Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TetraOak
    04. Rujan 2025. 07:23

Čitam sve vaše postove, želim Vam svima sreću u postupcima  neka svaki bude dobitni. 
    Sada kako je prošlo par dana mogu reći da sam bolje psihički i da u razgovoru sa svojom doktoricom ići ću u FET sljedeće godine. Napraviti ćemo još neke analize mislim da je rekla killer cells i još nešto sa proteinima, za kariogram je rekla da misli da nije neophodan jer smo od 7 jajnih stanica dobili 5 blastica ali ako želim da ga napravim. 
    J_h nisam bila u postupku u Merkuru tako da nemam iskustva sa njima, mogu ti reći samo nema razloga za strah i ja sam nedavno tek krenula u mpo vode i doktori te lijepo vode kroz cijeli proces. Sve šta te zanima pitaj, meni je doktorica rekla da nema glupih pitanja. Želim ti sreću 

👩‍🦰 JA 36 | 👱‍♂️ ON 35 | Sve OK
    👶 Pokušavamo od 2022
    🌸 04/2022 – Biokemijska trudnoća
    💔 04/2024 – Missed A.
    💥 07/2024 – Vanmaternična (desni jajovod)
    Mia poliklinika Rijeka
    🧬 06/2025 – 1. IVF (prirodni ciklus) – pukli folikuli
    💉 07/2025 – 2. IVF (blaga stimulacija)
    💊 Letrozol, Ovaleap 150/225, Ovitrelle, Decapeptyl 0,2 mg
    🥚 7 jajnih stanica – sve oplođene
    ❄️ 4 blastociste freez
    🌟 1 blastocista vraćena – ET 23.07.
    ⏳ 1 β 56,4 🤞2 beta 331 👌3 beta 919 - 1UZV 6+2 ❤️, 2UZV 7+3 💔 missed ab.

Lori🍀
    04. Rujan 2025. 07:26

Četvrtak 4.9.
    Markolina - uzv FET
    Medenko - konzultacije
    Srijeda 10.9.
    Sirena - beta
    Četvrtak 11.9.
    Jane - test
    Srijeda 17.9.
    Advocatus - konzultacije

IT STARTS WITH THE EGG / Prijevod by Verbena
    https://drive.google.com/file/d/1Iqb2V-kc4IvveFw26SPuDCvToghs5dK7/view
    ANKETA O IVF ISKUSTVIMA:
    https://bitly.cx/OtBFM  

- anketu možete ispunjavati više puta, za svaku kliniku zasebno

LINK NA REZULTATE ANKETE
    https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1NrKyvBliBF5Bk5PPgIsEUeF60KKw6eL_Fnu_gx808_g/htmlview#gid=1652649836
    PRVA WEB STRANICA O IVF-u U RH
    https://miraculum-ivf.com

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

• advocatus
    04. Rujan 2025. 07:35

J_h

Pozdrav svima, u utorak idem na prve konzultacije za mpo na Merkur i jako sam uzbudena, a s druge strane me bas strah, ne znam sto ocekivati.
    Imate li kakve savjete, iskustva, sto ocekivati.
    Svjesna sam da ce nam trebati dosta strpljenja, zivaca, cekanja ali eto odlucili smo da je vrijeme za bebicu i spremni smo pa kako Bog da 🙈🫣

