Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rolica
    02. Travanj 2024. 14:23

Lunolina

Nicaivo bravo za folikulice! Samo neka rastu🥰 . Cokoladice ja sam dobila do cetvrtka, tad imam UZV pa cemo vidjeti, dakle ukupno 3 injekcije sam dobila, mene cak taj ubod nije bolio iako igla ne djeluje nesto bas krasno.😂 ali me kasnije baaas peklo i zarilo.
    Sad vec ne znam gdje piknuti jer mi je sve iziritirano od pikalica pa kalkuliram gdje me najmanje boli😅
    Rolice hvala ti☺️ bome cu probati sa ledom.

Da obavezno si ohladi prije i ja sam si kasnije držala vatu onako lagano stisnutu kao poslije vađenja krvi, to mi je mama bila rekla da je dobro  Sretnoooo 

👩 39 g, AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 37 g, oligozoospermia,
    2020. prirodna tr -> missed abb 11 tt
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 b.o. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

djetelina13
    02. Travanj 2024. 14:50

korni

djetelina13

Da steta za dr.Tinu 😐 ali evo tebi je uspjelo.
    MM udara po suplementima i nadam se da će mu pomoći 🙂 daj mi molim te samo reci ukratko kako je išao tvoj postupak. Koliko vidim iz tvog potpisa išla si odmah na stimulirani IVF . Preskočila si IUI?

Tako je, s obzirom na moje god, mi smo s dr.Tinom odmah bili dogovorili stimulirani, nije htjela da gubimo vrijeme s IUI nego da odmah krenemo konkretno. Uz prof. sam odradila (u 6/23) duo stimulaciju unutar jednog mjeseca (do toga se došlo zahvaljujući forumu i našoj Saniii) i nakon toga smo morali pauzirati da se jajnici smire. Oba feta su odradjena u prirodnom ciklusu, prvi neuspješan, a iz drugog trenutno curka lupa ❤️
    Slobodno pitaj šta god te zanima 🙂

Hvala ti 🙂 a i meni se IUI cini gubljenje vremena. Ne znam je li uopce netko s ovog foruma uspio s inseminacijom zatrudniti. Meni je iz AMH zakljucila da da imam dobru zalihu i da treba krenuti s IUI ali naravno samo ako se spermiogram poboljsa. 

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

Lauren
    02. Travanj 2024. 15:12

Pozdrav svima

Nova sam ovdje, a u procesu MPO unazad 3 mjeseca.
    Muž i ja pokušavamo već skoro 1,5 god. Imam 35 god, muž 42god, spermiogram dobar. Imamo već jedno dijete (4god) koje je začeto prirodnim putem i bez ikakvih problema od prve.  
    Moj AMH je vrlo nizak 0,77pmol, FSH 10,5, vitamin D nizak (34,8nmol), ali s terapijom u posljednja 3 mj se popravio na 78nmol.
    Uzv potvrđuje malo folikula, te su mi nakon stimulacije punktirana 2 prazna folikula.
    Znala sam da mi je slika i prognoza loša, ali ovo me razočaralo i ubilo mi volju odmah u startu.
    Ne znam što očekivati dalje i da li da se uopće više trudim.
    Je li moguće da se u nekom drugom ciklusu pojavi jajna stanica, ili očekujem nemoguće i kako ja mogu tome pridonjeti?
    Ima li tko iskustva s takvom situacijom?

