Povećan prolaktin

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ana Donna
    18. Siječanj 2018. 14:33

mono1111

Ana Donna

mono1111

Ana Donna

Molim vas savjet i vasa iskustva: prvi porod/trudnoca sve super, druga trudnoca nazalost spontani u 10tjednu. Od tada vec 5-6 mjeseci pokusavamo ali nikako :( ovaj mjesec nisam dobila, vec se ponadala a ono negativan test. Bila kod ginekologa idem vadit hormone i ahm (plodnost). Do sad mi je menstruacija uvijek bila tocna, ciklus 27-28 dana…pijem duphaston moram onda cekat da dobijem pa opet kod ginek. Jel imao tko slicno iskustvo? Jel ste nakon toga ( izostanak menstr ) opet ostale trudne?
    Mislim da imam povisen Prolaktin jer sam iz lijeve dojke primjetila iscjedak kad stisnem …

Izvadi prl.
    Povisen prl moze ometati implantaciju.

Draga Mono, evo pijem duphaston, kada dobijem M idem vadit prolaktin. U slucaju da bude povisen, onda pijem neke tablete? Mislim da su mi se od pritiska i stresa poremetili neki hormoni…nadam se da nece poslje biti problema sa pokusajem zatrudnjivanja :( hvala na savjetu

Prl mozes vaditi bilo koji dc, iako on spada u spolne hormone, kad bi se svi trebali vaditi od 3-5 dc, ali on se bez obzira moze vaditi bilo kada.
    Mislim da bi najkasnije cca 2 h nakon budjenja trebala vaditi krv, i prije samog vadjenja sjedito bar 15 min…jer on moze pokazati lazni rezultat, jer je to ujedno i hormon stresa.
    Ovisno koja ti je vrijednost, ali da, ako je prisutno mlijeko, trebala bi dobiti tablete Bromergona, svakako moras kod endokrinologa s nalazom prl, koji ce odluciti hoce li uvesti terapiju.
    Sretno !

Ok hvala :)

Ana Donna
    19. Siječanj 2018. 20:37

mono1111

Ana Donna

mono1111

Ana Donna

Molim vas savjet i vasa iskustva: prvi porod/trudnoca sve super, druga trudnoca nazalost spontani u 10tjednu. Od tada vec 5-6 mjeseci pokusavamo ali nikako :( ovaj mjesec nisam dobila, vec se ponadala a ono negativan test. Bila kod ginekologa idem vadit hormone i ahm (plodnost). Do sad mi je menstruacija uvijek bila tocna, ciklus 27-28 dana…pijem duphaston moram onda cekat da dobijem pa opet kod ginek. Jel imao tko slicno iskustvo? Jel ste nakon toga ( izostanak menstr ) opet ostale trudne?
    Mislim da imam povisen Prolaktin jer sam iz lijeve dojke primjetila iscjedak kad stisnem …

Izvadi prl.

Draga Mono, evo pijem duphaston, kada dobijem M idem vadit prolaktin. U slucaju da bude povisen, onda pijem neke tablete? Mislim da su mi se od pritiska i stresa poremetili neki hormoni…nadam se da nece poslje biti problema sa pokusajem zatrudnjivanja :( hvala na savjetu

Prl mozes vaditi bilo koji dc, iako on spada u spolne hormone, kad bi se svi trebali vaditi od 3-5 dc, ali on se bez obzira moze vaditi bilo kada.
    Mislim da bi najkasnije cca 2 h nakon budjenja trebala vaditi krv, i prije samog vadjenja sjedito bar 15 min…jer on moze pokazati lazni rezultat, jer je to ujedno i hormon stresa.
    Ovisno koja ti je vrijednost, ali da, ako je prisutno mlijeko, trebala bi dobiti tablete Bromergona, svakako moras kod endokrinologa s nalazom prl, koji ce odluciti hoce li uvesti terapiju.
    Sretno !

Draga Mono, samo da pitam, pijem duphrastom tek 3 dana i sad sam dobila. Svog ginekologa ne mogu dobit sad na mobitel...ne znam jel trebam prestat pit ili nastavit...i bas mi cudno sto sam dobila, mozda mi je samo jakoo kasnila ovaj mjesec (36.dan)? Ugl sutra cu ga zvat opet i pokusat dobit na mob

mono1111
    21. Siječanj 2018. 00:15

Ana Donna

mono1111

Ana Donna

mono1111

Ana Donna

Izvadi prl.

