Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ani32
    16. Srpanj 2025. 14:52

Xoxo čestitam tiiii 😁🥰 Sretno❤️ Cure, evo zaokupirala san se ove dane, da ne mislim puno. Meni je 25.dan ciklusa. Inače mi mjesecnica bude 26,27 dan, a betu radim tek 28 dan ciklusa. U subotu. 
    Danas mi je 11 dan dvodnevnog, nisam imala nikakva krvarenja ni spoting kao što inače imam. Ali nemam nadu nikakvu. 
    Ma jel imate iskustva s prirodnjakom? Citala sam da je dobro ici odmah nakon stimuliranog. Pa bi odmah privatno. Ali kako objasniti Dr. da cekam betu i da se naručujem za prirodnjak, a ni ne znam kakva mi je beta?😆 Ali ako se javim tek kad krene mjesecnica, dali je to kasno. Jer na obični redovni pregled se ceka po 2,3 tjedna. Ne znam jel tako i u slučaju folikulometrije? Ili te prime cim nazoveš početkom ciklusa? 

👰33 - oba jajovoda✂️ AMH 6,18 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox)
    🙎‍♂️41 - sad je sve ok (Normospermia)
    Cink, Folna, B12, Omega 3 ✔️
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka 3.dan ➡️Beta 1,2 ❌
    💥KBC St IVF - 6/2024 - 75 Menopur, 150 Bemfola +Ganirelix
    🥚6 jajnih stanica. 5 nezrelih. 1 oplođena. Transfer 2 dan. Beta ➡️ 0
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

Žuži
    16. Srpanj 2025. 15:10

Lori hvala ti, i ja se nadam😊 sretno ti na fetu u rujnu🍀
    Sage cestitke na beti, lijepa brojka za deveti dan nako transfera. Sretno u petak🤞🏼🤞🏼

👩🏻 35 👦🏻35, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼
    2/25 6 ivf, Repromed, 4 js, 2 opl, 1 morula 👎🏼, 4/25 fet blastociste 👎🏼

AnchyZd
    16. Srpanj 2025. 15:55

Drage žene, evo moje trenutne situacije. Prije tjedan dana sam trebala dobiti mengu i krenuti s bockanjem, no dočekao me pozitivan test nakon 2 godine pokušavanja prirodno. Šok, nevjerica, neopisivo veselje ali i tračak sumnje. I onda nakon par dana pljuska. Beta na 18dpo 48 IU/L, nakon 2 dana 49. Odmah nakon prvog nalaza sam znala da se vjerojatno radi o biokemijskoj i eto drugi nalaz je to potvrdio.
    Sad me zanima, iz vašeg iskustva, koliko će proći dok ne prokrvarim i trebam li odmah ići na uzv da se sad vidi stanje ili da još neko vrijeme čekam i pratim pad bete?

🫅40, AMH 5.34 pmol/L
    🧔48normozoospermija
    2018. Spontana trudnoća👶

Kbc Split
    4/25 IVF u prirodnom ciklusu, femara, ovitrelle, prsnuće folikula, napravljen AIH, beta❌
    5/25 IVF blagi protokol, gonal, cetrotide, ovitrelle, 1js nezrela❌
    7/25 potvrđena prirodna trudnoća, 5tt.💔
    8/25 IVF Pergoveris, Ganirelix, Ovitrelle, 1js nije se oplodila❌

Luckita
    16. Srpanj 2025. 17:05

Bok cure, 
    Hvala svima koje ste mislile danas na mene. Javljam da imamo srčeko i da je za sada plod u skladu s tjednima…🥺❤️ 
    Nije da se brinem manje, ali sam barem malo sretnija… eto morala sam odmah podijeliti s Vama… 🫶🏽 

Zanima me kad ste imale drugi UZV? Meni je dr savjetovao da napravim kroz 2-3 tjedna još jedan, da bi on tako… s time da je ovo zamjenski doktor jer je moj na GO pa zato trebam vaš savjet… 
    Hvala vam 🍀

👩🏻 32 god - blagi PCOS / 👨🏻 36 god normo.
    🏁 2021.
    2/2023. Prirodna trudnoća - 10 tt missed ab. 💔
    2/2024. 1.IVF - 10 🥚 6 embrija
    ET 2 blastice - neuspješan, 4❄️
    4/2024. FET stimulirani, 2 ❄️ - neupješan
    5/2024 FET prirodni, 2❄️ - neuspješan
    12/2024 PROMJENA KLINIKE - potpuno drugačija stimulacija
    01/2025 2. IVF - 4 🥚, 2 oplodjene, prestale se razvijati❌
    04/2025 3. IVF - ET ❌ 1❄️
    Histeroskopija - sve ok
    06/2025. FET ❄️ 10dt -beta 360, 12dt 870 ❤️🙏🏼

