Drage mame, ako je vaše iskustvo bilo pozitivno, preporučite svoje rodilište i opišite kako vam je bilo, što vam se svidjelo i zbog čega ga preporučujete.
Na temelju vaših poruka, početkom svibnja sastavit ćemo i objaviti listu rodilišta po preporuci roditelja s Klokanice!
https://klokanica.24sata.hr/roditelji/sretna-mama/imali-ste-dobro-iskustvo-na-porodu-preporucite-rodiliste-1338
Rodilište Sv. Duh.
Porod-prekrasan i bezbolan (epiduralna do samog kraja)
Medicinske sestre-krasne, pune razumijevanja
Muž-bio sa mnom i beskrajno mi je pomagao
Liječnica-dr. Akšamija. Da sam sama birala, bolju ne bih izabrala. Nažalost, čini mi se da više ne radi tamo.Babinjače-suprotnost rodilištu, neugodno iznenađena. Ali bar znam što me čeka ako se odlučim ići opet tamo.
Vinogradska-katastrofa, morala sam ja ubjeđivati doktoricu da mi curi plodna voda i da je već zelene boje! Porod na dripu, boli ko sam vrag, a oko vas 15 praktikanata, katastrofa! Od babice ni b, a kad je došla morala je razgovarati s doktorom tako da za mene nije imala vremena!
Drugi porod na žalost opet tamo!Kad sam sestru zamolila za pomoć njen odgovpr je bio da ona ne radi na ovom odjelu i da pitam nekog drugog! Skoro se porodila na hodniku jer me nisu uopće doživljavali u predrađaoni!
Treći porod Pakrac-sestre ljubazne, ali moja babica žena vrag! Ni kapi vode da bi dobila iako sam ju molila, a onda u salu ulazi jedna gospođa dolazi do mene, donosi gazu potopljenu vodom,briše mi znoj, prima me za ruku i upućuje riječi utjehe: I porod počinje,a ona me cijelo vrijeme drži za ruku i pomaže, jedino mi je žao što ne znam ime te sestre pa da ga mogu napisati jer takvih je osoba malo! Hvala joj na svemu!
Četvrti porod odlučila provesti u Sisku, iako sam čula samo ružne riječi ja sam bila oduševljena! U boksu a oko tebe puno ljudi, svi čekaju bebicu i tješe te! Sve novo, uredno, a i sestre jako uslužne! Iako je bebica od samog početka s vama uvijek su mi sestre presvlačile bebu, nisu dale da se dižemo i na taj nam način bar tako olakšale! Svaki čas su dolazile pitati trebamo li što i po noći nas obilazile tako da ja rodilištu u Sisku dajem čistu peticu!
Puno puta smo se javljale mi rodilje iz Umaga i Savudrije u nadi da će netko obavijestiti javnost da je nama najbliže rodilište udaljeno 100km, pa recite mi molim vas da li u našoj razvijenoj državi postoji grad koji ima najbližu bolnicu na 100km .Istina da nam je bolnica i rodilište u Sloveniji udaljeno 25km ali tamo ne plaćemo zdravstveno i moramo sve sami plaćati.Ja sam svoje prvo djete rodila u Kopru jer smo tada bili ista država i sve pohvale za osoblje i tretman , za drugo djete sam jedva stigla do Rijeke ali i za to rodilište sve pohvale.Još jednom molim vas učinite nešto da i mi možemo bezbrižno čekati porod ,a ne razmišljati da li ćemo roditi u tunelu Učka ili na Istarskom ipsilionu, ili moramo platiti 1.500€ rodilištu u Izoli
Rodila sam u Vinogradskoj, ne mogu reći da je bilo sve savršeno ali hajdemo reći 90% toga. Ono što je meni najbitnije je da se prema tebi ponašaju kao prema čovjeku a ne životinji. Bilo mi je bitno da se poštuje moj plan poroda, prenijela sam ali nisu me inducirali i za to im hvala do neba (dr. Tučkar i dr. Košec). Zadržana sam u bolnici na termin a rodila 5 dana kasnije. Oko ponoći sam dobila trudove, oko 5 ujutro sam se javila sestrama na odjelu, doktorica me pregledala i predložila da probušimo vodenjak. Mada sam napisala da to ne želim i to napisala u svom planu, pristala sam jer sam bila već 6 cm otvorena. Babica koja me zaprimila me napala da ja nemam što zahtjevati, da sam trebala ići negdje drugdje, da samo uzimam mjesto nekome u boksu i još je doktorici rekla "ova ne želi da joj se buši vodenjak". Tu sa skoro svašta rekla, ali sam joj samo rekla da to nije njena briga i da sam se ja sve već dogovorila sa doktorima. Sreća moja, uskoro je došla smjena i imala sam muža, dvije super babice, na moju zamolbu nisu me rezali a rodila sam dijete od 4400g. Poslije je sve bilo super i nemam nekih zamjerki.
prije malo manje od 2 god rodila u pakracu,hitan carski!ove god opet pakrac i opet carski,zbog premale razlike između trudnoća pa samim time i većim rizikom za bebu i mene. bolnica prijatelj djece,a rekla bi i majki.same riječi hvale imam i za doktore, a o sestrama da ne pričam! uvijek nasmijane i spremne pomoći,oko bebe,dojenja,bilo čega. jako mi se sviđa da su mi obje bebe ni sat vremena nakon poroda već bile na prsima,i da je tamo zabranjeno imati bočice i dude.iskreno,i ružno mi je kad novorođenče ima dudu veću od njega samog.jer inače sam protivnik duda,to mi je kao tipka "mute" na daljinskom.ali uglavnom, dva prsta gore za PAKRAČKO RODILIŠTE ;)
Sortiraj odgovore
Najstariji