Ja mogu napisati svoje isksustvo s prvim konzultacijama na vinogradskoj - bili smo ako i 10 minuta puno sam rekla. Vecinom su mene ispitivali, povijest bolesti, lijekovi. Partnera nista (kod nas je muski faktor u pitanju, katastrofa nalazi koji se pogorsavaju). Na upit moze li se ista napraviti povodom jako loseg spermiograma dobili smo "mi se bavimo zenama, ne muskarcima". Nakon toga su nam izdali nalaz da moramo napraviti markere i krvnu grupu, bez da su napisali da ja moram obaviti cervikalne briseve. Jos jednom hvala svim curama ovdje sa foruma sto su me uputili, inace bi popusila termin za lijekove. Kod nas je proces isao "brzo" - 17.6. Prve konzultacije i stavili su nas za lijekove u listopadu, ali to je sve zato sto sam ja privatno na svoju ruku vadila hormone pa me tu nisu mogli "stopirat" sa "prvo obavite ovo pa cemo onda dalje". Sve u svemu, moj iskreni savjet je (kako smo mi napravilii drago mi je da jesmo) - nakon 3 mjeseca pokusavanja u obradu - otkantali su nas (meni je gin rekla da je sve ok i da se vratimo za godinu dana), pa smo otisli privatno (partner na spermiogram) i nasli problem koji rjesavamo. Ovako bi tek u 11.mj isli u obradu, a ovak cemo mozda imat vec pozitivan test ako nam postupak u listopadu uspije. Procitaj prve stranice foruma i toga se drzi, a za sva pitanja slobodno pitaj dalje, sigurno je netko nekada imao slicnu ili istu situaciju. Sretno! 

Ja 30-ok, on 32-teska oligoastenozoospermija; pokusavamo 11/24; Cekamo simulirani postupak 10/2025 (icsi vinogradska)

Markolina
    04. Rujan 2025. 08:40

J_h

Pozdrav svima, u utorak idem na prve konzultacije za mpo na Merkur i jako sam uzbudena, a s druge strane me bas strah, ne znam sto ocekivati.
    Imate li kakve savjete, iskustva, sto ocekivati.
    Svjesna sam da ce nam trebati dosta strpljenja, zivaca, cekanja ali eto odlucili smo da je vrijeme za bebicu i spremni smo pa kako Bog da 🙈🫣

Pozdrav, na Merkuru su svi zbilja ok,tako da nemaš razloga za brigu. Što god te zanima slobodno pitaj, rado će ti odgovoriti. Ispitat će vas detaljno o zdravstvenom stanju, ako imaš kakve nalaze od prije obavezno uzmi (hormoni,spermiogram i sl.)
    Odmah će ti napraviti uzv da vide kakvo je stanje i uputit će te koje sve pretrage trebate obaviti i koju sve dokumentaciju prikupiti. Kod njih je dobra strana što nema prevelikih čekanja. Mi smo odmah nakon što smo prikupili sve nalaze s idućim ciklusom išli u postupak.

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 ⌛

• Frequency
    04. Rujan 2025. 09:09

J_h ja isto nemam iskustva s Merkurom, ali sve ispituj doktore. Pogledaj tih prvih par stranica na forumu da otprilike znaš kako šta ide čisto da imaš neke informacije prije prvih konzultacija pa da znaš kaj pitati uopće. Ja sam isto tek prije par mjeseci krenula u ove vode i zapravo mi je sve išlo dosta brzo od prvog pregleda do postupka (u IVF poliklinici sam, ali smo prvi put išli preko HZZO-a). Samo još napomena da ako niste u braku trebat će vam izjava o izvanbračnoj zajednici. Samo oboje potpišete da ste u izvanbračnoj i ovjerite kod javnog bilježnika. 
    TetraOak drago mi je da si malo bolje. Bit će vremenom sve bolje, makar je normalno i da koji put opet potoneš. Mene je npr ubila prva menga nakon kiretaže. Samu sebe sam iznenadila da me to toliko zbediralo jer sam znala da je gotovo i da ju očekujem, ali me baš dotuklo kad sam ju dobila. Dobra je ta pauza od par mjeseci da se i psihički dobiješ do kraja, a i da se tijelo oporavi

06/2025 Poliklinika IVF - 1. IVF - 4 js, 4 oplođene, 2 blastociste - 1❄️, 1 ET
    Beta 11 dnt - 283, 13 dnt - 446, 15 dnt - 452, beta nastavila rasti bez pravilnog duplanja - završila na kiretaži
    FET 9./10. mjesec ⏳️

Anda
    04. Rujan 2025. 11:07

ITM

Pozdrav!
    Mislim da je Portugal zbog toga što donacija ne može biti anonimna ako se ide na teret HZZOa.
    Provjerite preko Direkcije HZZO, javljaju se na telefon u jutarnjoj smjeni.