Verbena
    16. Srpanj 2025. 17:38

Mariposa, Luckita, čestitam vam objema na srčekima!! Neka se dalje samo nastavi sve mirno i zdravo 🙏❤️
    Luckita, ja sam drugi UZV imala nakon 2 tjedna. Obično tako i stavljaju pa možda najbolje tako ako možeš? Da skratiš neizvjesnost 🙂
    Dreamer, nisi ni najmanje "luda" i posve je razumljivo da si u panici. Evo ja sam recimo još 2 puta radila betu da bih se umirila - od toga zadnju na 7+3, nakon urednog prvog UZV, jer su mi se simptomi tada smirili i mislila sam da nešto nije ok tako da... ima nas i gorih 🙈 ali mislim da je normalno da osjećamo strah - kad nešto toliko želiš, prođeš toliko toga da dođeš do toga i onda konačno uspiješ.. bojiš se za tu mrvicu više nego za vlastiti život.. Ja ti držim fige da sve bude u najboljem redu na UZV!! Čekamo s tobom! 🙏❤️☺️
    Riamaro, kako vrijeme leti.. ti si već zakoračila u 2. trimestar 🤗 Sretno u petak i vjerujem da će sve biti dobro! 🤞🙏☺️
    Srculence, žao mi je da još uvijek povraćaš.. drži se! 🤗
    Xoxo, crtica je prekrasna! ❤️ Znam da se bojiš, ali samo hrabro i dan po dan! Tu smo za podršku 🤗
    Sage, čestitam ti, beta je odlična!! Sad nek se lijepo podupla 🤞🙏☺️
    Bajadera, slažem se s Riamaro za savjetovanje. Ovo su teške stvari, a nismo svi sačinjeni od istog materijala. Muškarcima je posebno neugodno pričati o mentalnom zdravlju, ali ako ima napadaje panike, probaj vidjeti s njim da ipak s nekim porazgovara - s tobom ili sam, kako god mu je ugodnije. Iz vlastitog iskustva, što više negiraš/potiskuješ ono što te muči, to strah postaje jači.. Sretno! 

Nadam se da ste mi i sve ostale dobro, čuvajte se ❤️

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌
    🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣

Luna21
    16. Srpanj 2025. 22:09

Cure iako sam ispala iz igre za sada, čitam vas i pratim svakodnevno, navijam za svaku folikulometriju, aspiraciju, test, betu i uvz! 🤍

Štefice držim palčeve da se lijepo razviju! 🤞🏼🤞🏼

Čestitam svim curkama na super betama i dobrim uzv, prekrasno. 💫💫💪🏼

🙋🏼‍♀️36 🙋🏻‍♂️ 35
    Endometrioza, laparoskopija 10/23
    Pokušavamo od 12/23 ✨
    Biokemijska prirodna 10/24
    07/2025. 1. MPO Beta+ svježi transfer neuspjesno
    imamo 4 ❄️
    09/25 FET biokemijska (beta 18)
    10/25 FET negativan test

Saniii
    17. Srpanj 2025. 07:49

Ajme šta je ovo 🙈 počeli nam nuditi još i heroin, kokain i ecstasy 😂, ne recite da nisu skroz fulali temu 🤪🤭😂🙈
    Xoxo crta je razvalila 😍, sretno, najsretnije 🙏🤞
    Mariposa čestitke na ❤️ i imas svo pravo biti sretna, i sretno dalje 🤞
    Boogie čestitke na curki 😘😘
    Žuži 🤗 drago mi je da si se javila, inače kako si, u kojoj si fazi? Koji je ref interval za homocistein?Ja sam još davno uz trombofiliju provjerila i homocistein i tad je bio uredu, tada mi je mrvicu folna bila niža tj u donjim ref vrijednostima ali nakon što sam se prebacila na aktivni folat i aktivni b12 razina se popravila. Otad sam kontrolirala homocistein još dvaput i bio je uredu, a sve bitne vitamine uz kks provjerim barem jednom godišnje, i kod mene je taj dio okej. Možda da probaš napraviti pauzu od prenatala i folata barem 2-3mj pa onda provjeriti stanje? Ne brini, neces umanjiti zalihu :). Koje prenatale uzimas? Zbog mthfr mutacije potrebno je uzimati i aktivni b12, ne samo folat, jer nepravilna apsorbcija svih vitamina b skupine moze utjecati na povisenje homocisteina. I koji b12 uzimas, gledaj da je biaktivni oblik tj methyilkobalmin, super omjer folat/b12 imas kod Vimergy-a 5-mthf suplementa. 
    Koliko vidim betaine je isto suplement a ne lijek, pa vidi s dr da probaš i s tim.. 😘
    Srculence nmh se kod nas koristi kao profilaksa, rijetko kao terapija jer naše mutacije nisu indikacija za nmh, može se i ukinuti nakon 12tt u dogovoru sa dr, ali da, nmh pogoduje stvaranju hematoma. Koju točno mutaciju imaš? 
    Štefica nek se što više oplodi 🤞
    Sage super beta, nek se dupla ,to je najbitnije 🤞😘
    Ani32 betu uvijek možeš izvaditi ranije I ovisno o rezultatu se javi na pregled. Prvi pregled u pc je cca 10dc. 
    AnchyZd žao mi je, ali betu svakako treba ispratiti do 0, kod tebe ne pada nego stagnira, pa da iskljucis sve opcije..
    Luckita čestitke na ❤️
    Cure žao mi je zbog negativnih testova, drzite se 🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Lori🍀
    17. Srpanj 2025. 08:12

