalo..ja sam isto mazuckala kojecime dok nisam otisla u ljekarnu i kupila si kemigov rafinirani karite maslac, dobijete 100g za nekakvih 30tak kn od tad ne koristim nista vise osim njega 👍
Fizicko stanje - da kucnem o drvo mogu samo Bogu zahvalit sto imam ovakvu zdravu trudnocu 🙏 nit sam imala mucnina nekakvih extra jakih, bile su podnosljive i kratko su trajale cca 3tj, povracala jednom samo. Glavobolja nista, bolova kojekakvih nista, problema opcenito s iscjedcima nista, kosa mi top, lice top, kilaza top, strija nemam za sad, sve onako nekako standardno wc je bio obavezan po noci od pocetka i to mi je jedino sto mi je bio citav preokret u trudnoci. Spavam za sad jos uvijek dosta dobro, za me uhvatit nesanica, al vise je to do grceva u nogama i sve tezeg pronalaska udobnog polozaja. Apetita imam skroz normalno. Eto jedino sto je sada zgaravica neizbjezna svaku vecer i oticanje nogu i saka sto sam primjetila u zadnjih par dana. Generalno sto se svega tice stvarno ne mogu se pozaliti, eto jedino sto vise mirujem zbog tog skracenog cerviksa sto me bas zanima kakvo je sada stanje, posto nisam bila punih 5tj pa me zanima sto je s time i koliko cu si moci dopustit kretanja, da li cu moci pojacat tempo ili nastavljamo u ovom tonu laganica 👍😊
Nea 💗
Psihicko stanje - takoder sam okej, nekako bih se nazvala ne bas tipicnom trudnicom jer mene fakat hormoni nisu prali skoro nikako, muz sam potvrdio. Eto mozda unazad tj dana da sam malo nizeg raspolozenja, ali vjerujem da je to zbog te korone i cijele ove situacije. Nit sam plakala, nit sam imala promjene raspolozenja, nit sam bila ful tuzna pa naglo sretna, kazem tek u zadnje vrijeme primjecujem da me malo lovi taj neki cudan mood. Energije sam imala kao i obicno, bas onako bila sam si skroz normalna, sto su rekli i svi oko mene, cak me tata znao zezat Ines jesi ti sigurna da si trudna haha, sto sam pisala vec jednom da je zezao i zbog trbuha jer mi je tek u 5mj naglo iskocio, bas onako ne mogu se pozalit na nista. A sto se tice poroda i straha, pa nemam neki strah od poroda kao od poroda vec vise od ove trenutne situacije. Mada bi savjetovala curama koje su terminom 2 mj ne nadajte se za pratnju koliko god ju vi zeljele. Bebolinka i meni je prva trudnoca i sve mi nepoznato i ne znam sto me ceka i uzasno bi zeljela da muz ide sa mnom, ali imam sestricnu koja radi na rodilistu kao babica i kaze nema sanse da ce pustit ni do 3 mj, a kamoli u 2 mj, a ja sam jos u Pozegi gdje nema toliko zarazenih kao i Zg i vecim gradovima tako da ako se u nasoj maloj sredini nece dopustit, onda pogotovo se nece dopustit tamo gdje je ogroman broj ljudi. Jesam razocarana, al Boze moj, ne mozemo mi tu nista, pomirila sam se s time da idem sama i to je to. Pa nisam jedina. Eto i cura iz sela je rodila sama prosli tj, kuma mi jedna rodila u pon, druga je u bolnici isto ceka kad ce, sve su same, a mlade od mene par god..a obadvije morale na carski i time su duze u bolnici, al Boze moj, tako je kako je. Proci ce i to, doci cemo i mi kuci svojim muzevima/deckima..ako Bog da bit ce jos bebica pa ce moci biti s nama. Treba se uvijek nadati boljemu, only positive vibe 💪💪🤗😍
Nea 💗
Lonmi - ja odavno imam taj osjecaj pritiska kod duzeg sjedenja bas zbog toga jer nisko nosim, bez brige sasvim je normalno. Nemoj se opterecavat puno i savjetovala bih ti da cim vise lezis i odmaras. I ne forsaj se sjedit ako ne moras, radije se i nalegni nego da ti donji dio trpi, probaj ga sto vise rasteretit. Ja ti tako vec od 17tj. Dodemo k mojima vikendom na cijelo popodne, ja sjedim dok pijemo kavu, kasnije se zavalim na kutnu i milina, pa nisam luda 5,6 sati sjedit ak ne moram 👍 probaj pa cas vidjeti kako ce ti biti. Lezanje nece skoditi sigurno. Ne moras nuzno bit ful u lezecem polozaju, vec dovoljno da rasteretis taj dio trbuha.
Nea 💗
Lonmi- ja odavno imam taj osjecaj pritiska kod duzeg sjedenja bas zbog toga jer nisko nosim, bez brige sasvim je normalno. Nemoj se opterecavat puno i savjetovala bih ti da cim vise lezis i odmaras. I ne forsaj se sjedit ako ne moras, radije se i nalegni nego da ti donji dio trpi, probaj ga sto vise rasteretit. Ja ti tako vec od 17tj. Dodemo k mojima vikendom na cijelo popodne, ja sjedim dok pijemo kavu, kasnije se zavalim na kutnu i milina, pa nisam luda 5,6 sati sjedit ak ne moram 👍 probaj pa cas vidjeti kako ce ti biti. Lezanje nece skoditi sigurno. Ne moras nuzno bit ful u lezecem polozaju, vec dovoljno da rasteretis taj dio trbuha.
Da, to sam sad skuzila. S tim da ja jako puno lezim pa ko da sam se odvikla od sjedenja. Sad su bili kumovi pa reko da malo sjednem pojedem nesto, Boze sta me pocelo pikati. Bas kako kazes, donji dio pati. Nije uvijek tak, ali zna mi biti, onda si ne mogu naci mjesta i jos me poslje na kutnoj pikalo. Grozno.
Ma strah me poslje ovog iscjedka vec 3 koraka po kuci napraviti 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji