Pozdrav svima,
nova sam na forumu pa ako je već bilo pisano o ovoj temi ispričavam se.....
Naime na terapiji sam q pina (antipsihotika) zbog traume koju sam doživjela prije dvije godine. Na njemu moram ostati do daljnjega..... uzimanje lijeka dovelo je do velikog povećanja prolaktina koji ne dozvoljava začeće. Trenutno pijem neke biljne čajeve i kapi nabavljene od fitoterapeutknije nakon čega slijedi krema koja se nanosi na trbuh.
Ima li tko iskustava sa povecanim prolaktinom od antipsihotika?
:(
Ja ne pijem to, ali imam poviseni prolaktin te sam dobila Bromergon tablete koje pijem vise od godinu dana i ciklusi su mi super, redoviti i ostala sam T vec 3 puta !
Btw.odgovorila sam ti na temi Tko planira i radi na bebi.
Hvala ti na odg. Cestitam ti na djecici. Zaista ne znam da li smijem piti taj Bromergon sa q pinom
Nemam djecu, imala sam sva tri spontana !
To ce ti najbolje reci endokrinolog.
Mono,oprosti sto te tako sad pitam ali cesto naidem na tebe tu i vidim da vec jako dugo radite na bebi..zasto dolazi do tvojih spontanih?
Mono,oprosti sto te tako sad pitam ali cesto naidem na tebe tu i vidim da vec jako dugo radite na bebi..zasto dolazi do tvojih spontanih?
Ugolina, sve ok.
Ne znaju radi cega dolazi do spontanih, zadnji put je bas bila krom.greska triploidija...a prva dva puta..ne zna se.
Imam genetske mutacije za trombofiliju i antikardiolipinska antitijela slabo pozitivna...pa event.bi to mogao bi razlog, makar sam u toj zadnjoj T dobila heparin, nije pomogao jer je bas taj put bila krom.greska...steta sto prva dva puta, ili bar drugi put nisam dobila heparin..mozda je bas do toga...ali to su same pretpostavke.
Sad sam isla na IVF postupak, i bas je bio jedan embrij sa triploidijom, naravno njega su eliminirali...tako da sam sigurno tu triploidiju iskljucila s ovim IVF - om....sad bi mi trebao biti transfer uskoro (nadam se jer prosli ciklus nisu vracali embrij jer je endo bio pretanak ) tako da se nadam da ce vratiti zdravi genetski !!!!
Molim vas savjet i vasa iskustva: prvi porod/trudnoca sve super, druga trudnoca nazalost spontani u 10tjednu. Od tada vec 5-6 mjeseci pokusavamo ali nikako :( ovaj mjesec nisam dobila, vec se ponadala a ono negativan test. Bila kod ginekologa idem vadit hormone i ahm (plodnost). Do sad mi je menstruacija uvijek bila tocna, ciklus 27-28 dana...pijem duphaston moram onda cekat da dobijem pa opet kod ginek. Jel imao tko slicno iskustvo? Jel ste nakon toga ( izostanak menstr ) opet ostale trudne?
Mislim da imam povisen Prolaktin jer sam iz lijeve dojke primjetila iscjedak kad stisnem ...
Molim vas savjet i vasa iskustva: prvi porod/trudnoca sve super, druga trudnoca nazalost spontani u 10tjednu. Od tada vec 5-6 mjeseci pokusavamo ali nikako :( ovaj mjesec nisam dobila, vec se ponadala a ono negativan test. Bila kod ginekologa idem vadit hormone i ahm (plodnost). Do sad mi je menstruacija uvijek bila tocna, ciklus 27-28 dana…pijem duphaston moram onda cekat da dobijem pa opet kod ginek. Jel imao tko slicno iskustvo? Jel ste nakon toga ( izostanak menstr ) opet ostale trudne?
Mislim da imam povisen Prolaktin jer sam iz lijeve dojke primjetila iscjedak kad stisnem …
Izvadi prl.
Povisen prl moze ometati implantaciju.
Molim vas savjet i vasa iskustva: prvi porod/trudnoca sve super, druga trudnoca nazalost spontani u 10tjednu. Od tada vec 5-6 mjeseci pokusavamo ali nikako :( ovaj mjesec nisam dobila, vec se ponadala a ono negativan test. Bila kod ginekologa idem vadit hormone i ahm (plodnost). Do sad mi je menstruacija uvijek bila tocna, ciklus 27-28 dana…pijem duphaston moram onda cekat da dobijem pa opet kod ginek. Jel imao tko slicno iskustvo? Jel ste nakon toga ( izostanak menstr ) opet ostale trudne?
Mislim da imam povisen Prolaktin jer sam iz lijeve dojke primjetila iscjedak kad stisnem …
Izvadi prl.
Draga Mono, evo pijem duphaston, kada dobijem M idem vadit prolaktin. U slucaju da bude povisen, onda pijem neke tablete? Mislim da su mi se od pritiska i stresa poremetili neki hormoni...nadam se da nece poslje biti problema sa pokusajem zatrudnjivanja :( hvala na savjetu
Izvadi prl.
Draga Mono, evo pijem duphaston, kada dobijem M idem vadit prolaktin. U slucaju da bude povisen, onda pijem neke tablete? Mislim da su mi se od pritiska i stresa poremetili neki hormoni…nadam se da nece poslje biti problema sa pokusajem zatrudnjivanja :( hvala na savjetu
Prl mozes vaditi bilo koji dc, iako on spada u spolne hormone, kad bi se svi trebali vaditi od 3-5 dc, ali on se bez obzira moze vaditi bilo kada.
Mislim da bi najkasnije cca 2 h nakon budjenja trebala vaditi krv, i prije samog vadjenja sjedito bar 15 min...jer on moze pokazati lazni rezultat, jer je to ujedno i hormon stresa.
Ovisno koja ti je vrijednost, ali da, ako je prisutno mlijeko, trebala bi dobiti tablete Bromergona, svakako moras kod endokrinologa s nalazom prl, koji ce odluciti hoce li uvesti terapiju.
Sretno !
Sortiraj odgovore
Najstariji