Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luana
    06. Studeni 2022. 16:47

Mimica91

Leeelo ja sam pobornik ranog piškenja po testovima, tako da ja navijam za test već danas 🤞😄

Luana nije ni meni baš jasno kako si ušla u postupak bez rezultata briseva to je prvo što traže

Imla sam sterilne... Ponovila sam bris pred postupak i opet ureaplasma. I sad se moram izborit sbtim i to riješiti odmah. Ne znam je li sigurno piti doksiciklin ovako na pocetku T, gin mi ionako ima stav da je nebitno to s ureaplasmom jer je "gotovo svaka zena ima i tesko je iskorijeniti i zene ipak normalno rode." 

👮 36 oligoazstheno...
    👩41 2019. biokem, 2020 spontani
    6/2021 vanmatericna lijevo( lpsc, izvadjen jajovod)
    7/2021 vanmatericna desno (metotrexat)
    11/2021 Amh 10.8, tsh 1.05, granicna trombofilija
    03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
    10/22 ivf, 9🥚, oplodjeno 7, 5 blastica, 🐧🐧🐧
    ET 04.11 - 5.dan, vracene 2 blastociste
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

June7
    06. Studeni 2022. 16:57

IščekivanjeDobrihStvari

Kacusa sretno 🙃🙃
    Razumna kako si jel se ponavljalo smedjarenje ? Imas li grčeve? Jedva čekamo uzv ☺️
    Ana ni ja ne bih prekidala terapiju znam sto misliš i sigurno bih j ja sama htjela tako postupiti al ja sam prije spontanog imala dva puta izlijev krv bas ono ali se srce čulo i u 6tt i 7tt …loše jeste završilo al ne bih mirno spavala da sam prekinula terapiju i ja sama ubrzala sve …ako se trebalo dogoditi neka Onaj Gore odluci..ti čini sto je u tvojoj moći. Znam da je rano i da izgleda bez smisla ali…Već sutra možeš uraditi betu vjerujem da bi test i dns bio pozitivan..
    Flowerson jesam li sad uhvatila da ćeš ipak ranije na uzv?
    Ostale cure s ureoplazmom stavrno nemam iskustva …ni s krrvarenjem prije aspiracije …ali neka si nastavila s terapijom vidjet ćeš sto će dan i pregled donijeti..nadam se samo najboljem.Gdje je Ikwi? Ako sam dobro zapamtila i ona je pred test/betu ovih dana? June7 jel se krvarenje smirilo? Odmaraš li ?
    Ja čekam uzv …znaci simptoma nikakvih nemam apsolutno ni sise ni probadanja …jedino ne pijem kavu ali vise jer mi se ne pije nemam mučnina od nje..al inače dok uzimam utrogestan ja nisam bas za kavu..čudno skroz ali ABd dočekat ćemo taj petak i uzv i vise znati …
    Ugodnu nedjelju i sretno u idućem tjednu svima 🥰

Hej, krvarenje se smirilo isti dan kad sam se vratila iz hitne i nije ga bilo ovih dana, ali danas pojavio se smeđi iscjedak.. uz to od jutra imam mucnine i umor pa uglavnom lezim, kratko samo skuhala rucak.. Ovih dana isto mirovala sam, nadam se da ce bit sve ok 🤞🙏💗
    Stela hvala ti 🤗💗

1. IVF 06/22 - ovaleap,cetrotide,ovitrelle - 3 🐧
    FET 07/22 1 🐧 - bhcg 0
    FET 10/22 - stimulirani 1 🐧 1.B 11dpt 580 2.B 13dpt 1460 》 uzv 6+1 ❤

J_Lo
    06. Studeni 2022. 17:28

Hej drage moje, žao mi je zbog krvarenja i nadam se da je svima samo došlo do krvarenje uslijed nekih blagih komplikacija. Držite se 😘😘😘
    Malo kasnije idu, liste pa ako imate još šta za prijaviti idući tjedan.. Javljajte 👍
    Netko je neki dan stavio link za q10 ubiquinol, treba mi za priju, pa ako može ponovo ☺️

