Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ice312
    24. Rujan 2022. 09:52

Marijana5

Večer cure 😀
    Već sam pisala kako idem u ponedjeljak u Rijeku na prohodnost jajovoda. Radila sam briseve i dobri su, tako i SE. Danas sam dobila nalaze krvi. Vidim da mi je tah i dalje visok a tako i prolaktin :/ molim vas za pomoć, sto je prolaktin? Sto napraviti? Dali je to zastrašujuće? Dali ce mi tako veliki tsh i taj prolaktin jako utjecati da bih mogla sljedeci mjesec na inseminaciju? Stavila sam sliku nalaza pa da mi lakše mozete pomoći. Hvala vam punoo i sretno svima

Prolaktin ti je hormon hipofize koji izmedju ostalog kontrolira i lucenje mlijeka u i nakon trudnoce. U pravilu povisene razine prolaktina sprecavaju zacece. Bilo bi dobro da ponovis nalaz, kako su cure i napomenule, sa dva sata budnosti i obavezno pola sata mirovanja. Ako ti i dalje bude povisen, ne znam koliko ti smisla ima ici na inseminaciju, jer su sanse za zacece sa povisenim prolaktinom jako male, i bezveze si trosis postupke.

👩‍🦰85. godiste sve u redu
    👱‍♂️74. godiste klinefelterov sindrom, sterilitet
    Donacija spermija u Ceskoj
    2015. Ivf beta 0
    2016. Fet beta 0
    2018. Ivf blighted ovum
    Nazalost morali odustati od daljnjih pokusaja radi drugih zdravstvenih problema
    ice312@gmail.com

Kacusha
    24. Rujan 2022. 10:15

Sani88 🙏🍀🤰💕

Alice ja sam kod Skvorca i zadovoljna sam, prvi mi je izbor bio Ivf poliklinika, medjutim liste cekanja su kod njih cca 6mj 🙄, nije mi se dalo toliko cekat. Kod vas je delikatna situacija i nebi se smjeli kockat ca postupcima, vama je najbitniji embriolog a trenutno najbolji i najhvaljeniji je u Repromedu, ali oni ne rade sa hzzo-om. Konzultacije se kod sviju placaju + pregled i UZV, ja sam platila 900kn kod Skvorca, u Ivf-u je i skuplje. Dobro odvagajte gdje cete, a ja vam zaista zelim svu srecu 🤞🤗. I da, smrznuti materijal od muza cete morati prenosit do klinike, sve ide sluzbeno preko ministarstva i placa se..
    Linda ajme to sve grozno zvuci, nadam se da se to sve rijesi i da bude dalje sve uredu 🤗
    Kacusha gdje ces kupovat te intralipidne u Bosni, jel moze bez recepta, daj vise info 🙈, , i kako ih mislis aplicirat
    Sunny, Rainbow 😘😘

Moram vidjeti koja ljekarna ima, znam da daju bez recepta. Dvije su mi frendice doktorice pa ce me one bosti a doktorica ce odrediti vrijeme. Ovo mi je ionako zadnji postupak pa evo probam i to. 🌈 Sta tebi kaze Škvorc? 

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Kacusha
    24. Rujan 2022. 10:16

La3arica

Kacusha izgleda da sam propustila - gdje si bila na konzultacijama tj u kojoj klinici?

Kod Škvorca, mislim bila sam tamo vec 2x. Ali tu se najkrace ceka na postupak od privatnika preko HZZO 😁

👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈

Kacusha
    24. Rujan 2022. 10:23

Razumna

Kacusha

Razumna

Kacusha

Cotton zao mi je 💔 pandice i stelic sretno vam u FETu 💕❤️ pratim vas ❣️

Kato, ja sam bas naložena na tvoje konzultacije sutra. Stalno mislim na to. Bas me zanima hoćeš li moći povesti partnera sa sobom?

Partner je na terenu 😔 ali moze ici s tobom, daju. 💕

Hvala ti draga na detaljnom izvještaju.
    Sviđa mi se novi pristup i nadam se da će dr imati sretniju ruku i da nas čeka 👶👶👶👶👶
    To si sad odmah u postupku? Ne moraš ništa čekati? Ili ne ideš preko hzzo? Oprosti što sam ovoliko izravna

Ma nije problem. Dr. Lana me u 7 mj bila upisala na listu za 11mj doslovno tekefonski, jer sam vec bila u sustavu. Samo je trazila uzv zbog eventualne ciste i da se dogovorimo. Tako da smo samo sad potvrdili 21dan prethodnog ciklusa kad vec krece stimulacija. To je jos jedini protokol koji nisam probala, rekla je da idemo s maksimalnom stimulacijom 300 jedinica. Pa cemo vidjetu, ne mogu reci da gajim neke velike nade. Ako ne uspije bar mogu zatvoriti pricu mirne duse 🍀💕

👨‍🦰 Oligo-normo

MalaG
    24. Rujan 2022. 10:27

Stela_M

Nije myoinositol samo za PCOS on je također i za osobe s IR kao i za žene i muškarce sa smanjenom plodnošću moja ga je frendica s niskim amh uzimala i pomogao joj je ali se on mora uzimati duži period i ja sam ga kao i ti prije prvog postupka uzimala cca 3 mj I isto sam si mislila pa to ništa ne valja nije mi pomogao i onda je dr rekao nastaviti i nakon dužeg priroda ipak je pomogao da imma smrzliće i bolju kvalitetu jer jeidno sam os suplemenata njega dugo uzimala ali sam ipak za ono da ne treba ništa na svoju ruku sam uzimati 😁

Stela zlatna ženo!😅🤭 To nisam znala, priznajem. Drago mi je da ti je pomogao. Moj AMH je niži, ali opet nije dramatično nizak pa iskreno nisam pametna da ga uzimam ili ne. 🤷🏽‍♀️ Obzirom na druge dodatke koje sam sad krenula uzimati, ne znam jel mi sigurno i njega uzeti.🤷🏽‍♀️🙄

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Stela_M
    24. Rujan 2022. 10:48

MalaG

Stela_M

Nije myoinositol samo za PCOS on je također i za osobe s IR kao i za žene i muškarce sa smanjenom plodnošću moja ga je frendica s niskim amh uzimala i pomogao joj je ali se on mora uzimati duži period i ja sam ga kao i ti prije prvog postupka uzimala cca 3 mj I isto sam si mislila pa to ništa ne valja nije mi pomogao i onda je dr rekao nastaviti i nakon dužeg priroda ipak je pomogao da imma smrzliće i bolju kvalitetu jer jeidno sam os suplemenata njega dugo uzimala ali sam ipak za ono da ne treba ništa na svoju ruku sam uzimati 😁
    Stela zlatna ženo!😅🤭 To nisam znala, priznajem. Drago mi je da ti je pomogao. Moj AMH je niži, ali opet nije dramatično nizak pa iskreno nisam pametna da ga uzimam ili ne. 🤷🏽‍♀️ Obzirom na druge dodatke koje sam sad krenula uzimati, ne znam jel mi sigurno i njega uzeti.🤷🏽‍♀️🙄

Milsim da vi morate poraditi na sgramu jer se on da poboljšati mi smo imali prvo kao tvoj dragi dijagnozu pa je onda bio još gori prije prvog postupka odn asthenonecrozospermia i tu smo na 16 js imali ništa od smrzlića i onda smo se oboje boostali godinu dana i popravili i poboljšali sve što smo mogli i to nam je sigurno puno pomoglo da imamo momčad... ja nisam ga uzimanje 1000 vrsta suplemenata jer si možemo više štete nego koristi napraviti jer i jetra to sve treba preraditi... jel dragi uzima što?

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Rainbow_Hope 🌈
    24. Rujan 2022. 10:48

Ice312

Marijana5

Večer cure 😀
    Već sam pisala kako idem u ponedjeljak u Rijeku na prohodnost jajovoda. Radila sam briseve i dobri su, tako i SE. Danas sam dobila nalaze krvi. Vidim da mi je tah i dalje visok a tako i prolaktin :/ molim vas za pomoć, sto je prolaktin? Sto napraviti? Dali je to zastrašujuće? Dali ce mi tako veliki tsh i taj prolaktin jako utjecati da bih mogla sljedeci mjesec na inseminaciju? Stavila sam sliku nalaza pa da mi lakše mozete pomoći. Hvala vam punoo i sretno svima

Prolaktin ti je hormon hipofize koji izmedju ostalog kontrolira i lucenje mlijeka u i nakon trudnoce. U pravilu povisene razine prolaktina sprecavaju zacece. Bilo bi dobro da ponovis nalaz, kako su cure i napomenule, sa dva sata budnosti i obavezno pola sata mirovanja. Ako ti i dalje bude povisen, ne znam koliko ti smisla ima ici na inseminaciju, jer su sanse za zacece sa povisenim prolaktinom jako male, i bezveze si trosis postupke.