Želim vam svima puno sreće :)

JA 35g , 2019 prirodna tr
    drugo pokušavamo 1,5 god
    AMH 0,7pmol, FSH 10,5
    MM 42g, spermiogram uredan
    mpo 1. ciklus klomifen i TO - neuspješno
    2. ciklus Letrozol, štoperica i TO - neuspješno
    3.ciklus punkcija 2 prazna folikula

2019 prirodna trudnoća
    ja 36 god, POI, AMH 1,28 pmol, FSH 22,8
    2god traje borba za drugo
    01/24 - klomifen i TO ❌
    02/24 - Letrozol, štoperica i TO❌
    03/24 - blaga stim. (letrozol+gonal+menopur) punkcija 2 prazna folikula❌
    05/25 IVF i transfer jednog 3-dnevnog embrija, beta❌

Simbalija
    02. Travanj 2024. 15:12

Ja sam isto u Ri, ali kod doktorice Višnjić. Je li netko bio kod nje? Ja se ne mogu požaliti, u smislu uvijek mi je ona na konzultacijama i ona mi je radila histeroskopiju. Nisam još krenula dalje😁

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Marisha
    02. Travanj 2024. 15:29

Lauren

Pozdrav svima

Nova sam ovdje, a u procesu MPO unazad 3 mjeseca.
    Muž i ja pokušavamo već skoro 1,5 god. Imam 35 god, muž 42god, spermiogram dobar. Imamo već jedno dijete (4god) koje je začeto prirodnim putem i bez ikakvih problema od prve.
    Moj AMH je vrlo nizak 0,77pmol, FSH 10,5, vitamin D nizak (34,8nmol), ali s terapijom u posljednja 3 mj se popravio na 78nmol.
    Uzv potvrđuje malo folikula, te su mi nakon stimulacije punktirana 2 prazna folikula.
    Znala sam da mi je slika i prognoza loša, ali ovo me razočaralo i ubilo mi volju odmah u startu.
    Ne znam što očekivati dalje i da li da se uopće više trudim.
    Je li moguće da se u nekom drugom ciklusu pojavi jajna stanica, ili očekujem nemoguće i kako ja mogu tome pridonjeti?
    Ima li tko iskustva s takvom situacijom?

Želim vam svima puno sreće :)

JA 35g , 2019 prirodna tr
    drugo pokušavamo 1,5 god
    AMH 0,7pmol, FSH 10,5
    mpo 1. ciklus klomifen i TO - neuspješno
    2. ciklus Letrozol, štoperica i TO - neuspješno
    3.ciklus punkcija 2 prazna folikula

Bok i dobrodošla  Kao da sam svoj potpis čitala, osim kaj je moj muž stariji godinu dana  Zašto kažeš da ti je prognoza loša? Gdje si u postupku? Nemoj gubiti nadu  

• BikMik
    02. Travanj 2024. 16:26

Cure, ja tek prvi dan nakon transfera, naravno ne mogu biti trudna vec 😅, ali meni je toliko muka od jutros da na navrate miim da cu na racunar povratiti, a tramvaj jutros jedva izdrzala. Jel to normalno 😅?

TTC 08/2021 👰32 🤵34
    Biohemijska 10/22 Missed abortion 11ttc 03/23
    03/24 ICSI (Puregon, Granillex, Ovitrelle, Cyclogest)01.04. ET ❌ 2❄️
    04/24 FET, otkazan
    05/24 FET 7dnt +, 9dnt beta 187, 11dnt 532, djecak 💙

Lauren
    02. Travanj 2024. 16:32

Bok Marisha i hvala ti na odgovoru i podršci.
    Mislim da mi je prognoza loša jer mi je AMH skoro nemjerljiv, a i zbog tih praznih folikula. Rečeno mi je da mi je hormonska slika kao u žene od 45 g, a ne 35g.
    U postupku sam u Citu. 
    Doktor je predložio da sad odmorimo mjesec, dva pa onda da ponovimo stimulaciju.
    Uopće ne znam šta me čeka pa sam se odlučila javiti ovdje u nadi da ću saznati nešto pozitivno.

