Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    15. Prosinac 2022. 15:05

Flowerson

Afrodita, žao mi je da sad moraš prolazit taj stres, hoćeš opet ponavljat nalaz?
    Razumna, kako si? Koliko si smedarila nakon spontanog? Meni danas točno 3 tjedna i još uvijek malo smedarim, sad mi je već muka da nešto nije dobro.
    Lucky, nisam uopće ispratila što se na kraju dogodilo, kako si?
    Stela, hvala ti za info onaj dan za suplemente, screenala sam si, samo nisam javila naknadno.

Btw, ako nekom treba prenatal novalac, na online ljekarna corner je sada 111 kn, ja sam si kupila 5 komada odmah.
    Čestitam svima na lijepim betama i uspješnim postupcima!🍀
    Bila sam u petak na konzultacijama, plan je krajem prvog, početak drugog mjeseca ic u novi FET. U utorak sam vadila krv za trombofiliju pa ćemo vidjet jel sve ok il nije. Sad mi je samo bitno da stane smedarenje i da se ciklus vrati u normalu 🙏

Vadila sam krv ponovno. Što da radim, ne preostaje mi ništa drugo. Rekli su mi da će ju analizirati koliko god bude trebalo dok ne dobiju rezultate.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Flowerson 🌸
    15. Prosinac 2022. 15:06

Afrodita06

Vadila sam krv ponovno. Što da radim, ne preostaje mi ništa drugo. Rekli su mi da će ju analizirati koliko god bude trebalo dok ne dobiju rezultate.

A katastrofa, nadam se da ćeš imat rezultate ovaj put... još 10 dana čekanja 🤞

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Razumna
    15. Prosinac 2022. 15:15

Flowerson

Afrodita, žao mi je da sad moraš prolazit taj stres, hoćeš opet ponavljat nalaz?
    Razumna, kako si? Koliko si smedarila nakon spontanog? Meni danas točno 3 tjedna i još uvijek malo smedarim, sad mi je već muka da nešto nije dobro.
    Lucky, nisam uopće ispratila što se na kraju dogodilo, kako si?
    Stela, hvala ti za info onaj dan za suplemente, screenala sam si, samo nisam javila naknadno.

Btw, ako nekom treba prenatal novalac, na online ljekarna corner je sada 111 kn, ja sam si kupila 5 komada odmah.
    Čestitam svima na lijepim betama i uspješnim postupcima!🍀
    Bila sam u petak na konzultacijama, plan je krajem prvog, početak drugog mjeseca ic u novi FET. U utorak sam vadila krv za trombofiliju pa ćemo vidjet jel sve ok il nije. Sad mi je samo bitno da stane smedarenje i da se ciklus vrati u normalu 🙏

Smedarenje je skroz normalno, ne brini 💙 normalno je smedariti i u sljedeća 2-3 ciklusa. Ja trenutno smedarim i povremeno ispadnu neke krpe kao lupa... Meni je doduše beta u pon bila 1500.
    Mene je tek prije desetak dana lupilo u glavu što se dogodilo pa sam puno plakala i samovala... U jednom trenutku sam izgubila nadu da ću ikada biti mama...sad pokušavam naći sebe i biti ona žena prije ivf-a teško je. Dobila sam nalaze karijograma i uredni su hvala Bogu. Sad čekam da beta dođe na 0 da se krenem pripremati za sljedeći postupak.
    Kako si ti psihički? Vidi da si u pripremama i to je odlično 😀
    Afrodita znam da je meni lako napisati ali ne brini, sa tvojim bebama je sve dobro. Ionako si na panoramu išla da se to potvrdi. Mi znamo da je sve dobro 💞💚

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Afrodita06
    15. Prosinac 2022. 16:03

Sani88 🙏🍀🤰💕

Afrodita06

Rainbow_Hope 🌈

Afrodita06

Sani88 🙏🍀🤰💕

Lalaland to znači da ti gin nije " pružene ruke" što se tiče uputnica 😁, kao recimo ni moj 🙄. To znači da ti ivf dr mora dati pisanu preporuku a onda ti tvoj gin mora pustiti uputnicu za vit D i zapravo sve sto traze , a to isto znači da ti ni ivf dr ne može direktno pustiti nikakve uputnice ni recepte, sve inace ide preko gina-a. Probaj sa opcom praksom (LOM).
    Ribic, Domleon prekrasne su vam bebice 😍😍😍, uživajte 🤗🤗
    Rainbow i prekrasna sličica sa UZVa 😍🤗
    Afrodita zaista se ne kužim u prenatalne testove, ali mi je zanimljivo da nisi dobila nikakvo obrazloženje od labosa gdje si vadila krv zašto je to tako, što kaže tvoj doktor?
    Takica smedjarenje znači stara i zaostala krv, moguće da sad izlazi još od prije nekakva ozljedica, dobro je dok nema svježe krvi, mada je se pokazalo da su u ivf-u jako česta krvarenja, drži se 🤗

Evo sad sam tek dobila nalaz drugog testa Panorame. I dalje piše da je nedovoljno fetalne frakcije ali mi je dr gdje sam vadila krv objasnila da je dovoljno fetalne frakcije za testiranje ali kad ju testiraju iz nje ne mogu izvući dovoljno za rezultate i da trebam ponoviti test. Luda kuća al evo što da radim.
    Danas mi je isto napravila uzv i sve što je mogla vidjeti je u redu. Tako da ne znam što da kažem

Kolika ti je fetalna frakcija? Može biti niža inače ako si na nekom lijeku za razrjeđivanje krvi ili ako si malo punija, čula sam nedugo za sličan slučaj, ali je bila jednoplodna trudnoća. Koliko si sad tjedana?

U prvom vađenju 2,4%, u drugom 3,1%
    Razlika u vađenju je desetak dana, čak kaže dr da je i taj rast ok.
    Danas sam 12+5

Koliko sam ja uspjela zapamtiti trudnice su ovdje pisale da prenatalne testove ne treba raditi prije 12tt, bas zbog razloga da neće biti dovoljno fekalne frakcije. Jel moguće da si prerano radila? Ovaj od danas bi mogao biti uredu. I bit će 🤗

Pa išla sam po njihovoj preporuci. Nadam se da je samo to u pitanju, prerano. Ali to njihovo prerano me koštalo živaca i živaca.
    Razumna hvala na ohrabrenju, riječi ti se pozlatile. 🥰🥰

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Rainbow_Hope 🌈
    15. Prosinac 2022. 16:18

Afrodita nije prerano, može se ići od 10 tt, ja sam s 10+4 imala više od 7 % fetalne frakcije, jednostavno je kod nekih žena frakcija niža i mora se ponoviti, možda i blizanačka trudnoća na to utječe

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• ribic
    15. Prosinac 2022. 16:31

DOMLeon🤰🏽⏳️❤

Nase bozicno cudo svima vama salje poljubac 😘❤️‍🔥
    https://ibb.co/YLS8fHD

Ajme sto je preslatkaaaa 😍😍😍😍😍

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

IščekivanjeDobrihStvari
    15. Prosinac 2022. 16:48

Hej cure redovno vas čitam samo slabije pisem…
    Ja sam dobro… i dalje sam trudnica bez ijednog simptoma ( ni sise ni mučnine ni spavanje ) jedino mokrenje po noći ali imam osjećaj da to radim čitav život..sad smo 11tt iako doktor kaže da veličina već odgovara 12tt…nadam se da će sve ostati u redu…prebacila sam se kod socijalnog ginekologa koji je divan bar nešto ..ali mi je bez obzira sto nemam.”pravu” trombofiliju rekao da fragmin nastavljam čitavu trudnoću da se on svega nagledao i da nema razloga da prestajem …utrogestan prestajem s 12tt. Kaže mnogo se čuvaj ali ja sam toliko dobro  da se nekada jednostavno zanesem.Užasno me strah to nikako ne prolazi i tko zna hoće li ikada..ali iskreno zab sam tako brzo sve ove godine borbe i sve aspiracije i toliki broj transfera …bez obzira sto je sve trajalo preko pet godina kao da je prošlo u jednom danu i sad ima smisla 😇 Svima al bas svima od srca želim samo najbolje i da se ovi naši divni snovi ostvare na što divniji način 🥰

89godiste PCOS
    8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
    17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
    05.01.2023. pregled 14 tt <3
    26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
    22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏

Flowerson 🌸
    15. Prosinac 2022. 17:21

Razumna, hvala ti puno, sad mi je ipak lakše da znam da je to normalno. Betu nisam vadila, iskreno, imam osjećaj da je 0 🤷‍♀️ sto se tiče psihe...u jednom trenu sam počela sama sebe preispitivat kakva sam to i da ne tugujem dovoljno. Bila sam tužna i isplakala se prvih tjedan dana, nakon toga sam već bila u planovima za dalje i nastavila uživat u životu. Naravno, teško mi pada čuti kad je netko trudan jer mi je to kao sol na ranu jer je moje tijelo bilo nesposobno održat trudnoću. Znam da zvuči glupo, al takav je osjećaj. Jako puno žena koje znam mi je sada i samo priznalo da su isto imale spontani/e nekad u životu, mislim da me to dodatno ohrabrilo jer sam nekako shvatila da se to dešava oko nas i onima koji nisu u ivf samo što to ne znamo. Bit će sve dobro, samo hrabro naprijed ❤️ možda opet budemo u isto vrijeme u postupku 🤞🍀

01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Razumna
    15. Prosinac 2022. 18:35

Flowerson

Razumna, hvala ti puno, sad mi je ipak lakše da znam da je to normalno. Betu nisam vadila, iskreno, imam osjećaj da je 0 🤷‍♀️ sto se tiče psihe…u jednom trenu sam počela sama sebe preispitivat kakva sam to i da ne tugujem dovoljno. Bila sam tužna i isplakala 

Dragička točno znam kako ti je, meni je netko blizak ostao trudan bez problema i otkrila je trudnoću tek u 11tt i sva je sretna i opuštena. Sa mojim dosadašnjim iskustvom znam da ni u jedno budućoj trudnoći ako Bog da nikad neću biti skroz mirna i opuštena a opet rode žene i prežive trudnoću i sa gorim iskustvima od nas. Oprosti što sam ovako direktna ali kad čitam ovdje žene koje su prošle 2 inducirana pobačaja u kasnijim tjednima, znoj me oblije. Ali naravno i naša bol je stvarna i velika. I bez brige ako sad manje tugujes doći će ti, neće te preskočiti, doci ce ti kad misliš da si se oporavila kao recimo ja i onda me pokosilo, doslovno sam plakala stalno i ja sva u čudu pitam svoju psihologicu :zašto ja stalno plačem i kaže ona meni :pa zato što ti je teško. I istina osjećam se kao da mi je netko sve brige stavio na moja leđa. Doslovno se pitam šta sam ja to skrivila da mi djeca tako izmiču kroz prste. Zašto baš meni.... I dođe mi da odustanem a oda svi kažu pa ti ćeš biti divna mama, ma nemam ni muda odustati. Budi jaka, uživaj u praznicima seksaj se di stigneš - radi gusta i uzivaj u zadnjem Božicu u miru 🥰💓💞
    Afrodita draga vidi nas koliki smo a svi bez testa i živi i zdravi i pravi. Realno iako bi i ja išla na test on realno ništa ne znači. Ni kad je rezultat i dobar i loš. Loš može biti samo statistika pa često sve bude ok ili može biti odličan pa djete ima neki drugi problem koji test ne pokriva. Hoću ti reći da je sigurno sa tvojim bebama sve super a ove testove iako bi i ja išla na njega je smislio sam vrag. I naravno da nama ivf ženama ništa ne može biti glatko pa jednostavan test popizdi i mi sa njim. Ja baš imam osjećaj da ti nosiš cure i da je sve super 🙏💙💚💓💞

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Flowerson 🌸
    15. Prosinac 2022. 19:33

Razumna, da, uvijek mi suze dođu kad pročitam da netko ima spontani u kasnoj trudnoći.. teško je i nama, al kad je kasnije je još gore. 😔 Drago mi je da sam sve podnijela kako jesam, al to će uvijek biti dio mene.. Tko zna, možda ne budem morala na FET, možda se desi novogodišnje čudo 🤭 ionako nismo imali priliku pokušavati već jako dugo. Bit ćemo obe mame, ne sumnjam u to uopće. Da će nam bit stresno, hoće...al uspjet ćemo. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.