Sretno !

Draga Mono, samo da pitam, pijem duphrastom tek 3 dana i sad sam dobila. Svog ginekologa ne mogu dobit sad na mobitel…ne znam jel trebam prestat pit ili nastavit…i bas mi cudno sto sam dobila, mozda mi je samo jakoo kasnila ovaj mjesec (36.dan)? Ugl sutra cu ga zvat opet i pokusat dobit na mob

Prestani sa Duphastonom u vrijeme M.
    On se ne pije tad. 
    Ali svakako se javi svom gin.

• Lela_Miliceva
    22. Lipanj 2018. 14:08

Pozdrav svima.  Već 10 mjeseci pokušavam da ostanem u drugom stanju, prije dva mjeseca otkrila sam povišen prolaktin, nakon što sam uradila nalaz TSH i otkrila da mi je on povišen. Počela sam da pijem bromokriptin i nakon ponovljenog nalaza prolaktin mi je bio još veći (1800) . Zatim sam radila  magnet hipofize i utvrđeno je da imam mikroadenom veličine 4mm. Tada sam otišla kod dr Bože Trbojević, za kojeg sam čula da je jdan od boljih endokrinologa,  koji mi je propisao terapiju: eutirox i bromokriptin.
    Da li je iko imao slično iskustvo? kolikp ste vi dugo koristili terapiju i da li je došlo do željene trudnoće?

• ivanolora
    22. Lipanj 2018. 16:55

Najbolji lijek za snižavanje prolaktina je Dostinex, nema ga na našem tržištu ali se naruči u ljekarni. Provjereno najbolji, od svih mogućih lijekova i terapija koje sam imala - ostala sam trudna nakon popijene jedne bočice od 4 tablete 

• Lela_Miliceva
    27. Lipanj 2018. 10:44

Hvala na odgovoru :) ja se plašim da mi nije samo prolaktin prepreka za trudnoću :(
    ne znam koliko on zaista utiče na začeće, da li to može biti jedini problem .

• Audrey
    28. Lipanj 2018. 15:19

Lela_Miliceva

Hvala na odgovoru :) ja se plašim da mi nije samo prolaktin prepreka za trudnoću :(
    ne znam koliko on zaista utiče na začeće, da li to može biti jedini problem .

Evo moje iskustvo, možda ti može pomoći.
    Prolaktin mi je bio 1100, svi ostali nalazi uredni. Doktorica mi je propisala Bromergon koji nisam htjela piti, pila sam Inofolic i Evine kapi. Nakon 9 mjeseci pokušavanja ostala sam trudna. Da nisam, počela bih piti Bromergon. Moj je zaključak da samo povišen prolaktin ne mora biti neki problem i evo u mom slučaju je došlo do trudnoće.

• Maleni_Anđeo
    06. Siječanj 2023. 19:04

Bok drage ženice, 

imam pitanje dal se mogu jos uvijek kupiti Dostinex tablete radi visokog prolaktina?

• DaMa_21
    06. Siječanj 2023. 19:33

Maleni_Anđeo

Bok drage ženice,

imam pitanje dal se mogu jos uvijek kupiti Dostinex tablete radi visokog prolaktina?

Od ove godine su dostupne u ljekarnama uz obican recept doktora opce prakse.
    Ne znam mozes li ih dobiti bez recepta, ali uz recept se najnormalnije mogu uzeti u ljekarni. Ako ti je povisen prolaktin, vjerujem da ce ti doktor bez problema dati recept.

• Maleni_Anđeo
    07. Siječanj 2023. 13:43

DaMa_21

Maleni_Anđeo

Bok drage ženice,

Od ove godine su dostupne u ljekarnama uz obican recept doktora opce prakse.
    Ne znam mozes li ih dobiti bez recepta, ali uz recept se najnormalnije mogu uzeti u ljekarni. Ako ti je povisen prolaktin, vjerujem da ce ti doktor bez problema dati recept.

Dal su tebi pomogle,prl mi je 1100

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.