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

• Linda86
    06. Studeni 2022. 18:10

Luana

Mimica91

Leeelo ja sam pobornik ranog piškenja po testovima, tako da ja navijam za test već danas 🤞😄

Luana nije ni meni baš jasno kako si ušla u postupak bez rezultata briseva to je prvo što traže

Imla sam sterilne… Ponovila sam bris pred postupak i opet ureaplasma. I sad se moram izborit sbtim i to riješiti odmah. Ne znam je li sigurno piti doksiciklin ovako na pocetku T, gin mi ionako ima stav da je nebitno to s ureaplasmom jer je "gotovo svaka zena ima i tesko je iskorijeniti i zene ipak normalno rode."

Ne znam je li bih stavila 😢 ili 😱 na izjavu tvog ginekologa 🤦🏻‍♀️ pa evo upisi u google ureaplasma i trudnoca, mislim da ne trebam nista vise dodavati... Zao mi je da ti je došao nalaz kada si vec imala embriotransfer, ali kako je Sani rekla i ti i partner biste trebali provesti terapiju. Ako se dobro sjecam moja je prijateljica dosta to istrazivala kada je imala pozitivan bris u trudnoci i mislim da je na kraju dobila azitromicin. Doksiciklin se ne bi smio uzimati u trudnoci niti kada zena doji. Ja bih ti savjetovala da provjeris jos jednom sa svojim ginekologom prije nego pocnes uzimati lijek. 

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

Leeloo101
    06. Studeni 2022. 18:12

Linda86

Luana

Mimica91

Imla sam sterilne… Ponovila sam bris pred postupak i opet ureaplasma. I sad se moram izborit sbtim i to riješiti odmah. Ne znam je li sigurno piti doksiciklin ovako na pocetku T, gin mi ionako ima stav da je nebitno to s ureaplasmom jer je "gotovo svaka zena ima i tesko je iskorijeniti i zene ipak normalno rode."

Ne znam je li bih stavila😢 ili 😱 na izjavu tvog ginekologa 🤦🏻‍♀️ pa evo upisi u google ureaplasma i trudnoca, mislim da ne trebam nista vise dodavati… Zao mi je da ti je došao nalaz kada si vec imala embriotransfer, ali kako je Sani rekla i ti i partner biste trebali provesti terapiju. Ako se dobro sjecam moja je prijateljica dosta to istrazivala kada je imala pozitivan bris u trudnoci i mislim da je na kraju dobila azitromicin. Doksiciklin se ne bi smio uzimati u trudnoci niti kada zena doji. Ja bih ti savjetovala da provjeris jos jednom sa svojim ginekologom prije nego pocnes uzimati lijek.

Dodala bih i mpo i ginekologom
    I mnogi dečki izbjegavaju antibiotik jer kao samo ženi je dijagnosticirano,  pa se igraju ping ponga sa bestijom

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Linda86
    06. Studeni 2022. 18:22

Leeloo101

Linda86

Luana

Mimica91

Ne znam je li bih stavila😢 ili 😱 na izjavu tvog ginekologa 🤦🏻‍♀️ pa evo upisi u google ureaplasma i trudnoca, mislim da ne trebam nista vise dodavati… Zao mi je da ti je došao nalaz kada si vec imala embriotransfer, ali kako je Sani rekla i ti i partner biste trebali provesti terapiju. Ako se dobro sjecam moja je prijateljica dosta to istrazivala kada je imala pozitivan bris u trudnoci i mislim da je na kraju dobila azitromicin. Doksiciklin se ne bi smio uzimati u trudnoci niti kada zena doji. Ja bih ti savjetovala da provjeris jos jednom sa svojim ginekologom prije nego pocnes uzimati lijek.

Dodala bih i mpo i ginekologom
    I mnogi dečki izbjegavaju antibiotik jer kao samo ženi je dijagnosticirano, pa se igraju ping ponga sa bestijom

Da, hvala, mislila sam da je najbolje da se posavjetuje s MPO lijecnikom, ali nije specificirala izjava kojeg je ovo, a i jedan i drugi su ginekolozi 🤭

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

Razumna
    06. Studeni 2022. 18:57

Leeloo101

noone1

annboleyn

noone1

Cure, da li se kojoj nakon punkcije pojavilo u pupku tamno crvenilo, ispod pupka lagano ljubicasto kao kapilare i danas 5 dana nakon punkcije cak i malo zuckasto.? 🤔

Ako su opisane promjene na kozi, onda se radi o hematomu (modrici), moze biti od injekcija u postupku, obzirom da se aspiracija radi transvaginalno ne znam zbog cega bi od nje nastao hematom 🤷‍♀️

Tenks, to i jaislim, jedino nisam inekcije davala blizu pupka, vise bocno.
    Pojavilo se prvo crvenilo, pa prema nize ljubicasto a sad sve vise zuto i sve se siri.
    Nemam neki dojam da se smanjuje.
    Doktor se nije zabrinuo, a njegov tehnucar je rekao da to jos nije vidio 😅
    Pa eto cekam da prođe ali sam htjela provjeriti sa iskustvima malo
    🥰

Pretpostavljam da si blijede puti i osjetljive kože, pa ti izađe masnica kad te netko krivo pogleda… vjerujem da nije ništa zabrinjavajuce

Ana mislim da je pametno što nastavljas… toliko je čuda bilo na ovom forumu, da ne vidim razlog zašto ne bi i ti bila jedno ❤️

Razumna kako tvoj opk? Nadam se da je i smedarenje stalo

Stela što je u planu ovaj tjedan za vađenje? Ja ok nema nekih simptoma, ali sam skuzila da mi muža nema u srijedu, kad bi trebala vaditi betu, tek dolazi navečer, a navikli smo zajedno mail otvoriti. Pa ne znam bi li vadila srijedu i čekala ga ( ne znam hoću li izdrzati) ili da vadim četvrtak… a s obzirom da nema nikakvih simptoma ne znam da li da produžavam s terapijom.. i tako..razmisljam slicno kao Kaya., ali opet treba vjerovati u cuda pa se ona i dogode.

koji je ono svetac bio Razumnaja uvijek svetkog Antuna Padovanskog molim, on bi je bas cool🤣

i tako…pijem kavu i gledam prljav stan

Sv Ante Padivanski je stvarno moćan svetac i ja mu se molim kad nešto izgubim ili tražim i uvijek mi pomogne ali ova 30 dnevna pobožnost sv Josipu stvarno djeluje kad se moli za obitelj. 
    Meni je danas bolje, ne smedarim pa sam dan provela u gostima. Boli me stalno lijevi jajnik ali odlučila sam se ne obazirati na te bolove, danas sam čula u crkvi da nas Bog stalno sluša ako mu govorimo iz srca a moje srce gorljivo želi da postanem majka, da ostvarim svoj potencijal i da budem ono što je Bog u mojoj prirodi zamislio za mene 🙏 kroz kušnje i oluje 💓
    Ana 26 kako si ti draga? Podržavam te što nisi prekinula terapiju. Ako postoji i najmanja šansa a postoji, moramo se nadati 🥰

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

MalaG
    06. Studeni 2022. 19:00

J_Lo

Hej drage moje, žao mi je zbog krvarenja i nadam se da je svima samo došlo do krvarenje uslijed nekih blagih komplikacija. Držite se 😘😘😘
    Malo kasnije idu, liste pa ako imate još šta za prijaviti idući tjedan.. Javljajte 👍
    Netko je neki dan stavio link za q10 ubiquinol, treba mi za priju, pa ako može ponovo ☺️

https://gymbeam.hr/ubikinol-100-mg-now-foods.html izvoliš draga.🥰🤗

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Leeloo101
    06. Studeni 2022. 19:06