Marijana potpuno se slažem, s tim da se on terapijom jako brzo snizi, ali da bi dobila terapiju, moraš vaditi bar 2-3 puta i ja sam morala na magnetsku hipofize da se isključi tumor. Možda je slučajnost, ali ja sam u prvom ciklusu kad su mi skinuli prolaktin ostala spontano trudna. Završilo je pobačajem, ali eto, dotad se to nikad nije dogodilo. Meni je doktorica držala Bromocorn najnižu dozu do potvrđenih otkucaja.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Alice
    24. Rujan 2022. 11:11

Sunny znači kod nas je skoro pa potpuno ista situacija, njemu je nepoznat uzrok azoospermije, receno mu je da je u 10% na svijetu gdje se uzrok nezna  Napisano mu je u nalazu radene TESE na Rebru kod dr.Hauptmana da su sanse za uspjesnost MPO dosta male. Ali ja nekako ne zelim odustati tu jer kao u vasem slucaju nikad se ne zna mozda bas taj jedan postupak bude uspjesan. Ta embriologica u Petrovoj kaze da ne zna sta ju ceka dok ne odmrzne materijale ali po nalazu sanse su nam za jedan eventualno dva pokusaja. Znam da je u pol.Repromed gdje ste vi isli najbolji i najhvaljeniji embriolog:)
    Kod nas ce se vracati samo jedan zametak nikako vise jer blizanacka trudnoca u mom slucaju ne dolazi u obzir radi mog zdravstvenog stanja.
    Zato nam je dosta tesko ako se zeznemo s poliklinikom posto vjerojatno nemamo bas materijala za puno pokusaja 
    Hvala punoo na zeljama, a tebi svu srecu zelim s porodom 

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

MalaG
    24. Rujan 2022. 11:12

Stela_M

Milsim da vi morate poraditi na sgramu jer se on da poboljšati mi smo imali prvo kao tvoj dragi dijagnozu pa je onda bio još gori prije prvog postupka odn asthenonecrozospermia i tu smo na 16 js imali ništa od smrzlića i onda smo se oboje boostali godinu dana i popravili i poboljšali sve što smo mogli i to nam je sigurno puno pomoglo da imamo momčad… ja nisam ga uzimanje 1000 vrsta suplemenata jer si možemo više štete nego koristi napraviti jer i jetra to sve treba preraditi… jel dragi uzima što?

Upravo iz tog razloga ja nebi uzimala ništa dodatno jer čak i u knjizi 'It starts with the egg' kaže da ako žena nema PCOS ili IR čaak može i negativno utjecati na broj i kvalitetu JS i embrija. 🙄
    Dragi uzima Omega3, Folnu, L-carnitine, Alfa lipoičnu kis., Ubiquinol, Vitamin D, C i E i kombinaciju Cinka i Selena. I još čeka da mu dođe crna maca pa će i nju (nije preporučena u knjizi, ali mu je prethodno pomogla sa sgramom). Baš smo gledali u knjizi što preporučuju pa ćemo s tim probati i vidjeti kako će biti. 

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Stela_M
    24. Rujan 2022. 11:45

MalaG

Stela_M

Milsim da vi morate poraditi na sgramu jer se on da poboljšati mi smo imali prvo kao tvoj dragi dijagnozu pa je onda bio još gori prije prvog postupka odn asthenonecrozospermia i tu smo na 16 js imali ništa od smrzlića i onda smo se oboje boostali godinu dana i popravili i poboljšali sve što smo mogli i to nam je sigurno puno pomoglo da imamo momčad… ja nisam ga uzimanje 1000 vrsta suplemenata jer si možemo više štete nego koristi napraviti jer i jetra to sve treba preraditi… jel dragi uzima što?

Upravo iz tog razloga ja nebi uzimala ništa dodatno jer čak i u knjizi 'It starts with the egg' kaže da ako žena nema PCOS ili IR čaak može i negativno utjecati na broj i kvalitetu JS i embrija. 🙄
    Dragi uzima Omega3, Folnu, L-carnitine, Alfa lipoičnu kis., Ubiquinol, Vitamin D, C i E i kombinaciju Cinka i Selena. I još čeka da mu dođe crna maca pa će i nju (nije preporučena u knjizi, ali mu je prethodno pomogla sa sgramom). Baš smo gledali u knjizi što preporučuju pa ćemo s tim probati i vidjeti kako će biti.

I moj je uzimao macu i tribestan i stvarno se popravio sgram tako da boostaj ti njega 😁

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.