Preeklampsija u trudnoći i oporavak- iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana777
    09. Siječanj 2023. 22:37

Drage žene molim vas da podijelite svoja iskustva ili poznatih osoba koje su razvile preeklampsiju u trudnoći. Naime trenutnonsam 6. Dan bolnici nakon šta sam zbog visokog tlaka 160/110  došla na hitnu u 36..tj trudnoće i utvrđena mi je preeklampsija, dan poslije su me porodili na carski rez, nakon poroda je jedno vrijeme bio dobar tlak ali je onda počeo opet divljati, pijem aldomet tablete za tlak 3x2  i svejedno se tlak ne vraća u normalu, sinoć je bio 180/110 i dali su mi jos neku tabletu, jutros je bio oko 140/100 i tako varira, nekada bude normalan i onda opet (uglavnom navečer) skoči, nemam nikakvih drugih simptoma ibosjecam se dobro, da li je netko imao slicno iskustvo i koliko dugo je trebalo da tlak dode u normalu?

• inesss
    10. Siječanj 2023. 06:45

Ana777

Drage žene molim vas da podijelite svoja iskustva ili poznatih osoba koje su razvile preeklampsiju u trudnoći. Naime trenutnonsam 6. Dan bolnici nakon šta sam zbog visokog tlaka 160/110 došla na hitnu u 36..tj trudnoće i utvrđena mi je preeklampsija, dan poslije su me porodili na carski rez, nakon poroda je jedno vrijeme bio dobar tlak ali je onda počeo opet divljati, pijem aldomet tablete za tlak 3x2 i svejedno se tlak ne vraća u normalu, sinoć je bio 180/110 i dali su mi jos neku tabletu, jutros je bio oko 140/100 i tako varira, nekada bude normalan i onda opet (uglavnom navečer) skoči, nemam nikakvih drugih simptoma ibosjecam se dobro, da li je netko imao slicno iskustvo i koliko dugo je trebalo da tlak dode u normalu?

Ja sam zbog preklampsije mjesec dana bila u bolnici u trudnoci i nakon sto sam zavrsila na hitnom carskom jos petnaest dana nakon poroda sam bila u bolnici.Tlak mi se jos nije normalizirao jos skace iako sam rodila ima skoro mjesec dana.Od terapije pijem norvasc iako cu kad dodjem sebi od teskog poroda i oporavka s blizancima otici kardiologu.Preklampsija mi je uzrokovala mnogo problema da te ne plašim sa svime sta je bilo ,a bilo je bas zeznuto stanje.Norvasc mi ga smanji medjutim on opet skocia,posto ne dojim rekli su mi da ima super lijekova za tlak tako da kad uspijem cu otici do kardiologa ako se ne unormali tlak.Iako tlak rijetko kad sad bude povise 160,uglavnom 150/100,dok sam bila u bolnici 180/120 spustali sa tabletama mjesec dana 150/100 i odrzavali trudnocu

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• inesss
    10. Siječanj 2023. 06:50

inesss

Ana777

Drage žene molim vas da podijelite svoja iskustva ili poznatih osoba koje su razvile preeklampsiju u trudnoći. Naime trenutnonsam 6. Dan bolnici nakon šta sam zbog visokog tlaka 160/110 došla na hitnu u 36..tj trudnoće i utvrđena mi je preeklampsija, dan poslije su me porodili na carski rez, nakon poroda je jedno vrijeme bio dobar tlak ali je onda počeo opet divljati, pijem aldomet tablete za tlak 3x2 i svejedno se tlak ne vraća u normalu, sinoć je bio 180/110 i dali su mi jos neku tabletu, jutros je bio oko 140/100 i tako varira, nekada bude normalan i onda opet (uglavnom navečer) skoči, nemam nikakvih drugih simptoma ibosjecam se dobro, da li je netko imao slicno iskustvo i koliko dugo je trebalo da tlak dode u normalu?

Ja sam zbog preklampsije mjesec dana bila u bolnici u trudnoci i nakon sto sam zavrsila na hitnom carskom jos petnaest dana nakon poroda sam bila u bolnici.Tlak mi se jos nije normalizirao jos skace iako sam rodila ima skoro mjesec dana.Od terapije pijem norvasc iako cu kad dodjem sebi od teskog poroda i oporavka s blizancima otici kardiologu.Preklampsija mi je uzrokovala mnogo problema da te ne plašim sa svime sta je bilo ,a bilo je bas zeznuto stanje.Norvasc mi ga smanji medjutim on opet skocia,posto ne dojim rekli su mi da ima super lijekova za tlak tako da kad uspijem cu otici do kardiologa ako se ne unormali tlak.Iako tlak rijetko kad sad bude povise 160,uglavnom 150/100,dok sam bila u bolnici 180/120 spustali sa tabletama mjesec dana 150/100 i odrzavali trudnocu

U kojoj si bolnici 

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• Ana777
    10. Siječanj 2023. 15:38

U vinogradskoj, radili su mi nalaze krvi i urina i rekli da su dobri i da se stanje poboljsava, ali da bi me jos ostavili malo zbog tlaka. Inace se osjecam skroz dobro, samo nekad tlak dosta skoci i to obicno navecer. Rekli su mi dok me posslju doma da cu nastavit s tabletama i za 6 tjedana kod kardiologa i da ce trebati dosta vremena da se to dovede u normalu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.