Jutro cure, danas nemamo nikoga na listi.
    Luckita čestitam na ❤️! Uživaj u trudnoći i probaj se opustiti🤗 
    Javi ako želiš kad ti je sljedeći pregled da te pratimo.
    Sage odlična beta za 9dnt! Čestitam i sretno sutra a drugom!
    AnchyZd žao mi je💔 Dobar znak je što si ostala trudna i još spontano. Vjerujem da će uskoro doći i uredna trudnoća🤞🏻

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

Štefica_Fikus
    17. Srpanj 2025. 08:21

riamaro, Everest, eni233, Lori🍀, sage, Luna21. Saniii 🧡
    sage Super beta! 😍 Sad držimo fige za dalje 🤗🤞
    Ani32 Predlažem da otvoreno porazgovaraš sa liječnikom i objasniš zašto bi se već sada naručila na prirodnjak. Nisam sigurna koji je sada pristup sa aspiracijama dva mjeseca zaredom (možda će ti savjetovati da pričekaš ciklus kako bi se jajnici oporavili od prošle aspiracije) iako znam nekoliko primjera kada se išlo u prirodnjak odmah nakon stimulacije. Mjesečnica (ako dođe) potencijalno može doći za vikend i već tu onda gubiš dan (pretpostavljam da ne rade baš subotama i nedjeljama ako nije neki konkretni zahvat u pitanju). A i mislim da možeš možda betu dan/dva ranije izvaditi pa ćeš tako barem nešto znati. 🙂 Držimo fige, sretno!  🤗🤞
    AnchyZd Žao mi je zbog konačnog ishoda, ali svakako je pozitivna činjenica to što se nešto ipak dogodilo prirodnim putem. 🌞 Ne znam odgovor na tvoje pitanje jer nemam iskustva sa biokemijskim trudnoćama, ali želim ti da sve prođe bez komplikacija. 🤗🤞
    Luckita Bravo za srčeko! 😍 Samo nek ostane sve u redu 🤗🤞

👩 1991. (blagi PCOS) 🧑 1988. (asthenozoospermia)
    1. IVF prirodni (02/24) - 0 js
    2. ICSI stimulirani (04/24) - 4 js - 2 oplođene - 1 embrio, 0 ❄️ - beta 0
    3. ICSI prirodni (09/24) - 1js - 1 oplođena - 1 embrio - beta 0
    4. ICSI stimulirani (02/25) - 5 js - 2 oplođene - 2 embria, 0 ❄️ - beta 2,3
    5. ICSI stimulirani (07/25) - 7 js - 2 oplođene - 0 ❄️ (freeze all)
    6. stimulirani (11/25) - ⏳

Razumna
    17. Srpanj 2025. 08:23

Pozdrav svima. 
    Vidjela sam post od Saniiii pa reko da se i ja javim.
    Sani kad ćeš ti dalje?
    Gdje je nestala Lacky 🍀? Jeli postala mama?
    Kod mene sve naopako.
    Poslje histeroskopije popila pila sam deset dana doksiciklin. Izuo me iz cipela. Dobila sam lichen planus po cijelom tijelu. baš onako teži oblik. dr mi svjetuje da idem dalje na ivf jer ovo stanje može potrjati nekoliko mjeseci a može trajati i nekoliko godina. sa obzirom da ja imam skoro 40g svi forsaju da idem barem na embrio transfere...
    Ja sam isto dosta psihički ubijena jer sam svjesna svojih godina i neuspjeha ☹️ baš sam nekako jadna

muž i ja po 39g, 10g braka,
    12/20-Luči1️⃣ivf➡️ET 2trod❌,
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭❌, 2/22 FET 2xmorula❌
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2xtro❌,5/22 - FET 2xtro❌,6/22 - FET 2xtro💥biokemijska❌, 10/22 - FET 2x tro- Blighted Ovum 😭❌,
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni ❌, 10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭❌
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC❌,7/24-fet1BC❌,11/24-fet2BC❌,
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶,4/25-fet1BC❌, 7/25-fet1BC❌, 9/25-fet1BC❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani