Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DarkIvy
    13. Studeni 2022. 07:51

Hvala Puno Stela_M na objašnjenju!
    Zbunjuju me kod mene te sve neke granične stvari, dakle amh visok, pa taj omjer, pa recimo menstruacije koje su redovite, ali variraju (nekad 5 dana, nekad 1 nekad i više), tako da sve nešto rubno. Akne nemam, uvijek mršava bila, ništa posebno dlakava mislim..
    A to što mi nijedan ginekolog do sada pri ultrazvuku jajnika nikad ništa nije rekao i uvijek je bio uredan nalaz, jel moguće da nisu dobro vidjeli? Jel to brojanje antralnih folikula radi običan ginekolog? Jer sam naručena na neke ultrazvuke ali nisam sigurna jel to to:D
    hvala još jednom, ful je od pomoći forum i konkretna iskustva!

11/2023. curica

• ribic
    13. Studeni 2022. 08:07

Stela_M

trudilica55

Stela_M

trudilica55

pozdrav cure! ne znam jesam li pogodila grupu ali zanima me vase misljenje: trenutno sam na utrogestanu 3x1 kroz dva tjedna cekanja do ocekivane menstruacije(nakon femare, ovitrella), 12dpo, ostaje mi jos par dana do testa no gotova sam sa vaginaletama, da li znate kako tijelo reagira na prekid te terapije?
    od simptoma imam kroz cijela dva tjedna bol u grudima koja je nestala 12dpo i povremeno pikanje u donjem dijelu trbuha.
    unaprijed hvala na pomoci!

Pa obzirom na postupak i jer ne znaš ishod istoga onda ne bi trebala prekidati terapiju ali to je na tebi 😁

ginekologica mi je prepisala dvije kutije, i zna do kad ih koristim tako da hocu necu nemam ih vise.
    ja njoj vjerujem da zna sta radi, samo sam htjela ovdje vidjeti da li tko od vas ima slicno iskustvo.

lp

Nije da ti je propisala dvije kutije nego ti više od toga ne može pustiti u ljekarnu znači kada ih imaš pred kraj moraš sama tražiti nove 😁

Tako je. Max moze pustit dvije kutije. Kad ostajes bez lijeka (bilo kojeg) trazis novu kutiju. A ne da prekidaa terapiju.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Capi_3
    13. Studeni 2022. 08:27

trudilica55

Stela_M

trudilica55

pozdrav cure! ne znam jesam li pogodila grupu ali zanima me vase misljenje: trenutno sam na utrogestanu 3x1 kroz dva tjedna cekanja do ocekivane menstruacije(nakon femare, ovitrella), 12dpo, ostaje mi jos par dana do testa no gotova sam sa vaginaletama, da li znate kako tijelo reagira na prekid te terapije?
    od simptoma imam kroz cijela dva tjedna bol u grudima koja je nestala 12dpo i povremeno pikanje u donjem dijelu trbuha.
    unaprijed hvala na pomoci!

Pa obzirom na postupak i jer ne znaš ishod istoga onda ne bi trebala prekidati terapiju ali to je na tebi 😁

ginekologica mi je prepisala dvije kutije, i zna do kad ih koristim tako da hocu necu nemam ih vise.
    ja njoj vjerujem da zna sta radi, samo sam htjela ovdje vidjeti da li tko od vas ima slicno iskustvo.

lp

Meni ginekolof nikad nije poslao dostatnu kolicinu Duphastone, Utrogestana i Estrofema..uvijek kad potrosim ga zovem da posalje jos. A th stanem piti kad mi moj lijecnik koji je vodio postupak u klinici to kaze. 😀

Cure, koliko dana budete napuhane nakon aspiracije? Nemam mucnine, vrtoglavicu, mokrim uredno, ovaj  put su rekli dannije OHSS tako da vjerujem da nije. Samo je stomak jos lagano napuhan i osjetljiv na dodir i pritisak.

🙎🏼30 oligotheratozoospermija
    🙎‍♀️29 AMH 99-155 (varira) , PCOS
    2015.spontana trudnoća; CR; krvarenje, infekcija reza
    2/2022 ICSI ➡️ Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl ➡️ 40 folikula, 16 js, 3 oplođene, 2 🐧🐧 (ET odgođen zbog OHSS)
    4/2022 FET ➡️ Estrofem, Utrogestan ➡️ 4.04. vracena 2 🐧🐧 ; beta HCG 0.1 ❌️
    10/22 ICSI ➡️ Gonal 100, zatim 150, Cetrotide, Decapeptyl, Ovitrelle
    ➡️ 40 folikula, 15 js, 2 oplođene, OHSS, embriji stali s razvojem, 0 transfera
    09/2023 ICSI ➡️ Supercur sprej, Ovaleap

bambi27zg
    13. Studeni 2022. 09:56

Napokon sam uspjela sve zaostatke procitati (ali bez papira da pisem salabahter pa sorry ako opcenito pisem, malo sam vec zaboravna 🙈) 
    Hvala svima 🍀🌈 Nadam se da bude beta sutra ok, vec sam si isplanirala cijelo bolovanje (rekao je da me stavlja odmah) 😅 
    Curke s negativnim betama - zao mi je 😔 saljem zagrljaj svima ❣️ 
    Curke s testicima - nisam ovog puta radila, ali sam negdje citala (mislim da prva strana foruma) da je kolicina bete u urinu za testiv detekciju 9dnt za peterodnevni, tj.12 dnt za trodnevni - ne gubite nadu 💪🏼🍀
    Napuhanost nakon aspiracije - meni je bila koja 2-3 dana i onda se smirilo, mada se boljelo jos koji dan 
    Prekidanje terapije - pustaju uvijek 2 kutije i samo treba naruciti, probaj otici u dezurnu ljekarnu i pojasniti situaciju da izdaju lijek (obicno ostavis neki polog) pa ce sutra doci recept (i onda ti vrate polog) - meni to funkcionira 😉

Sretno svima sa svime u narednom tjednu 🍀🌈❣️💪🏼

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

• Luana
    13. Studeni 2022. 10:39

Drage moje, evo konacno se vidi konkretno, 9dnt 😍 odmah se pokazalo, sutra beta 👏👏

https://ibb.co/yh8nKBY

👮 36 oligoazstheno...
    👩41 2019. biokem, 2020 spontani
    6/2021 vanmatericna lijevo( lpsc, izvadjen jajovod)
    7/2021 vanmatericna desno (metotrexat)
    11/2021 Amh 10.8, tsh 1.05, granicna trombofilija
    03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
    10/22 ivf, 9🥚, oplodjeno 7, 5 blastica, 🐧🐧🐧
    ET 04.11 - 5.dan, vracene 2 blastociste
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

Capi_3
    13. Studeni 2022. 10:42

Zvala me embriologica..od 15 js, imala je 4 za oplodnju. Od tog 3 prezivjele..u utorak transfer. Suprugov spermiogram ocajan (u međuvremenu je imao kovid, prepisujem to njemu, mozda nema veze s njim, ali lakse mi je okriviti ga 😅). Kaze da je jedva nasla par za oploditi... sve skupa isti rezultat kao i prosli put...

🙎🏼30 oligotheratozoospermija
    🙎‍♀️29 AMH 99-155 (varira) , PCOS
    2015.spontana trudnoća; CR; krvarenje, infekcija reza
    2/2022 ICSI ➡️ Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl ➡️ 40 folikula, 16 js, 3 oplođene, 2 🐧🐧 (ET odgođen zbog OHSS)
    4/2022 FET ➡️ Estrofem, Utrogestan ➡️ 4.04. vracena 2 🐧🐧 ; beta HCG 0.1 ❌️
    10/22 ICSI ➡️ Gonal 100, zatim 150, Cetrotide, Decapeptyl, Ovitrelle
    ➡️ 40 folikula, 15 js, 2 oplođene, OHSS, embriji stali s razvojem, 0 transfera
    09/2023 ICSI ➡️ Supercur sprej, Ovaleap

• Luana
    13. Studeni 2022. 10:44

bambi27zg

Napokon sam uspjela sve zaostatke procitati (ali bez papira da pisem salabahter pa sorry ako opcenito pisem, malo sam vec zaboravna 🙈)
    Hvala svima 🍀🌈 Nadam se da bude beta sutra ok, vec sam si isplanirala cijelo bolovanje (rekao je da me stavlja odmah) 😅
    Curke s negativnim betama - zao mi je 😔 saljem zagrljaj svima ❣️
    Curke s testicima - nisam ovog puta radila, ali sam negdje citala (mislim da prva strana foruma) da je kolicina bete u urinu za testiv detekciju 9dnt za peterodnevni, tj.12 dnt za trodnevni - ne gubite nadu 💪🏼🍀
    Napuhanost nakon aspiracije - meni je bila koja 2-3 dana i onda se smirilo, mada se boljelo jos koji dan
    Prekidanje terapije - pustaju uvijek 2 kutije i samo treba naruciti, probaj otici u dezurnu ljekarnu i pojasniti situaciju da izdaju lijek (obicno ostavis neki polog) pa ce sutra doci recept (i onda ti vrate polog) - meni to funkcionira 😉

Sretno svima sa svime u narednom tjednu 🍀🌈❣️💪🏼

Bambi, sutra zajedno iscekujemo rezultate🤞 

👮 36 oligoazstheno...
    03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

• Luana
    13. Studeni 2022. 10:49

Capi_3

Zvala me embriologica..od 15 js, imala je 4 za oplodnju. Od tog 3 prezivjele..u utorak transfer. Suprugov spermiogram ocajan (u međuvremenu je imao kovid, prepisujem to njemu, mozda nema veze s njim, ali lakse mi je okriviti ga 😅). Kaze da je jedva nasla par za oploditi… sve skupa isti rezultat kao i prosli put…

Sretno! Bitno da je nasla, i jedan je ponekad dovoljan... 🤞🤞🤞 Da bude ovaj put dobitni ciklus, samo opusteno, koliko ide.... 😘

👮 36 oligoazstheno...
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

Flowerson 🌸
    13. Studeni 2022. 11:05

Luana, čestitam!🥰 Ima da beta rasturi ❤️
    Bambi, sretno i tebi s betom! ❤️
    Capi, bez obzira na spermio, ne mora značit loše. Kod nas je isto bio jako loš spermio, bila sam u depri zbog toga, al nam je uspjelo s prvom blasticom ne baš najbolje ocjene. Vjerujem da će bit dobro, bitno je da tvoj endo bude suradljiv🙏 Sretno!❤️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Loorna41
    13. Studeni 2022. 11:06

Luana

Drage moje, evo konacno se vidi konkretno, 9dnt 😍 odmah se pokazalo, sutra beta 👏👏

https://ibb.co/yh8nKBY

Jaooo kako lijepi +👏👏👏🙏🙏🙏🙏🤞🤞🤞🤞
    Držim palčeve za sutrašnju betu

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.