ITM hvala, zvala sam, nisu mi znali reći nego nek preko web forme postavim upit. Poslala, sad čekam odgovor.
    Ti si u Belgiji o privatnom trošku? Kako si zadovoljna?

👩‍💼1987., POI, Mb Hashimoto, AMH 1.0 pmol/L
    👲1988., normozoospermia
    11mj/2024 - blaga stimulacija (Duphaston, Femara, Menopur, Centrotide, Ovitrelle), 1🥚, transfer ❌
    4mj/2025 Menopur i Centrotide po 1 injekcija, Ovitrelle, 2 folikula, aspiracija- prazni folikuli
    5mj/2025 Ovitrelle, 1 folikul, aspiracija- prazni folikul

Nata91
    04. Rujan 2025. 12:09

Anda, Lori prije svega hvala što me niste zaboravile ❤️
    Tu sam ja, navratim s vremena na vrijeme... Nakon odmora sam ponovno u "ringu", dugi protokol, trenutno je na meniju Decapeptyl pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti 🙂
    Anda ti si odustala sama od postupaka ili su ti preporučili doniranu? 
    Veliki pozdrav svima. 🫂

Ja (33 god.): Amh 1,08 pmol, hipotireoza, Hashimoto
    Muž (39 god.): sve u redu
    1️⃣ 11./'25.: KBCSM - Bemfola, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    2️⃣ 02./'25.: KBCSM - dugi protokol - Decapeptyl, Menopur = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    3️⃣ 03./'25.: KBCSM - prirodni IVF, 1 folikul - pukao, inseminacija ❌
    4️⃣ 04./'25.: KBCSM - Ovaleap, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - pukao, inseminacija ❌
    5️⃣ 05./'25.: KBCSM - Femara, Menopur, Cetrotide, Ovitrelle = 2 folikula - 0 j.s. ❌

ITM
    04. Rujan 2025. 13:15

Anda

ITM

Pozdrav!
    Mislim da je Portugal zbog toga što donacija ne može biti anonimna ako se ide na teret HZZOa.
    Provjerite preko Direkcije HZZO, javljaju se na telefon u jutarnjoj smjeni.
    ITM hvala, zvala sam, nisu mi znali reći nego nek preko web forme postavim upit. Poslala, sad čekam odgovor.
    Ti si u Belgiji o privatnom trošku? Kako si zadovoljna?

A ne... Ja u Belgiju idem o trošku hzzoa, ali nije u pitanju donacija već moj loš kariogram.
    Dosadašnje trudnoće smo ostvarili prirodnim putem, al nemam žive djece.
    Upućeni smo na IVF uz PGT.
    Imam tek prve konzultacije 23.9. pa ću tek onda znat jesam li zadovoljna.

Odgovorit će ti ubrzo na upit i imat ćeš napisan broj telefona i mail na koji možeš uputit sva dodatna pitanja. 

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17. 2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

💜Medenko
    04. Rujan 2025. 13:30

Hej curke evo da prijavim sve se čini ok..pustili me u postupak..Već smo jedan Gonal 💉💪🏼🥳

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌
    9mj.🙏🏽🥳💜

Markolina
    04. Rujan 2025. 13:39

TetraOak uzmi si dovoljno vremena da se psihički i fizički oporaviš ❤️
    Medenko i Nata držim fige za novi postupak 🤞

Ja prijavljujem transfer za 11.9., endometrij se bolje zadebljao nego prvi put pa nema potrebe za pojačavanje doze estrofema

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ❌
    9/25 ⌛

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.