Razumna

Leeloo101

noone1

annboleyn

noone1

Cure, da li se kojoj nakon punkcije pojavilo u pupku tamno crvenilo, ispod pupka lagano ljubicasto kao kapilare i danas 5 dana nakon punkcije cak i malo zuckasto.? 🤔

Ako su opisane promjene na kozi, onda se radi o hematomu (modrici), moze biti od injekcija u postupku, obzirom da se aspiracija radi transvaginalno ne znam zbog cega bi od nje nastao hematom 🤷‍♀️

Tenks, to i jaislim, jedino nisam inekcije davala blizu pupka, vise bocno.
    Pojavilo se prvo crvenilo, pa prema nize ljubicasto a sad sve vise zuto i sve se siri.
    Nemam neki dojam da se smanjuje.
    Doktor se nije zabrinuo, a njegov tehnucar je rekao da to jos nije vidio 😅
    Pa eto cekam da prođe ali sam htjela provjeriti sa iskustvima malo
    🥰

Pretpostavljam da si blijede puti i osjetljive kože, pa ti izađe masnica kad te netko krivo pogleda… vjerujem da nije ništa zabrinjavajuce

Ana mislim da je pametno što nastavljas… toliko je čuda bilo na ovom forumu, da ne vidim razlog zašto ne bi i 

Sv Ante Padivanski je stvarno moćan svetac i ja mu se molim kad nešto izgubim ili tražim i uvijek mi pomogne ali ova 30 dnevna pobožnost sv Josipu stvarno djeluje kad se moli za obitelj.
    Meni je danas bolje, ne smedarim pa sam dan provela u gostima. Boli me stalno lijevi jajnik ali odlučila sam se ne obazirati na te bolove, danas sam čula u crkvi da nas Bog stalno sluša ako mu govorimo iz srca a moje srce gorljivo želi da postanem majka, da ostvarim svoj potencijal i da budem ono što je Bog u mojoj prirodi zamislio za mene 🙏 kroz kušnje i oluje 💓
    Ana 26 kako si ti draga? Podržavam te što nisi prekinula terapiju. Ako postoji i najmanja šansa a postoji, moramo se nadati 🥰

Istina.. uvijek me nasmije kako pomogne naći neke stvari.. 
    Nadam se da ce ti se uslisati molitve kao i svima nama.
    Super vijest da nema smedarenja

Kad je uzv? 

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Luana
    06. Studeni 2022. 19:07

Gin Ivo Balenovic navodi : Poštovana, iako doksiciklin nije preporučljiv u trudnoći, terapijske doze ne mogu naškoditi plodu. Nakon terapije potrebno je ponoviti briseve nakon dva do četiri tjedna."

Nailazim na slicne info, doksiciklin je štetniji za fetus u kasnom drugom i trećem tromjesečju jer može utjecati na jetru trudnice i razvoj i žutilo zuba kod djeteta.

A ureaplasma može izazvati teže infekcijske posljedice na plod i čak pobačaj, čini mi se da ću odmah sutra krenuti s terapijom, uzima se 6 dana... Još je prerano da naškodi plodu...  To su info koje sam iskopala u ova dva dana

👮 36 oligoazstheno...
    👩41 2019. biokem, 2020 spontani
    6/2021 vanmatericna lijevo( lpsc, izvadjen jajovod)
    7/2021 vanmatericna desno (metotrexat)
    11/2021 Amh 10.8, tsh 1.05, granicna trombofilija
    03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
    10/22 ivf, 9🥚, oplodjeno 7, 5 blastica, 🐧🐧🐧
    ET 04.11 - 5.dan, vracene 2 blastociste
    10dnt, beta 104
    12dnt beta 205
    UZV 28.11

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.