2019 prirodna trudnoća
    ja 36 god, POI, AMH 1,28 pmol, FSH 22,8
    2god traje borba za drugo
    01/24 - klomifen i TO ❌
    02/24 - Letrozol, štoperica i TO❌
    03/24 - blaga stim. (letrozol+gonal+menopur) punkcija 2 prazna folikula❌
    05/25 IVF i transfer jednog 3-dnevnog embrija, beta❌

Marisha
    02. Travanj 2024. 16:55

Vjerujem da će ti se javiti naša Saniii ili neka druga lavica sa sličnom situacijom. Moj AMH je isto loš radi operacija, endometrioze. A recimo 2019 sam uspjela prirodno zatrudnjeti pa se endometrioza opet vratila i od tada kreće borba...Vjerujem da će sve biti ok, tek si na početku i nema odustajanja 

Cure da li vam je prva menga nakon stimulacije bila drugačija? Znači mene od subote toliko trbuh boli, jajnici, križa to nisu istine. Evo jedva na poslu izdržavam, u subotu sam nekako termoforom pripomogla da se bolovi smire...baš me rastura 

jabukica
    02. Travanj 2024. 17:41

Marisha

Vjerujem da će ti se javiti naša Saniii ili neka druga lavica sa sličnom situacijom. Moj AMH je isto loš radi operacija, endometrioze. A recimo 2019 sam uspjela prirodno zatrudnjeti pa se endometrioza opet vratila i od tada kreće borba…Vjerujem da će sve biti ok, tek si na početku i nema odustajanja

Cure da li vam je prva menga nakon stimulacije bila drugačija? Znači mene od subote toliko trbuh boli, jajnici, križa to nisu istine. Evo jedva na poslu izdržavam, u subotu sam nekako termoforom pripomogla da se bolovi smire…baš me rastura

Hej Marisha, mene je prva menga poslije stimulacije satrala, a inače nemam bolne menstruacije pa mi je bilo još gore. Mislim da je to sve normalno od količine hormona i svega, drži se! ❤️

👩🏼 - '94, PCOS, AMH 136.7 pmol/L (60.5 ng/mL), 👨🏽 - '93, normo
    Pokušavamo od 5/2021. Od 12/2021 do 3/2023 Petrova - Letrozol
    1/2023 - 8tt missed ab.

Od 3/2023 Poliklinika IVF.
    10/2023 - 1. IVF rekovelle+cetrotide+decapeptyl - 5 ❄️, blagi hiper.
    26.1. FET 1BC, 7dnt +, beta 8dnt 104, beta 10dnt 313, beta 12dnt 809, 6+4 💗➡️ stiže dječak

loli2020
    02. Travanj 2024. 17:53

BikMik

Cure, ja tek prvi dan nakon transfera, naravno ne mogu biti trudna vec 😅, ali meni je toliko muka od jutros da na navrate miim da cu na racunar povratiti, a tramvaj jutros jedva izdrzala. Jel to normalno 😅?

Meni je nakon prvog ET bila muka valjda od početka,vjerojatno od hormona i svega. Moja pretpostavka. Ali evo,vjerujem da ima žena koje imaju možda vise iskustva za podijeliti. Jer meni je samo tada bila mučnina i vise ne,ostale FET kada sam imala sve je bilo ok.  Čim sam prestala sa th,sve se vratilo u normalnu. 😃 

🧔🏻‍♂️35 , 🙍‍♀️35
    03/2019 IVF-ICSI Podobnik
    03/2019 ET - beta 0 ❌
    05/2019 - FET beta +
    02/2020- STIGLA CURICA 💗
    11/2022- FET Alea Fertility= beta 0❌
    02/2023 - FET; beta 3.03🤞❌
    03/2024 - MPO Alea Fertility
    04/2024- FET u čekanju 1❄️
    23.04.-FET
    06.05.- Beta 🤞🏻❌
    09/2024.- 3. MPO
    02.10.2024.- mogući transfer 🫶🏻🤞❌
    4./2025- prirodna trudnoća 🫶🏻🌸🥰
    💚💚Izađi kao pobjednik u ovoj igri živaca💚💚

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani