Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sadiegreen
    14. Lipanj 2024. 14:23

Pročitah nekih 30 stranica jer me nije bilo neko vrijeme, kad ono...

Htjela bih poručiti nešto AuroRoRo ako još čita iako je Johicaa to izvrsno već pokrila, svaka čast na postu. AuroRoRo, vjerujem da si s nečim bila trigerirana, ali što god bio triger, reakcija nije bila adekvatna, toliki bijes nije adekvatan. Ispitaj zašto, kako, odakle je to izašlo/došlo jer su to super otkrivenja koja život znače. 

Dreamer žao mi je. Sad kad je moj prvi postupak završio neuspješno, svaki ovdje novi napisani me zaboli i žao mi je zbog dana/tjedna intenzivnog mentalnog napora koji ta osoba prolazi nakon zaključka da je neuspješno.

Na temu o hzzo-privatno, ova ili ona poliklinika mogu reći da je meni u B+ zasad u redu. Imam osjećaj da me se lijepo tretira iako sam preko hzzo. Moja dr nije cici mici, fokus joj je na statistici i rekla bih da je bolno realna. Niti u jednom momentu nije stvari prikazala bajno, svaki korak je "vidjet ćemo". Meni osobno taj pristup odgovara jer sam sama od statistike i brojeva, nisam cici mici i ne volim da me se mazi i pazi tamo gdje sam došla po znanje i iskustvo, volim da me se bombardira činjenicama. 

Nekako mi je teško vjerovati da u ovoj branši netko može raditi nešto namjerno da ugrozi postupak. Mislim možda, znam biti naivna u tim stvarima...

Meni je FET u ponedjeljak. Ovulacija je bila 12. dan, a FET je 5 dana iza toga. To mi se čini u redu, možete li mi potvrditi da se to tako radi s blastocistom? U zadnjih tjedan dana sam se malo ipak opustila tako da sam spremna za ponedjeljak i naoružana opet strpljenjem. 
    Držim fige svima koji ulaze u novi krug, držim za duplanje beta i držim za trudnice da iznesu trudnoću do kraja bez problema. 

🙎‍♀️ (35g) nizak amh, 5,3 pmol/L
    🙎‍♂️ (35g) loš spermiogram (hipospermija, astenozoospermija, teratozoospermija)
    5/2024 Beta+, aspiracija 9 js, 8 oplođenih, 1 ET, 4 ❄️ test 31.5. ❌
    6/2024 FET, 26.6. Beta1 310, 28.6. Beta2 855, 12.7. UZV ❤️ it's a (low risk) boy 💙

• sadiegreen
    14. Lipanj 2024. 14:25

Nijedan enter mi se nije primio u postu.

6/2024 FET, 26.6. Beta1 310, 28.6. Beta2 855, 12.7. UZV ❤️ it's a (low risk) boy 💙

Marisha
    14. Lipanj 2024. 14:26

sadiegreen

Pročitah nekih 30 stranica jer me nije bilo neko vrijeme, kad ono…

Htjela bih poručiti neštoAuroRoRoako još čita iako jeJohicaato izvrsno već pokrila, svaka čast na postu.AuroRoRo, vjerujem da si s nečim bila trigerirana, ali što god bio triger, reakcija nije bila adekvatna, toliki bijes nije adekvatan. Ispitaj zašto, kako, odakle je to izašlo/došlo jer su to super otkrivenja koja život znače.

Dreameržao mi je. Sad kad je moj prvi postupak završio neuspješno, svaki ovdje novi napisani me zaboli i žao mi je zbog dana/tjedna intenzivnog mentalnog napora koji ta osoba prolazi nakon zaključka da je neuspješno.

Na temu o hzzo-privatno, ova ili ona poliklinika mogu reći da je meni u B+ zasad u redu. Imam osjećaj da me se lijepo tretira iako sam preko hzzo. Moja dr nije cici mici, fokus joj je na statistici i rekla bih da je bolno realna. Niti u jednom momentu nije stvari prikazala bajno, svaki korak je "vidjet ćemo". Meni osobno taj pristup odgovara jer sam sama od statistike i brojeva, nisam cici mici i ne volim da me se mazi i pazi tamo gdje sam došla po znanje i iskustvo, volim da me se bombardira činjenicama.

Nekako mi je teško vjerovati da u ovoj branši netko može raditi nešto namjerno da ugrozi postupak. Mislim možda, znam biti naivna u tim stvarima…

Meni je FET u ponedjeljak. Ovulacija je bila 12. dan, a FET je 5 dana iza toga. To mi se čini u redu, možete li mi potvrditi da se to tako radi s blastocistom? U zadnjih tjedan dana sam se malo ipak opustila tako da sam spremna za ponedjeljak i naoružana opet strpljenjem.
    Držim fige svima koji ulaze u novi krug, držim za duplanje beta i držim za trudnice da iznesu trudnoću do kraja bez problema.

Možeš li napisati kakvu si imala stimulaciju? Imamo sličan AMH a ja ne mogu iznad 5 jajčeka dobiti, niti jedan smrzlić u zadnjoj stimulaciji pa mi se čini da je tvoja bila super pogođena? I sretno u ponedjeljak 

🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
    09.2023. Vinogradska IVF
    (Rekovelle+Menopur):4js
    rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
    03.2024.Škvorc IVF
    (Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
    09.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
    3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija

• sadiegreen
    14. Lipanj 2024. 14:44

Decapeptyl i Menopur tipa 20 dana i onda Ovitrelle. Meni je baš dugo trajalo. Bila sam u jednom momentu oko 15. dana stimulacije na UZV kad mi je dr rekla da bi ona još par dana da dobijemo na rastu još par folikula. Mislila sam da ću se raspuknuti, ali ajde drago mi je da me pogurala još tih par dana. 

Marisha
    14. Lipanj 2024. 14:50

sadiegreen

Decapeptyl i Menopur tipa 20 dana i ondaOvitrelle. Meni je baš dugo trajalo. Bila sam u jednom momentu oko 15. dana stimulacije na UZV kad mi je dr rekla da bi ona još par dana da dobijemo na rastu još par folikula. Mislila sam da ću se raspuknuti, ali ajde drago mi je da me pogurala još tih par dana.

bogme, ali isplati se sve to. Držim fige da sve prođe super 

09.2023. Vinogradska IVF
    03.2024.Škvorc IVF
    09.2024.Škvorc ICSI
    (Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️

• sadiegreen
    14. Lipanj 2024. 15:06

Marisha

sadiegreen

Decapeptyl i Menopur tipa 20 dana i ondaOvitrelle. Meni je baš dugo trajalo. Bila sam u jednom momentu oko 15. dana stimulacije na UZV kad mi je dr rekla da bi ona još par dana da dobijemo na rastu još par folikula. Mislila sam da ću se raspuknuti, ali ajde drago mi je da me pogurala još tih par dana.

Nemam previše info zašto je tako odlučila, ni je li rezultat takav zbog stimulacije ili zbog sreće, ali svakako sam zadovoljna da imam 4 pokušaja prije nove stimulacije. Držim fige tebi u jesen 🫂

Marisha
    14. Lipanj 2024. 15:22

sadiegreen

Marisha

sadiegreen

Nemam previše info zašto je tako odlučila, ni je li rezultat takav zbog stimulacije ili zbog sreće, ali svakako sam zadovoljna da imam 4 pokušaja prije nove stimulacije. Držim fige tebi u jesen 🫂

Hvala 🌸

09.2023. Vinogradska IVF
    03.2024.Škvorc IVF
    09.2024.Škvorc ICSI

annboleyn
    14. Lipanj 2024. 15:46

Pozdrav, trudim se da procitam sve ali obicno bude kasno za komentarisanje. Cestitam svima na pozitivnim beta (BikMik, Leona, ne znam je l bila jos neka cura u posljednje vrijeme), na urednim UZ, urednim NIPT testovima, sretno sa novim postupcima, FET-ovima, cekanjem bete… ❤️
    Kod mene za sad sve ok, uradila NIPT, uredno sve, cekamo curicu (suprug jos ne zna jer ne zeli da zna 😂, vidjet cemo do kad cemo izdrzati, ja da mu ne kazem, on da ne pita)
    Nadam se da ce se na forumu nastaviti druzenje u dobrom duhu, kao sto je uvijek i bilo 🤗

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Marita_07
    14. Lipanj 2024. 15:53

Drage moje,

Ništa od ET,zametak se prestao razvijati,ovo je prvi put da mi se to dogodilo,uvijek sam imala ET i barem jednu kvalitetnu.Takva tuga 😭💔

Ne znam šta dalje i kakav plan,kaže dr da ne mogu nikako stanice nabildati da je to genetski tako.

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

Lali28
    14. Lipanj 2024. 15:57

Pozdrav, 
    Lete stranice i puno lijepih vijesti, cestitam svim novim trudnicama i zelim srecu svima koji jos pokusavaju. 💝
    Evo jedan moj update, bili smo na pregledu i cekamo curicu 🌸 jako sam sretna, to sam si toliko htjela, kao da sam i “znala”, ali ocekivala bilo sto. Izvan sebe sam.

👩🏻29 god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05)
    🧔🏻‍♂️31 god asthenozoo->normo
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷J

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.